zdravim,mam ryzen 5 2600 - musi byt vypnute turbo v biose,inak je nestabilny a po starte skoci ten windows10 smajlik...
neda sa s tym nieco urobit?pripadne nejak nataktovat?-
to som skusal s pridavanim voltou a MHZ ale nic som netrafil---skusal som upravit v riadku voltage.nemal som to robit v tom riadku soc.voltage?
takze zatial ide len v zaklade 3,4ghz
doska ASROCK B450 Pro4
ryzen 5 2600 - musi bit vypnute turbo
Re: ryzen 5 2600 - musi bit vypnute turbo
naco to robis ked absolutne nevies co robis?
asi by som nastavil na doske default nastavenia a fungoval normalne..
asi by som nastavil na doske default nastavenia a fungoval normalne..
-
dp2dp2
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
skusam,to si nepochopil?
ja chcem skusit ci sa nepodari manualne taktnut,tak hladam navod,,,
ono najdu sa aj normalny ludia co miesto blbych kecov poradia........
ja chcem skusit ci sa nepodari manualne taktnut,tak hladam navod,,,
ono najdu sa aj normalny ludia co miesto blbych kecov poradia........
-
starysomar
Hardcore addict
On pochopil - Ty nie 
ved to daj na default nastavenia a pre mna zamna to skusaj zase kym neodpalis dosku 
ale takto ti to zrejme nikto neporadi ked nevieme co si tam vsetko poklikal
ale takto ti to zrejme nikto neporadi ked nevieme co si tam vsetko poklikal
-
dp2dp2
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
netreba diskutovat co som poklikal......procak som taky kupil,,,chcel som skusit,,,,ale uz netreba,prave sa predal.
mozete temu ukoncit
mozete temu ukoncit
Ryzeny nema zmysel taktovat cez all core overclock. Prichadzas tym o vykon v jednovlaknovych aplikaciach pretoze to konkretne jadro sa nevie dostat vyssie.
Najlepsie je zapnut Precision Boost Overdrive a dat mu najvyssie limity napajania. Je to niekde v nastaveniach PBO, uz si nepamatam kde presne.
Takze ak by si este niekedy kupil Ryzen: resetni BIOS do defaultnych nastaveni, zapni XMP na RAM (teraz ti isla na zakladnych 2133 MHz), skontroluj nastavenia PBO a zvys power limit.
Tym dosiahnes automaticke pretaktovanie ktore bude stabilne, realne nim aj nieco ziskas a neohrozis funkcnost procesora alebo zakladnej dosky. V benchmarku mozno budes mat trochu menej bodov ako pri all core overclocku, ale v praxi to bude lepsie.
Najlepsie je zapnut Precision Boost Overdrive a dat mu najvyssie limity napajania. Je to niekde v nastaveniach PBO, uz si nepamatam kde presne.
Takze ak by si este niekedy kupil Ryzen: resetni BIOS do defaultnych nastaveni, zapni XMP na RAM (teraz ti isla na zakladnych 2133 MHz), skontroluj nastavenia PBO a zvys power limit.
Tym dosiahnes automaticke pretaktovanie ktore bude stabilne, realne nim aj nieco ziskas a neohrozis funkcnost procesora alebo zakladnej dosky. V benchmarku mozno budes mat trochu menej bodov ako pri all core overclocku, ale v praxi to bude lepsie.