Facebook - ako zalozit??

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
angel21

Facebook - ako zalozit??

Príspevok od používateľa angel21 »

Ahojte, potrebujem firemnu stranku, nechcem si ale zakladat svoj osobny ucet. Ako je to mozne? Skusal som vsetko, ale nejde to. Zalozil som si sice aj osobny, dal som tam ale len fotky krajiny a namiesto profilovky fotku nasho produktu a hned mi ho blokli, ze to nie som ja a mam poslat fotky pod.
Je mozne zalozit firemnu stranku bez osobnej? Ak nie, ako mam zalozit osobnu bez zverejnovania svojich udajov (naco do pixi je GDPR) tak, aby ziadny teply liberal neocumoval moje fotky ????

Dakujem.
Ninx
Star
Star

Re: Facebook - ako zalozit??

Príspevok od používateľa Ninx »

preco sa to pytas na teplom liberalnom fore?
angel21

tak lebo vedia poradit? Nebud prepruzeny, v dnesnej dobe uz ludia fakt nevedia byt nad vecou?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Facebook to ma takto uz dlhsie kvoli tomu, ze vznika vela falosnych uctov. Obavam sa, ze budes musiet pouzit svoju fotku na zalozenie uctu. Po zalozeni si mozes upravit prava sukromia tak, aby boli tvoje udaje skryte. Bude vidno iba profilovku a meno.
Casto je na FB vidiet ludi bez profilovky takze sa to asi po zalozeni da vypnut.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Fakt treba účet s fotkou? Ja som nemal nedávno problém založiť stránku pod "dummy" účtom bez fotky. Stránke sa volala "MojaFirma" a založila ho osoba s menom "Moja Firma" a miesto fotky má ikonu firmy, a všetky súkromné nastavenia nastavené na minimum.
Naposledy upravil/-a Gothar v 08 jan 2021, 10:12, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: zmazane zbytocne urazky
angel21

Hensym, som cisty heterak a az takto som to nemyslel. Co sa tyka LG ludi, tu som absolutne liberalny. To "teply" skor znamenalo zhuleny. My v praci sme pouzivali taky vyraz na nasich adminov. Ale asi sa dnes neoplati srandovat, lebo ludia su voľajako vypätí :D

Ono to zacalo mojim odmietnutim reklamy na OLANO. Vyskocil mi sponzorovany prispevok od OLANO s nejakymi prehreskami Pelleho ....tak som to dal skryt, ze "nerelevantne" (odmietam totiz politicke pletky akehokolvek druhu, mam celu politiku v pecku!) a nasledne po odmietnuti tejto reklamy mi o minutu prisla blokacia. Ten ucet som vlastnil 5 rokov, spravoval som s nim firemnu stranku, cover fotka bola krajina s logom a profilovka produkt. Nikdy ziadny problem az po odmietnuti tej reklamy. Ako sorry, mne sa politika hnusi a ked odmietam, ich pletky, som zrely na ban??? Resp. na overovanie facebookom? Hm....divne.
Hensym
VIP
VIP

Snáď si nemyslíš, že má OĽANO prsty vo Facebooku?

Facebook jednoducho (už dlho) bojuje proti falošným účtom (a dobre robí), a práve na tieto účely (nahlasovanie a skrývanie politických reklám - čím priamo ovplyvňuješ ich kampane) neoverenými účtami je absolútne bežné, preto ti to asi blokli. V tvojom prípade to asi bolo neopodstatnené, môžeš sa obrátiť na podporu FB ale tu asi nepochodíš. Podpora FB je 350 rokov za opicami a prakticky neexistuje, bohužiaľ. Ono je všeobecne trochu odveci scrollovať newsfeed (kde sa objavujú aj politické reklamy na základe nejakého cielenia) z produktového účtu (ktorý má byť v tvojom prípade použitý len na správu stránok, business manager a pod.). Čiže keď takýto účet používaš ako by si bol osoba a človek, nemôžeš sa sťažovať že si sa sám hodil do nejakého algoritmu na overenie pravosti a ako osobu ťa rozhodne nevyhodnotili.

A "teply skor znamenalo zhuleny" je riadne terno. :D Súvis a logika -99. Ale riešiť to nebudem (viď. Gotharova úprava môjho postu).
angel21

Aha, trochu chapem. Dava mi to logiku. A na druhej strane....ked ja si zaplatim propagaciu a chcem aby oslovila co najviac ludi, tiez by som bol nerad aby mi ju niekto skryval :D lebo aj politici su len biznismeni ....ide im o to iste - zarobit.
Zaujimave, ze nebojuju proti trollom v diskusiach, ktori sa na vsetkych stranach frontu - lavo, pravo, hore, dole, anti, pro....orientovani, vypisuju tam hate speech jak odtrhnuti z retaze, idu sa pozabijat ....a je ich stale viac a viac. To sa im akosi nedari, no bloknut spravcu firmy, ktory im plati za propagaciu ...to je spicka!
OK, dik za rady.

P.S. to som nevymyslel ja bolo nas v budove 300, pouzivali to uz pred mojim prichodom
Hensym
VIP
VIP

Preto je rozdiel, keď si boostneš príspevok ako firma, vyklikáš si tú kampaň za 15 minút a čakáš čarovné výsledky, ale tak to nefunguje. Ak ti reklamu nahlasuje veľa ľudí, tak tam môže byť plno chýb. Preto sú v reklamkách zamestnaní ľudia, ktorí robia iba toto, na full-time, a výsledky je vždy vidno. Ale uznávam, že politická reklama je v tomto náročnejšia.

Tu sa môžeš len poučiť. Tiež by som nečakal na tvojom mieste že ma bloknú (zvlášť ak si z toho účtu platil facebooku faktúry za reklamy), ale dosť teraz na tie fake účty a dezinfo účty/stránky tlačia, treba dávať bacha.

Čo sa týka hate speech a trollom - súhlas, mali by to blokovať vo veľkom, tu je ale asi problém že je vždy veľký problém rozoznať tenkú hranicu medzi názorom (veľmi často hlúpym) a trollingom, preto to FB necháva na ľudí (spolieha sa na nahlasovanie ľuďmi (ktorí by to imo mali robiť poctivejšie) a na správu komentárov priamo stránkami). Na druhej strane každý spravodajský portál búcha šampus pri každej spolarizovanej diskusii, pretože pre nich je oveľa lepšie, keď sa im pod postom háda a nadáva si 200 ľudí, ako keby tam mali 10 ľudí súhlasiť.

Ale toto je skôr debata do témy "Facebook" a nie do tejto.
angel21

Chapem. A to je chyba. Absolutna polarizacia spolocnosti ....ale asi plati, co hovoril vzdy matelko, ze "rozdeluj a panuj". Je to medzi ludmi zle, i ked nechapem preco. V beznom zivote,ked mi niekto povie, ze Pelle sa mu pozdava najviac, ja poviem, ze Sulik azasmejeme sa na tom. Nemozeme predsa rozlisovat podla toho, aky dotycny clovek ma nazory a zaujmy? Ked mi kamarat surfuje na vode, ja nie, mam ho hejtovat? Ked niekto foti a niekto bicykluje, je to dovod na hejt? Ked niekto uznava Caputku a niekto Sefcovica tiez je to jedno, ci? To su len take trollovske pletky a niekedy mam dojem, ze tie spravodajske weby si ich platia. Ja osobne viem, kedze som mal par pribuznych zamestnanych v statnej sprave, ze na pozadi sa vsetci bratrickuju ....lebo maju prepojene firmy s brutalnymi ziskami.Vypnu sa kamery, nikto neriesi politiku, len biznis. Cize divadielko. Ide o to podsunutie ideologii ludom, ktori volia na zaklade ideologii a potom to zhasne a pri valove uz ide len o jedno.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zda sa, ze si problem s Facebookom vyriesil, teraz ti ostava uz len osobny problem s politikou na Slovensku s ktorym ti zial nepomozeme.
Zamknuté