Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
ten virus si len tak z dlhej chvile nepovie, ze toto telo uz trapit nebude a prestane sa replikovat, mierny priebeh znamena, ze sa vedelo telo s virusom lepsie vyporiadat a teda rychlejsie vytvorilo protilatky (inak ucivo zakladnej skoly)
takze ak si to prekonal, aj s miernymi priznakmi, telo by malo mat protilatky, minimalne pocas spominanych 3 mesiacov
takze ak si to prekonal, aj s miernymi priznakmi, telo by malo mat protilatky, minimalne pocas spominanych 3 mesiacov
Ak myslíš antigenovy test I. ciarka II. ciarky, tak ten je pozitivny pri aktivnom ochoreni, tie testy co sa pouzivaju vedia odhalit nakazu hlavne u toho kto ma nejake tie priznaky a teda je infekcnejsi/ma vecsiu virovu naloz, ked si ochrenie prekonal, tak uz ti pozitivny nevyjde. Pri pcr testoch nie su ziadne ciarky, tam sa robi rozbor v labaku.Daniel9911 napísal: 09 jan 2021, 17:08 Ako to je po prekonaní Covidu? lebo počul som také veci, že a prekonáš Covid tak sa 3 mesiace nemôžeš nakaziť. Ako to je keď má človek pomalší priebeh a rýchlejší priebeh Covidu ? je šanca, že koho to prešlo rýchlejšie, že jeho telo nebude produkovať protilátky ? napr. niekto má všetky príznaky a následne mu spravia test na protilátky a má 2 čiary, a ten kto mal napr. dva dni horúčku a dvakrát zakašlal, tam sa tie protilátky neprodukujú a má len jednu čiaru ?
Pri rychlejšom priebehu ochorenia, alebo bezpriznakovom vraj udajne maju ludia menej protilatok v krvi, je to asi sposobene tym, ze kedze sa imunitny system velmi rychlo vysporiadal s votrelcom, nepotrebovalo telo vyrobit tolko protilatok (nevytvorilo tolko imunitnych buniek, ktore potom tvorili protilatky).To vsak neznamena, ze nemas imunitu(bunkovu imunitu), znamena to iba to, ze tie testy urcene na zistenie protilatok ziadne nenasli, alebo ich nasli malo. V medicine tym zistuju ci si uz niekedy prekonal nejake ochorenie. To sa vsak zistuje az po tom co si si presiel tym ochrenim, bud s priznamki alebo bez a zistuje sa to z krvi, okrem ineho.
To ze sa tri mesiace nemozes nakazit este nic neznamena, to je iba udaj z nejakej studie, kde im vyslo, ze ludia, ktory prekonali covid maju aj po troch mesiacoch imunitu, ale kludne to moze byt aj po 6 a viac, len virus je tu iba necely rok a v case tych studii boli ti ludia iba 3 mesiace po covide a mali imunitu/ci uz protilatky alebo bunkovu imunitu. V zdravotnictve sa napr proti covidu dali ockvat aj taki co uz covid prekonali/mali ho potvrdeny pcr testom, ale v krvi im potom nasli malý pocet protilatok, tak sa poistili a dali si ju. O tomto viruse sa este vela nevie ci je napr. sezonny alebo nie, ako bezna chripka, no u vacsiny vakcin plati ze s nou si telo vytvori lepsiu imunitu nez prekonanim samotneho ochorenia.
-
Daniel9911
Professional
Ďakujem za stručnú odpoveď, práve na toto som myslel, mám zdravotníkov v rodine ale momentálne sú neskutočne preťažení, tak ich človek až tak nechce zaťažovať otázkami ohľadom Covidu. Uvidíme ako to bude, ale už teraz sú dve mutácie a bohvie ešte koľko ich príde a hlavne, či to vôbec nemá niečo spoločne s vakcínou tá mutácia. Proste moc som zatiaľ nečítal nič ohľadom Covidu, hlavne kvôli tým hoaxom na FB som rašej ignoroval články.retkvic napísal: 09 jan 2021, 20:48 Ak myslíš antigenovy test I. ciarka II. ciarky, tak ten je pozitivny pri aktivnom ochoreni, tie testy co sa pouzivaju vedia odhalit nakazu hlavne u toho kto ma nejake tie priznaky a teda je infekcnejsi/ma vecsiu virovu naloz, ked si ochrenie prekonal, tak uz ti pozitivny nevyjde. Pri pcr testoch nie su ziadne ciarky, tam sa robi rozbor v labaku.
Pri rychlejšom priebehu ochorenia, alebo bezpriznakovom vraj udajne maju ludia menej protilatok v krvi, je to asi sposobene tym, ze kedze sa imunitny system velmi rychlo vysporiadal s votrelcom, nepotrebovalo telo vyrobit tolko protilatok (nevytvorilo tolko imunitnych buniek, ktore potom tvorili protilatky).To vsak neznamena, ze nemas imunitu(bunkovu imunitu), znamena to iba to, ze tie testy urcene na zistenie protilatok ziadne nenasli, alebo ich nasli malo. V medicine tym zistuju ci si uz niekedy prekonal nejake ochorenie. To sa vsak zistuje az po tom co si si presiel tym ochrenim, bud s priznamki alebo bez a zistuje sa to z krvi, okrem ineho.
To ze sa tri mesiace nemozes nakazit este nic neznamena, to je iba udaj z nejakej studie, kde im vyslo, ze ludia, ktory prekonali covid maju aj po troch mesiacoch imunitu, ale kludne to moze byt aj po 6 a viac, len virus je tu iba necely rok a v case tych studii boli ti ludia iba 3 mesiace po covide a mali imunitu/ci uz protilatky alebo bunkovu imunitu. V zdravotnictve sa napr proti covidu dali ockvat aj taki co uz covid prekonali/mali ho potvrdeny pcr testom, ale v krvi im potom nasli malý pocet protilatok, tak sa poistili a dali si ju. O tomto viruse sa este vela nevie ci je napr. sezonny alebo nie, ako bezna chripka, no u vacsiny vakcin plati ze s nou si telo vytvori lepsiu imunitu nez prekonanim samotneho ochorenia.
je ich vyse 3000
-
starysomar
Hardcore addict
"hlavne kvôli tým hoaxom na FB som rašej ignoroval články" - veľmi rozumné rozhodnutie.
Ani spravodajským webom nemožno veriť - novinári honia senzácie a často to má od pravdy veľmi ďaleko.
Ani spravodajským webom nemožno veriť - novinári honia senzácie a často to má od pravdy veľmi ďaleko.
Zelenú pravdepodobne dostanú i firmy CureVac (GER) a Janes (RUS).
Nejde len o to ci ma protilatky, ale aj ked ich uz nema, tak pri druhej infekcii sa potom tie protilatky mozu zacat tvorit ovela rychlejsie lebo imunitny system si ten virus uz pamata. Co dava zmysel, lebo keby mal organizmus proti kazdemu patogenu drzat navzdy protilatky tak by toho bolo asi moc.beardie napísal: 09 jan 2021, 17:13 ten virus si len tak z dlhej chvile nepovie, ze toto telo uz trapit nebude a prestane sa replikovat, mierny priebeh znamena, ze sa vedelo telo s virusom lepsie vyporiadat a teda rychlejsie vytvorilo protilatky (inak ucivo zakladnej skoly)
Aj tak prieskumy ukazujú, že druhé prekonanie covidu býva rozdielne.. niektorí majú ťažší priebeh, niektorí ľahší priebeh.. čiže je to úplne jedno a je to tá istá lotéria ako pred prvým ochorením - lotéria, či človek bude mať ľahší alebo ťažší priebeh.
-
starysomar
Hardcore addict
...alebo či prežije...
Inak na Bukovského je teraz vyvíjaný tlak, že by mal ísť do nemocníc pomôcť, keďže je lekár a odborník na covid. No a toto je jeho vyjadrenie...
Aspoň že mu už nepíšu, že je lekár, ale "vyštudovaný lekár", keďže študoval len kvôli titulu a medicínu nikdy nerobil.
Aspoň že mu už nepíšu, že je lekár, ale "vyštudovaný lekár", keďže študoval len kvôli titulu a medicínu nikdy nerobil.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Videl som tu reportaz. Ale potom som aj ja v prvej liniiephramko napísal: 10 jan 2021, 11:35 Inak na Bukovského je teraz vyvíjaný tlak, že by mal ísť do nemocníc pomôcť, keďže je lekár a odborník na covid. No a toto je jeho vyjadrenie...
No viac mi zdvihol tlak Peter Lipták s odvodnenim, ze sice rad by pomohol, ale nemoze nechat svojich pacientov len tak.
Najlepsi je stetoskop na pocuvanie orechov. Skoda, ze mu ako sarlatanovi nikto nic nemoze. Robi si ksefty na doplnkoch stravy a niektore media mu este robia reklamu a zadarmo.
Asi závidí, že Cibulkovú zaradili do kritickej infraštruktúry a na neho sa vakcína zatiaľ neušla? 
-
starysomar
Hardcore addict
Bukovský je... (radšej nič)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak si niekto spomina na rok 2016...
To sme potom všetci v 1. línii, však si tu poskytujeme rady a ešte zadarmo (narozdiel od Bukovského). 
Inak zaujímavé, ako niekto celý čas trepe o homeopatikách a potom si protekčne vybaví očkovanie proti covidu...mali jej dať pod jazyk trošku sirupu s tým, že sirup bol v tej istej budove ako vakcína proti covidu, takže to má účinnosť ako homeopatiká, lebo čím nižšia koncentrácia účinnej látky, tým silnejšie homeopatiká
a vybavené.
Inak zaujímavé, ako niekto celý čas trepe o homeopatikách a potom si protekčne vybaví očkovanie proti covidu...mali jej dať pod jazyk trošku sirupu s tým, že sirup bol v tej istej budove ako vakcína proti covidu, takže to má účinnosť ako homeopatiká, lebo čím nižšia koncentrácia účinnej látky, tým silnejšie homeopatiká
Bukovskeho treba brat s velkou rezervou ale nie vsetko co tvrdi je nezmysel./myslim teraz unho vseobecne, nic konkretne/
Sú 3 nebezpečné skupiny obyvatelstva, ktoré ich pričinením výrazne zhoršuju epidemiu covidu v SR a potom na nich doplácajú tí čo sa snažia chrániť ako to len ide.
1. konšpirátori ktorý tvrdia ze covid neexistuje...2. ludia ktorý nerešpektuju opatrenia a porušujú aj opatrenia vo výnimkách( ludia na svahoch,ludia v prirode)..3. tvrdohlavý stupenci vlády ktorý robia paniku a tvrdia že táto vláda to má ťažké a nic nemohli preto urobit aby tu covid nebol v takej miere v akej je. Vedeli o tom aké možu byt dosledky ( napr- taliansko,španielsko v prvej vlne) a opatrenia bud boli nedostatočné alebo prišli neskoro aj tie po ktorých by bol hmatatelný výsledok.
Co urobili preto aby sem neprišla mutacia covidu? zrušili lety z VB? podla vsetkeho nie.Je aj zaujimavé že v jeden deň sa objavil v NR,druhý deň v BA a na tretí deň informácia že uz nová mutacia covidu zasiahla celé uzemie SR.
Papalašizmus podaktorích vo vláde, tiež už nemá obdoby. Myslím si že tento rok bude o poznanie horší ako minulý ale to si povieme potom na konci roka 2021. A k Bukovskemu- otvorene povedal ze sa nebude podielat na celoplosných testovaniach, nemá nato dobrý názor ako aj xy dalsích iných odborníkov. Cize jedine može takto pomocou videi pomahat ludom aby dodrziavali zmysluplné opatrenia a posilnovali svoju imunitu.To že zvozí vládu tak uplne oprávnene ju zvozí kedže je urcite väčší odborník ako najväčší odborník pod slnkom premiér ktorý sa riadi podla pocitov a podla toho aby mal z toho nejaku vyhodu.
1. konšpirátori ktorý tvrdia ze covid neexistuje...2. ludia ktorý nerešpektuju opatrenia a porušujú aj opatrenia vo výnimkách( ludia na svahoch,ludia v prirode)..3. tvrdohlavý stupenci vlády ktorý robia paniku a tvrdia že táto vláda to má ťažké a nic nemohli preto urobit aby tu covid nebol v takej miere v akej je. Vedeli o tom aké možu byt dosledky ( napr- taliansko,španielsko v prvej vlne) a opatrenia bud boli nedostatočné alebo prišli neskoro aj tie po ktorých by bol hmatatelný výsledok.
Co urobili preto aby sem neprišla mutacia covidu? zrušili lety z VB? podla vsetkeho nie.Je aj zaujimavé že v jeden deň sa objavil v NR,druhý deň v BA a na tretí deň informácia že uz nová mutacia covidu zasiahla celé uzemie SR.
Papalašizmus podaktorích vo vláde, tiež už nemá obdoby. Myslím si že tento rok bude o poznanie horší ako minulý ale to si povieme potom na konci roka 2021. A k Bukovskemu- otvorene povedal ze sa nebude podielat na celoplosných testovaniach, nemá nato dobrý názor ako aj xy dalsích iných odborníkov. Cize jedine može takto pomocou videi pomahat ludom aby dodrziavali zmysluplné opatrenia a posilnovali svoju imunitu.To že zvozí vládu tak uplne oprávnene ju zvozí kedže je urcite väčší odborník ako najväčší odborník pod slnkom premiér ktorý sa riadi podla pocitov a podla toho aby mal z toho nejaku vyhodu.
Otazka na inu temu, neviem ci je lepsie miesto na opytanie takto v nedelu:
Ma zmysel riesit u doktora pandemicku PN (specialna PN, kde socialka vyplaca davku uz od 1. dna), ak som SZCO, avsak zatial neposielam odvody do SP? Do Jula 2020 som bol vsak zamestnanec, cize tam odvody isli.
Dik
Ma zmysel riesit u doktora pandemicku PN (specialna PN, kde socialka vyplaca davku uz od 1. dna), ak som SZCO, avsak zatial neposielam odvody do SP? Do Jula 2020 som bol vsak zamestnanec, cize tam odvody isli.
Dik
Dobrá dúša Dominika len viezla chorú babičku do nemocnice a keď už tam bola, tak sa len chcela informovať o očkovaní a asi jej to nejaký príliš iniciatívny lekár pichol rovno na informáciach pri vchode. Ona vlastne nevie, čo sa jej stalo a to lekári ju takto rafikovane oklamali.