Pácham trestnú činnosť?(PAYWALL)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako teda?

Neriešiť to.
7
58%
Písať obchodníkovi.
4
33%
Na konci januára napísať obchodníkovi, že asi nastala chyba v systéme.
1
8%

Celkom hlasov: 12

BananaJoe
Amateur
Amateur

Pácham trestnú činnosť?(PAYWALL)

Príspevok od používateľa BananaJoe »

Ahojte,
Som tu celkom nový a hľadám odpoveď na situáciu do ktorej som sa dostal.
Určite veľa z vás pozná Patreon, kde ak si zaplatíte predplatné(subscription) tak sa Vám sprístupní tvorcov kontent.
Mne sa stala taká vec, že som si ešte v decembri 3 dni pred zaplatením, zrušil predplatné takže, to malo vyzerať, že od januára nebudem môcť vidieť tvorcov kontent.
Začal sa Január a mne prišlo divné, že stále som mal odomknutý kontent, stým, že na stránke môjho predplatného bolo napísané: ''Cancelation Scheduled'' čo znamená, že mi zrušia predplatné keď príde k zaplateniu ďalšieho.
Čas plynul a ja som stále videl ten kontent.
9. 1. mi prišiel mail od paypalu, že sa automatická platba neuskutočnila a že mal by som kontaktovať danú spoločnosť a dohodnúť si s obchodníkom platbu dlžnej sumy.
Je zjavné, že chyba nastala u Patreonu, keďže ja som predplatné zrušil 3 dni pred platbou. Myslím si, že ich vinou by som nemal byť dlžníkom.
Je to o tom, že dostávam zadarmo veci, ktoré by som si mal správne predplatiť. Dostávam ich, lebo chyba je u obchodníka. Preto nemám dôvod písať obchodníkovi.
Moja otázka a váš názor: Pácham trestnú činnosť. Keď ja o tom viem, no obchodník asi nie, ale v zásade je to jeho chyba v systéme ?
Pýtam sa, lebo ja by som to nechcel riešiť, keďže dostávam niečo zadarmo. Len, či to bude mať nejaké následky v budúcnosti
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pácham trestnú činnosť?(PAYWALL)

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to o tvojej moralke, ako sa rozhodnes tak budes mať
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Na tvojom mieste by som im napisal, mozno maju chybu v systeme a ani o nej nevedia. Naviac by mohli po dlhsom case ziadat spatne doplatenie dlznej ciastky, ktora sa moze vysplhat vysoko. To, ze si k tomu "kontentu" pristupoval, aj ked si nemal zaplatene, si vedia zistit.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Na druhej strane nie je iste ci sa jedna o bug alebo ti z nejakeho dovodu nechavaju pristup dlhsie aby ta namotali na dalsie platby alebo neviem co, ale napis im, kludne po slovensky, ved nech sa naucia :).
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

a z akeho dovodu nenapises patreonu?
ja by som im urcite napisal. ono nevyznam sa vtom az tak ale je dost mozne ze potom by tu sumu mohli od teba vymahat cez paypal (je to len moja uvaha vobec to tak nemusi byt) kazdopadne mal si pisat patreonu a nie temu na hojko.....
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Trestnu cinnost nepáchal absolutne. Nikoho neuvádzam do omylu. Ak si predplatné vyslovne zrusil, tak je chyba ken na kch strane a tak ta spolocnost vyslovne ani nemoze od teba ziadat platbu za sluzby, kedze chyba je vyslovne len na ich strane. Svojvoľné stiahnutie peňažných prostriedkov z uctu taktiež nemozu vyžadovať, ak to nemáš niekde v obchodných podmienkach, co pochybujem, ze tam dali.
Publicip
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Publicip »

ak maju v podmienkach, ze sluzba sa bude ukoncovat pol roka tak musis zaplatit, lebo si suhlasil s podmienkami, nie podpisom ale platbou.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Peter00 napísal: 24 jan 2021, 10:07 Trestnu cinnost nepáchal absolutne. Nikoho neuvádzam do omylu. Ak si predplatné vyslovne zrusil, tak je chyba ken na kch strane a tak ta spolocnost vyslovne ani nemoze od teba ziadat platbu za sluzby, kedze chyba je vyslovne len na ich strane. Svojvoľné stiahnutie peňažných prostriedkov z uctu taktiež nemozu vyžadovať, ak to nemáš niekde v obchodných podmienkach, co pochybujem, ze tam dali.
Moze sa stat ze mu peniaze stiahnu ked maju jeho cislo karty a support ho bude ignorovat. Potom co? Asi najlepsie by bolo ist do banky a reklamovat to ako neautorizovanu platbu, v tom pripade ukazat email kde pises ze nemas zaujem dalej platit by mohol pomoct.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

ropman napísal: 04 feb 2021, 12:30 Moze sa stat ze mu peniaze stiahnu ked maju jeho cislo karty a support ho bude ignorovat. Potom co? Asi najlepsie by bolo ist do banky a reklamovat to ako neautorizovanu platbu, v tom pripade ukazat email kde pises ze nemas zaujem dalej platit by mohol pomoct.
Potom to isté, ako keď napríklad Netflix po zrušení predplatného použije tvoje údaje z platobnej karty a svojvoľne ti predĺži predplatné.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

z paypalu si nemoze len tak hocikto stahovat prachy ako z karty. staci si po zaplateni nejakeho predplatneho, co uz neplanujes dalej predlzovat, toho obchodnika hned zmazat z paypalu a ziadne dalsie platby uz nebudu a nemusis sa starat o nejake rusenie predplatneho. proste pri nasledujucej platbe dostane obchodnik od paypalu negativnu odpoved a mal by to predplatne zrusit sam, ak to ma spravne urobene. a ak nie, tak jeho smola

a co sa tohto pripadu tyka, tak omg akoze fakt, na sibenicu s tebou. nikto nebude riesit tych par euro za nudes fotky.. ten konkretny clovek, ktoreho podporujes, peniaze v kazdom pripade dostane a ak ide naozaj o chybu, zaplati za to patreon.com, lebo je to jeho lajbavost. pride mi to tak uplne moralne aj logicke. trochu moralnejsie by bolo obchodnika na chybu upozornit, ale samozrejme je pekne upozornit najprv takto aj vsetkych ostatnych.
Publicip napísal: 04 feb 2021, 12:10 ak maju v podmienkach, ze sluzba sa bude ukoncovat pol roka tak musis zaplatit, lebo si suhlasil s podmienkami, nie podpisom ale platbou.
to som este nevidel, ze by podobna sluzba fungovala na principe, ze predplatne sa ti zrusi az za 3 mesiace od podania vypovede..ved sme na internete, jak by to asi vymahali od niekoho z Burkina Faso? vies uviest priklad nejakej takej sluzby?
BananaJoe
Amateur
Amateur

Ďakujem krásne za rôzne názory na túto situáciu. Aktuálne už predplatné nefunguje, vypli mi ho v polovičke januára, čo znamená, že som mal o 2 až 3 týždne dlhšie predplatné.
Možno stálo aj za zmienku, že predplatné stálo 50$. Preto som váhal, či náhodou nebudú problémy.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja som mal presne opacnu skusenost, v lete som si predplatil na tour de france eurosport cez ich stranku, paypalom a po prvom mesiaci ma prijemne prekvapili, ze mi po zruseni prepdlatneho prisla cela mesacna ciastka naspät, je pravda, ze som to zrusil mozno 8dni pred koncom preplatneho, ale aj tak som to rozhodne necakal, mozno som to malo vyuzival, a maju tam nejake taketo podmienky. Pri jesennom predplatnom vuelty a gira to uz nespravilo, ale to uz by som chcel asi moc :)
BananaJoe
Amateur
Amateur

Ahojte
Znova ma nieco zaujima ohladom predplatneho Patreon. ako aj vseobecne, ci ste sa stredtli s tymto pripadom.
Mozno poznate ze ked nieco kupujete medzinarodne tak tam plati VAT alebo po slovensky DPH. Ja som sa napriklad stym stretaval pri G2A ked som kupoval hry, ale tam som to tak nebral lebo to boli centy.
Teraz ide o to, ze si chcem kupit predplatne na Patreone a pozeram ze podla toho aku zadam adresu, tak mi da VAT. Zadavam tam len krajinu a PSC. ale napriklad som zo slovenska ale skusim dat nieco ine. napr. Kalifornia ma 0% VAT a mozem platit kartou alebo paypalom.
Co myslite ? Ak pouzivam VPN pridu na to ze som zadal zlu adresu ? Mate nejake skusenosti z takymto odrbavanim ? :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Prísť na to nemajú ako, ak teda Patreon nevyžaduje KYC (Know Your Customer) - overenie totožnosti nahratím skenu OP a selfie, čo asi nevyžaduje.

V každom prípade takéto mini odrbávanie nie je trestný čin, maximálne je takéto správanie aspoň trochu nemorálne. K ničomu ťa ale týmto postom nenavádzam...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pridu na to velmi jednoducho, ty si zadas ze si z kalifornie ale platit budes kartou ktora je vystavena na slovensku...

preco to nevyskusas sam? ved co si myslis ze co sa stane? ze tam zadas kaliforniu, kliknes nakupit a dvere ti rozrazi komando?
bud to prejde a je to ok alebo to neprejde. im moze byt srdecne jedno ci dan platis alebo nie trapit to moze iba nas danovy urad ale ten sa to asi nema ako dozvediet.
Napísať odpoveď