1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa Blastbit »

To som chápal ale nie kazdý sa tu so mnou natahoval kvoli politike.A debiliny to je vec pohladu to neni len moj názor to je názor tisicov ludí za ktorých tu tiež píšem. Z toho co som teraz napísal v tom dlhšom príspevku co povazujes za debilinu?
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Tiez by som bol nekompromisny s vynimkami. Ta rekreacia v prirode sa zneuziva na navstevy znamych. Aspon co sledujem okolie. Ale hranice asi nema vyznam zatvarat. Ved Slovensko je teraz na tom bud rovnako ked nie horsie ako susedia. Mutaciam by sa tazko dalo zabranit aj keby sme zavreli totalne hranice. Nikdy by sa nepodarilo to zavriet uplne. A tiez trva nejaky cas kym sa odhali mutacia. Za ten cas to uz moze byt roznesene vsade. Trocha optimizmu, posledne 4 dni klesla pozitiva PCR testov: 7.1- 28%, 8.1- 25%, 9.1- 23%, 10.1- 20%. Ja verim ze lockdown zacina ucinkovat a tiez ze ludia sa spravaju zodpovednejsie. Ked som minuly tyzden v pondelok siel cez namestie do obchodu, tak bolo vsade plno ludi, bez ruska, vacsie skupiny. Dnes bolo mesto prazdne ludia dodrziavali rozostupy, mali ruska. Ja by som na Matovicovom mieste s tym plosnym testovanim pockal. Ak sa mu ho podari zorganizovat o 2 tyzdne, je dost mozne ze tie testy uz budu zbytocne (podla odbornikov su tie testy dobre ked je vela nakazenych).
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

ephramko napísal: 11 jan 2021, 19:46 Niekoľkonásobne preplatili trhovú cenu.
Hm, toho som sa bal :D Tak potom nic, pockame...
Tiez sa priklanam k tomu, ze kym dojde na testovanie tak sa uz naplno prejavi lockdown a tato dnesna tlacovka mozno bola zbytocne unahlena. Pripada mi to tak ze najviac ludi sa nakazilo pocas vianocnych navstev a na lyzovackach a potom to este tyzden pokracovalo pretoze to doniesli domov kde nakazili dalsich. Ale za posledne 2 dni to mohlo klesnut aj kvoli tomu ze v Nitre a Kosiciach bolo plosne testovanie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V práci nás testujú každý pondelok :(
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To je problem akoze? Nemusis nikam chodit, zistis na com si, znizis riziko ze o pracu prides, alebo ze to chytis od kolegu. Pohladkanie vatou v nose by pre chlapa fakt nemal byt problem.

Vacsina ludi by brala moznost pravidelne sa otestovat v ramci prace, hlavne ak sa pohybujes okolo starsich ludi, astmatikov, alebo ludi co chodia na chemo a covid pre nich s velkou pravdepodobnostou moze byt K.O.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Blastbit napísal: 11 jan 2021, 20:06 To som chápal ale nie kazdý sa tu so mnou natahoval kvoli politike.A debiliny to je vec pohladu to neni len moj názor to je názor tisicov ludí za ktorých tu tiež píšem. Z toho co som teraz napísal v tom dlhšom príspevku co povazujes za debilinu?
narazal som na starsie prispevky o lucanskom a podobne. ci v poslednom prispevku mas alebo nemas napisane hluposti neviem zhodnotit.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

gorsche napísal: 11 jan 2021, 20:08 Tiez by som bol nekompromisny s vynimkami. Ta rekreacia v prirode sa zneuziva na navstevy znamych. Aspon co sledujem okolie.
Ten lockdown pocas vianoc bol na smiech. Bolo tam tolko vynimiek, ze cely lockdown bol vlastne iba o zatvoreni obchodov a restauracii. Mi to pride, ako keby Matovic chcel provokovat Sulika tym, ze restiky a obchody zavrie a vleky a kostoly necha otvorene. Na Velku Noc sme mali prisnejsi lockdown a to tu bola situacia o dost lepsia. Absolutne sa nevyuzila ta ekonomicka obeta lockdownu pred a pocas vianoc. Splachujeme malych a strednych podnikatelov, aby sa ludia mohli navstevovat a stat v rade na vleky.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

kayko napísal: 11 jan 2021, 19:15 Zabudate, ze zijeme na Slovensku :roll: Tu sa vacsina ludi vynajde a dokonca aj tym zamestnavatelom to zacina byt jedno. Ludia radsej riskuju pokutu, ako stratu zamestnania, alebo vypadok prijimu, lebo vidia, ze stat sa o nich postarat nedokaze, ked budu v problemoch.
ak mas nariadenu 10 dnovu karantenu, tak dostavas pandemicke nemocenske. co viac ti ma stat poskytnut? doteraz snad ludia nechodili na pnku, lebo sa bali straty zamestnania?
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Teraz začínam mať pocit, že mám už toho všetkého lockdownu, testovaniu, rúšok a covidu dosť! Nech si hovorí každý čo chce, ľudia sa potrebujú socializovať a jednoducho nie sme opice v ZOO, aby sme boli roky zatvorení medzi štyrmi stenami. Ja chápem tie opatrenia a strach zo života ľudí, ale na druhej strane kvôli tým opatreniam doplatia ľudia na psychickej stránke. A absolútne ma teraz nezaujíma či boli alebo neboli dodržiavané opatrenia. Viem iba jedno: CHCEM PO ROKU KONEČNE VYJSŤ VON Z DOMU BEZ STRACHU Z TOHO, ŽE MA POKUTUJÚ!!! Pretože nazvať životom toto domáce väzenie a cirkus sa nedá... Podporujem súčasnú vládu, a preto hovorím možno v globálnom meradle a veľmi dúfam, že vakcináciou sa situácia konečne zmení.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Chcieť je jedna vec. To chce asi každý. Ale tento tvoj tón už podľa mňa hraničí s egoizmom a sebeckosťou.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Hensym napísal: 12 jan 2021, 10:20 Chcieť je jedna vec. To chce asi každý. Ale tento tvoj tón už podľa mňa hraničí s egoizmom a sebeckosťou.
Nie Hensym, to nie je sebeckosť... Tomu sa hovorí frustrácia
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Neskoro plakat na rozliatym mliekom. Letne dovolenky a uniky pred a z karenteny. Ohybanie opatreni neskor... ak by boli ludia zodpovedny, situacia by bola uplne ina. Mal(i) si/sme chciet, aby ludia neboli blbci ked este bolo co zachranovat. Teraz musime sediet na zadkoch. Je neskoro chciet bez ruska bezat na najblizsiu party.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Leslie10 napísal: 12 jan 2021, 10:04CHCEM PO ROKU KONEČNE VYJSŤ VON Z DOMU BEZ STRACHU Z TOHO, ŽE MA POKUTUJÚ!!!
Toto je dost zavadzajuce. Prve obmedzenia sme mali po volbach, ktore sa konali 29. februara 2020. Pocas vsetkych lockdownov (aj teraz) mozes ist do prirody v ramci okresu. Vobec to nemame take prisne ako v okolitych krajinach kde plati aj ozajstny zakaz vychadzania. Pokial ti ide o socializovanie v baroch/restauraciach, tak to sa v pohode dalo este pred Vianocami.
Netrufam si odhadovat dokedy nechaju zatvorene restauracie, ale vdaka lockdownu, testovaniu a vakcine by to nemalo trvat viac ako 2-3 mesiace.
Navyse, v lete si mohol ist pokojne k moru a aj teraz sa da pomerne slobodne cestovat do zahranicia.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Gothar napísal: 12 jan 2021, 10:33 Toto je dost zavadzajuce. Prve obmedzenia sme mali po volbach, ktore sa konali 29. februara 2020. Pocas vsetkych lockdownov (aj teraz) mozes ist do prirody v ramci okresu. Vobec to nemame take prisne ako v okolitych krajinach kde plati aj ozajstny zakaz vychadzania. Pokial ti ide o socializovanie v baroch/restauraciach, tak to sa v pohode dalo este pred Vianocami.
Netrufam si odhadovat dokedy nechaju zatvorene restauracie, ale vdaka lockdownu, testovaniu a vakcine by to nemalo trvat viac ako 2-3 mesiace.
Navyse, v lete si mohol ist pokojne k moru a aj teraz sa da pomerne slobodne cestovat do zahranicia.
S týmto súhlasím. No na pointe to nič nemení. Rok tomu bude tak či tak. Nie som unavený len z toho, že som/sme obmedzený/í na slobode pohybu (párty ani disco mi nechýbajú), ale skôr z tej pandemickej situácie všeobecne, že konkrétne nič iné nevnímaš z okolitého sveta iba Covid, covid, covid... Ó, pre zmenu skúsme mutáciu a potom trošičku lockdownu... A frajer na záver nech tam dáme trošku Matovič vs Sulík? A preto som aj písal v poslednej vete, že hovorím skôr v globálnej miere (okrem toho Matoviča a Sulíka). A najhorši je, že sa od toho proste nevieš dištancovať, pretože tie správy sa k tebe dostanú tak či tak - aj keď nezapneš tú telku, alebo sa odpojíš od internetu. Sociálne vzťahy medzi ľuďmi sú na bode mrazu, keď vyjdeš von na ulicu, nikdy nevieš kto na teba zakričí, že čo tam hľadáš... Proste každodenný strach (a to nielen z covidu, ale tiež zo sankcií) sa stal súčasťou našich životov, a je to strašne, strašne vyčerpávajúce na psychiku človeka
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Psychologovia tiez radili, ako zvladat tuto situaciu. Jedna z najcastejsich rad bola, aby sme si na sledovanie sprav vyhradili jednu malu cast z dna, a zvysok sa tym nezaoberali. Dava to zmysel, lebo vediet o aktualnych opatreniach a co sa deje sice treba, ale nie sa stresovat negativnymi spravami cely den.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

M142 napísal: 12 jan 2021, 9:55 ak mas nariadenu 10 dnovu karantenu, tak dostavas pandemicke nemocenske. co viac ti ma stat poskytnut? doteraz snad ludia nechodili na pnku, lebo sa bali straty zamestnania?
Vtip je v tom, ze doteraz Ludia na PNku naozaj chodili iba v nevyhnutnych pripadoch, nie so soplikom, alebo bolestou hlavy. U nas v praci bezne chodia ludia so soplikom do prace. Dieta donesie sopel zo skolky/skoly, jeden rodic ostava na PNke, druhy chodi so soplikom do prace. A kedze pri Covide je vacsina bezpriznakovych, tak taky ludia nevidia dovod sediet doma na PNke. Mozno je to smutne, ale je to realita. Neriesim, co by ludia mali alebo nemali, ja iba popisujem sucasnu realitu. Pokial si clovek tu PNku nevypyta, tak nikto mu ju na silu davat nebude.
A co sa tyka tej nariadenej karanteny, prax je taka, ze mas sediet tyzden na riti a po tyzdni si mozes robit co len chces, pretoze nikto to nekontroluje. Znama robi v skole, mesiac bola doma kvoli pozitivnym testom na Covid. Po mesiaci mala konecne negativny test, tak isla do prace. Teraz nedavno mala dalsiu kolegynu, ktora bola pozitivna. Po tyzdni isla do prace bez toho, zeby isla na pretestovanie. Ty si naozaj myslis, ze tento stat bude platit 3/4 obyvatelstva mesacne PNky od nevidim do nevidim? Nebude a preto sa tie nariadenia ani nekontroluju. Jedine keby sa susedia navzajom bonzovali a stat by zarabal na pokutach.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Leslie10 napísal: 12 jan 2021, 10:43 S týmto súhlasím. No na pointe to nič nemení. Rok tomu bude tak či tak. Nie som unavený len z toho, že som/sme obmedzený/í na slobode pohybu (párty ani disco mi nechýbajú), ale skôr z tej pandemickej situácie všeobecne, že konkrétne nič iné nevnímaš z okolitého sveta iba Covid, covid, covid...
zmen okolity svet tym, ze sa od toho distancujes, nepozeraj spravy 24/7
Ó, pre zmenu skúsme mutáciu a potom trošičku lockdownu...
nepozeraj spravy 24/7
A frajer na záver nech tam dáme trošku Matovič vs Sulík?
nepozeraj spravy 24/7

A preto som aj písal v poslednej vete, že hovorím skôr v globálnej miere (okrem toho Matoviča a Sulíka).[/quote]nepozeraj spravy 24/7
A najhorši je, že sa od toho proste nevieš dištancovať, pretože tie správy sa k tebe dostanú tak či tak - aj keď nezapneš tú telku, alebo sa odpojíš od internetu.
nepozeraj spravy 24/7
ja by som teda nemal problem distancovat sa od toho, ak by som chcel
staci nepozerat telku a citat o tom novinove clanky, pripadne nezapinat facebook
chces mi snad povedat, ze ti neustale tvoja socialna bublina vyvolava telefonom alebo pisu smsky, aby ti hovorili o najnovsich detailoch pandemie? ak ano, tak si vypni zvuk a telefon odloz
Sociálne vzťahy medzi ľuďmi sú na bode mrazu, keď vyjdeš von na ulicu, nikdy nevieš kto na teba zakričí, že čo tam hľadáš...
prehanas, a to velmi, nikto ta otravovat nebude
Proste každodenný strach (a to nielen z covidu, ale tiež zo sankcií) sa stal súčasťou našich životov, a je to strašne, strašne vyčerpávajúce na psychiku človeka
toto je cisto len tvoj problem
kayko napísal: 12 jan 2021, 10:53A kedze pri Covide je vacsina bezpriznakovych, tak taky ludia nevidia dovod sediet doma na PNke.
bezpriznakovi covid takmer neroznasaju, daval som sem k tomu studie
ak maju priznaky, tak maju sediet doma
Gothar
Moderátor
Moderátor

Leslie10: to co popisujes vyzera skor ako osobny problem. Su to vsetko veci, ktore mozes vyriesit zmenou pristupu. Skus kontaktovat nejaku psychologicku poradnu, zachytil som info ze funguju uz aj online takze budes mimo ohrozenia (to ti radim bez ironie).
A mozes zacat sledovat dobre spravy:
https://www.ta3.com/publicistika/181/dobre-spravy.html
https://www.dobrenoviny.sk/
https://www.facebook.com/dobrespravy.eu/
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Vďaka za rady, dúfam, že zaberú :) Ale to snáď súhlasíte so mnou, že jednoducho nemôžeme fungovať takýmto spôsobom donekonečna. Proste hroziť ľudí neustále lockdownom, testovaním a pod. mi nepripadá normálne ani z objektívneho hľadiska
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Leslie10, ten lockdown v skutočnosti nie je až taký prísny. Ak to už nevieš doma vydržať a potrebuješ sa ísť vyvetrať na čerstvý vzduch, tak kľudne môžeš ísť aj bez rizika pokuty. Ak by ťa aj náhodou nejaký Pomáhač a chránič zastavil, tak mu stačí zdeliť, že využívaš jednu z výnimiek pre lockdown a ďalej sa s ním už nebaviť. Vôbec mu nemusíš odpovedať na ďalšie otázky a poskytovať mu k tomu detaily.

Samozrejme ti to radím len s maximálnym ohľadom na zachovanie vlastného psychického a fyzického zdravia a zdravia ostatných :)
Napísať odpoveď