BOOT z USB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
matesko3
Amateur
Amateur

BOOT z USB

Príspevok od používateľa matesko3 »

Mam takyto problem:
vytvortil som si boot USB a na nom acronis. USB som dal GPT/UEFI a dal som ho na fat32
HDD je tiez gpt, je na nom win 10 a bios som nastavil na UEFI a secure boot enabled
ked som chcel bootovat z kluca notebook ani nenabehol a ani do bios ma nepustil.
po vytiahnuti kluca vsetko nabehlo OK.
vyskusal som aj vesetky kombinacie - kluc na MBR / NTFS a bios na legacy a ani to nenabehlo
Co tereba nastavit alebo s akymi parametrami vytvorit kluc, aby mi to nabootovalo
dakujem za rady...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: BOOT z USB

Príspevok od používateľa 4040 »

Používam Acronis a žiadný problém.Acronis -True Image?Čo je to za NTB?USB vytvorené priamo cez Acronis.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na co ti treba Acronis, co ides robit, ides robit cistu instalaciu Win, delit disk, obnovu alebo co??? Ak si to robil napriklad cez Rufus, tak to musi ist. Ak mas secure boot zapnuty a prepnes to na legacy, tak si myslim, ze to nebootne prave kvoli UEFI a secure bootu, ktory bol predvolene zapnuty.

Daj si ovladaci panel, hore do vyhladavania napis boot, vybehne ti v ponuke nieco ako Zmena rozsirenych moznosti obnovenia, potom tam vyberies Rozsirene spustenie a das restartovat. Tam bude moznost restartovania a bootu z USB kluca.
matesko3
Amateur
Amateur

4040 napísal: 22 jan 2021, 21:03 Používam Acronis a žiadný problém.Acronis -True Image?Čo je to za NTB?USB vytvorené priamo cez Acronis.
no prave ze s acronis mam teraz problem - ked som dal boot z DVD, nabehol ale vypisal mi, ze nepozna ziadny disk

Autoeditácia príspevku po 6 min 53 sek:
hojko napísal: 22 jan 2021, 21:17 Na co ti treba Acronis, co ides robit, ides robit cistu instalaciu Win, delit disk, obnovu alebo co??? Ak si to robil napriklad cez Rufus, tak to musi ist. Ak mas secure boot zapnuty a prepnes to na legacy, tak si myslim, ze to nebootne prave kvoli UEFI a secure bootu, ktory bol predvolene zapnuty.

Daj si ovladaci panel, hore do vyhladavania napis boot, vybehne ti v ponuke nieco ako Zmena rozsirenych moznosti obnovenia, potom tam vyberies Rozsirene spustenie a das restartovat. Tam bude moznost restartovania a bootu z USB kluca.
iedm robit 17 identickych NTB, tak si spravim image a obnovim kazdy NTB cez siet
kluc som robil cez rufus a nejde to :)
predvolen bol zapnuty UEFI a skusil som vsetky moznosti aje uEFI aj LEGACY a ani jedno neslo
v tom ovl paneli vidim len panel uloh a spravu diskov
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak necháš pripojený aj nejaký USB kľúč, zobrazí sa.Kľúč si nespravil priamo cez Acronis ?Verzia Acronis je ?
matesko3
Amateur
Amateur

4040 napísal: 22 jan 2021, 21:28 Ak necháš pripojený aj nejaký USB kľúč, zobrazí sa.Kľúč si nespravil priamo cez Acronis ?Verzia Acronis je ?
verzia je 2016 a mam iso obraz tak som z neho spraavil kluc, lebo dvd hlasi, ze nepozna ziadny disk, tak som to chcel skusit s USB a ten nereaguje... myslim si, ze to je v nastaveniach bios a ako je vytvoreny ten kluc...

Autoeditácia príspevku po 1 min 27 sek:
matesko3 napísal: 22 jan 2021, 21:33 verzia je 2016 a mam iso obraz tak som z neho spraavil kluc, lebo dvd hlasi, ze nepozna ziadny disk, tak som to chcel skusit s USB a ten nereaguje... myslim si, ze to je v nastaveniach bios a ako je vytvoreny ten kluc...
aha a ak myslis, ci reaguje usb port, tak ten je OK, vo win normal funguje... aj mys funguje v acronis nabootovonom z DVD
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús si stiahnúť z tejto stránky https://www.seagate.com/gb/en/support/d ... iscwizard/
DiscWizard.Naunštaluj a sprav si boot USB kľúč ,či nabehne.
matesko3
Amateur
Amateur

dakujem chlapci, uz som to vyriesil, spravil som boot kluc cez macrium reflect a vsetko klonuje v pohodicke
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ináč zálohu spravíš aj priamo cez OS - Záloha a obnova.
matesko3
Amateur
Amateur

4040 napísal: 22 jan 2021, 22:39 Ináč zálohu spravíš aj priamo cez OS - Záloha a obnova.
hej spravim, ale potrebujem zalohu, ktoru vytiahnem aj bez OS
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Macrium predsa
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

matesko3 napísal: 24 jan 2021, 19:16 hej spravim, ale potrebujem zalohu, ktoru vytiahnem aj bez OS
Samozrejme ,že na obnovu nepotrebuješ OS.Stačí Ti boot USB.
Napísať odpoveď