Problém pri napájaní PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Pepo79
Star
Star

Re: Problém pri napájaní PC

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Preco doska nekompaktibilna s tymi RAMkami? Ak mas RAMku DDR4 2666 Mhz a doska dajme tomu podporuje iba 2400 Mhz DDR4 RAM, tak ta DDR4 2666 Mhz sa sama podtaktuje na 2400 Mhz, kedze chipset dosky vacsiu rychlost RAM nepodporuje, ale bude fungovat ok, len nie na svojej maximalnej rychlosti.
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa billctu »

Práve som našiel tuto
https://www.asus.com/us/Motherboards/MAXIMUS-VIII-HERO/

A podľa všetkého by to malo ísť
Je to atx
Má M.2
Ram 2666mhz supoorted podľa Googlu
Cena 85e
....

Prosím povedz mi že či to je ok? Ja som ako 15 ročný chalan bol vášnivo zapálený do týchto veci a prvú zostavu som si zložil sám ale prešlo vyše 15 rokov a vidím že už sa neorientujem ale ZŠ neľutujem že som sa na to dal lebo je to celkom výzva a zábava .. dakujem Vám za rady.. je tá doska čo som poslal GO?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Doska je ok.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ano, ta Asus Maximus VIII HERO je ok na ten tvoj i5-6600k. A este aka to luxusna doska s Z170 chipsetom, to bola spicka v tom case. :)
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa billctu »

Ja neplánujem do budúcna s tým nič robiť, v podstate som to chcel dcére na hranie a učenie, a pre mna na hranie starých hier na ktorých som kedysi fičal na konzolách Max Payne, splinter cell, dead space.. už roky si dačo čas od času zahrám na konzole a teraz mi jezisko od ženy doniesol ps5, tak nechcem provokovať a sypať peniaze do compu ktorý nevyužijem až tak.. v podstate som si chcel aj niečo dokázať že to zvládnem sám vystavať ale nemať rady od vás tak robiť hádam drbnem do kosa .. vďaka..
Napísať odpoveď