Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Príspevok od používateľa heker »

Stream cinema je plugin pre XBMC, ak sa nemylim, ci sa mylim? Jeho zdrojove videa su napriklad na Webshare. Mylim sa? Ma Mi Box S problem aj s videom ak prehravas v ramci lan siete alebo z externeho disku?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ano, stream cinema je plugin do kodi, streamuje videa z webshare. teda aktualne existuju 2 verzie, lebo jeden z vyvojarov si spravil vlastny share server ak to spravne chapem (nebudem mu tu robit reklamu) a skopiroval vsetok content tam.
nasledne zbytok vyvojarov pokracovalo na vyvoji a ta ich verzia sa vola stream cinema community.

ja som vtedy presiel na ten novy sharing lebo ta stara verzia nejak nefungovala. nedavno som bol s kamaratom co ostal na tej community verzii a mam pocit ze je ovela lepsie udrzovana a vyvijana (napriklad sa mi velmi pacilo ze vyhladavanie konecne nie je rozdelene na filmy a serialy ale je spolocne).
na druhu stranu ale stale bezi na webshari a teda tie filmy/serialy su obcasne reportovane a vymazavane a treba ich reuploadovat. to sa mi predtym dialo bezne ze zrazu zo dna na den nejde serial, na tom novom sharingu sa mi to este nestalo.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

ja používam stream cinema každý deň a zatiaľ spokojnosť. za 17€ na rok je to ako zadarmo 🙂
heker
Redeemer
Redeemer

aacid - Su tam aj 4K HDR filmy? Sekanie na Mi Box S je sposobene prehravacom alebo tym, ze to streamuje z Webshare?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

4k tam je, nie vsetko samozrejme ale niekedy sa az cudujem ze su tam 60gb ripy. kedze zatial mam stale len fullhd telku neskusal som a navyse nemam mi box ale shield. do mesiaca uz hadam bude nova telka zapojena a my prestahovany tak budem testovat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Konecne ju vybalis po pol roku? :D No praveze so Shieldom 4k pojde ako oci.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

heker zaplať si mesiac za 2.28€ a vyskúšaj. osobne som skúšal 4K a sekalo mi to, ale beriem ohľad, že mám krabičku z číny za 20€ (4K) a len 50mbit.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja som nemal nikdy problem (shield). Kvalita celkom ujde aj ked to nie je uroven kvalitneho ripu.
heker
Redeemer
Redeemer

Mna zaujima najma cORP., ktory tvrdil, ze Mi Box S seka pri 4K HDR.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ano seka, nakolko bitrate pri niektorych ripoch skratka cez wifi neprejde bez nejakych strat, samotny box nema lan a to je problem, a su dva pluginy, 1. stream cinema community - toto je verzia ktoru zacali davat dokopy ludia kotrym sa nepacilo, ze povodny tvorca pluginu stream cinema ( tvorca bbaron ) presiel na iny zdroj tj. hosting a to kra.sk, stream cinema community ide stale cez webshare, kvalitativne je na tom horsie, ma horsie zoznamy filmov, vela veci tam stale chyba oproti originalu, sam pouzivam original cez kra.sk aktualne, problemov je tam tak isto menej, tie 4k ripy su vseobecne zial problem, riesilo sa to vela krat na danych forach, problem je naozaj pri vysokom bitrate, 100/10Mbit/s sietove karty nestacia, musi byt 1000/100Mbit/s, to je vseobecne zname co sa tyka tychto sluzieb,

povodny originalny plugin - https://forum.cder.sk/
nahrada fungujuca stale na webshare - https://streamcinema.cz/

mam oba, verzia cez kra ide lepsie, mam to na xbox series x kde zial na kodi nefunguje zatial 4k vobec, kvoli kodi verzii pre xbox, mal som nvidia shield a to je aktualne jediny najlepsi mozny hw na toto pouzitie zrejme
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja mam cinsky box za 40e s 4gb ram a 1gbit sietovkou - vsetko ide OK. Treba donho vsak nahrat coreelec. Pozerajte chipset s905x3
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

presne, ak sa chces vyhnut akemukolvek problemu tak treba amlogic s905x3 alebo rovno nvidia shield
heker
Redeemer
Redeemer

Pozeram a cinske H96 vyslo s oznacenim X4, ktore ma Amlogic S905X4, co ne vlastne novsia verzia S905X3.

H96 X4 - https://androidtvbox.eu/h96-max-x4-new-amlogic-s905x4/
S905X4 cip - https://androidtvbox.eu/amlogic-s905x4- ... 19-tv-box/
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pozor, do toho este nenahras coreelec, mozmo o par mesiacov. Je to 100 a 1 pustat kodi z androidu vs priamo coreelec (tzn ze na boxe bezi vlastne len kodi)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hej ono v tychto stb je to taka mala loteria, idealne na kodi strankach pozriet ake stb su overene a funkcne, ak sa chces vyhnut tymto vecickam a mat pokoj v kazdom pripade odporucam rovno nvidia shield, kludne aj ten valcek co stoji nejakych 135euro a viac, mal som ho a neskutocna lahoda, cele kodi aj vsetko bezalo krasne, zial som ho vratil pretoze nemam uz tolko hdmi portov a na moje vyuzitie mi prisiel zatial zbytocny, kedze na xboxe blbne kodi tak, ze neumoznuje aktualne 4k tak si ho zrejme zaobstaram znovu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak som kupil Xiaomi Mi Box S (Mi Box 4) co sa tu tak ospevoval, ide to krasne plynule, 4K som neskusal, kedze nemam 4K TV. Avsak mam problem s jednym serialom co mam rozpozerany. Je tam Kodi 18.9, serial je v .avicku, presny format som nepozeral (predpokladam, ze DivX/XviD) a vzdy ta jedna cast mi v case po priblizne minute sekne a vypne ju. Stary prehravac som neskusal este, tam mam asi Kodi 18.6, ale vyskusam. Nestretol sa niekto s podobnym problemom pri Kodi???
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Cez čo sleduješ ten seriál? Je stiahnutý, alebo online? Skús vypnúť HW akceleráciu v nastaveniach kodi.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Mam Mi Box S, 4k tv, 300mb net a nenacita 4k HDR stream aj ked je k dispozicii (webshare verzia).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam to na NAS disku, problem v rychlosti v ramci domacej siete nebude, navyse jedna cast ma 600MB, cize ten datovy tok je maly. Sledujem to cez Kodi. Vypnut HW akceleraciu nepomohlo, skusil som obe moznosti, ktore su v nastaveni Kodi.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nebude to websharom? Od kedy je k dispozícii kra aj webshare tak na webshare mam problém niekedy spustiť aj full HD. Kra podľa mojich skúseností funguje lepšie.
Napísať odpoveď