Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa brm »

Oficiálne asi od Vianoc trasovanie nefunguje ani z PCR. Každý Ag/PCR pozitívny je povinný informovať ľudí, s ktorými bol v kontakte. Čiže všetko hodili na (ne)zodpovednosť ľudí. Reálne však trasovanie kontaktov podľa mňa nefungovalo už niekoľko mesiacov. V mojej firme vybuchlo jedno celé poschodie na prelome novembra/decembra a už vtedy mojich kolegov sa pýtali jedine na ľudí, s ktorými bývali v jednej domácnosti. Žiadne trasovanie kontaktov v práci, medzi známymi alebo podobne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 04 feb 2021, 8:22 zmenili sa odvtedy ich nariadenia okrem max 8 ludi v skupine?
dokonca aj Vianoce a Novy rok iba koreluju s teplotou a poveternostnymi vplyvmi
https://www.krisinformation.se/en/hazar ... och-forbud
If you organise an event in violation of the ban, you may face a fine or prison sentence of up to six months.
...
Temporary shutdown of public buildings
All activities within the state, municipalities and regions that are not necessary should remain closed until 7 February 2021. This applies, for example, to bathhouses, sports halls and museums.
Ak by niekto na Slovensku ludom sluboval hned vazenie pre porusovanie nariadeni, mozno by sa ludia spamatali.
ale ved existuju prostriedky, ktore ich od covidu predsa ochrania, preco by to nemohli napriklad dostat od statu, ak su rizikova skupina?
zase dookola out-of-the-box myslenie, ktore som tu uz viackrat spominal
pre velky uspech (ci skor ignoraciu) to teda odlinkujem znova
ale ja viem o respiratoroch uz od marca. tie najprv neboli odporucane len preto, lebo ich mali zdravotnici ale poslanci sa v nich promenadovali, ako by sli niekoho zachranovat. ja tiez nevidim dovod preco by ich ohrozeni nesmeli dostat teraz. nikdy som to netvrdil. len nechcem byt ako stabny dostojnik, ci uradnik, ktorym na stole plan vychadza nadherne, no "v poli" sa to pokazi na logistike a na ludoch.
asi si to dam na rychlu volbu => z globalneho hladiska irelevantne
z globalneho urcite ano. ale ak ma moja prevadzka alebo moj team fungovat, potrebujem zdravych ludi. to, ze budu tri tyzdne doma a aj potom nebudu efektivni ako ked boli zdravi, tak mi to nepomoze dorucovat produkty klientov v zazmluvnenom case. a tak vlastne moze podnik zatvorit, aj ked ludia na pracovisko mozu.
na ktory jediny priklad narazas?
lebo ak myslis stadovu imunitu, tak netreba ist dalej ako do nejakej nahodne vybranej slovenskej romskej osady, kde bude prevalencia 50+ % a pocet mrtvych pod IFR
jediny priklad na statnej urovni zvany Svedsko. mozme si povedat, ze slovenske romske osady radovo v stovkach osob su z globalneho hladiska irelevantne.
https://presov.korzar.sme.sk/c/22589171 ... ml?ref=trz
ak sa teda pytas, tak ti teda odpoviem
je mozne to distribuovat pri kazdom obecnom urade ci tvojej oblubenej poste, alebo priamo do schranok, lebo obce maju prehlad o vekovej strukture svojho obyvatelstva, pouzivaju tie data pocas kazdych volieb, priemerne raz za rok
kto je imobilny, poprosi toho, kto mu nosi jedlo alebo im to vyklika na webe vnuk
hotovo, kriza zazehnana
budem velmi rad, ak to tak bude fungovat, aspon pre starsich. o astmatikoch ci ludoch na imunosupresivach okrem ich rodiny vie len osetrujuci lekar, preto by aj ten mohol mat slovo, no ten je zaneprazdneny vykonom svojho povolania.
preco teda deti do skol neposielame? ked vieme, ze su viacmenej imunne? s relevantnymi vynimkami, ak ziju v jednej domacnosti so starymi rodicmi?
su zatial len dve studie co je malo. rovnako ako na znacne lacnejsie a dostupnejsie lieciva, takze stale je to malo, aby sme sa tym riadili, aby platnym pravidlo. ja by som napriek vsetkemu este pockal.
z paty viem vytiahnut x rieseni povodom od autorit, ktore by mali vacsi prinos ako aktualny pseudolockdown
suhlasim. ta parodia na lockdown na Slovensku ma prinos len hnevani ludi, ktori su uz 11 mesiacov zodpovedni a je im to na nic.
Autoeditácia príspevku po 9 hod 9 min 52 sek:
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/pardam ... zpravy_grr

Nový FFP3 respirátor od českej firmy s jednoduchou údržbou, mal by vydržať 14 čistiacich cyklov
Cena len 777 czk za 3 kusy

Nevidím dôvod, prečo by sa nemohol dávať dôchodcom do schránok
ja tiez nie. nech ich dostanu cim skor a nieco sa nepokazi tak, ze ich potom na obecnych uradoch budu musiet vyhodit, tak ako sa vylieva vakcina. lebo aj tam si jeden moze povedat, ze nie je co pokazit a vidime vysledok.
https://domov.sme.sk/c/22588501/vakcina ... ciach.html ------------------

Doktor Campbell of studiach o vitamine D. Ano, pisal to tu gogo, pisali to ini, hovoril to Bukovsky. No studie su az dnes a vo videu je zdoraznen, ze davkovanie by mal urcit odvodny lekar na zaklade krvnych testov a ludia by si davkovanie nemali predpisovat sami
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Chirana - SLovenska vs. Danska vlada - https://www.facebook.com/kubo.podhradsk ... 1274100532
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 04 feb 2021, 13:32 Ak by niekto na Slovensku ludom sluboval hned vazenie pre porusovanie nariadeni, mozno by sa ludia spamatali.
to nie je odpoved na moju otazku, vadilo ti, ze je video z oktobra

ak chces teda otvorit novu temu, tak dobre => na Slovensku mame miesto toho likvidacne pokuty
ale ja viem o respiratoroch uz od marca.
takze riesenie mame
z globalneho urcite ano. ale ak ma moja prevadzka alebo moj team fungovat, potrebujem zdravych ludi. to, ze budu tri tyzdne doma a aj potom nebudu efektivni ako ked boli zdravi, tak mi to nepomoze dorucovat produkty klientov v zazmluvnenom case. a tak vlastne moze podnik zatvorit, aj ked ludia na pracovisko mozu.
takze tvoje riesenie je drzat ich doma, v niektorych pripadoch az tyzdne, ak im nahodou vyjde pozitivny PCR test, len preto, ze na sliznici ich nosohltanu sa nachadza virus alebo jeho cast, ktoru vdychli cestou do testovacieho centra, napriek tomu, ze nemaju ziadne symptomy
bravo, tymto sposobom vobec svoju prevadzku neovplyvnis
jediny priklad na statnej urovni zvany Svedsko. mozme si povedat, ze slovenske romske osady radovo v stovkach osob su z globalneho hladiska irelevantne.
to iste ako predchadzajuci bod, len v jemne tmavsom odtieni
ze su pozitivne testovani neznamena, ze su chori
a ak aj ano, tak nemusia mat symptomy
a ak aj ano, tak nemusia mat vazne problemy
a ak aj ano, tak len ti, ktori maju komorbodity
budem velmi rad, ak to tak bude fungovat, aspon pre starsich. o astmatikoch ci ludoch na imunosupresivach okrem ich rodiny vie len osetrujuci lekar, preto by aj ten mohol mat slovo, no ten je zaneprazdneny vykonom svojho povolania.
zase hladas problemy tam kde nie su
su zatial len dve studie co je malo. rovnako ako na znacne lacnejsie a dostupnejsie lieciva, takze stale je to malo, aby sme sa tym riadili, aby platnym pravidlo. ja by som napriek vsetkemu este pockal.
ta studia je na vzorke 1,5 miliona ludi
ja tiez nie. nech ich dostanu cim skor a nieco sa nepokazi tak, ze ich potom na obecnych uradoch budu musiet vyhodit, tak ako sa vylieva vakcina. lebo aj tam si jeden moze povedat, ze nie je co pokazit a vidime vysledok.
hej, pretoze respiratory sa musia udrziavat pri -70 stupnov Celzia, vacsiu blbost si si uz asi nemohol vymysliet
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 04 feb 2021, 13:57 to nie je odpoved na moju otazku, vadilo ti, ze je video z oktobra

ak chces teda otvorit novu temu, tak dobre => na Slovensku mame miesto toho likvidacne pokuty
podla mna to odpoved je. okrem 8 osob na zhromazdenie a 20 na pohreb, dostali tie tieto sankcie. "vy sa pytate, my odpovedame".
takze tvoje riesenie je drzat ich doma, v niektorych pripadoch az tyzdne, ak im nahodou vyjde pozitivny PCR test, len preto, ze na sliznici ich nosohltanu sa nachadza virus alebo jeho cast, ktoru vdychli cestou do testovacieho centra, napriek tomu, ze nemaju ziadne symptomy
bravo, tymto sposobom vobec svoju prevadzku neovplyvnis
citujuc Harabina: Oooooo!
jackb napísal: 03 feb 2021, 20:15 ak teda uz dobre vieme, ze prve priznaky sa dostavuju medzi 5. a 7. dnom od expozicii virusu, preco jednoducho ludia v tej tyzdnovej izolacii nesmu byt?
pre mna aj bez testu. nemal za sedem dni priznaky? moze prist na pracovisko
to iste ako predchadzajuci bod, len v jemne tmavsom odtieni
ze su pozitivne testovani neznamena, ze su chori
a ak aj ano, tak nemusia mat symptomy
a ak aj ano, tak nemusia mat vazne problemy
a ak aj ano, tak len ti, ktori maju komorbodity
ved dobre, len je to mzoe byt dokaz, ze to s tym premorenim osad nemusi byt take lahke.
zase hladas problemy tam kde nie su
upozrnujem na mozne problemy, aby sa im dalo predchadzat.
ta studia je na vzorke 1,5 miliona ludi
to super. no vies, ze toto je taka pasca pri praci so statistikou, vsak? lebo jeden z argumentov "proti pandemii" je, ze na nu zomrelo "len 2,277M zo 7 miliardovej populacie". takze viac krajin, viac kultur, vacsia vzorka a potom pokojne otvarajme.
hej, pretoze respiratory sa musia udrziavat pri -70 stupnov Celzia, vacsiu blbost si si uz asi nemohol vymysliet
ak ti napisem, ze zamestnanci obecneho uradu mozu tie respiratory kontaminovat tym, ze s ich obalmi nebudu zaobchadzat opatrne, bude zase, ze vsetko vidim len negativne...
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 04 feb 2021, 14:22 podla mna to odpoved je. okrem 8 osob na zhromazdenie a 20 na pohreb, dostali tie tieto sankcie. "vy sa pytate, my odpovedame".
chcel si video o beznom zivote vo Svedsku, poslal som ti ho, nevyhovoval ti datum, tak som sa spytal na rozdiely v opatreniach pri beznom zivote, ty si to zatiahol k pohrebom, ktore nie su bezny zivot
ak ta to bavi, mozeme pokracovat
citujuc Harabina: Oooooo!
super, uplne k veci
pre mna aj bez testu. nemal za sedem dni priznaky? moze prist na pracovisko
a preco nie hned, kedze nie som ja ani moji kolegovia rizikova skupina?
ved dobre, len je to mzoe byt dokaz, ze to s tym premorenim osad nemusi byt take lahke.
minule som postoval link, kde bolo skumane premorenie nejakej osady na vychode a nadpolovicna vacsina bola uz davno premorena a ani o tom nevedeli
upozrnujem na mozne problemy, aby sa im dalo predchadzat.
urgency 4, impact 4 => severity 4
to super. no vies, ze toto je taka pasca pri praci so statistikou, vsak? lebo jeden z argumentov "proti pandemii" je, ze na nu zomrelo "len 2,277M zo 7 miliardovej populacie". takze viac krajin, viac kultur, vacsia vzorka a potom pokojne otvarajme.
tak to vztiahni na Europu, alebo este lepsie na severske krajiny, v com sa lisi bezny zivot ziaka 7. triedy zakladnej skoly vo Svedsku a Norsku?
ak ti napisem, ze zamestnanci obecneho uradu mozu tie respiratory kontaminovat tym, ze s ich obalmi nebudu zaobchadzat opatrne, bude zase, ze vsetko vidim len negativne...
babka dostane cely pakel, administrativna pracovnicka ho len prelozi z jednej velkej krabice na inu malu kopku, stale zabaleny
ziadna kontaminacia, mozeme distribuovat
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 04 feb 2021, 14:34 chcel si video o beznom zivote vo Svedsku, poslal som ti ho, nevyhovoval ti datum, tak som sa spytal na rozdiely v opatreniach pri beznom zivote, ty si to zatiahol k pohrebom, ktore nie su bezny zivot
nezatiahol. prelozil, odcitoval. som velmi rad, ze pre teba pohreb v rodine nie je bezny zivot.
rozdiel som ti uviedol - hrozba straty obcianskych prav a slobod. zapis v registry. podla mna dost na to, aby Svedovi stacilo na dodrziavanie nariadeni.
super, uplne k veci
to bola rekacia na slameneho panaka aj ked som napisal nieco odlisne. dakujem za pochopenie.
a preco nie hned, kedze nie som ja ani moji kolegovia rizikova skupina?
si si isty, ze kazdy jeden z vas je nerozikovy?
minule som postoval link, kde bolo skumane premorenie nejakej osady na vychode a nadpolovicna vacsina bola uz davno premorena a ani o tom nevedeli
signular. mat tych osad stovku, tak fajn berme to ako relevantne info.
tak to vztiahni na Europu, alebo este lepsie na severske krajiny, v com sa lisi bezny zivot ziaka 7. triedy zakladnej skoly vo Svedsku a Norsku?
zrejme v nicom. ale chceme do skolu pustat deti na Slovensku. Skandinavci nech pustia, lebo na to maju solidne cisla.
babka dostane cely pakel, administrativna pracovnicka ho len prelozi z jednej velkej krabice na inu malu kopku, stale zabaleny
ziadna kontaminacia, mozeme distribuovat
zelam si, aby to bolo vsade takto bezproblemove a aby boli dochodcovia a ini rizikovi chrani aj respiratorom aj vakcinou co najskor.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 04 feb 2021, 16:18podla mna dost na to, aby Svedovi stacilo na dodrziavanie nariadeni.
..., ktore su stale vyrazne volnejsie ako kdekolvek naokolo
prave o tej ich volnosti sa bavime, spochybnujes ju?
si si isty, ze kazdy jeden z vas je nerozikovy?
to je predsa na posudeni kazdeho jedneho
v pripade, ze mame jednoduchy sposob ako sa chranit, nevidim v tom problem
signular. mat tych osad stovku, tak fajn berme to ako relevantne info.
co tak 1/4 celej Indie, je to dostatocne velka osada?
zrejme v nicom. ale chceme do skolu pustat deti na Slovensku. Skandinavci nech pustia, lebo na to maju solidne cisla.
skvele, niekam sa posuvame
ak teda zrejme nie je ziaden rozdiel medzi beznym zivotom ziaka 7. triedy v Svedsku a Norsku, ako vyznamne sa lisi od bezneho zivota ziaka 7. triedy na Slovensku?
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

vie mi niekto vysvetlit ze ak sa neda vytiahnut 6 vakcinacna davka, nemozu zmiesat dve ampulky dokopy?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

daniel.daniel napísal: 04 feb 2021, 19:44 vie mi niekto vysvetlit ze ak sa neda vytiahnut 6 vakcinacna davka, nemozu zmiesat dve ampulky dokopy?
Je to jednoduche, v ampulke bolo povodne 5 davok pre klasicke striekacky a ihly.
No prisli na hek, v klasickej striekacke trosku zostane nakonci a trochu v pristore ihly. Tym, ze pouziju ine striekacky a ihly, tak do kazdej natiahnu o trosku menej vakciny (lebo nema ten mrtvy pristor), hoci pacient dostane rovnaku davku. Ked si zoberies, ze je to 1ml na davku, tak pouzitim inych striekaciek s rovnakej ampulky vycarovali 6-tu davku.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Podla mna sa pytal na nieco ine. Mozno nemozu miesat dve ampulky kvoli sarzi?
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

rozdiel medzi ihlami chapem, skor ma zaujima ak ti zostane 0,15ml v jednej ampulke, preco nemozes zvysok vybrat z druhej ampulky.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ak to je ihlami, tak ti to nezostane v ampulke ale v 5tich striekackach a ako to z toho vytiahnes? nechas vykvapkat ?
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

tak trocha bludil netom a nasiel som
Štátny úrad na kontrolu liečiv vtedy upozorňoval, že na "vytiahnutie“ šiestej dávky z liekovky nemožno použiť štandardné striekačky. "Ak objem v liekovke po extrakcii piatich dávok nie je dostatočný na podanie šiestej dávky v objeme 0,3 mililitra, liekovku spolu so zvyškovým obsahom je nutné zlikvidovať,“ píše úrad s tým, že zvyškové vakcíny sa nemôžu zlievať dohromady a použiť na očkovanie. Aj preto, že vakcína, ktorá sa po nariedení nepoužije do šiestich hodín, sa musí zlikvidovať.

takze vysie odpovede su stale nerelevantne, v podstate ma zaujima ci hrozi nejake riziko pri "zlievani vakcin" alebo je to len postup vyrobcu vakciny, pripadne nejaka smernica EU.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tu je to vysvetlene, aj nazorne:

Na Slovensku zaočkovali menej ľudí ako mohli, chýbali vhodné striekačky – Správy RTVS

Ta vakcina zostavala v starych striekackach a ihlach a myslim, ze nie je mozne nejak "vytahovat" zvysky vakcin z jednorazovych - pouzitych striekaciek a ihiel, tiez ta vakcina nemoze byt dlho pri izbovej teplote.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tento týždeň sa duchom svätým osvietený minister zdravotníctva zobudil a zistil, že nemocnice vylievajú vakcíny, lebo nemajú inekcie. Paráda. Naša firma je výlučným dodávateľom do Dánska a výrobu má na 100% zabookovanú až do jesene. Riaditeľ Chirany už pred pár mesiacmi a cez média upozorňoval, že s nimi minister nekomunikuje a že si SR neobjednalo inekcie. Ale aspoň má minister čas dosadzovať do nemocníc "odborníkov", rozumej ešte väčších debilov, ako tam boli...

Keď už toto nie je na demisiu, tak ja neviem.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Podla mna sa kazdy boji ozvat aby odstupil, koalicni partneri, aj Matovic. Takze uz nam ostava len Brano Zavodsky ktory najprv psychicky rozlozi v diskusii Matovica a potom mu vnukne tu myslienku demisie Krajciho. Ak toto nezaucinkuje tak uz nic 😀
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Otayne je ci mame dakoho, ktoby ho vystriedal.
Byt teraz ministrom zdravotnictva je politicka samovrazda.
A aj po volbach si koalicni partneri prehadzovali zdravotnictvo ako horuci zemiak.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Co je to za ministra zdravotnictva ktorý na miesto šefa nemocnice v KE dá hutníka hm? Nie tak dávno dal do inej nemocnice nejaké arogantné tela aby to tam šefovalo a velmi rýchlo skončil, na kolko sa lekari,zdravotnici pohrozili ze všetci daju výpovede ak tam bude takýto nový riaditel. Krajčí je nekompetentný manažér, možno ako kardiolog je super, ale ako minister moc slabý odvar.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 04 feb 2021, 16:28 ..., ktore su stale vyrazne volnejsie ako kdekolvek naokolo
prave o tej ich volnosti sa bavime, spochybnujes ju?
nespochybnujem. ved som pisal, ze odporucania a nariadenia nemozu byt univerzalne, lebo v kazdej krajine ci kulture ich vnimaju a akceptuju inak. kiez by Slovaci ci Anglicania boli ako Svedi a stacilo by vlady len poziadat a vsetko by sa dalo a mohlo by sa do skol a po vylete vonku si sadnut na caj v pube.
to je predsa na posudeni kazdeho jedneho
v pripade, ze mame jednoduchy sposob ako sa chranit, nevidim v tom problem
ved prave, tym, ze je riziko, aj ked zanedbatelne, ze prenasam bezprinakovo a ze niekto moze byt rizikovy, lebo nemam ziadne pravo sa kolegov alebo podriadenych na ich stav a oni nemaju povinnost mi to hlasit (ak to nema dopad na vykon cinnosti v ich pracovnej zmluve) tak tieto rizika su a potvrditelna karatentena pred navratom do prave je nutna.
repirator si ludia zlozi na to aby sa napili, najedli... a sediet v nom osem hodin tiez nie je ziadna slast, hlavne ked sa vdaka nemu rosia okuliare.
co tak 1/4 celej Indie, je to dostatocne velka osada?
skvele! tak za mna uz len 342 milionov ludi zo zapadneho sveta so svojimi hygienickym standardami a priprodzenou imunitou a mozme otvorit na druhy den po publikovani v peer reviewed magazine.
skvele, niekam sa posuvame
ak teda zrejme nie je ziaden rozdiel medzi beznym zivotom ziaka 7. triedy v Svedsku a Norsku, ako vyznamne sa lisi od bezneho zivota ziaka 7. triedy na Slovensku?
netusim. nezijem v spolocnej domacnost so ziakom 7. triedy na Slovensku. zivot deti asi nebude diametralne odlisny najma nie v tretej dekade 21. storocia. rozdiel by som hladal v rodicoch a v tom ako pojdu prikladom v dodrziavani nariadeni a budu v nom vychovavat potomstvo.
Napísať odpoveď