Začnem trochu obšírnejšie. Momentálne máme v ateliéri, kde sedíme internet s rýchlosťou 100/100 Mbps (reálne na speedteste odmeriam hodnoty okolo 90 Mbps). Táto rýchlosť nám v pohode vyhovuje. Vec sa ale má tak, že sa budeme sťahovať do Bratislavy a v administratíve, kde budeme sedieť majú v budove optickú sieť od mne neznámej spoločnosti a ponúkajú nám na výber z niekoľkých variant pripojenia (6 Mbit/s, 8 Mbit/s, 10 Mbit/s, 12 Mbit/s, 15 Mbit/s, 20 Mbit/s, 50 Mbit/s)
To, že nejaké občasné sťahovanie, prípadne občasný upload väčších ako mailových príloh bude trvať o niečo dlhšie, ako sme zvyknutí, by nám až tak nevadilo. Ide nám primárne o to, akú minimálnu rýchlosť potrebujeme, aby nám bez problémov a bez laggov fungoval Anydesk a nejaké konferenčné video hovory (HD, Full HD).
Druhá moja otázka znie, či vám príde cena okolo 80e/mesiac bez DPH za 50Mbit/s (symetrických + 1 verejná IP adresa pre NAS-ko) ako adekvátna cena (Teraz sa 100-vku platíme niečo okolo 20e, čo mi príde ako zadarmo
Posledná otázka znie, aké máme v Bratislave možnosti individuálneho vysokorýchlostného pripojenia, keďže v budove je optika len od "nerenomovanej" spoločnosti (Orange, ani Telekom nie je v objete na optike dostupný). Čo hovoríte na nejaké LTE riešenia od SWAN-u a podobne?
Ďakujem za akékoľvek rady a tipy, ak som niečo napísal zmätočne, prosím o prepáčenie, v danej problematike sa moc neorientujem