klimatizácia
-
starysomar
Hardcore addict
Re: klimatizácia
Zaujímavé, v kompletne zateplenom dvojbyte v činžiaku máme vlhkosť okolo 40% a to tu dýchame dvaja, 4 mačky, perieme, sušíme prádlo, varíme. Pritom by som radšej mal 60-70%.
Nevstupuje niekade vlhký vzduch? Pred pár rokmi som vytesnil aj trubky čo idú do vypínačov, zásuviek, dvierka k vodomerom mám zalepené páskou - od susedy šiel stupačkou smrad.
Nevstupuje niekade vlhký vzduch? Pred pár rokmi som vytesnil aj trubky čo idú do vypínačov, zásuviek, dvierka k vodomerom mám zalepené páskou - od susedy šiel stupačkou smrad.
starysomar
máte panel alebo tehlu?
máte panel alebo tehlu?
-
starysomar
Hardcore addict
Železobetónová "klietka", steny tehla. Kolaudácia rok 1960.
Druhé poschodie z troch.
Druhé poschodie z troch.
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
teplotu mam stale udrziavanu na 24 stupnov...balkony v kazdej izbe čo mám otvaram 3krat denne...nepomáha
Budes mat nejaky vaznejsi problem. Vlhke steny, podlahu, plafon. Nejaky unik niekde.
host5
skus mierne znizit tesnost okien aby az tak nepriliehali, u mna to znacne pomohlo.
starysomar
to robi ta tehla, ale ver ze je lepsie ked mas skor nizku vlhkost ako ked prilis vysoku. Staci ti pouzivat zvlhcovac vzduchu, napr ten ultrazvukovy, v jednom byte som mal s nim dobru skusenost
skus mierne znizit tesnost okien aby az tak nepriliehali, u mna to znacne pomohlo.
starysomar
to robi ta tehla, ale ver ze je lepsie ked mas skor nizku vlhkost ako ked prilis vysoku. Staci ti pouzivat zvlhcovac vzduchu, napr ten ultrazvukovy, v jednom byte som mal s nim dobru skusenost
Preco az 24 stupnov? Vsak to je strasne prekurene a vysoka teplota.
-
host5
Light Star
Frajerke je zima. Tych 24 je v zimných mesiacoch ok. Sme na najvyššom poschodí a so susedmi máme spoločnú iba jednu stenu čiže nikto nás nevyhrieva ani.
-
daniel.daniel
Medium Star
24 stupnov a 70% vlhkost je extrem, nezateka vam cez strechu? mate bytovku vlastne zateplenu?
-
host5
Light Star
No ja osobne nemám mapy na plafone ale suseda čo byva oproti v byte tak ma. Strechu majú prísť skontrolovať ale neviem kedy to bude. Bytovka je nova 5 ročná, tehlová stavba 3 poschodová.
Nova bytovka neznamena, ze je zle spravena strecha. S tym je problem na vela novostavieb.
ze je niekde "mapa" moze znamena ze tam zateka, ale rovnako to moze znamenat ze je tam tepelny most a vlhkost sa tam zraza z interieru. Najvysie poschodie bude mat vzdy podstatne vacsie uniky tepla plafonom ako v bytoch ktore nad sebou suseda este maju-ani najlepsia izolacia to uplne neeliminuje.
Bolo by dobre si pozriet ci sa netvoria mapy pripadne uz rovno plesne za nabytkom ktory je tesne u steny.
Bolo by dobre si pozriet ci sa netvoria mapy pripadne uz rovno plesne za nabytkom ktory je tesne u steny.
Zacal som pouzivat prenosnu klimu, predtym som doma nic take nepouzival.
X rokov som pracoval v office kde bola klima stale zapnuta a nikdy som ziadne problemy s nou nemal...
Az teraz. Zrovna dnes trosku citim bolest chrbta/krizov, asi som to trosku s tou klimou prehnal
Nejake domacke/zarucene rady, ako sa toho zbavit?
Ci to odozneje same?
Mate s tym skusenost?
X rokov som pracoval v office kde bola klima stale zapnuta a nikdy som ziadne problemy s nou nemal...
Az teraz. Zrovna dnes trosku citim bolest chrbta/krizov, asi som to trosku s tou klimou prehnal
Nejake domacke/zarucene rady, ako sa toho zbavit?
Ci to odozneje same?
Mate s tym skusenost?
Najhorsi je vzduch z klimy ked fuka priamo na teba. Ten moze mat kludne 12 stupnov.
Treba fukanie nastavit mimo a idealne najslabsi stupen.
Treba fukanie nastavit mimo a idealne najslabsi stupen.
Na klimu bacha. U nej plati ze menej je viac. A pustat nepriamo, napr v ramci izby aby fukala tam kde nikto nie je.
-
starysomar
Hardcore addict
Je sakra rozdiel chladit pomaly z 28 na 26 - alebo rychlo na 18 ...
To je normalne ze ked ma clovek klimu novu tak hned zacne to pustat silno a az casom zisti ze velky chlad je nebezpecny
-
nejakymarko
Addict
Páni, má zmysel kupovať nejakú presnosnú klimatizáciu? Sme v nájme, takže nejaký split systém neprichádza do úvahy. Rovnako si neviem dost dobre predstavit, ako to je s odfukom vzduchu von, ci fungujú tie "rukávy" na okno, alebo je to totálna blbosť?
Ak máte nejaké tipy na funkčné riešenie, sem s ním
BTW dizajnovo sa mi pozdáva táto: https://www.datart.sk/klimatizacia-elec ... 265wt.html
Ďakujem
Ak máte nejaké tipy na funkčné riešenie, sem s ním
BTW dizajnovo sa mi pozdáva táto: https://www.datart.sk/klimatizacia-elec ... 265wt.html
Ďakujem
Mam nejaku noname mobilnu klimatizaciu z metra asi za 200 eur co som kupil minuly rok a okrem toho ze je brutalne hlucna tak dokaze mi ochladit izbu o trochu, tak aby mi nebolo teplo. Mam tu bielu latku na okno a cez to prepchavam hadicu, neviem ci to vobec nejak izoluje ale kazdopadne bytovka je tak prehriata ze vacsinou je vonku aj tak o dost menej stuponov ako dnu (hlavne vecer/rano) takze aj ked to neizoluje moc tak efektivitu to neznizi.
airlock na okno funguje tak ze teply vzduch zvonku nevpusti dnu a studeny zvnutra nevpusti von, cez dieru v airlocku dokazes prepchat hadicu na odvod tepleho vzduchu von takze teoreticky chladis bez straty studeneho vzduchu
problem bytoviek je ako pises, su prehriate takze ten studeny vzduch ktory klima produkuje otepluju naspat
problem by vyriesila vykonnejsia klima ktora by stihala
problem bytoviek je ako pises, su prehriate takze ten studeny vzduch ktory klima produkuje otepluju naspat
problem by vyriesila vykonnejsia klima ktora by stihala