Scitanie ludu
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Scitanie ludu
Nezda sa mi, ze by tam nechali takuto chybu, ved co to ani nepreslo testovanim? Mozno je to zamer, ale urcite sa o tom bude pisat alebo hovorit v telke, kde by to mohli vysvetlit. Asi si radsej pockam, kym poopravuju nahlasene problemy.
rodne cislo nie je unikatny idenfitikator cloveka na slovensku, su historicke pripady, ked bolo 1 cislo priradene viacerym ludom. ja sa skusim prihlasit s EID a potom to skusim znova.. ci sa to podari
Pýtajú sa napr. aj na číslo bytu. Pre istotu som si stiahol aj potvrdenie.
Presne tak potvrdenia ideálne všetky stiahnuť v pdf subore ako dokaz že to človek naozaj poslal za seba, prípadne aj za svojich starších rodicov ak nemaju počitač s internetom.
To druhé sčítanie vám dáva na novo alebo vás to nechá aktualizovať dotazník, ktorý ste už vyplnili?
To viacnasobne scitanie je oficialne, neviem co tym presne sleduju:
Môžem vyplniť sčítací formulár viacnásobne?
Každý obyvateľ sa má sčítať raz s uvedením správnych údajov. Systém však obyvateľovi umožňuje pod jedným rodným číslom odoslať formulár 2 krát, pri tretom pokuse obyvateľ bude upozornený, že vyčerpal maximálny možný počet pokusov sa sčítať. Duplicity budú odstránené pri spracovaní údajov. Relevantnosť duplicitných formulárov je určená podľa vyplnenosti položiek a logickej súvislosti medzi nimi (vek, vzdelanie,...).
Môžem vyplniť sčítací formulár viacnásobne?
Každý obyvateľ sa má sčítať raz s uvedením správnych údajov. Systém však obyvateľovi umožňuje pod jedným rodným číslom odoslať formulár 2 krát, pri tretom pokuse obyvateľ bude upozornený, že vyčerpal maximálny možný počet pokusov sa sčítať. Duplicity budú odstránené pri spracovaní údajov. Relevantnosť duplicitných formulárov je určená podľa vyplnenosti položiek a logickej súvislosti medzi nimi (vek, vzdelanie,...).
-
starysomar
Hardcore addict
Zrejme ak človek zistí po stiahnutí PDF, že spravil chybu.
Teší ma, že to neotravuje s chladničkou, televízorom - auto to nepriamo identifikuje.
Teší ma, že to neotravuje s chladničkou, televízorom - auto to nepriamo identifikuje.
Ked ste sa prihlasovali cez rodné číslo písali ste tam aj lomeno či bez lomena? Ide to aj tak aj tak, je to jedno?
bez lomítka, inak som neskúšal
-
starysomar
Hardcore addict
Vyplnil som dupľovane cez R.Č aj stiahol potvrdenia - lebo som si prvý krát zle zadal vzdelanie.
-
Mek
Addict
Tak uz aj ja mam scitanie za sebou. Tiez ma zmiatlo to rodne cislo, dal som bez lomitka a preslo to, tak kedze sa nikde nepisalo v akom formate ma byt, urcite to spravili dost inteligentne na to, aby to zobralo s lomitkom aj bez 
Inac to bolo celkom v pohode, za par minut hotovo. Stiahnute PDF su digitalne podpisane, tak to ma byt. Bolo o scitani aj v spravach a prekvapilo ma, ze im nepadol system pod naporom. Za mna, jednotka s hviezdickou.
Inac to bolo celkom v pohode, za par minut hotovo. Stiahnute PDF su digitalne podpisane, tak to ma byt. Bolo o scitani aj v spravach a prekvapilo ma, ze im nepadol system pod naporom. Za mna, jednotka s hviezdickou.
Presne, ja som to rano zapol len tak zo srandy ze pozriem ako im nejde stranka. A kupodivu vsetko krasne fungovalo na prvykrat. UI prijemne a prebehlo to bez problemov. Este som zvedavy ci rovnako bezproblemove bude aj vyhodnotenie vysledkov. Skusal som len tak nahodne zadavat rodne cisla a vobec sa neoveruje ci je RC platne. Takze to bude asi pomerne lahke zahltit falosnymi datami a budu to musiet dalej filtrovat.
Ale predsa to nepytalo adresu trvaleho bydliska kedze ta je priradena k rodnemu cislu. Jedine ze by si sa trafil do nejakeho.
mne po zadani RC hodilo kontrolu otazku na krstne meno a mame dalo kontrolnu otazku na miesto trvaleho pobytu. čiže si myslím, že to páruje s reálnou osobou hned, resp. takto to overuje s realnou osobou
Ok, beriem spat. Cakal som ze mi hned vyhodi ze rodne cislo je chybne a nebude sa dalej nic pytat. Otazka na pobyt a krstne meno je podla vsetkeho sucastou overenia a az potom to vyhodi chybu prihlasenia.
Overenie menom dava zmysel, lebo su Slovaci zijuci v zahranici, ktori odovzdali obciansky a nechali si len pas. Volia postou na Ministerstve vnutra. Takze u nich neexistuje sparovana adresa slovenskeho bydliska.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja som sa vykaslal na pisanie rodneho cisla a prihlasil som sa eID-ckom, aj s vyplnenim 4 minuty roboty.
Dost ludi nadava, ze to ma stat uz v databazach, ale plno otazok nema (nevie, kde a s kym realne zijete, a tiez neviem ako je to so vzdelanim).
Druhe co ma napadlo, ze buduce scitanie by sa mohlo robit tak, ze Facebook hromadne posle profily obcanov slovenska
v podstate sa pytali podobne veci ako ludia vyplnuju v Informaciach, az na to, ze SR este neuznava Vysoku skolu zivota.
Dost ludi nadava, ze to ma stat uz v databazach, ale plno otazok nema (nevie, kde a s kym realne zijete, a tiez neviem ako je to so vzdelanim).
Druhe co ma napadlo, ze buduce scitanie by sa mohlo robit tak, ze Facebook hromadne posle profily obcanov slovenska
...Nechcete sa sčítať? Hrozí vám pokuta
Ak tak nespravíte, obec vám môže uložiť pokutu vo výške od 25 do 250 eur, informovala TA3. Cieľom štatistického úradu však nie je obyvateľov pokutovať ale ich k sčítaniu vyzývať. To, že sa niekto nesčítal vie úrad vyhodnotiť na základe iných zdrojov. K dispozícii bude aj asistované sčítanie. To prebehne na kontaktom mieste zriadenom obcou alebo za pomoci mobilného asistenta, o ktorého však treba telefonicky požiadať...
https://www.techbyte.sk/2021/02/scitani ... 14-otazok/
Autoeditácia príspevku po 26 min 49 sek:
Ak tak nespravíte, obec vám môže uložiť pokutu vo výške od 25 do 250 eur, informovala TA3. Cieľom štatistického úradu však nie je obyvateľov pokutovať ale ich k sčítaniu vyzývať. To, že sa niekto nesčítal vie úrad vyhodnotiť na základe iných zdrojov. K dispozícii bude aj asistované sčítanie. To prebehne na kontaktom mieste zriadenom obcou alebo za pomoci mobilného asistenta, o ktorého však treba telefonicky požiadať...
https://www.techbyte.sk/2021/02/scitani ... 14-otazok/
Autoeditácia príspevku po 26 min 49 sek:
Ak sesternica žije v Nemecku už zhruba 15 rokov a má trvalý pobyt v Bratislave, má niekto proti jej vôli oprávnenie jej odobrať občiansky preukaz ?jackb napísal: 15 feb 2021, 22:59 Overenie menom dava zmysel, lebo su Slovaci zijuci v zahranici, ktori odovzdali obciansky a nechali si len pas. Volia postou na Ministerstve vnutra. Takze u nich neexistuje sparovana adresa slovenskeho bydliska.
Každý má dostatočný časový priestor k tomu aby sa sčítal. Konšpiratori zrejme od Kotleby už hromžia nadtým lebo že im budu ukradnuté osobné údaje. Dneska na Ta3 vraveli presne ako je v článku písané, že najneskor do roku 2024 budu zverejnené výsledky.