fotorámik

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

fotorámik

Príspevok od používateľa snopy »

čaute mám fotorámik sencor sdf 740 a mám na sdčke fotky ... normálne ich prehráva ale vždy sa pri nejakej zasekne a celkovo zamrzne že nereagujú ani tlačidla ... vedel by niekto poradiť čo stým ? .. hľadal som aj nejaký firmware upgrade ale bez výsledku .. ak má niekto podobnú skúsenosť budem vďačný za každý nápad
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: fotorámik

Príspevok od používateľa Dreamer »

Toto som nasiel na alze:

"buggy firmware - ako uz bolo spomenute v diskusii, fotoramik sa sam od seba nahodne restartuje, castejsie sa to stava pri prezerani fotiek (napr. mate 200 fotiek na SD karte alebo USB flash disku a chcete si ich pozriet odzadu - bum, reboot, znova a znova)."

Zrejme sa s tym neda robit nic, mozno skusit zmensit fotky, na tom displeji nebude rozdiel viditelny, mozno vratit, alebo reklamovat, ked je v zaruke.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Skusit inu kartu, mensi pocet fotiek, znizit rozlisenie.
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

v záruke už nieje inú kartu som skušal menšiu žiadny efekt .. potom som začala vyhadzovať postupne tie fotky na ktorých to zamrzalo .. postupne by som vyhádzal všetky fotky ..vždy zaradom pekne .. tak potom som ešte skusil ich pridávať po 10 .. tam som narazil na dákych 5 foto ktoré som vyhodil a len som pridával stále po 10 a už žiadny problem .. niekedy sa tá technika správa uplne nepochopitelne
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

čo čakáš od rámiku za pár eur?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

K-u-b-i-a-k napísal: 13 feb 2021, 13:51 čo čakáš od rámiku za pár eur?
akoze lacny fotoramik nemusi zvladat jedinu vec, na ktoru je urceny ci ako si to myslel?
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

K-u-b-i-a-k napísal: 13 feb 2021, 13:51 čo čakáš od rámiku za pár eur?
ďakujem skvelá rada :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

áno mal by, ale ak už nie je v záruke, bude mať nejaký ten rok a nemôžeš očakávať, že rámček za 30€ bude fungovať sto rokov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Na bugy firmware, náhodné reštarty atd sa ľudia sťažovali aj v recenziách...
Možno by pomohlo resamplovať vopred fotky - v kóopii samozrejme, aby ich vládal "chrúmať".
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

K-u-b-i-a-k napísal: 14 feb 2021, 18:45 áno mal by, ale ak už nie je v záruke, bude mať nejaký ten rok a nemôžeš očakávať, že rámček za 30€ bude fungovať sto rokov.
nechápem načo sa vo fóre na poradenie v sekcii vyslovesne pomoc vyjadruju ludia ako ty ked nechceš pomocť tak sa zdrž .. keby chcem taketo reakcie tak to napíšem na nejaku socialnu sieť a tam sa može vyjadriť miliony tak mudrych ludí ako si ty ... fotorámik bol kupeny pred cca 3 rokmy a doteraz nebol používany ..

Autoeditácia príspevku po 1 min 55 sek:
starysomar napísal: 14 feb 2021, 19:52 Na bugy firmware, náhodné reštarty atd sa ľudia sťažovali aj v recenziách...
Možno by pomohlo resamplovať vopred fotky - v kóopii samozrejme, aby ich vládal "chrúmať".
hej škoda že nevydali nejaký opravný firmware .. som tam tie fotky nahodil tak ako som už písal hore a ako tak ide .. len sa bojím ked budem chcieť fotky meniť aby som ich zasa každu po jednej nemusel skušať či ju prehrá ale čo si navrhol ty stojí za vyskušanie dík
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je kopa možností na rýchlu konverziu dávky fotiek - ak nepotrebujem zachovať EXIF DATA a podobne - používam starý IrfanView 3.51. "Sadli" mi jeho klávesové skratky a asi je to aj o zvyku :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

starysomar: IrfanView zachovava Exif aj pri zmenseni ci komprimacii fotky, pouzivam ho mozno 15 rokov. Len mi nejde do hlavy preco pouzivas starucku verziu, ked nova verzia je prakticky nezmenena, s vylepsenymi funkciami, je k tomu slovencina a tiez pluginy pre nacitanie dalsich formatov.
Napísať odpoveď