Chronické bolesti chrbtice

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Chronické bolesti chrbtice

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ahojte, už dlhšie ako rok ma trápia chronické, čiže dlhodobé bolesti chrbta zapríčinené nadmerným preťažením a nedostatočnou regeneráciou svalov. Hlavne v krčnej oblasti a medzi lopatkami.
Pobehal som cez niekoľko neurológov a posledný mi diagnostikoval údajné svalové uzlíky (spazmy/trigger points/spúšťacie body).

Žiadny doktor mi však nepomohol, preto hľadám niekoho alebo kto pozná niekoho komu sa to podarilo vyliečiť/uvoľniť a hlavne ako. Ja viem že treba cvičiť a hýbať sa. To aj robím, ale potrebujem tie uzlíky uvoľniť lebo neustále sa mi tvoria "blokády" a prešlo mi to už aj do krížov a nedokážem ani normálne spávať, ani sedieť či ležať v jednej polohe viac ako pár minút.

Za každú radu vopred ďakujem.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Chronické bolesti chrbtice

Príspevok od používateľa starysomar »

Dobrý masér-masérka. Teraz problém...
Mne sa to občas podarí rozmasírovať o hranu zárubne, o roh karosérie auta no nie vždy. Chrbát ma bolieva 50 rokov.
Pozri na stránkach športovcov niečo solídne, overené na regeneráciu svalstva.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

inak, ja mam posledne 2 roky tiez problemy s chrbticou, neviem kedy ani ako to zacalo, niekedy sa rano citim ako stary clovek, co sa nevie postavit z postele a pocas dna to proste zmizne

niekedy ked vstavam z gauca po dlhsom sedeni ani sa nepostavim, postavim sa jedine taky cudne vykruteny do strany pomahajuc si rukami, mozno to mam z bicykla, neviem, z postele to nebude lebo uz mam 3. postel a 3. matrac a nezlepsuje sa to

teraz otazka,
aku pomoct v tychto korona casoch vyhladat? ako to zacat riesit?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

To zaujíma aj mňa pretože lekári mi iba predpisujú Dorsiflex a rôzne srajdy na uvoľnenie svalstva lenže nič z toho nepomáha. Bol som už aj na rehabilitácii a 2x som chodil na 10-dňové infúzie. Nepomohlo.
Posledný lekár algeziologickej ambulancie mi poradil na akupunktúru jedného doktora, s ktorým keď som volal a povedal mu čo ma trápi, hneď mi na to povedal že nasadíme akupunktúru na 3 dni v týždni. A to ma ešte nevidel. Čiže asi som s doktormi nadobro skončil. To už z viacerých strán počúvam zlé skúsenosti.

Tak som sa obrátil na súkromného fyzioterapeuta, ktorý mi nasadil cviky s tým, že na uvoľnenie mi pomôžu nejaké mäkké techniky. Tak som si to začal googliť a narazil som na rôzne druhy, vrátane metódy suchej ihly. No neviem...toľko je tých metód že v tom už mám zmätok a každá niečo stojí. O peniaze mi ani tak nejde, ale väčšina kliník chce iba peniaze. Tak práve preto hľadám niekoho kto má s tým skúsenosti. Ideálne aj nejakú konkrétnu kliniku.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Na spazmy podľa mna najmä masér.
Ja mám doma toto a na také základné premasírivanie chrbta je to ideálne.
https://alza.sk/sport/blackroll-duoball ... N8EALw_wcB
Na YT je kopa videí ako na to.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja by som ale naopak, radšej navstivil doktora nech ma pozrie niekto kompetentny a nech spravi rntgn

viete mi poradit ako zacat a za kym ist? za obvodnym asi nie :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Tak práveže u obvodného by si mal začať. Aktuálne ale oznámiť návštevu telefonicky a samozrejme mať negatívny test. Bez toho ťa ani neprijme. Ten ťa následne vyšetrí a dá ti výmenný lístok, s ktorým pôjdeš na neurológiu za doktorom akým len chceš. Odporúčam neurológiu opäť telefonicky kontaktovať a dohodnúť si vyšetrenie. A už záleží len od samotného doktora ako bude liečba pokračovať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Začni cvičiť jógu alebo niečo také. Krčná chrbtica a lopatky u mladého človeka, to je hlavne bolesť zo zlého sedenia za PC alebo od blbej polohy pri spánku. Ja to mávam ešte od chlastu (nie že by som ležal ožratý niekde na ulici).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Na preťažené - opotrebené chrupavky (a odstránený Meniskus) sa mi osvedčila "Želatína číra potravinárska" (coop) - nasypem tretinu vrecka od oka (=cca 7g) do pohára, zalejem do polky STUDENOU vodou (v teplej hneď zgumovatie). O 3-4 hodiny dolejem vodu, zamiešam, vypijem. A keďže sa často v práci nadriem ako kôň, každé ráno tomu koňovi dožičím aj Alavis TripleBlend Cannabis (zelený zmrd) :D
Ráno vstanem na jednej nohe a keď moja potrebuje pomôcť s kabelou do auta - do 60 sekúnd od vstania som za dverami.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nieco podobne som mal aj ja, ci to bola bolest okolo lopatiek a stuhnute svalstvo tam, pripadne bolest krizov. Zacal som chodit na masaze k jednemu maserovi/fyzioterapeutovi a je to uplne o inom. Lenze ak by si to skusil, tak pocitaj, ze prva masaz ta bude boliet, vecer mozno ani nezaspis od bolesti, druha bude o nieco lepsia, no po takej tretej to budes uz znasat v pohode. Otazne je, ze kolko chces do toho investovat. Daky hotel neodporucam, tam ten maser robi za par korun a hotel si zauctuje za to napriklad 50 eur. Ak si najdes sukromnika, ktory sa tomu venuje roky, ma certifikaty a skusenosti, tak hodinovu masaz mas tak 15-20 eur. Pokial ti to ma pomoct, tak ist 2-4x za mesiac sa urcite oplati. Ale je to na kazdom z nas, ze na kolko penazi si cenni svoje zdravie a pohodovejsi zivot bez bolesti.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Hojko - ja viem že existuje viacero druhov masáži, ale je na to potrebná nejaká konkrétna masáž? Pretože na rehabilitáciach som mal obdeň masáže a úplne že 0 bodov. Možno všetky tie rehabilitačné masáže celkovo stoja za prd.

Ale chodil som aj za jednou staršou pani, ktorá mi aj našla ten bod (ešte skôr ako samotný lekár), lenže ani u nej mi to vôbec nepomohlo. Po úplne prvej bolestivej masáži síce prišlo uvoľnenie na prvé 3 dni, ale následne sa problém vrátil a ďalšie masáže to nenapravili. A to som u nej mal (aj spoločne s manželkou) kúpenú permanentku za nemalý peniaz. Posledné masáže som už nič necítil. Práve kvôli tomu som sa na masáže úplne vykašľal. Ale možno je pravda že som len nemal šťastie na kvalitného maséra.

O tej metóde suchej ihly nepočul nikto?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zvažujem objednať Blackroll Duoball. len neviem, či 8 alebo 12cm...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

No pokial mas blbe drzanie tela pri sedeni a stati/chodeni, tak sa mozes ladovat tabletkami na uvolnenie svalstva a mozes chodit na masaze, ale neriesi to pricinu.
Potrebujes ist na rehabilitacie a idealne nie len nejake masaze a zabaly, ale aj session s fyzioterapeutom, ktory s tebou pocvici a ukaze ti cviky na uvolnenie a neskor aj posilnenie svalstva.
ArAsHiD
Professional
Professional

starysomar napísal: 16 feb 2021, 8:37 Zvažujem objednať Blackroll Duoball. len neviem, či 8 alebo 12cm...
Na začiatok 12cm, 8cm môžeš potom neskôr (je to intenzívnejšie - masážna gulička je menšia, dostane sa hlbšie do svalu).

Je to fajn aj na lýtka, stehná... Ja som chodieval 1-2x za mesiac na masáž. Teraz počas lockdownu sa nedá, tak používam toto skoro denne. Nie je to plnohodnotná náhrada za masáž, no pomôže to.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

uNfEiL: Neviem, ja mam akusi hlbkovu masaz, ale je to vyuceny maser/fyzioterapeut, ktory sa tomu venuje 30 rokov, robil v nemonici na rehabilitacnom atd... Sam mi povedal, ze masaze na rehabilitaciach su ake su, ale ze ten clovek nevladze, ked tam ma 8 hodin robit masaze a ludia sa tam tocia po 20 min. Okrem masaze mam k tomu take ponatahovanie a potom popukanie, kde mi pri popukani naskacu naspat vyskocene platnicky. A tych obcas byva aj po tyzdni par, najma pokial idem hrat 2x squash, potom futbal, cez vikend jeden zapas hokejbalu, nasledne na masazi sa to vsetko prejavi.

starysomar a ArAsHiD: Mne sa skor pozdava roller, mam dva doma, jeden taky valcek do ruky a dalsi klasicky na krize. Odporucam vsak kupit maksiu verziu, pretoze je to dost tvrde a dost to boli na chrbte. Ale zase ak niekto chce hlbkovu masaz, tak si mozno na to zvykne, no mne tvrda verzia nesadla. Nieco taketo: https://www.alza.sk/sport/rehabilitacne-valceky/18858774.htm

Mam vari nieco taketo, ale je to zle, pretoze tie hroty nie su rovnomerne a ked to clovek polozi na zem, tak sa nekotula rovnomerne: https://www.alza.sk/sport/lifefit-joga- ... 844575.htm Preto by som dnes uz volil skor nieco taketo, kde su hroty rovnomerne a preto by sa mal pekne kotulat: https://www.alza.sk/sport/lifefit-joga- ... 844607.htm alebo https://www.alza.sk/sport/krefit-roller ... 789168.htm
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

ArAsHiD, Hojko - díky
ArAsHiD
Professional
Professional

Valček je taký základ, možno fajn na začiatok, no tieto guličky sú intenzívnejšie.
Valček mám tiež, no už ho nepoužívam.

Na LIDL e-shope som videl celý set Blackroll (valček, malá a veľká gulička) za 35€. Skús pozrieť či ešte nemajú.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

toto riesim asi rok tiez, bolo mi zle, len som lezal, bolest hlavy, tocenie hlavy, na zvracanie, lekarka ma rovno odporucala na psychiatriu, isiel som cez ct mozgu po rozne neurologicke vysetrenia a bla bla, nakoniec silna spazma na ramene ktora to vsetko robila, mam super masera na zap. Slovensku, po 2 navstevach vsetko v pohode, mam taku masaznu lopticku a ked citim stuhnute rameno a krk tak sa opriem o stenu a uz si to viem riesit sam, ja mma teraz prave skor problem s kostrcou, boli ma vyslovene rit, mam sedavu pracu, pohyb 0 bodov, masirujem si rucne zadok, tiez mi s tym pomohol a tiez ma lekari posielali na vsemozne vysetrenia, mri a podobne, samozrejme nic nenasli, cize zas a znova len ochabnute svalstvo okolo kostrce, nebavi ma to uz tento covid a HO ma zabija :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nerobia sa Ti Hemeroidy? Mal som roky (desaťročia), aj Zlatú žilu (kua, koľko mohla mať cenu na burze...)
Vyriešil som si oboje vďaka Psylliu a sprche alebo umytí bezpodmienečne po každej stolici. A robím si denne aj Želatínu.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

neviem na koho narazas no nemam zlatu zilu, mam vsetky testy porobene, je to svalova vec vyslovene

Autoeditácia príspevku po 3 min 50 sek:
resp co som vyskumal na roznych forach s fyzioterapeutmi a lekarmi, to sko vyzera, ze mam problem bud so sedacim svalom alebo priamo hruskovite svalstvo ktore mam ochabnute sedenim a malo pohybu, v preklade, ked sedim na tvrdom dokazem mat pocit, ako keby som sedel na rure, vtedy si to akurat tak rozdrazdim, podla clankov dokaze tento sval drazdit ischias dlhodobo, cize s tym bojujem cca 10 mesiacov, niekedy je lepsie az super a niekedy musim masirovat, nuz kam teraz ist cez covid, aspon tie dolezite vysetrenia som stihol kym sa vsetko zavrelo
Napísať odpoveď