Scitanie ludu
Re: Scitanie ludu
administrativny 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ak pracujem ako manažér/predajca v predajni s oblečením, mám zvoliť napr. Discount Shop Manager? V zmluve mám pozíciu Shop Manager.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Osobne by som bol radsej, keby sa Cirkvi platia samostatne alebo s dani (ako 2%). Ale tu mas skvelu moznost zaskrtnut "Bez vyznania".gogo956 napísal: 16 feb 2021, 15:36 ďakujem za odpoved.
Podla teba, je spravne, ze tym padom, je napr ateista nuteny statom, platit cirkvam zo svojich prijmov aj ked sam je ateista? Alebo je veriaci, ale nechce a nema zaujem tieto cirkvi platit?
Mas s tym nejake problemy, primernemu cloveku to zaberie 5 minut. Mozes poziadat o asiestenciu na vyvlennie scitania. Kazda obec posktuje tzv. "asistenta sčítania", zverejnila na nich tel. cisla, porpipade pridu aj k tebe domov.
Nepredpokladam, ze stat ma informaciu o tom, ze ako cestujes do dochadzania, ako dlho ti trva cesta do zamestnania alebo na akej pozicii pracujes. Mozno ked tam 300 000 ludi napise, ze cestuje na bicykli, tak sa na ministerstve prehodnotia do buducna vydavky a zacne sa viac rozmyslat nad budovanim cyklotras, nad vyhradenymi pruhmi alebo nieco take. Ak 2 miliony uvedu MHD, tak sa moze prehodnocovat autobusova doprava a elektricky+trolejbusy. Pri nabozenstve to moze byt prerozdelovanie penazi cirkvam. Pri tom kto ako byva, teda s kym byva moze stat prehodnocovat, ze mas 30r, byvas s rodicmi, tak sa treba pozriet na to ci je dostatocna podpora pre mladych pei bytoch a hypotekach, ci je dostatok bytov alebo ci nie su pravidla hypotek prilis prisne.gogo956 napísal: 16 feb 2021, 15:28 heker
stat sa snazi pod hrozbou nasilia od svojich obcanov ziskat informacie, ktore bud uz niekde v ramci svojich struktur evidovane ma, alebo tak ako su v tom dotazniku postavene, nemaju zo statistickeho hladiska ziaden zmysel, pretoze im chybaju hlbsie parametre a suvislosti. Mohol by si napr odpisat na tu otazku ohladom pozicie?
K tvojej pozicii sa neviem vyjadrit. Vsak tam klikni co uznas za vhodne. V najhorsom tam daj nezamestnany a bude. Ved stat ma aj tak udaje o nezamestnanych priano zo Socialnej poistovne, takze toto je irelevantne, skor stat zaujima na akych poziciach sa u nas pracuje.
harrison314 napísal: 16 feb 2021, 15:48 Osobne by som bol radsej, keby sa Cirkvi platia samostatne alebo s dani (ako 2%). Ale tu mas skvelu moznost zaskrtnut "Bez vyznania".
Mas s tym nejake problemy, primernemu cloveku to zaberie 5 minut. Mozes poziadat o asiestenciu na vyvlennie scitania. Kazda obec posktuje tzv. "asistenta sčítania", zverejnila na nich tel. cisla, porpipade pridu aj k tebe domov.
Harrison,
1/vidis ze sam by si radsej uprednostnil, aby si obcania sami rozhodovali, ktorej cirkvi odvedu cast zo svojich dani a ci vobec. To ze uvedies "Bez vyznania" nic nemeni na tom, ze tvoje dane budu rozdelene aj medzi cirkvi.
A zase z druhej strany: su cirkvi a nabozenske zoskupenia, ktore kvoli svojej malej pocetnosti nemaju narok na peniaze zo statneho rozpoctu.
Je to spravodlive?
A je to v sulade s druhou vetou Ustavy Sr?:
"Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo."
Nie, nie je to spravodlive a ani to nesedí, su to vsetko iba prazdne slova ktore nemaju s realitou nic spolocne.
2/ty sa na to pozeras z hladiska technickeho, ale ked sa na to pozries z hladiska obsahoveho tak ten dotaznik je nezmyselny. Stat ta nuti, za tvoje vlastne peniaze, vyplnit dotaznik, ktoreho informacna hodnota je pri mnohych otazkach diskutabilna, až nulová.
Hovoris, ze za teba je to v pohode, skutocne ti to nevadi?
A teraz dalsia otazka: myslis, ze vysledky takychto dotaznikov vo svojom vysledku, obsahuju udaje, ktore tam ludia skutocne uviedli, tj ze s nimi v priebehu spracovania nie je manipulovane?
cirkvi dostavaju prachy podla poctu oveciek a pocty oveciek sa ziskavaju z dotaznikov scitavania luduTo ze uvedies "Bez vyznania" nic nemeni na tom, ze tvoje dane budu rozdelene aj medzi cirkvi.
toto je naozaj bezna znalost a cakal by som, ze ty to ovladas
https://www.euroekonom.sk/ekonomika/nar ... podarstva/gogo956 napísal: 16 feb 2021, 15:36beardie
typ sektora?
"administrativny pracovnik"
to je aky sektor?
dostudovat
1/Skus prosim napisat svoj nazor, na to, co bolo napisane Harrisonovi ohladom cirkvi a dani, som zvedavy.beardie napísal: 16 feb 2021, 16:15 cirkvi dostavaju prachy podla poctu oveciek a pocty oveciek sa ziskavaju z dotaznikov scitavania ludu
toto je naozaj bezna znalost a cakal by som, ze ty to ovladas
https://www.euroekonom.sk/ekonomika/nar ... podarstva/
dostudovat
2/pytal som sa co na tu otazku napisat ako odpoved, priklad ktory ste uviedli bol :
"administrativny pracovnik"
V tom linku co si pisal, nie je žiadna zmienka o tomto pojme.
Takze pri vsetkej ucte, to nie je odpoved na tu otazku ktora bola polozena.
Velmi dobre vies, ze "administrativny pracovnik" nie je pozicia ktora by bola priradena
iba do jedneho sektora a jej definicia je tak siroka, že sama o sebe ako pojem v podsate straca zmysel, bez blizsich parametrov a upresneni
Poslat kod
http://www.nace.sk/nace/82-administrati ... -cinnosti/
aj tak si to podla toho sparuju, aby mali komparativne grafy do publikacii
za mna si, gogo, 821
za mna si, gogo, 821
takto otazka nestoji pan reportergogo956 napísal: 16 feb 2021, 16:28 1/Skus prosim napisat svoj nazor, na to, co bolo napisane Harrisonovi ohladom cirkvi a dani, som zvedavy.
k comu sluzi dotaznik som ti napisal, ak chces oddelit cirkev od statu alebo zrusit Vatikansku zmluvu, tak sa musis porozpravat priamo so zakonodarcami, to dotaznik nevyriesi, nie je tam taka otazka
administrativny pracovnik velmi zakladne suroviny a materialy neprodukuje (jednotku skrtame), zakladne suroviny a materialy nespracovavas (takze skrtame dvojku), ako vedec alebo ucitel tiez nie (skrtam stvorku), si trojka, not great, not terrible2/pytal som sa co na tu otazku napisat ako odpoved, priklad ktory ste uviedli bol :
heker
Ohladom cirkvi bolo pisane Harrisonovi.
Na druhej strane, preco by mal stat vediet, kto pracuje na akej pozicii v sukromnom sektore, pretoze mu do toho z principu nic nie je. A ak velmi tuzi po tejto informacii, ma predsa moznost si ju vyziadat cez personalne oddelenia firiem a tato informacia bude mat nepochybne vacsiu informaciu hodnotu.
- ta ako je ta otazka tam polozena a ako sa na nu da odpovedat, tak z toho ziadnu hodnotnu informaciu ziskat nemozu, uz sme to predtym rozviedli, to co pises sice zneje pekne ale realne ziadnu pridanu hodnotu z toho nedostanes, ale ok beriem ako nazor"Nepredpokladam, ze stat ma informaciu o tom, ze ako cestujes do dochadzania, ako dlho ti trva cesta do zamestnania alebo na akej pozicii pracujes. Mozno ked tam 300 000 ludi napise, ze cestuje na bicykli, tak sa na ministerstve prehodnotia do buducna vydavky a zacne sa viac rozmyslat nad budovanim cyklotras, nad vyhradenymi pruhmi alebo nieco take. Ak 2 miliony uvedu MHD, tak sa moze prehodnocovat autobusova doprava a elektricky+trolejbusy."
Ohladom cirkvi bolo pisane Harrisonovi.
-myslis ze je spravne a efektivne ak stat regulaciami zasahuje do volneho trhu s bytmi?" Pri tom kto ako byva, teda s kym byva moze stat prehodnocovat, ze mas 30r, byvas s rodicmi, tak sa treba pozriet na to ci je dostatocna podpora pre mladych pei bytoch a hypotekach, ci je dostatok bytov alebo ci nie su pravidla hypotek prilis prisne."
- pri pracujucich v statnom sektore je predpoklad, ze ak ich stat zamestnava a plati, tak musi vediet, ktore je na akej pozicii, takze sam by mal mat tie nejpresnejsie udaje v tomto smere a je to tym padom skrabanie sa cez celu hlavu.-- velmi efektivne, sikovne aj presné.lol."Ved stat ma aj tak udaje o nezamestnanych priano zo Socialnej poistovne, takze toto je irelevantne, skor stat zaujima na akych poziciach sa u nas pracuje."
Na druhej strane, preco by mal stat vediet, kto pracuje na akej pozicii v sukromnom sektore, pretoze mu do toho z principu nic nie je. A ak velmi tuzi po tejto informacii, ma predsa moznost si ju vyziadat cez personalne oddelenia firiem a tato informacia bude mat nepochybne vacsiu informaciu hodnotu.
ak je to pozitivny zasah typu zjednodusenia ziskania stavebneho povolenia alebo zrusenie roznych vtakov, tak urcite ano!gogo956 napísal: 16 feb 2021, 16:55-myslis ze je spravne a efektivne ak stat regulaciami zasahuje do volneho trhu s bytmi?
Beardie, tieto vsetky stavebne obmedzenia a povolenia, vsetkych tych uradnikov s peciatkami cakajucich na obaločky tych predsa generuje stat- ten stat od ktoreho poniektori naivne cakaju pomocbeardie napísal: 16 feb 2021, 17:01 ak je to pozitivny zasah typu zjednodusenia ziskania stavebneho povolenia alebo zrusenie roznych vtakov, tak urcite ano!
Vysoke ceny bytov su z velkej casti prave kvoli tomu, ze developery ale aj mensie stavebne firmy maju problem s vybavovanim stavebnych povoleni. Podla miesta, tento proces trva aj 8-10rokov, cim sa znizuje ponuka na trhu co ma za nasledok enormny narast cien nehnutelnosti v poslednych desatrociach.
Autoeditácia príspevku po 6 min :
a mozem sa spytat, aky je realny zmysel takychto publikacii? Ludia potom pracuju lepsie alebo viacej, alebo kvalitnejsie ked maju vedomie ze existuje takato uzasna byrokraticka struktura niekde uvedena? Ty po tom nieco takom tuzis?jackb napísal: 16 feb 2021, 16:33 Poslat kod
za mna si, gogo, 821![]()
Na prac zmluve mam iny nazov pozicie, ale keby som bol 821, co by to potom pre teba znamenalo?
Ono v normalnej krajine sa planuje na zaklade tychto dat. V dedine bola tovaren. V 90tych skrachovala. Ludia maju stredoskolske vzdelanie technickeho typu s ale aj bez maturity. Dnes dochadaju hodinu do prace jednym smerom autom ci busom. Co tak ako odbornik na obecnom urade prilakat na tieto pevne fakty zo Scitania investora do prazdnych priestorov obci a vylepsit situacii s odchodom ludi? To som mal na Slovensku na vyske ako cvicenie - vymysliet ako pomoct obci a opriet o scitanie.gogo956 napísal: 16 feb 2021, 17:18 Autoeditácia príspevku po 6 min :
a mozem sa spytat, aky je realny zmysel takychto publikacii? Ludia potom pracuju lepsie alebo viacej, alebo kvalitnejsie ked maju vedomie ze existuje takato uzasna byrokraticka struktura niekde uvedena? Ty po tom nieco takom tuzis?
Na prac zmluve mam iny nazov pozicie, ale keby som bol 821, co by to potom pre teba znamenalo?
Takto mozes riesit chudobu, dotacie rekonstrukciu kostola a vlastne vsetko. Mal by si mat pevne data, o ktore to opries. Po com ja tuzim je jedno
Musia si ich naparovat na tuto klasifikaciu. Je jedno co mas na zmluve. Co by som si tam napriklad pisal ja, ked sa moja neda jednoducho prelozit? Mam ale pod M-kom cinnost, ktora na to sedi.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
gogo956: Netrep, evidentne nevies o com pises. Ziadny proces ziskavania stavebneho povolenia netrva 8-10 rokov a keby aj trva, tak je projektova dokumentacia neaktualna a to z dovodu zmien v normach, ktore sa robia a prehodnocuju po rokoch. Male firmy a mini developeri zlyhavaju v problematickej dokumentacii, zacina to vyberom dakej ornej pody pri ktorej cakaju na zmenu uzemneho planu a potom nedokazu dolozit potrebne podklady k ziskaniu uzemneho povolenia a nasledne stavebneho povolenia. Do toho vstupuju okrem uradov aj ine institucie, napriklad Ministerstvo armady, Slovensky vodohospodarsky podnik, operatori (Orange, O2, Telekom), SPP-Distribucia a elektricka distribucia, pamiatkovy urad, pozemkovy urad, obec, komunalne sluzby, dopravna policia, poziarnici, teplarenska spolocnost, vodarenska spolocnost, utrav hlavneho architekta, odbor krizoveho riadenia na okresnom urade, zivotne prostredie atd... Ak sa nieco pretahuje, tak to je EIA. Kedze nevies co to znamena, tak ti to napisem. EIA je proces posudzovania vplyvov na zivotne prostredie, pri vystavbe domov/bytov je to pri ploche nad 10 tisic metrov stvorcovych zastavanej podlahovej plochy alebo od 100 parkovacich miest vyssie.
SK NACE sa udava na danovom priznani a tiez sa dava do statistickeho uradu pri posielani mesacnych vykazov, napriklad mesacny vykaz v stavebnictve, mesacny vykaz v trhovych sluzbach atd... Henten SK NACE je pre teba uplne irelevantne v pripade scitania ludu.
Autoeditácia príspevku po 3 min 50 sek:
Pozrel som si napriklad taku Euroveu 2, tu je stavebne povolenie, odporucam precitat si strany 42 az 44, ze ake dotknute organy sa k tomu stavebnemu povoleniu vyjadrovali, kto vsetko musel dat suhlas a kolko asi tak trva dat dokopy tie papiere, navyse, ak jedno povolenie nadvazuje alebo odkazuje na ine: https://www.staremesto.sk/data/MediaLib ... 18_156.pdf To je stavebne povolenie. Este tam bolo predtym uzemne rozhodnutie, kde sa riesili tieto veci taktiez.
SK NACE sa udava na danovom priznani a tiez sa dava do statistickeho uradu pri posielani mesacnych vykazov, napriklad mesacny vykaz v stavebnictve, mesacny vykaz v trhovych sluzbach atd... Henten SK NACE je pre teba uplne irelevantne v pripade scitania ludu.
Autoeditácia príspevku po 3 min 50 sek:
Pozrel som si napriklad taku Euroveu 2, tu je stavebne povolenie, odporucam precitat si strany 42 az 44, ze ake dotknute organy sa k tomu stavebnemu povoleniu vyjadrovali, kto vsetko musel dat suhlas a kolko asi tak trva dat dokopy tie papiere, navyse, ak jedno povolenie nadvazuje alebo odkazuje na ine: https://www.staremesto.sk/data/MediaLib ... 18_156.pdf To je stavebne povolenie. Este tam bolo predtym uzemne rozhodnutie, kde sa riesili tieto veci taktiez.
ako vnímam, že poslednú dobu je "ísť proti prúdu" cool a in a robí to čoraz viac ľudí, lebo šak sú slobodný, nikto im nič nebude zakazovať ani prikazovať. Ale že to budeš zrovna ty Gogo, tak to som si nemyslel.
Koľko máš rokov? Sčítanie obyvateľstva sa robí každých 10 rokov, sú to dáta sociologické, demografické, atď. Ktoré sa neskôr používajú. To aj predtým si tak pindal? Veď aj predtým to bolo povinné. Či len teraz je vlna rebélie proti Covidu, tak si sa pridal na tú vlnu.
Viď samotné vierovyznanie ti už vysvetlné bolo, ak pindáš na takýto spôsob financovania, tak dúfam, že si volil SaS (lebo ako jediná strana ma odluku cirkví od štátu v programe) a dúfam, že si už popísal petíciu o odluke. Teraz keď SaSka otvorila túto tému minulého roku, tak sa hneď Matovič zježil, že toto idú teraz počas Covidu riešiť. Takže naozaj sa táto téma dá riešiť až vtedy, keď bude politická vôľa. Som ateista a súhlasím s odlukou, len na okraj. Dovtedy sa ťa na to budú v sčítaní obyvateľstva pýtať, aby vedeli koľko im majú dať. Ono budú sa to pýtať aj potom, už len kvôli tomu aby vedeli koľko a koho tu žije, aby si z toho mohli robiť grafy a štatistiky.
A takto je to s každou otázkou. Fakt ako nerozumiem, čo je taký problém odpovedať na napr. otázku ohľadom pracovnej pozície, keď denne vypúšťaš info o svojej polohe googlu alebo applu. Pred čím sa chceš akože chrániť?
A čo sa týka samotnej pokuty, áno ak sú tie informácie pre štát potrebné a potrebuje ich od ľudí dostať, tak nech. Alebo by sa ti páčilo viac, kebyže každých 10r pri obnovovaní OP by si vyplňal dotazník s takými otázkami? Vtedy už by to nebolo násilné? Vtedy by si to ani nikto nevšimol, že nejaké údaje štátu poskytuje. Teraz je to cirkus, hurhaj, lebo sa niečo pýtajú.
Koľko máš rokov? Sčítanie obyvateľstva sa robí každých 10 rokov, sú to dáta sociologické, demografické, atď. Ktoré sa neskôr používajú. To aj predtým si tak pindal? Veď aj predtým to bolo povinné. Či len teraz je vlna rebélie proti Covidu, tak si sa pridal na tú vlnu.
Viď samotné vierovyznanie ti už vysvetlné bolo, ak pindáš na takýto spôsob financovania, tak dúfam, že si volil SaS (lebo ako jediná strana ma odluku cirkví od štátu v programe) a dúfam, že si už popísal petíciu o odluke. Teraz keď SaSka otvorila túto tému minulého roku, tak sa hneď Matovič zježil, že toto idú teraz počas Covidu riešiť. Takže naozaj sa táto téma dá riešiť až vtedy, keď bude politická vôľa. Som ateista a súhlasím s odlukou, len na okraj. Dovtedy sa ťa na to budú v sčítaní obyvateľstva pýtať, aby vedeli koľko im majú dať. Ono budú sa to pýtať aj potom, už len kvôli tomu aby vedeli koľko a koho tu žije, aby si z toho mohli robiť grafy a štatistiky.
A takto je to s každou otázkou. Fakt ako nerozumiem, čo je taký problém odpovedať na napr. otázku ohľadom pracovnej pozície, keď denne vypúšťaš info o svojej polohe googlu alebo applu. Pred čím sa chceš akože chrániť?
A čo sa týka samotnej pokuty, áno ak sú tie informácie pre štát potrebné a potrebuje ich od ľudí dostať, tak nech. Alebo by sa ti páčilo viac, kebyže každých 10r pri obnovovaní OP by si vyplňal dotazník s takými otázkami? Vtedy už by to nebolo násilné? Vtedy by si to ani nikto nevšimol, že nejaké údaje štátu poskytuje. Teraz je to cirkus, hurhaj, lebo sa niečo pýtajú.
Jackb
Nemali by sa taketo vazne zavery uzatvarat az na základe podstatne hlbsich a presnejsich analýz, vykonanych podla konkretnej metodologie?
Presne ako pises, je dost jedno co mas na zmluve za poziciu, hlavne ked pracujes v sukromnom sektore.
hojko
ano, napisal som tam iba vybavovanie "stavebneho povoleni"a co je nepresne a skreslujuce, cim bol mysleny cely proces, to znamena vratane vsetkych povoleni, asi vieme ze samotne SP nie je jediny administrativny a byrokraticky ukon v tomto smere
Na podstate to ale nic nemeni, pretoze drviva vacsina tych institucii od ktorych potrebujes schvalenie a peciatku je statnych , resp ak aj statne nie su, tak tento proces je spomalovany prave roznymi statnymi regulaciami.
- takze tym chces povedat, ze vysledky dotazniku do ktoreho si kazdy defacto moze napisat co uzna za vhodne su reprezentantmi pojmu "pevné dáta na základe ktorych sa plánuje"? Takto si to asi nemyslel." Mal by si mat pevne data, o ktore to opries."
Nemali by sa taketo vazne zavery uzatvarat az na základe podstatne hlbsich a presnejsich analýz, vykonanych podla konkretnej metodologie?
Presne ako pises, je dost jedno co mas na zmluve za poziciu, hlavne ked pracujes v sukromnom sektore.
hojko
ano, napisal som tam iba vybavovanie "stavebneho povoleni"a co je nepresne a skreslujuce, cim bol mysleny cely proces, to znamena vratane vsetkych povoleni, asi vieme ze samotne SP nie je jediny administrativny a byrokraticky ukon v tomto smere
neviem či ti niečo ušlo ale, ščítanie obyvateľstva robí štát.Blastbit napísal: 16 feb 2021, 14:00 Ak byboli pri sčítaní obyvatelstva otázky typu čislo vašho OP, v ktorej banke máte peniaze, aké majetky reálne vlastníte, aku značku auta vlastníte, kam chodia deti do školy, v akej firme presne pracuješ, kolko zarabaš atd tak toto by bolo výrazný zásah do sukromia.
Štát vie číslo tvojho OP, lebo ti ho vydal.
Štát si vie zistiť v akých bankách máš peniaze, lebo ak zomrieš, tak sú všetky účty na tvoje meno zablokované a posunuté do dedického konania. Rovnako aj dlžoby, teda štát vie aj o tvojich požičkách, exekuciách atď. (úverový register)
Štát relatívne vie, aké majetky vlastníš, lebo katastrálny úrad je úrad štátu (nehnuteľnosti sú zapísané tam). Rovnako, každý štátny zamestnanec podáva majetkové priznanie.
Štát rovnako vie akú značku auta vlastníš, pokiaľ je napísané na tvoje meno, lebo štát ti vydal EVČ na vozidlo.
Štát vie do akej školy tvoje deti chodia, veď im každý rok vystavuje vysvedčenie a školy dostávajú peniaze za počet žiakov.
Štát vie v akej firme pracuješ, veď si to hlásil sám na úrad práce, keď si sa zamestnal. Rovanko to vie aj tvoja zdravotná poisťovňa, či štátna alebo súkromná.
Štát vie koľko zarábaš oficiálne, veď každý rok podávaš daňové priznanie.
Takže neviem o akom zásahu do súkromia tu vravíš, všetky tieto veci štát o tebe vie automaticky, preto aj toto sčítanie ľudu je jednoduchšie, lebo polovicu vecí si štát dohľadá sám.
mLuks- sak áno to som vravel na margo toho že napísať napr číslo domu/bytu do formulara je trochu rozdiel ako ked by boli otázky stavané tak ako som ich vyššie popísal.Ono všetko sa lahšie vysvetluje osobne, písomnou formou zdá sa sa neviem s viacerími moc pochopiť.
Zase tu bude len flame, šak kašlime nato nie? Všetci vieme čitať nech sa každý zariadi ako vie. Kto chce lebo vie že to je povinné nech pošle, kto nechce nech to nevyplna pokuta od 25-250 eur zrejme podla prijimu pokutované.Ja za tým nehladám nič zvlášte, ak sa ktosi do systemu nabura ujdu informácie tak možno to skončí aj trestnými oznameniami.
Zase tu bude len flame, šak kašlime nato nie? Všetci vieme čitať nech sa každý zariadi ako vie. Kto chce lebo vie že to je povinné nech pošle, kto nechce nech to nevyplna pokuta od 25-250 eur zrejme podla prijimu pokutované.Ja za tým nehladám nič zvlášte, ak sa ktosi do systemu nabura ujdu informácie tak možno to skončí aj trestnými oznameniami.
ked som studoval, isli sme podla dat, kedy ti do domu/bytu vliezol clovek a zapisal co potreboval. preto ma toto mohli ucit.gogo956 napísal: 16 feb 2021, 17:57 Jackb
- takze tym chces povedat, ze vysledky dotazniku do ktoreho si kazdy defacto moze napisat co uzna za vhodne su reprezentantmi pojmu "pevné dáta na základe ktorych sa plánuje"? Takto si to asi nemyslel.
no na druhu stranu, ked sa ludia hadzu o zem, ked chce od nich nieco stat, co by robili, ak by by ich s dotaznikom zacal po dedine obchadzat sukromnik, ktory zvazuje kupit tovarenske haly? su regiony, kde by nedopadol dobre.
v meste okrem potreby parkovacich miest a dotacii (ako hovoril Vallo v jednom z podcastov) sa podla toho planuje obcianska vybavenost. keby ludia aj tu mysleli na inych a nie len na seba, tak by to bolo ine.
do projektu nemozes napisat: chlapi v krcme/babky cestou z kostola povedali, alebo vyslo v obecnych novinach. takze nemas na vyber a ludia to tym padom kazia.
jackb
vo vyspelom svete sa taketo analyzy nechavaju vypracovat odbornymi firmami ktore sa tym zivia, to je normalna vec a tie uz maju svoju metodiku a osvedcene postupy
vo vyspelom svete sa taketo analyzy nechavaju vypracovat odbornymi firmami ktore sa tym zivia, to je normalna vec a tie uz maju svoju metodiku a osvedcene postupy