Scitanie ludu

Diskusie na politické témy...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Scitanie ludu

Príspevok od používateľa starysomar »

gogo956 - Ty máš nejaký vážnejší problém a ventiluješ si ho frfľaním na všetko možné, spochybňovaním všetkého a všetkých, snažíš sa dokazovať, že všetci tomu nerozumejú a tak.
Radiť čo by bolo dobre zmeniť, Ti neidem - prídeš na to časom sám...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

gogo a kde ta firma asi tak zoberie udaje, ktore som ti uviedol v prvej reakcii?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb

volny trh je pre zakaznika nepomerne efektivnejsi ako prostredie ktore ovlada monopol v tomto pripade stat a jeho institucie. Vlastnik sam najlepsie vie akym sposobom narabat zo svojim majetkom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

toto nie je sekcia s anarchokapitalizmom
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Akoze volny trh "da" tie udaje ci ako tomu mam chapat?
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 16 feb 2021, 20:38 Akoze volny trh "da" tie udaje ci ako tomu mam chapat?
su to pomerne zlozite otazky ktore sa nedaju vysvetlit jeden dvoma vetami, kto ma zaujem, informacie, prednasky su pre kazdeho dostupne. Ako uz beardie upozornil, spravne, je toto thread o Scitani ludu a nie o libertarianskych myslienkach a chapem jeho vyhrady, nebudem spamovat. :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 16 feb 2021, 20:42 su to pomerne zlozite otazky ktore sa nedaju vysvetlit jeden dvoma vetami, kto ma zaujem, informacie, prednasky su pre kazdeho dostupne. Ako uz beardie upozornil, spravne, je toto thread o Scitani ludu a nie o libertarianskych myslienkach a chapem jeho vyhrady, nebudem spamovat. :)
Mozes dat odpoved, do prislusnej temy o anarchokapitalizme, odpoved ma zaujima. Lebo za mna, je to pomerne jednoducha otazka s jednoduchym riesnim v demokratickom rezime.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kks toto je za diskusia. Gogo tu spustil flame, od scitania obyvatelov, cez "osobne udaje" na akom bicykli jazdi a zakoncuje to kapitalizmom vratane reci o stavebnom povoleni dakeho developera.

Potom to tu na fore v diskusiach vyzera ako vyzera, ked sa tu necha maly chapec vyplakat a vypisuje tu co sa mu chce (90 percent offtopic). Uz tu chyba len beardie, ktory 240 slovny prispevok rozpitva do 107 citacii.
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker napísal: 17 feb 2021, 1:32 Kks toto je za diskusia. Gogo tu spustil flame, od scitania obyvatelov, cez "osobne udaje" na akom bicykli jazdi a zakoncuje to kapitalizmom vratane reci o stavebnom povoleni dakeho developera.

Potom to tu na fore v diskusiach vyzera ako vyzera, ked sa tu necha maly chapec vyplakat a vypisuje tu co sa mu chce (90 percent offtopic). Uz tu chyba len beardie, ktory 240 slovny prispevok rozpitva do 107 citacii.
Heker mozno si necital diskusiu tak uplne pozorne:

1/otázka bezpecnosti osobnych udajov a moznost ich uniku priamo suvisi s dotaznikom nakolko ich tam musis zadat- takze je to relevantny bod na diskusiu

2/nikto tu nič nepísal o tom "na akom bicykli jazdí", riesilo sa pouzivania bicykla a dostupnost cyklociest pri doprave do zamestnania co je jedna z otazok dotaznika

3/o kapitalizme som nikde nenapisal ani jedno slovo, spomenul som na konci iba raz pojem libertarianismus bez toho aby som ho akokolvek blizsie prezentoval

4/stavebne povolenie a ostatné povolenia suvisiace s vystavbou /neuvadzal som konkretne nakolko to znacne suvisi s konkretnou lokalitou a stavbou vacsina z toho su piapere od statnych institucii/ priamo suvisia s tvojou vlastnou reakciou :
Pri tom kto ako byva, teda s kym byva moze stat prehodnocovat, ze mas 30r, byvas s rodicmi, tak sa treba pozriet na to ci je dostatocna podpora pre mladych pei bytoch a hypotekach, ci je dostatok bytov alebo ci nie su pravidla hypotek prilis prisne.
-takze to bola relevantna opdoved na tvoj prispevok

Vsetky body mali súvis bud s konkretnou otazkou z dotaznika, alebo boli odpovedou na konkretnu otazku ktora vyplynula z diskusie.

harrison314
ak to v tej teme niekto ako otazku otvori, rad sa pripojim
beardie
Redeemer
Redeemer

heker napísal: 17 feb 2021, 1:32Uz tu chyba len beardie, ktory 240 slovny prispevok rozpitva do 107 citacii.
hej, nekaz mi to!
mna to bavi
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tým, ktorých nie, odporúčam nereagovať, NEODPOVEDAŤ :)
beardie
Redeemer
Redeemer

ti, ktori nereaguju a neodpovedaju, vacsinou nemaju argumenty ;-)

sice je to offtopic a uz sa trochu opustam, este sa pristavim specialne pri tebe - akonahle zacne co i len trosku sofistikovana diskusia, nie si schopny sledovat jej komplexitu a snazis sa na zaklade subjektivnych skusenosti generovat zbytocny obsah pri ignoracii objektivnych realii, kontextu a suvislosti pre zachovanie akehosi pocitu satisfakcie, z tvojich postov je drviva vacsina irelevantny balast, spambot ako taki7, len starsi :smt006
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mudro pises teraz, beardie, velmi mudro. Trafil si klinec po hlavicke.

Autoeditácia príspevku po 1 min 45 sek:
gogo956 napísal: 17 feb 2021, 7:41 1/otázka bezpecnosti osobnych udajov a moznost ich uniku priamo suvisi s dotaznikom nakolko ich tam musis zadat- takze je to relevantny bod na diskusiu
Nesuhlasim. Formular som vyplnal po prihlaseni cez eID obciansky preukaz, nezadaval som ziadne osobne udaje. Teda za osobny udaj nepokladam moje vierovyznanie, pracu ani to s kym byvam. Navyse stat vsetky moje osobne udaje ma, ma ich aj obec na matrike, ma ich Socialna a zdravotna poistovna, ma ich mobilny operator, sud (Obchodny register), urad prace, internetovy poskytovatel, poskytovatel televizie a dalsi.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Teraz bola v Reflexe na Markíze reportáž o sčítaní ľudu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

výpovedná hodnota príspevku asi jak keď si utrieš riť jednovrstvovým toaleťákom bez preloženia
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Hovorí ti niečo archív ? Každý si to môže dohľadať...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

a hovorí ti niečo aby tvoj príspevok mal aj pointu? tak dopísať o čom konkretne zo sčítania bola reportáž, čomu sa v nej venovali, kto tam rozprával? či si snáď myslíš, že tu ma každý toľko času aby si pozrel reportáž, v ktorej sa nič nové nedozie len to čo už vie...lebo reportáže boli isto aj v televíznich novinách (síce ich nesledujem), a teraz tu budeme všetci písať, kde sme videli reprtáž?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Taki7- jeho zaujma link kde si to videl a nie len takto napísaná veta. Na druhej strane aj mLuks dal výpovedný komentár k téme ked ti to takto napísal ale chápem ako to myslel. Dovysvetloval ti to v druhom príspevku.
Kto chce tu je link a nech si pozrie, mna osobne to ani netankuje čo tam oni riešili nechce sami to ani pozerať.
https://reflex.markiza.sk/aktualne/2020 ... e-dolezite
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja sa vobec cudujem ze na toho autistu reagujete. Strata casu. Blokovat a je klud.

Ja taktiez nevnimam ze by som nejake citlive udaje musel uvadzat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ja som sa tu tiez pochytil kde s kým mozno ani ja nemam na fore u ludí dobrý obraz. Ale okej beriem že väčšina ludí ocení ak sú k nazorom podložené aj tie linky ktoré potvrdzuju tie tvrdenia, tak som to urobil za takiho7. Rozhodne hovoriť niekomu do autistu neni až také slušné ani vtipné pretože človek by nechcel byt autistom alebo inak postihnutým človekom.
Hej tu sa zhodneme, síce štatne inštitucie banky,urady,firmy atd maju o ludoch zistené najcitlivejšie osobné udaje, ale ak by chcel nejaký hacker naburať system nejakej inštitucie tak to urobí tam a nie skrz sčitanie.sk. Prinajhoršom ak by niekto nabural aj toto scitanie.sk tak možno sa najdu ludia ktorý by potom podali trestné oznámenie na túto inštituciu, že prečo nezabezpečili lepšie ochranu pred únikom údajov.
Ja osobne ani nemam obavu z toho, žeby sa tam niekto nabural, ak to nedopadne ako v prípade referendum 2021 ktorú zriadil Pelle kde to bolo tak lajdácky zriadené.
Napísať odpoveď