Nedostatok grafických kariet
Nedostatok grafických kariet
Ahoj,
mám otázku ohľadom výroby, či AMD/Nvidia pozastavila alebo spomalila výrobu, poprípade či je strašne veľký odkúp nakoľko zase je tu boom s kryptomenami tak pome všetci ťažiť či prečo je ich nedostatok? Nejak som nenašiel dôvod. Za
mám otázku ohľadom výroby, či AMD/Nvidia pozastavila alebo spomalila výrobu, poprípade či je strašne veľký odkúp nakoľko zase je tu boom s kryptomenami tak pome všetci ťažiť či prečo je ich nedostatok? Nejak som nenašiel dôvod. Za
Re: Nedostatok grafických kariet
Vseobecne zvyseny dopyt (korona, nove karty, krypto, Cyberpunk)
A tipujem ze komplikacia pri vyrobe pre vypadky ludi.
A tipujem ze komplikacia pri vyrobe pre vypadky ludi.
CyberPunk čo som počul tak bol sklamanie, a dá sa nájsť niečo na nete že sa znižuje výroba grafických kariet? Lebo rád by som so jednu kúpil do eGPU ale nemôžem lebo grafické karty idu jak teple rožky. K tomu čakám že vďaka tomu zvýšia cenu.
https://diit.cz/clanek/co-vyresi-dostup ... alder-lakeJak koncem roku 2020 ilustrovaly statistiky prodeje, 7nm hardware se prodává historicky nejvyšších objemech, což ilustruje, že problém není ani tak v kapacitě výroby (která je historicky nejvyšší), jako spíš v bezprecedentní poptávce. Období konce roku 2020 a začátku 2021 ještě zazdily přepravní problémy, neboť letecké spoje pro přepravu osob jsou omezeny a jejich kapacity (prů)běžně využívané pro zásilky menších objemů nejsou k dispozici. O ty, co zbyly, se výrobci přeplácejí.
https://diit.cz/clanek/temer-vsechny-ha ... a-zpozdeni
https://diit.cz/clanek/vyrobci-graficky ... ysal-apple
atd
Aj nove konzoly s tym zamiesali.
z casti je to dane aj prechodom na elektroauta ktore vyzaduju nepomerne viacej cipov pri vyrobe ako bezne auta, preto vyrobcovia v J.Korei a Taiwane nestihaju zakazky
nove konzoly a s takym narastom vykonu aky ma nova generacia kariet zacalo tazit ovela viac ludi, sused tazi na rzx 3070 a po odcitani elektriny mu to dava denne 8€ (karta sa za 3 mesiace sama zaplati)
nvidia sa to bude snazit ovplyvnit a v hernych kartach pribudne algoritmus, ktory ked ddetekuje tazenie znizi rapidne vykon takze minerom sa to prestane oplatit, ci to pride aj v ovladacoch ako aktualizacia netusim, kazdopadne nvidia zacina separovat karty na hry a karty na tazenie, maju prist este tento rok takze dostupnost by sa mala zlepsit, otazka je ci karty, na ktorych sa pol rok tazilo rapidne nezaplavia trh
nvidia sa to bude snazit ovplyvnit a v hernych kartach pribudne algoritmus, ktory ked ddetekuje tazenie znizi rapidne vykon takze minerom sa to prestane oplatit, ci to pride aj v ovladacoch ako aktualizacia netusim, kazdopadne nvidia zacina separovat karty na hry a karty na tazenie, maju prist este tento rok takze dostupnost by sa mala zlepsit, otazka je ci karty, na ktorych sa pol rok tazilo rapidne nezaplavia trh
A este nemusi tolko kurit 
to neviem 
Ahojte, neviete kde by sa dala zohnať nejaká grafika 30xx. Idem mi o normálny obchod so zárukov, nie žiadne Amazon, ebay a pod.
Chcel by som si ju napr. objednať dopredu, aby som ju mal rezervovanú.
Chcel by som si ju napr. objednať dopredu, aby som ju mal rezervovanú.
Asi nikde.
mal som objednanu 6800XT u majitela jednoho obchodu, za mesiac a pol (od konca januara) nebola jedina za rozumnu cenu (<1000), takze som nakup odlozil na august, pripadne neskor
nie som ochotny platit nad standardnu cenu + max 10 %, to si radsej pockam
podla webov su tyzdenne do SR/CR dovazane iba jednotky 6800iek a 3070+, takze ak ju naozaj chces, skamarat sa s niekym s vlastnym obchodom, bude schopny do par tyzdnov az mesiacov nieco zohnat priamo z velkoobchodu, ale cena moze byt uplne mimo
nie som ochotny platit nad standardnu cenu + max 10 %, to si radsej pockam
podla webov su tyzdenne do SR/CR dovazane iba jednotky 6800iek a 3070+, takze ak ju naozaj chces, skamarat sa s niekym s vlastnym obchodom, bude schopny do par tyzdnov az mesiacov nieco zohnat priamo z velkoobchodu, ale cena moze byt uplne mimo
Akože, ono sa hovorí, že by sa ten trh mal upokojiť v lete alebo na jeseň. Ale pochybujem. Podľa mňa sa z toho stane nekonečný príbeh. Keď prišli nové grafické karty, tak sa hovorilo, že to bude v poriadku o dva mesiace. Potom sa hovorilo o upokojení v marci a teraz až na jeseň. No mne sa proste tomu už nechce veriť. A aj vidím, že viac sú zvýhodnený tí v US ako EU dokopy.
Je to smutné. Aj to predávanie na ebay alebo amazon.
Je to smutné. Aj to predávanie na ebay alebo amazon.
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Oficiálna informácia od Nvidie a AMD je, že v prvom polroku ponuka nedobehne dopyt.
Hovorilo sa toho veľa.
Hovorilo sa toho veľa.
Ja to vidím tak, že ak sa neurobí razantné obmedzenie predaja na osobu, tak to nebude fungovať nikdy.
Lebo aj keď sa ťaženie skončí, tak stále ostanú tí ľudia, ktorí budú skupovať grafiky a predávať ich za drahšie sumy.
Lebo aj keď sa ťaženie skončí, tak stále ostanú tí ľudia, ktorí budú skupovať grafiky a predávať ich za drahšie sumy.
-
hojko
Site Admin
BananaJoe: A je riesenim obmedzenie na poctu osob, ked to osoba kupi na seba, manzelku, oca, mamu, brata, sestru, dceru, syna + susedova rodina, druheho suseda cela rodina??? Alebo ked kupuje firma karty, tak ako vies, ze ci chce 5x RTX 3080 na tazenie alebo to potrebuju na pracu, render a tak podobne???
Hojko: Niektorý predajci to už majú na adresu jedna grafika za mesiac.
vsetko sa to da obist 
kebyze mam farmu do ktorej potrebujem 20 kariet tak ma taketo hlupe obmedzenia nezastavia
kebyze mam farmu do ktorej potrebujem 20 kariet tak ma taketo hlupe obmedzenia nezastavia
-
hojko
Site Admin
Ved toto, pretoze by si vsetci moji kamarati kupili po jednj karte. A ktory shop obmedzuje predaj kariet na Slovensku???
Na Slovensku viem len o alze, že má 1ks na zakaznika za mesiac, ale tiež blbosť. keďže to má fixnuté na jednu položku, nie na celý trh s grafickými kartami.