Ahojte,
Včera som skladal nové komponenty do Pc.
Konkrétne Ryzen 5 5600x, doska gigabyte b550 aorus pro AC a g.skill 2x8 GB 3600Mhz cl16.
Včera som po poskladané zapol Pc a išiel mi v pohode. V BIOSe som riešil, len RAMky, kde som ich pretaktoval z továrenských nastavení na 3600Mhz, cl16 a napätie 1,35V
Včera som mal zapnutý Pc do 23:00.
Dnes som zapol Pc a nechce mi nabehnúť. Jediné čo viem je, že svieti na doske ledka DRAM. A teraz neviem čo ďalej.
Pozeral som nejake fóra a neporadil dosť. Napr. Už som skúšal dať RAMky do iných slotov, alebo som tam dal iné RAMky čo som mal ešte staré. A stále nič, svieti len tá LEDka.
Dúfam že mi poradíte. Možno aj keď neviete, tak sa spýtajte, niekoho kto by mohol vedieť. Alebo kto už mal takú situáciu.
Ďakujem
Na doske svieti červená LED DRAM
Re: Na doske svieti červená LED VRAM
Vyber CMOS batériu na chvíľlu alebo sprav reset biosu cez jumper.Aktualizoval si bios?
Re: Na doske svieti červená LED DRAM
BIOS som ne updateoval takže aj tam môže byť chýba. Mám na doske zozadu flash BIOS tlačítko, ale neviem asi či ho správne používam, mám USB s najnovším update.
Stlacil som to tlačítko aj pri zapnutom aj pri vypnutom Pc a nič to nerobí. Ja sa do Biosu neviem dostať, lebo Pc sa zapne ale systém nenabehne.
Ale idem do vyskúšať cez tú batériu. Že ju vyberiem na 10minut.
Stlacil som to tlačítko aj pri zapnutom aj pri vypnutom Pc a nič to nerobí. Ja sa do Biosu neviem dostať, lebo Pc sa zapne ale systém nenabehne.
Ale idem do vyskúšať cez tú batériu. Že ju vyberiem na 10minut.
co hovori manual?
Okej, ďakujem.
Pomohlo keď som vybral CMOS batériu. Bios sa mi resetol a už mi aj nabehol systém.
Pomohlo keď som vybral CMOS batériu. Bios sa mi resetol a už mi aj nabehol systém.