Únava a vplyv na srdce

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Únava a vplyv na srdce

Príspevok od používateľa maiikY »

Ahojte,

mám možno divnú otázku, no zaujíma ma názor niekoho iného.

Mám 22, som zdravý nemal som nikdy žiadne zdravotné problémy. Od včera som na sebe spozoroval jednu divnú vec.
V piatok som sa fyzicky dosť vyčerpal, došiel som domov bol som naozaj rozbitý a unavený. Zaspal som cca o polnoci, o 4:30 som mal budíček kvôli práci. Včera celý deň som mal taký pocit, že mi občas ako keby divno buchne srdce. Ale nejako som tomu nevenoval pozornosť, keďže som bol unavený. Večer som zaspal o cca 23:00, dnes zasa o 4:30 budík do práce. Dnes som to mal znova, celý čas mi tak divno buchne srdce, ako keby sa zachvelo, neviem to opísať takto mi to pripadá. Som v pohode všetko OK, potom sa zachveje a zasa všetko OK a takto to ide celý deň.
Samozrejme podľa Googlu som mŕtvy :D ale ja by som sa chcel opýtať respektíve poradiť, či ste možno niekto zažili niečo podobné, alebo počuli.
Ja som to zo začiatku bral ako znak únavy, lebo naozaj som dosť unavený, vyčerpaný. Ale bojím sa aby to nebolo niečo horšie. Dnes večer sa už budem vedieť vyspať, zajtra nevstávam, čiže môj plán je že uvidím ako mi bude keď vstanem a ak to bude stále, pôjdem k doktorovi.
Dnes aj tak nijako nepochodím s lekármi.

Myslíte že môže byť kvôli únave alebo to nebude mať s tým nič spoločné?

Ďakujem za odpoveď.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Únava a vplyv na srdce

Príspevok od používateľa gogo956 »

srdcova arytmia? Chod k doktorovi apon nech ti skontroluje krv/moč
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Hej to je dosť častá odpoveď na googli. Každopádne sa ešte nechcem opúštať že to mám kým neviem.
Zajtra pojdem uvidím čo mi povie. Ale proste mi príde zaujímavé že zo dňa na deň sa to objavilo, do teraz ani náznak toho
gogo956
Redeemer
Redeemer

neprijal si v ten den prilis velke mnozstvo napr kofeinu?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Presne toto mam uz par rokov ale nie tak casto. Mozno 1x za 2 tyzdne, niekedy aj menej.
Trva to ale len max 2s. Potom mam hned pokojovy tep. Pri dychani ziadna zmena.
Uz davnejsie som sa na to pytal doktorky a povedala mi ze tento pocit je normalny. Ze je to len pocit. Zle vyhodnotenie nervovych zakonceni. Ze realne srdce pracuje normalne, bez zachvenia/vynechania.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Práveže nie, ráno som si dal jednu kávu len. Žiadny energeťák ani nič také, po pravde som toho aj dosť málo zjedol v ten deň.
gogo956
Redeemer
Redeemer

maiikY napísal: 21 feb 2021, 16:33 Práveže nie, ráno som si dal jednu kávu len. Žiadny energeťák ani nič také, po pravde som toho aj dosť málo zjedol v ten deň.
hypoglykemia- nizky cukor?
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

@wladas

U mňa tiež sekunda, ale trvá to celý deň. Zajtra aj keby sa zobudím a som OK asi by som mal isť radšej k lekárovi.

@gogo956

Nemyslím si že by som mal. Dnes som jedol aj sladké a stále to robilo
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

To sa stava aj mne, kazdy tyzden parkrat a potom je zase klud. Vycerpany som stale, ale to je dosledkom niecoho ineho. Co si pamatam, deje sa to uz dost rokov a aj u kardiologicky som bol, vyslo ze som zdravy.
Teraz pocas pandemie by som k lekarom radsej nechodil, aby si si domov nedoniesol nezelany "suvenir", mojmu bratovi sa to stalo.
Mohol by som odporucit uzivat horcik, to ti na srdce/nervy odporuci aj lekar. Aj tak si ho musis kupit za vlastne, tak je to jedno.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mek: Len treba podotknut, ze s horcikom to netreba prehanat, pretoze znizuje krvy tlak a vacsie davky sposobuju hnacku.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ono vyzera, ze aj malo spis, dnesna doba je taka, ja ked takto ficim cely tyzden tak ku koncu som uz ako vyflusnute ....., pomoze mi len par dni normalne dospat, kedze som doma uz skoro rok, pracujem z domu, tak clovek ma aj viac casu na to aby hladal na sebe blosti, skratka nemam co robit a rozmyslam, ci mam tlak ok, ci sa mi netoci v hlave, aspon u mna som si vsimol, ze ked mam viac casu tak prepadam takymto veciam a hladam na sebe veci ktore sa zmenili, sam si vyvolam stres a potom do rana neviem zaspat, strasne ma laka si ist o tom nasledne googlit no to je asi najvacsia chyba co moze clovek spravit :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Googli - zistíš, že si mal byť už 20 krát mŕtvy :D :D :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

no naspal si za 2 dni dokopy 10 hodin, nedivil by som sa, ze srdiecko s tym trochu nesuhlasi ... tiez som mal obdobia, kedy sa mi to dialo, ale nejak sa to vyriesilo samo .. zacal som si viac davat pozor na tekutiny, v mojom pripade bola chyba asi tam ..
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Určite som za to aby si s tým išiel k doktorovi, keď už nič iné, aspoň ti povedia že je všetko OK. Keď si dáš pozor a budeš obozretný nemusíš sa báť že si donesieš covid domov z čakárne. Toho by som sa nebál.

Na druhú stranu budú sa ťa možno pýtať že ako si posledné dni spal, čo si robil, či tam nie je niečo psychické, tak by som si to najskôr usporiadal v hlave či tam nie je nejaký nedostatok.

GL, hlavne si to sám nediagnostikuj.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ja som to dlhé roky ignoroval, snazil klamat sam seba, ze to nie je srdce. ale raz si to vsimla aj vtedajsia priatelka ked mala hlavu na mne, tak som uz nemal inu moznost nez ist k lekarovi.

mal som 24h na sebe ten snimac tepu a zapisoval som svoju aktivitu na papier. vysledok bol ze tu arytmiu mam ale nie je nebezpecna a ziadna liecba nie je potrebna.
u mna sa to deje hlavne pri vydychnuti a zalezi aj od polohy ako lezim. kľudne aj kazdy den. no napr. po stojacky som si to hadam ani nevsimol.

ale je to hlavne o hlave a o tom ako sa velmi sledujes. doktor ti nemusi nic predpisat a stale ti dokaze pomoct len tym, ze ti povie ze to je ok :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Môže to byť psychosomatické zo stresu a nedostatku spánku.

Inak my to v rodime máme tiež, že mi občas akoby "srdce vynechalo" a potom na pár sekúnd silnejšie buchne. Ale deje sa mi to zriedka a väčšinou to je, keď som v kľude. Necítim sa pritom na odpadnutie ani nič podobné. Ani žiadnu abnormalitu na srdci nemáme. A keď vás tak počúvam, tak asi to bude úplne normálne a z času na čas to má väčšina ľudí.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

V ten deň keď som zakladal tému som si meral tlak, mal som ho ako športovec, 120/80 a pulz 60. Vždy mám takýto.
Každopádne už dva dni som bol u lekára no ani jeden tam ešte nebol, vždy len sestrička. Ale zajtra mám ísť že už tam bude tak som zvedavý.

No u mňa to je určite aj fyzicky aj psychicky zapríčinené. Fyzicky ako som spomínal, že som veľmi málo spal. V deň kedy som ostal doma som spal 12 hodín bez prestávky kým som sa prirodzene bez budíka zobudil. Tuto noc som sa zobudil o 3 ráno, bol som cely spotený a mal som taký divný pocit na hrudi, neviem to opísať.
Psychická stránka môjho života tiež trpí. Pracujem v jednej firme v ktorej som už len do apríla, plynie mi výpovedná doba. V posledných pár mesiacoch si z nás urobili otrokov, robíme tak že sa ledva zastavíme, mávam nervy už len keď idem do tej práce, keď prídem a podobne. Psychicky ma tá práca ničí, nezvladam to už a neviem sa dočkať apríla kedy budem mať novú , momentálne budem pekne doma na homeoffice a nebudem robiť nič fyzicky náročné (programovanie).
Každopádne sa spojili tieto dve veci, únava a stres nervy a srdce si povedalo že toto je už moc. Uvidíme čo mi povie zajtra lekár, no včera dnes som ostal doma, pekne v klude si pozerám seriál, ležím a proste len oddychujem.
Viem že toto všetko mi robí aktuálna práca a preto som si povedal že už je toho dosť, nenechám si zničiť svoje zdravie a ak ma doktor výpíše, budem len rád :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Hlavne - neskúšaj dpolniť sily nejakými "REDBULMI" - kamarát to obsral infarktom.
...
Tiež to našťastie hoc len zčasti poznám (...nízkoúrovňové vplyvy...) - umývam si každé ráno zuby (aké prekvapenie, že ) - pondelok až piatok ma nadrapí na grcanie - v sobotu-nedeľu, cez dovolenku a počas maródky nikdy :D
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Občas som si zvykol pred nočnou alebo na rannej dať monstera, ale nepijem to často takže redbull nehrozí :D

Akurát idem od lekára, konečne som ho zastihol.. urobil mi EKG, že vraj som úplne v poriadku, jedine čo mám robiť je zmeniť zamestnanie a piť viacej tekutín
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dovolím si poznámočku - možno tak trochu netaktnú - zmeniť svoj postoj k životu a veciam "súvisiacim" :)
Svet nezmeníš - môžeš však zmeniť svoj postoj ku nemu.
Nevýhoda vnímavých, citlivých ľudí je, že si všetko hodne "berú k srdcu".
Výhoda tých, čo si to uvedomia - síce svet nezmeníš - no môžeš zmeniť svoj postoj k nemu, robiť na sebe - pre Teba a pre Tvoj lepší, spokojnejší a (...atd) život :)
Napísať odpoveď