Chronické bolesti chrbtice

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chronické bolesti chrbtice

Príspevok od používateľa Mek »

S tou kostrcou opatrne. Tiez som mal take problemy a 2x ma operovali s niecim co sa vola "sinus pilonidalis", tam to az vyustilo, nic prijemne. Odvtedy pouzivam taku antidekubitnu podlozku (povodne urcenu na hemoroidy) na stolicku - ma taky vykrojeny otvor, takze si vzdy najdem najpohodovejsiu polohu a odvtedy mam pokoj.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hej viem o com hovoris, chirurg ani mri na specialnej klinike ohladom panvy nic take nenasli, tj. vsetci sa zhoduju u mna n atom, ze mam bud ochabnute panvove dno, svalstvo alebo je problem v sedacom svale ked aj pri rozmasirovani prichadza u mna k velkej ulave, idem kupovat bezecky pas, pretoze rok v kuse sedim a to teda ok nieje, HO potom nulovy pohyb, zial ....

Autoeditácia príspevku po 38 min 8 sek:
v podstate mam pocit ako keby mi skratene svaly na zadku z jednej alebo druhej strany tahali do boku kostrc, a to mi drazdi tu oblast, ked si dobra pomasirujem bud sam alebo maserom vyslovene sedacie svaly nazadku tak to je ustupit clekom vyrazne, ono nepocitujem bolest ako taku, no vyslovene je to pocit ako ked mam spazmu na ramene, taka pichlavo brniaca bolest az pulzovanie svalu od kostrce smerom do svalu, kostrc samotna ma neboli ani na ohyb ani dotyk, na mri tak isto ziadna vychylka, nuz musim cvicit, nic ine mi neostava zrejme, co pocuvam ludi po tomto roku z daleka niesom sam kto ma problem so sedenim uz
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

cORP. vyskúšaj tieto stretchingy. Niekde tam ukazuje jeden sval ktorý možno aktivovať iba veľmi špecifickým pohybom.

Inak čo sa týka toho blackroll duoballu na tie spazmy a trigger pointy. Máte nejaké overené cviky z yt kde je aj ukázané čo a ako?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

inak tieto cvicenia ma zaujali uz davnejsie, ono sa stane, ze si na zadnu pomasirujem cast a tie neprijemne pocity uplne ziznu, no nikdy neviem presne urcit aky a kedy to bolo, pozeram uz aj jogu, je to neprijemne, sranda je, ze v aute pri chodzi a pri normalnom pohybe som uplne v poriadku, mne sa zda, ze mi to sposobuje aj stolicka, kupil som sice ortopedicku no mam podozrenie ze je na mna uzka a natahuje mi svalstvo tak ako nema
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Tak dám tu menší update. Podarilo sa mi nájsť istého pána ktorý sa tomu venuje. Skrátim to. Mal som úplne zablokovanú chrbticu a s tým súviseli aj tie kríže a všetko to bol jeden komplexný problém. Postavil som sa, zavolal moju manželku a ukázal jej ako mam nakrivo lopatky. Dal ma ľahnúť a zase jej ukázal ako mám jednu nohu dlhšiu ako druhú. Na to nasledovala chiropraxia. Všetko mi napravil, popukal a keď som sa postavil, cítil som sa ako znovuzrodený. Potom keď manželke ukázal ako vyzerajú moje lopatky a nohy, všetko rovné ako by to malo byť. Na to masáž, bankovanie, atď. Nechcem to zakríknuť, uvidím ako to bude pokračovať ale už som sa konečne vyspal. Ešte ma chrbát bolí (čo mi aj vravel že bude), ale cítim zmenu. Je to profesionál, odborník s úplne ľudským prístupom. Ak by chcel niekto bližšie info a kontakt na pána tak mi napíšte správu. Pracuje v KE.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pri tej chiropraxii - "napravani" - nehrozi nejake poskodenie? Nehovoril ti ten clovek nieco o tom? Ja som vzdy mal pred tym respekt, predsa len chrbticou prechadza miecha a tam clovek nikdy nevie...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nemyslim si, tiez sa skor orientujem na chiropraxiu a fyzioterapiu podla potreby, vzdy mi pomohli tieto techniky skor ako pokusy lekarov, kde ma kazdy druhy lekar odporucal na psychiatricke vysetrenia a dopoval liekmi,

ako moja obvodna, ked mi pri krcnej spazme nic nikde nenasli tak mi uz povedala, ze som vyhorety z prace a potrebujem sa porozpravat s odbornikom, pozeral som na nu ci to mysli vazne, vidis to, nakoniec u mna spazma na ramene, ak by som ju pocuvol, tak teraz si asi ficim na xanaxe alebo bohviecom
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Presne ako píše cORP. U mňa tiež žena doktorka sa mi snažila nahovoriť niečo podobné, akurát to bola neurologička. Proste doktori fakt len lieky lieky a ledva sa ťa dotknú.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ano, to som si tiez vsimol. Este otazocka, ako si sa k tomu odbornikovi dostal? Nasiel si si ho sam a kontaktoval si ho priamo?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

No to bolo takto. Manželka našla na internete jedného pána v Martine ktorý sa venuje metóde suchej ihly (ktorú som si dohľadal že je účinná), tak som mu opísal svoj problém a navrhol že kľudne prídem aj do Martina na tú ihlu že si vyberiem dovolenku. Ale on mi na to že to je až posledná možnosť a že to treba klasickými mäkkými technikami. Tak mi dal kontakt na kolegu v KE ktorému keď som volal tak hneď o mne vedel.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a nevieš či ten pán v KE má na seba niekde nejakú reklamu?

alebo je kontakt na neho jedine "podpultová záležitosť"?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ono je to vzdy povacsinou podpultovka, tak isto moj je aj oficialne no podpultovo doma dava lepsie terminy a za menej grosov, nechapem preco u nas nieje mozne oficialne vystupovat ako chiropraktik, v zahranici normalna vec....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pretoze u nas sa to oficialne vola fyzioterapeut, pripadne sa oznacue ako maser alebo sportovy lekar. Za sportovych lekarov oznacuju aj takych, ktori medicinu nestudovali, ale studovali skor telovychovu.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ten pán v Martine má na starosť martinský hokejový klub. Už keď som sa toto dozvedel, vedel som že asi bude vedieť čo so mnou robiť. A keď ma odkázal na kolegu v KE, plne som mu dôveroval a vedel som že ma zveril do dobrých rúk. Ten v KE normálne vystupuje pod vlastným masážnym štúdiom, má FB stránku a veľa, veľa, veľa dobrých recenzií. Akurát oni sú momentálne oficiálne zavretý, takže oficiálne nevyšetrujú nikoho. Ako som písal, ak by niekto chcel, nech mi napíše SZ a pošlem mu kontakt.

A fyzioterapeut je zas niečo iné. Ten skôr s tebou cvičí, max ťa masíruje a bankuje. No ktorý ako. Ale ten fyzioterapeut u ktorého som bol nevykonával chiropraxiu, čiže nenaprával.
heker
Redeemer
Redeemer

V Martine je to kto, Kuzelka alebo Barto?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Sninský
heker
Redeemer
Redeemer

Aha, toho nepoznam. Pozeram na nete a to je druhy maser, daky novy. Ale dik za tip, ak budem mat problem, tak ho skusim.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Mek napísal: 16 feb 2021, 21:36 S tou kostrcou opatrne. Tiez som mal take problemy a 2x ma operovali s niecim co sa vola "sinus pilonidalis", tam to az vyustilo, nic prijemne. Odvtedy pouzivam taku antidekubitnu podlozku (povodne urcenu na hemoroidy) na stolicku - ma taky vykrojeny otvor, takze si vzdy najdem najpohodovejsiu polohu a odvtedy mam pokoj.
To ta operovali lebo si mal akutny zapal? Ja som to mal 14 rokov späť, som si užil 2 tyždne drenažovania, ale to pokial viem vznika pri vrastani chlpkov pod kožu, ten druhy krat to bola opakovana operacia alebo plastika?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Najprv akutny zapal, ale spravili to zle ze tam ostala dierka - to bola iba taka ambulantna operacia u chirurga. Potom opravny termin v nemocnici, co ma na mesiac vyradil, kde to uz nastastie spravili poriadne.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja som prave po roku zistil kde tkvie moj problem s kostrcou, bol som u asi kazdeho lekara co existuje, nakoniec som si objavil krv na zachode, tyzden som nejedol, najhorsie myslienky ako inak, navstivil som proktologa, 2cm trhlina, fissura, chronicka ktorej vek podla lekara zodpoveda dlzke mojich problemov, este teraz tomu neverim, ze konecne niekto prisiel na to co mi je, hlavne, ze som mal uz rozne kontroly u chirurgna no ti stale omielali, ze hemoroid nemam...., ni nemam, mam trhlinu ktora mi to sposobuje stale dokola, cize liecba na 3 mesiace, 350€ uhradene a uvidime ...
Napísať odpoveď