Vypínanie hry kvôli GK

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vypínanie hry kvôli GK

Príspevok od používateľa maiikY »

Čaute,
mám taký problém že pár dní dozadu som menil grafiku, mám AMD Radeon rx 570 8GB.
Dal som najnovší ovládač, samozrejme mi to nainštalovalo aj ten AMD softvér. Problém je ten, že vždy keď zapnem hru, konkrétne Dead by Daylight, prebehne mi to úvodné intro a potom hra pýta nejaký input, aby sa pustila, stlačím a vypne mi to PC, respektíve ho reštartuje.
Robí to skoro stále, občas sa stane že to ide ale to len v jednom z 10 prípadoch a aj to po inštalácii ovládačov. Skúšal som ovládač odinštalovať, nainštalovať starší, hral som sa s nastaveniami skúšal som naozaj všetko, dokonca som našiel spôsob ako aktualizovať ovládač bez toho softvéru, no aj tak nepomohlo.
Ostatné hry bez problémov, skúšal som CS:GO, Escape from Tarkov, CODko, všetko išlo. Iba DBD mi robí tento problém.
Na internete som našiel viacej ľudí s rovnakým problémom, no nikde žiadne riešenia, písal som aj na support no odbili ma že chyba je u mňa.

PC: Intel i5 6500
RAM: 16GB 2133MHz
PSU: 650W

Nestretli ste sa s tým niekto? Alebo čo by som mohol urobiť aby to išlo?

Ďakujem
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypínanie hry kvôli GK

Príspevok od používateľa Mek »

Pozri si logy vo windowse (Event Viewer), ak crashol a restartoval sa, malo by tam byt, co sa stalo.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Hľadám, pozerám ale neviem nájsť nič zaujímavé, čo by mi pomohlo
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ta hra co ti robi problemy pouziva DirectX, Vulkan, OpenGL? Mozno skus zistit, ci sa tym nelisi od tych ostatnych hier, a ak ano a zistis, ze to je napriklad Vulkan ktory robi problemy, budes sa vediet od toho odpichnut dalej.
Inac ked vo windows logoch nic nie je, moze to byt hardverova pricina, napriklad zdroj.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

DirectX, aktualizoval som na najnovší.
Predtým som mal GeForce GTX 1060 3GB, majú odber rozdielny len o 30W tuším a problém nebol.
Mne to proste nejde do hlavy že prečo to robí len pri tejto jednej hre, najviac som toho našiel na nete kvôli ich anticheatu, konkrétne kde o EasyAnticheat
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Podla popisu co si poskytol by som tipol, ze anticheat programovy kod v hre Dead by Daylight nema nieco rad v programovom kode ovladacov AMD Radeon rx 570 resp. v pridruzenom software, ktory sa nainstaluje s ovladacmi.
Skus nasledovne:
1. Skus odinstalovat len ten AMD pridruzeny software a nechat si len cisto ovladac grafiky a tak skusit tu hru. Resp. odinstalovat aj graficky ovladac spolu s tym pridruzenym softwarom a naistalovat si len cisto graficky ovladac a skusit tu hru.
2. Odinstalovat tento najnovsi AMD ovladac na grafiku a nainstalovat si starsi napr. 1 rok stary a ked to nepomoze tak 2 roky stary AMD ovladac na grafiku (naistalovat bez pridruzeneho softwaru ak sa da) a s tymto starsim grafickym ovladacom otestovat tuto hru.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Skúsil som obe, nainštaloval som aj starší ovládač, respektíve ten radeon softvér a potom som skúsil nainštalovať len samotne ovládač ale stále to robí.
Hocičo iné som však schopný hrať, teraz som hral asi 3 hodiny COD a bez najmenšieho problému.
Pepo79
Star
Star

Ak ma vyrobca tej hry na stranke forum, skus tam pohladat podobny problem a pripadne riesenie. Ak vyrobca nema forum, ale iba emailovy kontakt, tak tam mozes skusit napisat aj s popisom problemu, ci ti nevedia poradit. Lebo podla toho co si pisal mi z toho vychadza to, ze anticheat programovy kod v hre Dead by Daylight nema nieco rad v programovom kode ovladacov AMD Radeon rx 570.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dnes mi odpísali z AMD supportu, poradili mi vymazať ovládače pomocou softvéru a následne ich nainštalovať nanovo. Skúsil som to, no hneď pri prvom zapnutí hry mi to padlo.
Dnes ráno som však hru vymazal a stiahol nanovo, vtedy fungovala bez problémov. Nechápem naozaj.
Pepo79
Star
Star

Zaujimave, mala asi nejake halusky ta predosla instalacia. :D Hlavne ze ti ta hra uz fici ok.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nefičí :D Vtedy išla keď som ju stiahol nanovo, ale teraz už zasa nejde
Pepo79
Star
Star

Este by mozno stalo za pokus odsledovat si casy ked sa ti resetne/vypne pocitac a potom si vo windows event viewer najst z toho casu zaznam, co sposobilo ten reset/vypnutie pocitaca. Takato informacia by mohla napomoct v identifikacii, co toto spravanie vlastne sposobuje.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Veľa som googlil keďže AMD mi odpísalo že mám ohlásiť nekompabilitu ovládača s hrou (aj keď som skúšal viacej ovládačov) a našiel som sposob, pri ktorom mi hru nevypne. Zapnem ju na steame, keď sa tam pusti to úvodné intro, musím potlačiť “Alt + Enter”, teda si dať hru do okna a vtedy sa mi normálne pustí. Stlacim space dostanem sa do hlavného menu a môžem znova stlačiť “alt Enter”, vráti sa mi fullscreen a môžem hrať :D
Pepo79
Star
Star

:D Tak si to vychytal a hura hrat sa... :D
Napísať odpoveď