Únava a vplyv na srdce

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Únava a vplyv na srdce

Príspevok od používateľa fildinko »

starysomar napísal: 24 feb 2021, 10:20Svet nezmeníš - môžeš však zmeniť svoj postoj ku nemu.
Nevýhoda vnímavých, citlivých ľudí je, že si všetko hodne "berú k srdcu".
Výhoda tých, čo si to uvedomia - síce svet nezmeníš - no môžeš zmeniť svoj postoj k nemu, robiť na sebe - pre Teba a pre Tvoj lepší, spokojnejší a (...atd) život :)
Podľa mňa by si mal toto zapamätať každý a prečítať si to každé ráno keď vstane z postele. Ale asi väčšina z nás na to musí prísť sám ... alebo skôr ... dospieť ?
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Toto vnímam veľmi osobne.. pripúšťam si niekedy veci ktoré by som nemusel, prežívam to aj keď je to zbytočne. Únava je jedna vec, aktuálna práca mi nevyhovuje a preto ju mením, nevyhovuje mi kvôli tomu že sa tam pracuje na zmeny, 2x ráno, 2x poobede, 2x noc a potom 2x voľno (reálne 1,5 dňa keď sa vyspím po nočnej). Strašne ma to vyčerpáva, nedokázal som sa dobre vyspať, stále som bol unavený bez energie, zanedbával som aj cvičenie napríklad a podobne. Už dlhšie som riešil zmenu práce, ale pred novým rokom som nebol úspešný, od nového roku sa to rozbehlo. Konečne viem že to bude lepšie, spat budem v noci, žiadne zmeny, žiadne vikendy.. viem že aj môj zdravotný stav sa zlepší kvôli tejto zmene lebo cítim že tie zmeny ma ničia :)
Ale súhlasím, niekedy som sa trápil aj nad vecami ktoré som nedokázal ovplyvniť alebo boli úplne zbytočné
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to individualne, niekomu praca na zmeny nevadi ale vacsine ludi viac ci menej ano, ja by som ju nerobil, aj za cenu nizsieho prijmu, zdravie je len jedno, evolucne sme stvoreni tak ze mame v noci spat
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Jasne, mám kolegov takých. Jeden povie že mu to tak vyhovuje, deuhy povie že nie ale čo iné má robiť..
Ja som si na svojom zdravý odskúšal že to pre mňa nie je dobré, už to robiť nebudem. Mal som tam obdobie kedy som robil od 8 do 16:30, môj život sa úplne zmenil vtedy, viac energie, úplne iný život som mal :)

Dnes som sa skoro zobudil kvôli lekárovi a mal som také divné pocity na hrudi, no hneď to prešlo. Kto vie, možno si to už natoľko všímam že si to vnucujem?

Ale že vraj som v poriadku, robil mi EKG všetko je Ok. Riešil som to hlavne preto lebo otec je chorý na srdce, tak som sa bál že niečo dedičné.
Napísať odpoveď