Poraďte Blondínke - Suzuki

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Poraďte Blondínke - Suzuki

Príspevok od používateľa icefiresr »

guess.whoo napísal: 31 jan 2021, 11:05 kolko krat si medzitym prezuval?
Kazdy rok 2x. Zimne 16tky, letne 15ky. Drahsie (kvalitnejsie) pneuservisy, vzdy sa vyvazovalo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pri prezuvani hadam skoro vzdy vyvazuju. Treba predsa zarobit.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zarobit? A na com, na vyvazovani? Ak povazujes vyvazovanie za nepotrebne a mas pocit, ze 4 eura za zavazia, ktore mas na diskoch je prehnane velka suma, tak to len dokazuje tvoju nevzdelanost a neodbornost.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja si prehadzujem kolesa doma pokial ich neprezuvam. Vyvazuju sa len ked sa prezuvaju gumy co je raz za 2-3 roky a nic im nechyba
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dalsi expert.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mas tvoje tvrdenie o vyvazovani kazdy rok niecim potvrdene ty expert? lebo som to raz skusil po 2 rokoch na zimnych aj letnych kolesach a ziadne dalsie zavazia neboli potrebne pokial nemas krive disky
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

K tomu vyvažovaniu by som podotkol niečo. Veľmi záleží na tom, koľko km najazdíš v danej sezóne, a tiež asi aj od konkrétnej pneumatiky. U mňa je to tak 15000 km za sezónu. Pri každej sezónnej výmene komplet kolies, je rozdiel cca 5g až 20g na koleso. Niekedy treba závažie pridať, inokedy zasa ubrať.
Kolesa si nechávam prehodiť výhradne v pneuservise. Vyváženie kolies mám "v cene", takže neplatím extra za každý gram závažia, ktoré sa musí nalepit na disk.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ako ono je to fakt individualne. Ja jazdim ako dochodca, kedze poznam cesty dost presne v BA a viem, kde su jamy a podobne... Za 15 rokov jazdenia som nemal poskodene pneu a ani disky, co podla mna tiez prispelo k tomu (v kombinacii s novymi pneu a kvalitnym preuservisom, ze som po 5 rokoch nemal odchylky ziadne v geometrii).
3londinka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 3londinka »

Ďakujem za všetky odpovede, je to pre mna poučné. Mam novu otázku. V aute je pôvodne autorádio, dnes s CD je to dosť nepraktické. Chcem nové a aby som mohla prehrať kľúč. Ale ako vybrať? Ceny su ix 15 do Xoo eur. Kvalita zvuku pre mna nie je prioritou a nechcem investovat veľa. Avšak da sa vôbec vymeniť? A na základe čoho vybrať? Tiež na volante mam ovládacie tlačidlá, bude sa dat zachovať ich funkcia? Na akú cenu sa mam pripravit?

Autoeditácia príspevku po 1 min 15 sek:
A ešte prosím podľa coho viem ci mam pi zime vymeniť stierace?

Je dobre do paliva pridat aditiva? Ak ano ake? A ako casto?
Prílohy
IMG_20210224_160249.jpg
IMG_20210224_150911.jpg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

napr. taketo: https://www.aliexpress.com/i/32904609412.html
hladaj android radio s podporou canbus (tlacidla na volante)

stierace, resp. gumicky na stieracoch sa menia ked uz nesluzia dobre a nestieraju poriadne plochu. Odporuca sa po kazdej zime kedze mraz a sneh davaju tej gume zabrat. Lacnejsie je vymenit len gumicku, nemusis cely stierac

podla spotreby usudzujem ze mas benzin, tam by som aditiva vobec neriesil
3londinka
Amateur
Amateur

Ano mam benzín. Stierače v predu mi nechávajú čiernu cmuhu za sebou. Takze asi je čas vymeniť gumicky.

Pozrelal som radio je to Android. Radio a+(FM) vobec nepočúvam, iba hudbu. Dopravné informácie mam v mape. Nie sim skúsený vodič este tak nenam odvahu telefonovat počas jazdy. Pride mi ze je nad moje potreby. V podstate ani nevuen zvážiť výhody drahšieho zariadenia. Viem ho v budúcnosti napr pri predaji opäť vymeniť za pôvodne?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aditívum - VIF Super Benzin Aditív
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja by som tiež do benzínu neriešil aditívum.. radšej občas natankovať drahšiu 100ku a prehnať motor po diaľnici vo vyšších otáčkach... hlavne pred cestou na emisnú kontrolu! :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jasne, radio mozes potom vymenit za povodne. vies kupit mozno radio aj za 70 eur so vstupom na usb ale nebudu ti fungovat tlacidla na volante
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

naco jej sem davate zbytocne aditiva do stareho benzinu? strata penazi
3londinka
Amateur
Amateur

Mechanik mi poradil raz za cas dat drahsi benzin a tak to striedam, raz dam lacnejší raz drahši, 90% tankujem na shell. Ale nedávno mi iny známi radil ze auto je staršie nech si raz za cas dam aditivum. Chapem to teda zatiaľ tak ak nepomoze, neuškodí. Nazov co som tu dostala nasla som ho na heureke za 7e cca. Videla som aj v tescu ine znacky a na benzike mi ponukala to najdrahšie co mali. Nie su ti velke položky cena mi nevadi, len nech to funguje.

Mozem sa ešte opytat moze autoumyvarka poskriabat sklo? Dostala som kupon na OMV, tak som bola a mozno len som si skor nevsimla ale na prednom skle v rohu som po umytí objavila skrabance. Take 3 čiarky za sebou. Mohli to spraviť kefy na umyvarke?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Kefy na umývarke ti nepoškriabu sklo. Skôr budeš mať poškriabaný lak, a to si všimneš ďaleko skôr.
K tomu rádiu. Môžeš tam dať čokoľvek iné, ako ti tu bolo poradené. Lenže počítaj s tým, že univerzálne 1DIN alebo 2DIN rádio (to 1DIN a 2DIN sú veľkosti) tam bez príslušného rámu tak ľahko nenamontuješ. A ten nebude také jednoduché zohnať, lebo nie pre každé auto (každý typ palubnej dosky) sa tie rámy vyrábajú. Je lepšie kúpiť takto síce drahšie rádio, s ktorým ale nebude absolútne žiadny problém pri inštalácii. Nemusíš riešiť žiadne prevodníky na ovládanie rádia cez tlačidlá na volante. Taký prevodník sa pohybuje v cenách od cca 50€ a viac. Obyčajné 1DIN rádio +/- 50€ (ak to má byť nejaké lacné rádio) až po cca 150€ (už vcelku schopné rádia).
K aditívam. Raz za pol roka, alebo každých cca 8000-10000km pridaj do nádrže jednu fľašku aditíva s názvom Protec. Pýtaj si to v predajniach ako napríklad Autokelly alebo Forstinger. Možno to aj na čerpacích staniciach budú mať. Pred taknovaním toto vylej do nádrže a potom natankuj benzín. Nič iné ti nie je treba používať.
3londinka
Amateur
Amateur

Super konečne viem co je DIM uz mi rozdielne ceny davaju zmysel. Ďakujem Ako viem ci na svoje auto najdem pristrojovku? Pozrieť bazos?
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Ešte je možnosť nechať pôvodné rádio a zakúpiť prevodník, ktorý simuluje USB/kartu miesto CD. Osobne to mám v mojej Corolle už asi 3 roky a žiadny problém. Len sa pripojí do rádia cez pin a človek ani nevie, že nejaký zásah bol robený.
Napr.

Kód: Vybrať všetko

https://www.aliexpress.com/i/32899366850.html
Napísať odpoveď