Vírus & Malware
Vírus & Malware
Ahojte, mam v PC vír/malware alebo nejaky bordel - po mnoha rokoch som to asi podcenil.
Ked otvaram rozne zahranicne stranky, napr dji.com, adobe.com a pod, tak mi vyskakuju rozne cinske vyvhladavace a nejake topcashback stranky a pod chu****.
Po novom ked otvorim v chrome nove okno tak mi vyskoci nejaky newtabe.club
Proste posledne tyzdne som prestal chodit na internet banking a vsetky taketo veci riesim cez mobil / bez wifi.
Eset ked pustim, najdi 4-5 virusov, odstranim, o par dni tiez.
Malwarebytes detto. Najde 30-40 kusov, odstranim, dam restart pc, alebo zapnem chrome a je to tam znova..
Skusal som eset Sys Rescue co ide cez bootovatelne usb, tak to mi nejak divno zamrzlo, proste to neslo.
Mate nejake riesenie este predtym ako naformatujem Cecko?
Dakujem pekne
Ked otvaram rozne zahranicne stranky, napr dji.com, adobe.com a pod, tak mi vyskakuju rozne cinske vyvhladavace a nejake topcashback stranky a pod chu****.
Po novom ked otvorim v chrome nove okno tak mi vyskoci nejaky newtabe.club
Proste posledne tyzdne som prestal chodit na internet banking a vsetky taketo veci riesim cez mobil / bez wifi.
Eset ked pustim, najdi 4-5 virusov, odstranim, o par dni tiez.
Malwarebytes detto. Najde 30-40 kusov, odstranim, dam restart pc, alebo zapnem chrome a je to tam znova..
Skusal som eset Sys Rescue co ide cez bootovatelne usb, tak to mi nejak divno zamrzlo, proste to neslo.
Mate nejake riesenie este predtym ako naformatujem Cecko?
Dakujem pekne
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vírus & Malware
Ak mas Windows 10, nemusis hned formatovat, mozes ho "obnovit do tovarnych nastaveni".
Inac mozes este skusit obnovu do restore pointu cez system restore v ktorom este vsetko fungovalo, ale pravdepodobne restore point z takej doby uz nemas.
Inac mozes este skusit obnovu do restore pointu cez system restore v ktorom este vsetko fungovalo, ale pravdepodobne restore point z takej doby uz nemas.
-
hojko
Site Admin
Trebalo by to bootnot do nudzoveho rezimu. Myslim, ze tam budes mat Windows 10, takze tu je navod: https://support.microsoft.com/en-us/win ... e5e56fe234 alebo https://www.digitalcitizen.life/4-ways- ... indows-10/
V nudzovom rezime sa to bude robit lepsie, pretoze ak tam nieco nabieha po starte, tak by to nemuselo nabehnut. Nod aj Malwarebytes sa normalne aktualizuje alebo je tam starsia databaza, kedze to ten virus blokuje??? Ak tak, treba aktualizovat v nudzovom rezime a dat vycitit. Tiez treba v nastaveni sietovej/wifi karte pozriet, ze ake mas DNS servre, ze ci tam nie su nahodene dake ine. V prehliadaci bude zrejme daky plugin, ktory moze sposobovat otvoranie tych webov, tu je riesenim reset profilu. Ale ak sa chces tomu vyhnut, tak to bude treba rucne cistit. Idealne sem dat pripadne daky log ci screen/fotku z toho co za virusy pise Nod aj Malwarebytes, z toho by sa dalo lepsie odrazit, ked to hodime do Googlu. Len ten pocet co pises, tak mi pride vysoky, ale moze to by to, ze je to jeden virus a je tam v 40 suboroch (predpokladam).
Pre mna je najlepsia cesta v takomto pripade spravit format disku a nahodit tam cisty Windows. Pri instalacii mat odpojene ostatne disky, kedze tam mas veci co robis s videom a tiez tam moze byt virus napr. v autorun subore. Preto by som ostatne disky pripajal az po tom co budes mat nahodeny Windows, ktory aktualizujes a nahodis a aktualizujes NOD32.
V nudzovom rezime sa to bude robit lepsie, pretoze ak tam nieco nabieha po starte, tak by to nemuselo nabehnut. Nod aj Malwarebytes sa normalne aktualizuje alebo je tam starsia databaza, kedze to ten virus blokuje??? Ak tak, treba aktualizovat v nudzovom rezime a dat vycitit. Tiez treba v nastaveni sietovej/wifi karte pozriet, ze ake mas DNS servre, ze ci tam nie su nahodene dake ine. V prehliadaci bude zrejme daky plugin, ktory moze sposobovat otvoranie tych webov, tu je riesenim reset profilu. Ale ak sa chces tomu vyhnut, tak to bude treba rucne cistit. Idealne sem dat pripadne daky log ci screen/fotku z toho co za virusy pise Nod aj Malwarebytes, z toho by sa dalo lepsie odrazit, ked to hodime do Googlu. Len ten pocet co pises, tak mi pride vysoky, ale moze to by to, ze je to jeden virus a je tam v 40 suboroch (predpokladam).
Pre mna je najlepsia cesta v takomto pripade spravit format disku a nahodit tam cisty Windows. Pri instalacii mat odpojene ostatne disky, kedze tam mas veci co robis s videom a tiez tam moze byt virus napr. v autorun subore. Preto by som ostatne disky pripajal az po tom co budes mat nahodeny Windows, ktory aktualizujes a nahodis a aktualizujes NOD32.
Fuha to asi nie, mam tu vela pracovnych veci.. Obnovit do tovarnych nastaveni co v praxi znamena? Uprimne, rad by som sa tomuto vyhol ak sa bude dat..Mek napísal: 24 feb 2021, 21:25 Ak mas Windows 10, nemusis hned formatovat, mozes ho "obnovit do tovarnych nastaveni".
Autoeditácia príspevku po 3 min 56 sek:
Nudzovy rezim je dobry napad, vyskusam to takto a dam vediet.hojko napísal: 24 feb 2021, 21:25 Trebalo by to bootnot do nudzoveho rezimu. Myslim, ze tam budes mat Windows 10, takze tu je navod: https://support.microsoft.com/en-us/win ... e5e56fe234 alebo https://www.digitalcitizen.life/4-ways- ... indows-10/
Inak je pravda, ze som dva tyzdne koli korone presunuty v uplne inej domacnosti a zapojeny na inom modeme. Nemoze byt tam problem, ze by bol zavireny?
Aj pre mna, len vela casu zaberie to nahodenie vsetkych softov, kodekov a pod.. Kazdopadne mozno toto bude riesenie.hojko napísal: 24 feb 2021, 21:25 Pre mna je najlepsia cesta v takomto pripade spravit format disku a nahodit tam cisty Windows. Pri instalacii mat odpojene ostatne disky, kedze tam mas veci co robis s videom a tiez tam moze byt virus napr. v autorun subore. Preto by som ostatne disky pripajal az po tom co budes mat nahodeny Windows, ktory aktualizujes a nahodis a aktualizujes NOD32.
Skusim ten nudzak a dam vediet, dakujem!
-
starysomar
Hardcore addict
Eset spí? Načo tam je, ak nevie, že pribúdajú vírusy?
Ak sa Ti necche do formátovania (zatiaľ), prejdi to postupne pomocou:
Kaspersky TDSSKILLER (v Additional zaškrtni všetko)
MalwareBytes AntiRootkit
DrWeb Cureit
Kaspersky Virus Removal Tool
...možno zmeníš antivírus...
Ak sa Ti necche do formátovania (zatiaľ), prejdi to postupne pomocou:
Kaspersky TDSSKILLER (v Additional zaškrtni všetko)
MalwareBytes AntiRootkit
DrWeb Cureit
Kaspersky Virus Removal Tool
...možno zmeníš antivírus...
Skúsil som ten safe mode.
Malware Bytes vyčistil všetko (skusil som znova aj pri novom restarte), tiez bolo 0, ale ked som zapol chrome tak mi zase vyskočilo tých 20/25 ktoré stále vyskakujú
Eset sa mi v safe mode nedal zapnut..
Otazka - ako sa pozriem do tych dns a overim, ci to je ok?
Malware Bytes vyčistil všetko (skusil som znova aj pri novom restarte), tiez bolo 0, ale ked som zapol chrome tak mi zase vyskočilo tých 20/25 ktoré stále vyskakujú
Eset sa mi v safe mode nedal zapnut..
Otazka - ako sa pozriem do tych dns a overim, ci to je ok?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
musíš sa dostať do routra, údaje aú na jeho spodnej strane.
-
hojko
Site Admin
Preco si neroztiahol stlpec v ktorom je nazov tej infekcie??? Takto tam vidim akurat PUP.Op... a nic z toho. DNS sa nastavuju v pocitaci - vo vlastnostiach sietovej/wifi karte. Alebo aj v routri. Tu je navod: https://www.savana.cz/napoveda/ostatni/ ... windows-10 Mozes tam rovno pouzit Google DNS a teda IP adresy 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
Mohol som to roztiahnut..
DNS som nastavil, ale kazdopadne stale mi vyhladalo tie malwary aj po zmazani, tak som to najprv rucne pomazal a nakoniec som sa rozhodol ze uplne deletnem cely chrome.. tak som ho zmazal, restartoval PC, spustil malware bytes - kde bolo 0, nasledne nainstaloval na cisto chrome a zatial mi nic nevyskakuje
.. takze bolo to asi v tom Chrome a pomohlo to manualne pomazanie / preinstalovanie chromu..
Dakujem!
DNS som nastavil, ale kazdopadne stale mi vyhladalo tie malwary aj po zmazani, tak som to najprv rucne pomazal a nakoniec som sa rozhodol ze uplne deletnem cely chrome.. tak som ho zmazal, restartoval PC, spustil malware bytes - kde bolo 0, nasledne nainstaloval na cisto chrome a zatial mi nic nevyskakuje
Dakujem!