Poraďte Blondínke - Suzuki

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Poraďte Blondínke - Suzuki

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ten rám okolo rádia do prístrojovej dosky sa dá najčastejšie nájsť na stránkach ako je ebay, Aliexpress, Wish, a tomu podobné.

Toto je napríklad ten rám, ktorý je treba, ak chceš kúpiť bežné univerzálne rádio vo veľkosti 2DIN
https://www.ebay.com/itm/Car-DVD-Radio- ... 890.l49292
Dajú sa zohnať aj trocha lacnejšie, len netreba zabudnúť aj na poštovné, čo býva tak cca 20€.

Najlepšie by pre teba bolo kúpiť niečo takéto
https://www.ebay.com/itm/2GB-32GB-Andro ... 890.l49292

Dajú sa zohnať aj trocha lacnejšie v sume okolo 150€. Výhoda je tá, že netreba zháňať žiadne ďalšie veci (montážne príslušenstvo, rám atď...). Rám je už súčasťou toho rádia. Ďalšia výhoda, funguje na OS Android, čiže nie len že budeš môcť počúvať hudbu cez to rádio, ale môžeš tam mať navigáciu, prezerať si internet, Facebook, Instagram, videá a filmy vo všetkých možných formátoch a používať kadejaké iné aplikácie, čo máš aj v telefóne.

Môj názor je taký, že ak už chceš meniť rádio, tak práve za niečo takéto, už len kvôli univerzálnosti.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a to aditivum ked kupil 0,5l flasu nevylej cele. vacsinou sa na nadrz dava jeden plny vrchnak

Autoeditácia príspevku po 50 sek:
ale ak tankujes na striedacku drahsi benzin tak vobec nevidim dovod dolievat dalsie aditivum ked uz jedno mas v tankovanom benzine
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niekedy to isté.
Prihovoril sa mi zamestnanec jednej čerpačky, keď som si nalieval VIF pred tankovaním (nafty), že načo sa s tým paprem, keď presne to oni dávajú do prémiovej nafty. Paprem sa s tým pre to, že ma to vyjde podstatne lacnejšie, než je rozdiel obyčajná-prémiová. Vzhľadom k veľkému kilometrovému nájazdu sa mi to oplatí. Jazdiť podstatne menej - tankoval by som len prémiové palivo.
3londinka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 3londinka »

Uznam ze som parkovala ako blbec. Ale toto ma dostalo. Doskriabal mi cele dvere. :cry: :cry: Viete mi prosim poradiť ako to zamaskovať? Ďakujem :smt049
IMG_20210627_193006.jpg
Je to uplne hlboke do laku :cry:
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

ľudská debilita nepozná hraníc...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zamaskuješ to iba nejakou fóliou cez celé dvere.

Určite by som to nahlásil na polícii, či tam niekde nebudú nejaké kamery a či sa nenájde vinník.

Toto len nanovo nalakovať. Havarijnú poistku s ochranou proti vandalizmu asi nemáš... to by bolo úplne najjednoduchšie. Ale prelakovať jedny dvere by zase tiež nemusel byť veľmi drahý špás, si myslím.
3londinka
Amateur
Amateur

Policia u nas nerieši ani vrazdu, toto budu mat na salame si myslím. Auto ma 12 rokov tak mam len základnú poistku. Kolko asi stojí prelakovanie? A to bude poznat ze dvere su ine vsak?
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

tak 100-200 eur, odtieň sa málokedy podarí namiešať rovnaký plus ostatné su vyšedivené od slnka ale keď tak pri predaji mozes dolozit tuto fotku, teda ze to nebolo kvoli buracke
brm
Darca
Darca

Či bude vidno rozdiel bude závisieť od šikovnosti lakovača. A aj keby bol vidieť rozdiel, bude to vyzerať omnoho lepšie ako teraz.
3londinka
Amateur
Amateur

A nejaky polep je dobry napad? Moze pod nim skrabanec zacat hrdzaviet?

Autoeditácia príspevku po 4 min 51 sek:
Nahlasila som to policii aby som vraj mala nejaky papier pre poisťovňu, chcu ale odhad skody, mam im do zajtra poslat email. Netusim aky mam dat odhad. Poradíte mi?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak to das robit v origo servise, tak ta cena bude vyssia. Preto daj kludne odhad 350 eur, nakolko to bude trestny cin a musi (mala ny sa) tym policia zaberat. Realne to vies opravit tak za 100 az 150 eur.
3londinka
Amateur
Amateur

Uff to je ešte zvladnutelne. Povodne som nechcela volat policajtov ale tak mi kamoska povedala ze mam v poistke vandalizmus a papier od polície sa potom hodi. Doskriabal ma sused ako som debilne parkovala. Vykopali na parkovísku potrubie zle sa tam teraz funguje. Ja si myslim ze to bol on, ale tak zaznam nie je tak ak by sa ho policia pytala povie ze to nebol. Nema to vyznam. Mala som obavu ako drahe to bude, nepotešilo ale toto sa este da.
brm
Darca
Darca

Niektoré poisťovne pri vandalizme doslova vyžadujú papier od polície, v opačnom prípade ti nemusia preplatiť škodu v plnej výške. Treba naštudovať všeobecné podmienky poistky písané maličkými písmenkami. Ešte si prezisti výšku spoluúčasti, ktorú budeš platiť pri oprave cez poistku. Predpokladám tiež okolo 150€. Čiže možno bude jedno, či ti to spravia v autorizáku cez poistku alebo v nejakej garáži bez poistky. Ak nepoznáš overeného garážistu-lakovača, radšej to strč priamo do autorizáku. Ak ti náhodou potom vrátia auto s výrazne odlišným odtieňom, budeš mať väčšiu šancu na nejakú reklamáciu.

Ak máš dnes cestu okolo autorizáku, skús sa opýtať (prípadne zavolaj) na odhadovanú výšku škody a rovno sa opýtaj na ďalší postup. Ale nahlásená výška škody na polícii asi bude bezpredmetná, celkovú výšku potom aj tak vyrátajú poisťovňa-servis podľa svojich tabuliek. Tam je už iný biznis mimo realitu.

Inak, tvoj sused, ktorý pozná teba a tvoje auto, by tam asi nenapísal slovo K...T ale P..A, či?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

brm, presne to iste ma napadlo s tým susedom. Predsa len, susedia majú aspoň ako taký prehľad, ktoré auto komu patrí. Takže predpokladám, že toto nespravil ten daný sused, na ktorého padlo podozrenie. A tiež jedna vec. Takéto niečo sa nedeje (úmyselne poškodenie laku nejakým odkazom), ak sa jedná o jednorazový problém s parkovaním. Majiteľka ale sama napísala, za čo to bolo. Tak mám dôvod myslieť si, že problém s parkovaním mala dlhodobo, a toto je jeho následok. Neschvaľujem takéto konanie, ale občas sa mi to javí ako najúčinnejší spôsob, ako prinútiť jedinca k rozmýšľaniu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som si este kedysi vytlacil take stitky a daval som za stierac :D

ak mas zaplateny vandalizmus a mas papier od policie tak by ti to mala poistovna preplatit..budu to riesit rozpoctom = dostanes peniaze bez toho aby si to musela davat opravovat vopred.

Otazne len je, aku spoluucast tam mas (ak nejaku mas)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Lístky za stierač sú asi najlepší spôsob, ako prinútiť majiteľov blbo parkujúcich áut k istej sebareflexii bez toho, aby došlo k nejakej škode.

Takémuto idiotovi by som sa snažil znepríjemniť život čo najviac, ak by sa dal identifikovať z kamerových záznamov, pokiaľ sú nejaké k dispozícii. Jedna vec je upozorniť majiteľa auta na blbé parkovanie, ale druhá vec je zámerne poškodiť jeho majetok.

Inak ako tu už bolo spomínané, na takéto hlboké ryhy kľúčom pomôže len prelakovanie alebo fólia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja by som sa este popozeral na bazosi po druhych dverach..rovnake auto, farba...vymenis kus za kus a bude sediet aj odtien kedze su obdobne stare
brm
Darca
Darca

Riešiť rozpočtom by som doporučoval, ak vzniknutú škodu neplánuješ vôbec opravovať alebo ak poznáš niekoho, kto to vie spraviť - spravíš sama svojpomocne doma alebo kamarát v garáži vymení dvere za iné zo spomínaného bazošu.

Ak také možnosti nemáš, radšej to riešiť na faktúru (krycí list). Dáš auto do servisu (autorizák alebo iný zmluvný servis poisťovne), oni to opravia, vysporiadajú si to s poisťovňou a ty prídeš len zaplatiť spoluúčasť a vyzdvihnúť auto. Musíš však rátať, že auto môže byť v servise niekoľko dní.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

prave ta spoluucast pri fakture zo servisu moze byt drahsia ako samotne "nove" dvere. Rozpoctom dostanes odhadom okolo 400-500€, dvere zozenies za 150€, das niekomu vymenit za 100€ a este zarobis :)
brm
Darca
Darca

Neverím, že by rozpočtom dali až takú vysokú sumu. Ale ak by bola šikovná a zbehlá v tejto oblasti, súhlasím, že by vedela zarobiť. Laik bez skúseností však nakoniec môže skončiť s dvojnásobnou škodou, keďže mu cez bazoš môžu predať skrývené dvere z totálky s pofidérnym lakom, ktorý bude mať trvácnosť do najbližšej wapky a vymeniť sa to bude snažiť nejaký ľavoruký garážista.

Keď som pár rokov dozadu uzatváral poistku, spoluúčasti sa pohybovali od 0€ do 5% min. 200€. Čiže ak aj bude škoda 1000€, spoluúčasť zaplatí pravdepodobne do 200€.

Sama sa musí rozhodnúť podľa výšky spoluúčasti a svojich organizačných schopností.. :)
Napísať odpoveď