365 bank
Re: 365 bank
3,65perc je myslene p.a. ci som nieco prehliadol?
Neprehliadol ale je to naozaj 150€ mesacne z 50k
Toto "syslenie" je uz celkom OK na to ze je to bez rizika.
Toto "syslenie" je uz celkom OK na to ze je to bez rizika.
Ja chcem mať svoju rezervu k dispozícii hneď a nie o niekoľko pracovných dní.wladas napísal:baldorex - dal si priklad vydavky na ktore urcite nepotrebujes peniaze do par hodin. U klasickych podielovych fondoch mas likviditu do troch pracovnych dni.
Ta garzonka by bola urcite horsia investicia a riziko podobne.
Operácia psa bola okamžitá, úraz. Zubár je plánovaný zákrok, ok.
Ohľadom garsónky nesúhlasím ani s tebou ani gogom.
Neprehliadol, iba nevieš počítaťgogo956 napísal:3,65perc je myslene p.a. ci som nieco prehliadol?
Chapem to spravne ze je to len zo zaokruhlenych penazi pri platbach kartou? Pri poslanych peniazoch uz taky urok nebude, ci?
baldorex
viem kolko to je,len predtym sa tam riesilo nejakych 0,3percenta.
Niekto sa tesi ze dostane za rok 3,65perc od banky, iny sa tesi z hodnotenia 27percent z VANGUARD IX FUN/S&P 500 ETF. tj vyse 7nasobok.
Nikto ti nebrani si kupit a prenajimat garsonku, je to ale horší med ako si myslis.
viem kolko to je,len predtym sa tam riesilo nejakych 0,3percenta.
Niekto sa tesi ze dostane za rok 3,65perc od banky, iny sa tesi z hodnotenia 27percent z VANGUARD IX FUN/S&P 500 ETF. tj vyse 7nasobok.
Nikto ti nebrani si kupit a prenajimat garsonku, je to ale horší med ako si myslis.
Mas pravdu. Jeden o koze a druhy o voze. Bezny sporiaci maju za 0,3%
Zas ale porovnavas blbost. A ked tak uz 29%
Ale to kazde ETFko.
Cize 365 vlastne nuti cloveka tym syslenim aby realne ucet pouzival (platenie). Ako je to plus ale je to limitovane no. 100€ mesacne tam asi nenasporim.
Zas ale porovnavas blbost. A ked tak uz 29%
Cize 365 vlastne nuti cloveka tym syslenim aby realne ucet pouzival (platenie). Ako je to plus ale je to limitovane no. 100€ mesacne tam asi nenasporim.
Ide o porovnanie dvoch typov pasivnych investicii, preco by sa nemohli vzajomne porovnavat? Kde je ten parameter ktory to vylucuje? ak myslis rizikovost, tak netreba zabudat, ze teoreticky moze clovek prist aj o svoje nasetrene peniaze v banke-len nie kazdy si to uvedomuje.
Vo faq sú aj prevody, mne to ale funguje iba pri platbe kartou. Pri nastavení zaokrúhľovania na 10€ to tam ide veľmi rýchlo, za pár mesiacov tam mám pár tisíc.
Gogo ale no tak
Ty keď prehráš tak ti ostane holá riť a dlžoby, mne ostane garsónka kde by som v prípade núdze mohol bývať
.
Gogo ale no tak
Ty keď prehráš tak ti ostane holá riť a dlžoby, mne ostane garsónka kde by som v prípade núdze mohol bývať
baldorex
rizikovost je priamo umerna možnému zisku, takze samozrejme s tebou suhlasim. Kludne si garsonku kup, ten zisk ti urcite zavidiet nebudem
rizikovost je priamo umerna možnému zisku, takze samozrejme s tebou suhlasim. Kludne si garsonku kup, ten zisk ti urcite zavidiet nebudem
Teoreticky tam vieš dávať 900€ za mesiac.wladas napísal:Ako je to plus ale je to limitovane no. 100€ mesacne tam asi nenasporim.
Menej ako 250€ mesačne sa mi tam nepodarilo dostať, a to sú moje bežné platby, nie že by ma to nútilo používať kartu viac.
Príklad z praxe, nákup na Ali, na syslenie mi ide cca 9€ a navyše cashback 2€.[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202004 ... 851554.jpg[/IMG]
Aha jasne, som si myslel ze len tie centove zaokruhlenia. A ono sa da nastavit na 10€. Tak to uz je celkom pekne.
wladas - ano, je to napisane aj v prvom prispevku a podciarknute. 
Syslenie je zaujimave, ale v dnesnej dobe, ked sa odporuca zostavat doma, vyhybat sa kontaktom, bude narocne priblizit sa ku 100 transakciam.
Syslenie je zaujimave, ale v dnesnej dobe, ked sa odporuca zostavat doma, vyhybat sa kontaktom, bude narocne priblizit sa ku 100 transakciam.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Caute, obzeram sa po druhej banke (teraz mam SLSP) a zaujala ma ta 365 banka. Hlavne to sporenie s 0,3 % je diametralne viac nez mam na sporeni v SLSP. Syslenie je este lepsie, ale tam sa nedaju presunut peniaze len tak, iba pouzivanim bezneho uctu. Co samozrejme nevylucujem
Dalej ma zaujala moznost vytvorit virtualnu kartu na jedno pouzitie. Urcite sa to hodi na platby na internete.
Co som pozeral recenzie, pocity su take zmiesane, vraj ich appka stoji za staru belu, vacsina nadava, ale su aj pochvalne komentare, tak neviem.
Donedavna bola aj odmena za zalozenie uctu, uz nie je. V komentaroch na play store pisali, ze so zalozenim uctu sa oplati pockat, ze nieco dalsie chystaju.
Tato tema je uz skoro rok stara, preto by som sa chcel opytat tych co maju 365 banku, na ich pocity, nazory a skusenosti. A ako prebieha zalozenie uctu, viem ze treba odfotit obciansky, a je potom aj nejaky pohovor s realnym pracovnikom? A pridu potom nejake papiere na adresu, alebo je to vsetko iba online?
Dakujem
Co som pozeral recenzie, pocity su take zmiesane, vraj ich appka stoji za staru belu, vacsina nadava, ale su aj pochvalne komentare, tak neviem.
Donedavna bola aj odmena za zalozenie uctu, uz nie je. V komentaroch na play store pisali, ze so zalozenim uctu sa oplati pockat, ze nieco dalsie chystaju.
Tato tema je uz skoro rok stara, preto by som sa chcel opytat tych co maju 365 banku, na ich pocity, nazory a skusenosti. A ako prebieha zalozenie uctu, viem ze treba odfotit obciansky, a je potom aj nejaky pohovor s realnym pracovnikom? A pridu potom nejake papiere na adresu, alebo je to vsetko iba online?
Dakujem
chces to len kvoli sporeniu?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Hlavne potrebujem mat ucet aj v nejakej inej banke, nez uz mam, dovody nechcem rozoberat na verejnom fore.
To sporenie je taky prijemny bonus. Platit za vedenie uctu sa mi nechce. Z porovnania mi najlepsie vysla ta 365 banka, preto sa pytam na skusenosti...
To sporenie je taky prijemny bonus. Platit za vedenie uctu sa mi nechce. Z porovnania mi najlepsie vysla ta 365 banka, preto sa pytam na skusenosti...
Ak chceš mať druhú banku najmä na sporenie, tak ok. Na bežné používanie je tá aplikácia ozaj zlá.
Skôr by som potom odporučil mBank alebo FIO.
Skôr by som potom odporučil mBank alebo FIO.
ano, rozumiem
pytal som sa skor z dovodu, ci to chces mat hlavne na sporenie, lebo momentalne nie su ziadne sporiace ucty vyhodne
lepsie vychadza stavebne sporenie (aj ked tam su limity na prijem okolo 1,3-nasobku priemernej mzdy, cize okolo 1500 EUR), pripadne doplnkove dochodkove sporenie, kde su tiez zaujimave sumy, ale to je uz na dlhodobe sporenie
Založenie účtu je cez aplikáciu a na konci overovania absolvuješ priamo v aplikácii videohovor s pracovníkom. Žiadne papiere cez kuriéra riešiť netreba (mBank to tak má, alebo mala).
Aplikácia je naozaj pomalá, asi najpomalšia z IB aplikácií, no je to už lepšie ako bolo na začiatku, je to už normálne použiteľné.
Výhody čo si spomínal sú fajn, sporenie využívam aj normálne aj syslenie, na syslení už mám dokonca viac ako na bežnom sporení.
Ako doplnok je to fajn, nakoľko im zatiaľ chýbajú produkty ako povolené prečerpanie či kreditné karty, to môže niekomu chýbať keby to chcel používať ako hlavný účet.
Edit - ešte príjemný bonus je cashback, využívam Aliexpress, Shell a ešte nejaké predajne.
Aplikácia je naozaj pomalá, asi najpomalšia z IB aplikácií, no je to už lepšie ako bolo na začiatku, je to už normálne použiteľné.
Výhody čo si spomínal sú fajn, sporenie využívam aj normálne aj syslenie, na syslení už mám dokonca viac ako na bežnom sporení.
Ako doplnok je to fajn, nakoľko im zatiaľ chýbajú produkty ako povolené prečerpanie či kreditné karty, to môže niekomu chýbať keby to chcel používať ako hlavný účet.
Edit - ešte príjemný bonus je cashback, využívam Aliexpress, Shell a ešte nejaké predajne.
Ale to su v podstate klasicke dlhopisy a akcie (tak isto ako 2.pilier). A to nema zmysel tam navyse posielat ak si to viem zainvestovat po svojom (giganticke poplatky)beardie napísal: 01 mar 2021, 15:58 pripadne doplnkove dochodkove sporenie, kde su tiez zaujimave sumy, ale to je uz na dlhodobe sporenie