No ja by som povedal ze na 75% to bude prave ten liek Triazavirin a dalsia tlacovka na cervenom koberci pred lietadlom. Taku predvolebnu kampan si Igor nenecha ujst, kedze rozpad koalicie vidim v dohladne aj keby korona zajtra skoncila. Jeho styl politiky, vsetkych naokolo rozhadat a rozdelit, je priam genialny. Myslim, ze Remisova ani Sulik mu uz nemaju za co dakovat, kedze vdaka nemu sa im pomaly rozpadaju kluby.
1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
Podla mna ta druha velka vec je ten nakup testov na samotestovanie a zmena testovania. Viac info este nie je, no z poctu 35 milionov by som usudzoval ze chcu aby sme sa samy doma testovali.
Aspon vidime, na com si Matovic robi biznis. Na lacnych respiratoroch a AG testoch z vychodnej azie. Keby aspon nejake lieky zohnal, nech sa ti ludia doma liecia a nezahlcuju nemocnice
Ale krasny priklad efektu toho neustaleho plosneho testovania. Vcera som volal so znamou, akurat mi hovorila, ze asi bola v kontakte s pozitivnou osobou a ze to vobec nechape, lebo ten clovek mal negativny test z toho rana. A asi 2dni potom mal ten kontakt pozitivny test. Tak sa jej pytam, ze ci ostava v karantene, tak povedala, ze nie, ze pojde normalne na test a ked bude negativny, tak pojde do prace. Clovek uz nechce byt za hajzla a udavaca, ale tento cirkus ma na svedomi iba Matovic. Keby ludi dookola netestoval, tak by nikto nevedel na com je a cusal by doma, alebo minimalne by mal vacsi respekt pred kontaktom s ludmi a dodrziavanim ROR.
Ale krasny priklad efektu toho neustaleho plosneho testovania. Vcera som volal so znamou, akurat mi hovorila, ze asi bola v kontakte s pozitivnou osobou a ze to vobec nechape, lebo ten clovek mal negativny test z toho rana. A asi 2dni potom mal ten kontakt pozitivny test. Tak sa jej pytam, ze ci ostava v karantene, tak povedala, ze nie, ze pojde normalne na test a ked bude negativny, tak pojde do prace. Clovek uz nechce byt za hajzla a udavaca, ale tento cirkus ma na svedomi iba Matovic. Keby ludi dookola netestoval, tak by nikto nevedel na com je a cusal by doma, alebo minimalne by mal vacsi respekt pred kontaktom s ludmi a dodrziavanim ROR.
To je problém, o ktorom hovoríme už mesiace. Trasovanie kontaktov nefunguje. Pritom to je základ, ako zvládnuť pandémiu a práve to nám pomohlo počas prvej vlny. Teraz keď prídeš s chorým do kontaktu, tak buď o tom ani nevieš (lebo povedať ti to má ten chorý) alebo sa proste vykašleš na karanténu (lebo o tebe štát nevie a teda za porušenie karantény ti nič nehrozí).
Ďalší faktor je ten, že teraz je tak veľa chorých, že každý z nás je každú chvíľu v kontakte s niekým chorým. To by bolo pre veľa ľudí likvidačné, keby mali byť každú chvíľu doma, lebo niekto v práci bol pozitívny. V Nemecku ľuďom platia 100% karanténnu PNku, aby ľudí motivovali zostať v karanténe. Aj keď sú doma, tak dostanú 100% platu.
A to vážne niekto verí, že Danko vyjednal a dohodol dodávku vakcín? Ten Danko? Ak je pravda, že informoval Sulíka, tak Sulík ešte do dnes lúšti tie správy od Danka. Už ste zabudli na to, aký je Danko, že má narcistickú poruchu osobnosti? Podľa mňa sa Danko maximálne snažil zviditeľniť, keď mu niekto z Rusov alebo od nás posunul info, že do Ruska pôjde lietadlo...
A k Matovičovi toľko.
Ďalší faktor je ten, že teraz je tak veľa chorých, že každý z nás je každú chvíľu v kontakte s niekým chorým. To by bolo pre veľa ľudí likvidačné, keby mali byť každú chvíľu doma, lebo niekto v práci bol pozitívny. V Nemecku ľuďom platia 100% karanténnu PNku, aby ľudí motivovali zostať v karanténe. Aj keď sú doma, tak dostanú 100% platu.
A to vážne niekto verí, že Danko vyjednal a dohodol dodávku vakcín? Ten Danko? Ak je pravda, že informoval Sulíka, tak Sulík ešte do dnes lúšti tie správy od Danka. Už ste zabudli na to, aký je Danko, že má narcistickú poruchu osobnosti? Podľa mňa sa Danko maximálne snažil zviditeľniť, keď mu niekto z Rusov alebo od nás posunul info, že do Ruska pôjde lietadlo...
A k Matovičovi toľko.
Chapem, od isteho momentu to bolo ale nezastavitelne. Podla mna to testovanie zaviedli preto, lebo dufali, ze sa vyhnu totalnemu lockdawnu, nebudu musiet platit tolko karantennych OCR a PN a zatvarat velke fabriky, ktore to tu tahaju.
Problem bol ale hlavne v pristupe k druhej vlne este v septembri. Nechapem, mali sme aj apku eKarentena, ale na vsetko sa akoby vykaslali a na tu jesen sa totalne nepripravili a zavadzali same chaoticke opatrenia. Najprv zakazeme svadby, potom povolime iba pre par ludi, potom povolime pre desiatky ludi, lebo vsak Igor si nechce pohnevat nevesticky... A potom, ked zacal horiet sever a vychod, tak rychlo nejako to hasit. A tam to asi Igimu bliklo s tymi testami, co v danej chvili bolo asi najlepsie riesenie, ale urobil si z toho svoju obsesiu namiesto toho, aby rozvijal celkovu strategiu na boj s pandemiou. On proste nic ine nema, iba testy a zhadzovanie viny za nenakupene testy.
//Edit
S tym Dankom si asi pockam na dalsie info ako to vlastne bolo. Ze to vybavil on sam, tak to ani Danko netvrdi, praveze este chvali Matovica, ze vybavil Sputnik. Ja to chapem tak, ze si prihrieva polievocku iba na tom, ze je v kontakte s ministrom z Ruska, co mu zase nemozeme odopriet, kedze sa s nimi rad fotil a ze tento kontakt sa ho pytal, ci nechceme nejake vakciny, tak to posunul vlade. Ale pochybujem, ze Matovic, ktory ma v rezorte obrany najvacsieho NATO hujera Nada, by sa dal s Rusmi do kontaktu sam od seba, takze podla mna to bolo sprostredkovane cez tretiu stranu, ale samotny kontrakt riesila uz samozrejme vlada vo vlastnej rezii, kedze to nebola zakazka cez verejne obstaravanie.
Problem bol ale hlavne v pristupe k druhej vlne este v septembri. Nechapem, mali sme aj apku eKarentena, ale na vsetko sa akoby vykaslali a na tu jesen sa totalne nepripravili a zavadzali same chaoticke opatrenia. Najprv zakazeme svadby, potom povolime iba pre par ludi, potom povolime pre desiatky ludi, lebo vsak Igor si nechce pohnevat nevesticky... A potom, ked zacal horiet sever a vychod, tak rychlo nejako to hasit. A tam to asi Igimu bliklo s tymi testami, co v danej chvili bolo asi najlepsie riesenie, ale urobil si z toho svoju obsesiu namiesto toho, aby rozvijal celkovu strategiu na boj s pandemiou. On proste nic ine nema, iba testy a zhadzovanie viny za nenakupene testy.
//Edit
S tym Dankom si asi pockam na dalsie info ako to vlastne bolo. Ze to vybavil on sam, tak to ani Danko netvrdi, praveze este chvali Matovica, ze vybavil Sputnik. Ja to chapem tak, ze si prihrieva polievocku iba na tom, ze je v kontakte s ministrom z Ruska, co mu zase nemozeme odopriet, kedze sa s nimi rad fotil a ze tento kontakt sa ho pytal, ci nechceme nejake vakciny, tak to posunul vlade. Ale pochybujem, ze Matovic, ktory ma v rezorte obrany najvacsieho NATO hujera Nada, by sa dal s Rusmi do kontaktu sam od seba, takze podla mna to bolo sprostredkovane cez tretiu stranu, ale samotny kontrakt riesila uz samozrejme vlada vo vlastnej rezii, kedze to nebola zakazka cez verejne obstaravanie.
Dúfajme, že tá druhá správa, "ktorá zmení celé Slovensko", nebudú tie análne testy z Indie.kayko napísal: 03 mar 2021, 9:41 Igimu bliklo s tymi testami, co v danej chvili bolo asi najlepsie riesenie, ale urobil si z toho svoju obsesiu namiesto toho, aby rozvijal celkovu strategiu na boj s pandemiou. On proste nic ine nema, iba testy a zhadzovanie viny za nenakupene testy.
ocakavam, ze druhe prekvapenie bude toto. v slove "analnych" je preklep a napisali "nazalnych"
https://dennikn.sk/minuta/2293686/
vzhladom k tomu, ako zvladame bojovat s pandemiou, by ma neprekvapilo, keby k tomu dodavali papierove "certifikaty", kde si clovek sam perom zaznaci vysledok testu...
https://dennikn.sk/minuta/2293686/
vzhladom k tomu, ako zvladame bojovat s pandemiou, by ma neprekvapilo, keby k tomu dodavali papierove "certifikaty", kde si clovek sam perom zaznaci vysledok testu...
-
starysomar
Hardcore addict
Nie ako v tom vtipe? - strčiť prst do zadku, ovoňať - ak nič necítiš - máš koronavírus ...
Mam dojem, ze Slovensko uz nebude automobilovou velmocou, ale testovacou velmocou. Tie firmy, co tie testy vyrabaju rovno kontaktuju Matovica, nech ich nakupi. Igor je nas slovensky Pablo Testobar 
Nie automobilovou velmocou sak my nemame ziadnu vlastnu automobilku, len xy plechových búd zahraničných majitelov.
Teraz mal TB Sulík, samozrejme predcasne volby nechce, chce len rekonštrukciu vlády. Bohvie ci sa dohodnú myslím si že nedohodnú nevedia sa dohodnuť ani na malichernostiach nie to este v takejto dolezitej veci. Kazdopádne ak by boli aj volby, vznikne nový zlepenec. Natíska sa otázka budú sa neskorší partneri pri prípadných volbách k sebe správať lepšie? Ja tam vidim niekolko vzajomne znepriatelených frakcií. Takže nie som naivný, od 1993 táto krajina nemala jedinú schopnú vládu.
Teraz mal TB Sulík, samozrejme predcasne volby nechce, chce len rekonštrukciu vlády. Bohvie ci sa dohodnú myslím si že nedohodnú nevedia sa dohodnuť ani na malichernostiach nie to este v takejto dolezitej veci. Kazdopádne ak by boli aj volby, vznikne nový zlepenec. Natíska sa otázka budú sa neskorší partneri pri prípadných volbách k sebe správať lepšie? Ja tam vidim niekolko vzajomne znepriatelených frakcií. Takže nie som naivný, od 1993 táto krajina nemala jedinú schopnú vládu.
Je to dosť biedna situácia, podľa posledných prieskumov by ale bola šanca, že Fico + Pelle by vládu nezložili, možno s Kotlebom, ale ten tiež dosť stratil a zrejme mu časť voličov dovezením Sputnika ešte aj odčerpal Matovič. Mohlo by tam rozhodnúť aj to, či by sa Kollár pretlačil nad 5% a či by sa k nim pridal, čo by ma teda vôbec neprekvapilo.
Druhá alternatíva je nejaký zlepenec podobný tejto vláde, akurát s výrazne nižším zastúpením Oľano a katolibanu, čo by bolo len na dobro veci. Každopádne som v tomto optimista a vidím tam šance na lepšiu vládu v prípadných predčasných voľbách.
A momentálne ako najlepšia alternatíva by asi bolo, keby sa vládu zložiť nepodarilo a ostala by úradnícka.
Druhá alternatíva je nejaký zlepenec podobný tejto vláde, akurát s výrazne nižším zastúpením Oľano a katolibanu, čo by bolo len na dobro veci. Každopádne som v tomto optimista a vidím tam šance na lepšiu vládu v prípadných predčasných voľbách.
A momentálne ako najlepšia alternatíva by asi bolo, keby sa vládu zložiť nepodarilo a ostala by úradnícka.
Predstava, že Matovič dobrovoľne odíde z politiky a nastane rekonštrukcia vlády je asi tak reálna, ako že Slováci budú mať vesmírny program a založia kolóniu na Marse.
Podľa mňa by tiež bolo najlepšie, keby sme na 1-2 roky mali úradnícku vládu.
Podľa mňa by tiež bolo najlepšie, keby sme na 1-2 roky mali úradnícku vládu.
Úradnícka vláda sa nevyhlasuje len do najbližších predčasných volieb? Čiže reálne len možno na pol roka...
Inak po tomto týždni som ochotný uveriť aj tomu, že Matovič pozve ruské vojská - ktoré by dohliadali na dodržiavanie opatrení - po ktorom tak všetci kuvici a múdrosráči kričali.
Za bežných okolností by taký človek už dávno ležal na psychiatrii, kým by mu nastavili správne lieky.
Inak po tomto týždni som ochotný uveriť aj tomu, že Matovič pozve ruské vojská - ktoré by dohliadali na dodržiavanie opatrení - po ktorom tak všetci kuvici a múdrosráči kričali.
Za bežných okolností by taký človek už dávno ležal na psychiatrii, kým by mu nastavili správne lieky.
LSNS sa uz nedalo odcerpat volicov, pretoze si neviem predstavit, zeby Matovic odcerpal volicov strane, ktora este pred 2 mesiacmi hovorila, ze Covid je len chripocka a treba ju liecit vodkou s bromhexinom. A ze by tito volici odisli k cloveku, ktori im pcha nanocipy cez palicku do nosa. LSNS odcerpa volicov Mazurek s Uhrikom, ak sa im vobec podari nejaku stranu dat dokopy. Viem si predstavit, zeby sa chceli napchat k Harabinovi, ale zase Harabin mi pride tiez ako slepa navnada na volicov Kotlebu a teda s nikym od nich sa spajat nebude.
Nie vazne, to by uz musel byt aky schizofrenik, aby utekal od Kotlebu k Matovicovi. Jediny, kto moze odcerpat volicov LSNS je Kollar a ta strana bola s tym ucelom aj zalozena. Ak si este pamatate na nahravku z rozhovoru Matovica s Prochadzkom, ako by potreboval nejaku stranu, ktora by zobrala hlasy Kotlebovi a o par mesiacov tusim vznikla SmeRodina, v ktorej zalozeni mal prsty aj Lipsic a ktorej clenmi , su aj Slavove gorilky Krajniak a Pcolinsky. Samozrejme reklamny maskot Boris urobil strane uzitocny vytlak az do parlamentu.
Rozpad vlady je jedina ina cesta, ako poslusne stiahnutie usi Sulika a Remisovej. Rekonstrukcia nehrozi, pretoze ak Matovic nebol ochotny obetovat neschopneho Krajciho, tak teraz ho uz duplom bude branit, vsak lebo pandrlak mu schvalil Sputnika.
Uradnicka vlada na Slovensku nehrozi, to by museli vsetkych celnych predstavitelov zavriet alebo popravit, lebo tu je taka tlacenka ku korytku, ze parlament si radsej schvali predcasne volby, ako by mal prepustit koryta nejakym uradnikom.
Nie vazne, to by uz musel byt aky schizofrenik, aby utekal od Kotlebu k Matovicovi. Jediny, kto moze odcerpat volicov LSNS je Kollar a ta strana bola s tym ucelom aj zalozena. Ak si este pamatate na nahravku z rozhovoru Matovica s Prochadzkom, ako by potreboval nejaku stranu, ktora by zobrala hlasy Kotlebovi a o par mesiacov tusim vznikla SmeRodina, v ktorej zalozeni mal prsty aj Lipsic a ktorej clenmi , su aj Slavove gorilky Krajniak a Pcolinsky. Samozrejme reklamny maskot Boris urobil strane uzitocny vytlak az do parlamentu.
Rozpad vlady je jedina ina cesta, ako poslusne stiahnutie usi Sulika a Remisovej. Rekonstrukcia nehrozi, pretoze ak Matovic nebol ochotny obetovat neschopneho Krajciho, tak teraz ho uz duplom bude branit, vsak lebo pandrlak mu schvalil Sputnika.
Uradnicka vlada na Slovensku nehrozi, to by museli vsetkych celnych predstavitelov zavriet alebo popravit, lebo tu je taka tlacenka ku korytku, ze parlament si radsej schvali predcasne volby, ako by mal prepustit koryta nejakym uradnikom.
Keby boli predcasne volby a olano to da nad 5%, tak bez nich by sa nepodarila postavit vlada bez kotlieb, smeru a hlasu. Viete si predstavit Matovica v pozicii ze je clenom vlady s 5% pricom bez neho ta vlada padne? Ved kazdu chvilu by hrozil odchodom. Dalsia vec je, ze podla mna ak by boli predcasne volby, olano by nedalo 5%. Velka cast volicov sa rozhoduje 2 tyzdne pred volbami, dnesne prieskumy su irelevantne rovnako ako boli irelevantne prieskumy 4 mesiace pred volbami 2020. Podla mna v kampani to Olano vsetci dobre spocitaju, aj SaS, aj Hlas, Smer atd, kazdemu volicovi osviezia pamat co Matovic nastvaral + vyjdu na povrch aj veci co teraz nevieme. Nakoniec by to Matovicovci nedali nad 5%, uz teraz ma vacsina ludi Matovica v zuboch aj bez rozbehnutej volebnej antikampani.
Vychádzať z toho, že Matovič nemôže odčerpať voličov Kotlebovi je mimo. Volič ĽSNS sa rozhoduje na základe pomerne jednoduchých vzorcov a dal by som ruku do ohňa na to, že sa nejaká časť prebehlíkov nájde po tom divadle pred lietadlom so Sputnikom. Dokonca sa mi vidí, že to bol jeden z dôvodov celého toho aktu, alebo aspoň tá pompéznosť, akú sa tomu snažil Matovič dodať mala určite aj tento účel.
Keď voliči Kotlebu vidia, že to ich idolu v strane škrípe a že nie je asi všetko, ako im bolo nahovárané, vidím celkom reálne možnosť uchýliť sa aj tu, tam nehrá žiadnu rolu, že čo hovorili 2 mesiace dozadu, tí ľudia sú ako akváriové rybky.
Keď voliči Kotlebu vidia, že to ich idolu v strane škrípe a že nie je asi všetko, ako im bolo nahovárané, vidím celkom reálne možnosť uchýliť sa aj tu, tam nehrá žiadnu rolu, že čo hovorili 2 mesiace dozadu, tí ľudia sú ako akváriové rybky.
Termín volieb vyhlasuje predseda parlamentu, ale netuším, či tak môže urobiť aj keď je v demisii (po páde vlády) a či tieto kompetencie neprechádzajú na prezidentku. Úradnícka vláda ale musí získať podporu v NRSR a poslanci jej musia vyhlásiť dôveru. A o tom by sa dalo uvažovať jedine v prípade, že by padla vláda, do 3 mesiacov by sme mali predčasné voľby a tie by skončili patom, kedy by nikto nevedel utvoriť koalíciu s parlamentnou väčšinou.
Matovic odcerpal vsetkych moznych volicov LSNS uz pred volbami 2020. Naozaj, ti ktori tam ostali, to je uz naozaj iba take tvrde jadro, ktore veri na chemtrails, nanocipy a vodku s bromhexinom. To ze Matovic dovezie Sputnik neznamena, ze tychto volicov ziska, ale ze budu este viac pindat na Remisovu a Sulika za to, ze s tym nesuhlasia. Ale co sa tyka Matovica, tak nevidim nic ine okrem toho Sputnika, co by mobilizovalo volicov Kotlebu smerom k Matovicovi. Ved aj s tym ockovanim nesuhlasia, pindaju na ruska, na spajdle do nosa. Nie to mi jednoducho nevychadza, to by musel Matovic fakt este oslobodit Kotlebu od rozsudku, alebo minimalne vystupit z NATO, aby ho volil nejaky sucasny kotlebovec. Vidim to tak, ze tie akvarijne rybicky pojdu radsej naspat k Ficovi ako k Matovicovi.
Neverim, ze sa dohodnu na rekonstrukcii vlady, teda ze Matovic a Krajci odide.
Matovic radsej polozi komplet celu vladu a vyvola predcasne volby, akoby mal sam odist. Na to ma prilis velke ego.
Matovic radsej polozi komplet celu vladu a vyvola predcasne volby, akoby mal sam odist. Na to ma prilis velke ego.
Myslim, ze vyhlasenie SAS bude take, ze Sulik ponukne svoju hlavu, ak bude ochotny odstupit aj Matovic. Co sa tyka Remisovej, tak si neviem predstavit, co by ona este mohla obetovat tejto vlade, aby nepochovala vlastnu stranu, tam to vidim bud na rozpad strany, alebo odchod z koalicie.
//Edit
Podla tej poslednej tlacovky to este vyzera ze Matovicova volavka Kollar chce robit mediatora. Podla mna ho na tu tlacovku poslal sam Matovic, lebo co sa tyka pandemie, tak nejake konstruktivne riesenia, ci uz vladnej krizy alebo koronaopatreni, som od Kollarovcov za celu dobu nepostrehol.
//Edit
Podla tej poslednej tlacovky to este vyzera ze Matovicova volavka Kollar chce robit mediatora. Podla mna ho na tu tlacovku poslal sam Matovic, lebo co sa tyka pandemie, tak nejake konstruktivne riesenia, ci uz vladnej krizy alebo koronaopatreni, som od Kollarovcov za celu dobu nepostrehol.