Stíšenie počítača
Stíšenie počítača
čaute, nakoľko robím len z domu a skoro stále telefonujeme....zišlo by sa mi nejako odhllučniť pc trošku lebo stále mi hovoria že počuju vrtulnik keď so mnou telefonuju
...pc mam na stole vedla monitorov kedze inde proste na to nemam miesto...mam zdroj evga 430w nejaký, klasický intel i5 7500 box chladic a skrinka za 20€ neviem aká.....ako to odhlučním? kupiť novu skrinku nový zdroj? silentium pc? alebo nejaké iné rady? gpu som mal gtx 1050ti ale vobec nehravam ani nic nemodelujem....tak som ju hodil von...je to lepšie ale stale to nieje nejake tiche
brácho má nejaký firemný desktop a to clovek ani nevie ze bezí....iba podla svetielka viem ze je zapnuty...možno nejaky iny ako box intel chladic na cpu? ale ja si myslím ze táto skrinka je tragedia asi tu musim zahodit a kupit nejaku novu ...hm
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stíšenie počítača
Problemom bude box chladic, ktory je hlucny. Trebalo by ho vymenit za nieco ine. Dalsim problemom moze byt vetrak v skrinke, ak je tam pridavny. Skus ho pripadne odpojit a uvidis, ze ci bude PC tichsi. Mozno postaci vymenit len vetrak v skrinke, mozno bude lepsie kupit kvalitnejsiu skrinku.
1. zistit realne otacky vsetkych ventilatorov (okrem zdroja, tie nezistis)
2. ak budu niektore vysoke tak zistit preco (teploty? zle nastavenie?)
3. prach na chladici CPU, v zdroji.
Kazdopadne ak by bola uz rec o nejakej kupe tak jednoznacne by si si polepsil chladicom CPU. Ten boxovy dokaze byt pekne lietadlo.
2. ak budu niektore vysoke tak zistit preco (teploty? zle nastavenie?)
3. prach na chladici CPU, v zdroji.
Kazdopadne ak by bola uz rec o nejakej kupe tak jednoznacne by si si polepsil chladicom CPU. Ten boxovy dokaze byt pekne lietadlo.
zisti co ti najviac hučí a to vymen. Ak je to napr chladenie na procesore, tak stary chladic vyhod a daj tam s ucinnejsim chladenim. Ale aby bol pocitac aj tichy aj vykonny, na to treba mysliet este ked sa stavia, su na to napr specialne silent skrine a pod.. Napr ja ho mam urobeny tak, ze aj ked by isiel na maximum tak podla zvku netusim ci je zapnuty alebo nie a stava sa ze iba vypnem obrazovku a zabudnem vypnut, pritom v noci vobec neviem o tom, ze nieco bolo zapnute.. A samozrejme vysavat od prachu pravidelne to je zaklad. Boxove chladice nie su vzdy zle riesenia, pokial procak nie je pretaktovany alebo prilis velký žrút. A case by mal byt velky, dobre prudenie vzduchu. Pripadne vymenit procak za modernejsi ktory bude vykonnejsi aj pri nizsej spotrebe.
Daj sem fotky vnutra PC. Mal som PC s box chladicom a pri spravnej regulacii bol PC pomerne tichy. Hluk zacal az v plnej zatazi ked sa ozval box chladic na CPU.
Mozne dovody:
- nemas regulovane otacky ventilatorov podla teploty a idu stale naplno - pozri ci mas ventilatory zapojene do konektorov na zakladnej doske a skontroluj ako su nastavene v BIOSe
- box chladic na CPU je hlucny sam o sebe, mozno aj teplovodiva pasta uz stratila svoje vlastnosti a CPU bezi pri vyssej teplote kvoli ktorej ma potom vyssie otacky - vymen chladic za nejaky vacsi s aspon 92 mm ventilatorom, idealne 120 mm
- chladic je zaneseny od prachu a nedokaze chladit tak ako ked bol novy
Mozne dovody:
- nemas regulovane otacky ventilatorov podla teploty a idu stale naplno - pozri ci mas ventilatory zapojene do konektorov na zakladnej doske a skontroluj ako su nastavene v BIOSe
- box chladic na CPU je hlucny sam o sebe, mozno aj teplovodiva pasta uz stratila svoje vlastnosti a CPU bezi pri vyssej teplote kvoli ktorej ma potom vyssie otacky - vymen chladic za nejaky vacsi s aspon 92 mm ventilatorom, idealne 120 mm
- chladic je zaneseny od prachu a nedokaze chladit tak ako ked bol novy
@hojko pravdepodobne to bude skrinkou, pridavne chladenie nemam - chladic ide na 950 otacok teploty mam okolo 30tky v idle....aj pri browsovani netu
v BIOSe mam nastavene silent mode
ale ta skrinka je asi az prilis supacka
v BIOSe mam nastavene silent mode
ale ta skrinka je asi az prilis supacka
Podla toho co pises dark96, ak nemas nejaku externu graficku kartu s malym ventilatorom, ktory ide na vysoke otacky, alebo nejaky zdroj s hlucnym ventilatorom, tak by som to tipol na klasicky platnovy HDD (ak ho teda mas v PC bedni, kedze nepises presne specs PC zostavy), ktory aj ked sa to nezda moze generovat take vibracie, ktore sa ti budu na menej kvalitnu PC skrinku prenasat tak, ze budes mat pocit mega hluku z PC bedne. Mal som podobny problem a postupnym chvilkovym zastavovanim ventilatorov na grafike, neskor CPU a nakoniec na zdroji som vylucovacou metodou prisiel az na ten platnovy HDD. Po jeho odpojeni (pri vypnutom pocitaci) som dosiel nato, ze tento HDD je zdrojom hluku a vibracii v PC bedni. Vyriesil som to odhlucnovacim boxom na HDD, odvtedy mi uz PC nehuci. 
A kde mas mikrofon, ked telefonujes? U mna sa tiez obcas stazuju, ze mam strasny hluk a skoro ma nie je pocut, ale je to na notebooku a zistili sme, ze tato uzasna "premiova" znacka to ma vyriesene tak, ze hluk ventilatora ide priamo do mikrofonu a nijako to nie je filtrovane...