1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
ephramko: Na zaklade coho si vydedukoval, ze trestne je to len v pripade, ak by ako tretia osoba zdielal sukromne spravy dvoch inych osob??? Ved v zakone sa pise nieco uplne ine: https://www.lewik.org/term/1366/porusen ... tny-zakon/
"Kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky."
Predpokladam, ze citat vies a dokazes pochopit, ze sa tam pise prave to, ze ak tento prejav spristupnis tretej osobe. Nikde sa nepise, ze ty ako tretia osoba spristupnujes prejav inych osob. Skor je problematicke to, ze ake to malo nasledky:
"a) ako člen organizovanej skupiny,
b) a spôsobí takým činom značnú škodu, alebo
c) s úmyslom získať pre seba alebo iného značný prospech."
Skoda musi byt vycislena, neviem aka skoda bola zdielanim spravena, ale tazko ju vycistlit, teda je to skor nemozne. Znacna skoda je 26 600 eur a viac. A ci ziskal pre seba alebo ineho znacny prospech, to je tiez diskutabilne, pretoze znacna skoda je opat 26 600 eur.
Sice treti odsek hovori o tom, ze ak cin spacha verejna osoba, tam to sedelo:
"(3) Odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak
a) spácha čin uvedený v odseku 1 ako verejný činiteľ, "
"Kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky."
Predpokladam, ze citat vies a dokazes pochopit, ze sa tam pise prave to, ze ak tento prejav spristupnis tretej osobe. Nikde sa nepise, ze ty ako tretia osoba spristupnujes prejav inych osob. Skor je problematicke to, ze ake to malo nasledky:
"a) ako člen organizovanej skupiny,
b) a spôsobí takým činom značnú škodu, alebo
c) s úmyslom získať pre seba alebo iného značný prospech."
Skoda musi byt vycislena, neviem aka skoda bola zdielanim spravena, ale tazko ju vycistlit, teda je to skor nemozne. Znacna skoda je 26 600 eur a viac. A ci ziskal pre seba alebo ineho znacny prospech, to je tiez diskutabilne, pretoze znacna skoda je opat 26 600 eur.
Sice treti odsek hovori o tom, ze ak cin spacha verejna osoba, tam to sedelo:
"(3) Odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak
a) spácha čin uvedený v odseku 1 ako verejný činiteľ, "
Dôležité tam je to slovné spojenie "neoprávnene zachytí záznamovým zariadením". Keď ti pošlem SMSku na tvoje číslo/účet, že si kkt a ty to zverejníš, tak si to akože neoprávnene zachytil?
Alebo keď na mňa potom za to podáš civilnú žalobu, tak sa nedopustiš náhodou trestného činu, keď právnikovi/súdu ukážeš, čo som ti napísal? Neoprávnené zachytenie je práve ten "hacking" a pod., a nie keď priamo tebe niekto niečo napíše. Ak by to bol trestný čin, tak by ľudia, čo píšu do Občana za dverami už boli v base...
Škodou sa myslia hlavne prachy. Je iné, keď zverejniš internú firemnú komunikáciu s dôležitými informáciami alebo info, ktorá je chránená zákonom (obchodné/bankové tajomstvo a pod.) a niečo iné je, keď zverejníš, že ti Baťo napísal, že si hovno.
Škodou sa myslia hlavne prachy. Je iné, keď zverejniš internú firemnú komunikáciu s dôležitými informáciami alebo info, ktorá je chránená zákonom (obchodné/bankové tajomstvo a pod.) a niečo iné je, keď zverejníš, že ti Baťo napísal, že si hovno.
-
hojko
Site Admin
Precital som si to este zo 3x a zda sa, ze budes mat pravdu. Este by sa dalo teoreticky spomenut, ze bol poruseny paragraf 22 Ustavy SR: https://www.zakonypreludi.sk/zz/1992-460 Skoda je sice vacsinou materialna, no zakon ju pozna aj ako skodu na majetku, ujmu na pravach ci inu ujmu: https://www.lewik.org/term/1104/skoda-trestny-zakon/
neviem ci to tu uz bolo ak ano moze sa zmazat
N
stari korupcnici si iba vymenili pozicie s novymi, len tentoraz to az tak dlho netrvalo
N
https://dennikn.sk/2306077/naka-zadrzal ... /?ref=tit1AKA zadržala riaditeľa SIS Pčolinského, dôvodom sú podozrenia z korupcie
stari korupcnici si iba vymenili pozicie s novymi, len tentoraz to az tak dlho netrvalo
-
starysomar
Hardcore addict
Tak ale to je dobre, ak zoberú súčasného korupčníka bez výmeny vlády.
Dlhy porod vyvodenia zodpovednosti nakoniec skoncil demisiou Krajciho. Samozrejme Matovic si neodpustil one man show plnu kecov o ludskosti a o tom ako Krajcimu nikto nepomahal. Na Krajciho by sedelo prislovie "pomoz si clovece, pan Boh ti pomoze".
Vecne zhrnutie toho pseudo "lockdownu", ktory tu od januara mame.
https://www.youtube.com/watch?v=0Y2uURk ... l=Politika
Vecne zhrnutie toho pseudo "lockdownu", ktory tu od januara mame.
https://www.youtube.com/watch?v=0Y2uURk ... l=Politika
Vymena Krajciho ma pomoct comu? Ze aj tak bude mat hlavne slovo hlavny hygienik a premier, cim je v tejto covid situacii minister zbytocny? Ved sme videli v Cesku, traja ministri padli, maju stvrteho a vobec nic sa tam nezmenilo k lepsiemu.
Plačko-beseda ako inak, Krajči zlomený,Matovič nič nepovie naviac, len vtedy ked predstupia všetky 4 strany, malo to byť dnes a neurobili tak ani po týždni. Oni sa reálne na nicom nedohodli za ten týždeň a ani nedohodnú skrátka zlepenec horší ako roky predtým. Len začala TB a Matovič hned utok na Sulika,Za ludí, len sa potvrdilo že oni maju spoločnu strategiu len vtedy ako odstaviť konkurenčné strany pri válove, či už na základe faktov,poloprávd alebo vyložene zavádzajúcich údajov. Nastupili oni do vlády a robia to isté co minulé vlády, len stým rozdielom ze kvoli ich správaniu,nerešpektovaniu pokynov odbornikov,pokrytecké odkazy atd nam tu umieraju ludia. Hlavne ze papalaškovia,celebritky si mozu behat po dovolenkách a tu aby bol clovek uz o 20 tej doma(výnimka práce) a nemohol ist ani mimo okres. No ked celebritka cestuje cez okresy na letisko do BA tak to je okej, ved tie prinesené mutácie zo zahraničia sem hovoria za všetko a kto zato opäť može? Uhadneme to na 1 krát.
Ale toto je cisty fail. Mame tu otravne tyzdnove palickovanie ale dovolenkari si tu moze behat hore dole.
Toto je kamen urazu. Dnes Zavodsky povedal ze mame 30k ludi rozlezenych v exotike (nie pracovne).
Toto je kamen urazu. Dnes Zavodsky povedal ze mame 30k ludi rozlezenych v exotike (nie pracovne).
https://dennikn.sk/2304122/krajci-som-b ... -riesenie/
tomu, ze tam nebude tento neschopny sektar, ktory nedokaze nic presadit? mal odist najneskor v decembri, ked nedokazal presadit realny lockdown cez vianoce. nehovoriac o tom, ako minul 100+ milionov na testy a nakoniec sa ukazalo, ze to boli ine ako chcel kupit...
a tiez som sklamany, ze este neschopnejsi idiot matovic tam zostava. zas si so sulikom a remisovou vytrel rit. doteraz som tymto 2 stranam ako-tak fandil, ale teraz uz dufam, ze vsetky vladne strany zostanu pri najblizsich volbach mimo parlamentu. banda idiotov
§247c TZ - "Kto neoprávnene zachytáva počítačové údaje prostredníctvom technických prostriedkov neverejných prenosov počítačových údajov do počítačového systému, z neho alebo v jeho rámci vrátane elektromagnetických emisií z počítačového systému, ktorý obsahuje takéto počítačové údaje, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky."ephramko napísal: 10 mar 2021, 23:36 Dôležité tam je to slovné spojenie "neoprávnene zachytí záznamovým zariadením". Keď ti pošlem SMSku na tvoje číslo/účet, že si kkt a ty to zverejníš, tak si to akože neoprávnene zachytil?Alebo keď na mňa potom za to podáš civilnú žalobu, tak sa nedopustiš náhodou trestného činu, keď právnikovi/súdu ukážeš, čo som ti napísal? Neoprávnené zachytenie je práve ten "hacking" a pod., a nie keď priamo tebe niekto niečo napíše. Ak by to bol trestný čin, tak by ľudia, čo píšu do Občana za dverami už boli v base...
Podľa môjho názoru je záznamové zariadenie každé zariadenie, ktoré je schopné zaznamenať a uschovávať (najmä) zvukovoobrazové údaje, resp. záznamy. Takže neoprávnené zachytenie vôbec nemusí znamenať "hacking", nakoľko na neoprávnený prístup do počítačového systému máme celý paragraf 247 ( vrátane písm. a,b,c,d). Čiže v mojom ponímaní bude dôležité nie "neoprávnené zachytenie záznamovým zariadením", ale "spôsobí vážnu ujmu na právach", čo bude samozrejme potrebné dokazovať.
Nie, pretože to bude slúžiť ako dôkazephramko napísal: 10 mar 2021, 23:36
Alebo keď na mňa potom za to podáš civilnú žalobu, tak sa nedopustiš náhodou trestného činu, keď právnikovi/súdu ukážeš, čo som ti napísal?
Pri Matovicovi a Mikasovi to bude mat podla mna kazdy marne s nejakym presadzovanim.
Super napad s tym mimo parlament. Smerohlas s fasistami by si spravili ustavnu vacsinu a budeme si tu zit v "blahobite" ako v Ukrajine
Super napad s tym mimo parlament. Smerohlas s fasistami by si spravili ustavnu vacsinu a budeme si tu zit v "blahobite" ako v Ukrajine
tak odide dalsi a dalsi a dalsi, kym bude treba. alebo kym nepridu tlaky aj zvnutra, aby sa ten prije*** egoista zbalil a vypadol.wladas napísal: 11 mar 2021, 19:07 Pri Matovicovi a Mikasovi to bude mat podla mna kazdy marne s nejakym presadzovanim.
nic ine si tento tupy narod ani nezasluzi. matovic je najhorsi premier akeho sme kedy mali a to je konkurencia mimoriadne silna...wladas napísal: 11 mar 2021, 19:07 Super napad s tym mimo parlament. Smerohlas s fasistami by si spravili ustavnu vacsinu a budeme si tu zit v "blahobite" ako v Ukrajine
Mečiar bol najhorší premier, len by ma zaujimalo prečo táto vláda ked vraví že má policia,justicia rozviazané ruky neurobia ziadne kroky k Mečiarovi ked je preukazatelný kmotor mafie 90 rokov, kamoš oligarchov,podvodník,agresor. To sa mi páči na Matovicovi ako povie ze mafia nam tu vládla 12 rokov za vlády Smeru,SNS, ale pravda je o kus dalej. Pokial viem od 1993 vznikali prvé mafianske bandy napojené aj na oligarchov,zbohatlikov,SIS-ku. Za Dzurindu kauza Gorila a tiez nejaký jeho poslanci priateli mafianskych šefov, potom pokracovala Ficova éra mafie+oligarchie. Takže ja rád veci na pravú mieru podla chronologie. Len u Matoviča bývajú tvrdenia nie na dvojaký meter ale rovno na pätoraký meter. To mu nevadí ze jeho koaličný partner mal preukazatelné vztahy s mafiou aj obchody aj sa priznal ze ho vydierali.
-
hojko
Site Admin
Leslie10: Podla mna sa na to divas uplne zle. Paragraf 247c hovori o neopravnenom zachytavani udajov, napriklad do PC alebo z PC za pouzitia technickych prostriedkov a teda sa jedna o keylogger, hardwarovy keylogger, sniffovanie siete a tak podobne. To, ze niekto poslal spravu a ten dotycny ju zverejnil, tak to urcite nie je neopravnene zachytavanie udajov, kedze adresatom bola prave ta osoba, ktora ju zverejnila.
konyk87: Myslis, ze iny minster zdravotnictva dokaze presadit viac??? Ked sa pozries na lockdown, vynimky, celoplosne testovanie ci vakcinu Sputnik, boli to rozhodnutia ministra alebo to boli rozhodnutia Matovica (v pripadne vynimiek ide o hl. hygienika Mikasa)???
konyk87: Myslis, ze iny minster zdravotnictva dokaze presadit viac??? Ked sa pozries na lockdown, vynimky, celoplosne testovanie ci vakcinu Sputnik, boli to rozhodnutia ministra alebo to boli rozhodnutia Matovica (v pripadne vynimiek ide o hl. hygienika Mikasa)???
Hojko, reagoval som na príspevok ephramka, kde tvrdil, že §377 sa vzťahuje na “hacking”. Podľa jeho slov to vyvodil z časti “ neoprávnene zachytí záznamovým zariadením”. Koniec koncov ty si s tým aj súhlasil. Ale v skutočnosti sa tu nejedná o “hacking”. Ja som iba poukázal na to, že na neoprávnené zachytávanie údajov a na neoprávnený prístup do počítačového systému (tj. hacking) sa vzťahujú iné ustanovenia. To znamená, že neoprávnené zachytávanie údajov záznamovým zariadením (napr. kamerou, mobilom, diktafónom) nie je to isté ako neoprávnený prístup do počítačového systému, tj. sa jedná o odlišnú skutkovú podstatu.hojko napísal: 11 mar 2021, 23:09 Leslie10: Podla mna sa na to divas uplne zle. Paragraf 247c hovori o neopravnenom zachytavani udajov, napriklad do PC alebo z PC za pouzitia technickych prostriedkov a teda sa jedna o keylogger, hardwarovy keylogger, sniffovanie siete a tak podobne. To, ze niekto poslal spravu a ten dotycny ju zverejnil, tak to urcite nie je neopravnene zachytavanie udajov, kedze adresatom bola prave ta osoba, ktora ju zverejnila.
ako hovorim - ked nedokaze a moze skoncit aj ten dalsi a vsetci po nom. nech si aj ti jednoduchsi uvedomia, co je matovic za ko*othojko napísal: 11 mar 2021, 23:09 konyk87: Myslis, ze iny minster zdravotnictva dokaze presadit viac??? Ked sa pozries na lockdown, vynimky, celoplosne testovanie ci vakcinu Sputnik, boli to rozhodnutia ministra alebo to boli rozhodnutia Matovica (v pripadne vynimiek ide o hl. hygienika Mikasa)???
Ale to uz vie velmi vela ludi. Preto ma aktualne preferencie ake ma...
Tie zákony sú zastaralé a nereflektujú aktuálnu dobu. Áno, vtedy sa tým zákonom myslelo asi niečo v štýle, že by som si napríklad nahral diktafónom pracovnú poradu alebo niekoho súkromný rozhovor a zverejnil to s nejakým škodlivým zámerom. Dnes už to je hlavne o online priestore. Preto som dal "hacking" do uvodzoviek. Lebo existuje XY možností, ako sa niekto môže dostať k tvojej komunikácii a citlivému obsahu (istej Milke nefungovala myš a otvárala sa jej CDromka a myslela si, že ju hackli patkane z CIA a Kiska). Hlavne ten zákon určite nerieši sociálne siete a skutočnosť, že proste ľudia sú idioti, zverejnia sami o sebe niečo na nete a potom ich hnevá, keď sa na ich správaní iní ľudia rehocú a radi by na tých ľudí podávali trestné oznámenia, ale takto to nefunguje... Debilko napíše premiérovi (nech už je ten premiér aký je) že je hovno, zverejní jeho súkromné číslo a potom sa ide hrať na obeť a podávať trestné oznámenia. Absurdné proste. Už decká na školách sa od policajtov učia, že v online priestore sa máš správať tak, ako v reálnom svete, lebo keď niečo píšeš alebo zdielaš, tak to bude mať rovnaké dôsledky ako v tom reálnom svete. Keď na ulici spravíš nejakú blbosť a iní ľudia si o tom hovoria, tak to tiež nie je trestný čin. Prečo by to mal byť trestný čin v online priestore? To by bolo v base celé Slovensko, lebo som kamarátom/kamarátkam ukázal, čo mi píše zase ten môj nepodarený frajer/frajerka.Leslie10 napísal: 12 mar 2021, 0:57 Hojko, reagoval som na príspevok ephramka, kde tvrdil, že §377 sa vzťahuje na “hacking”. Podľa jeho slov to vyvodil z časti “ neoprávnene zachytí záznamovým zariadením”. Koniec koncov ty si s tým aj súhlasil. Ale v skutočnosti sa tu nejedná o “hacking”. Ja som iba poukázal na to, že na neoprávnené zachytávanie údajov a na neoprávnený prístup do počítačového systému (tj. hacking) sa vzťahujú iné ustanovenia. To znamená, že neoprávnené zachytávanie údajov záznamovým zariadením (napr. kamerou, mobilom, diktafónom) nie je to isté ako neoprávnený prístup do počítačového systému, tj. sa jedná o odlišnú skutkovú podstatu.
Zverejňovať správy zo súkromnej komunikácie či už zo SMS, alebo Messangeru mi príde normálne u 16ročnej pubertiačky a nie u premiéra. Ak ho dotyčný urazil, mal to oznámiť príslušným orgánom. To,že niekto ti v návale emócií napíše do súkromnej správy, čo si o tebe myslí ešte neznamená, že do toho budeš zaťahovať celý národ. V danom kontexte mi obsah tej správy nepríde nijako prehnaný, proste típkovi praskli nervy, čo je asi normálny prejav, keď sa niekto dotkne teba, alebo tebe blízkej osoby a škodí svojimi statusmi kade môže.
Je pravda, že čo sa týka info zverejňovaných na soc. sieťach, tak zákon je u nás dosť nedotiahnutý a nekorešponduje s dobou, v ktorej žijeme.
Je pravda, že čo sa týka info zverejňovaných na soc. sieťach, tak zákon je u nás dosť nedotiahnutý a nekorešponduje s dobou, v ktorej žijeme.