Adata XPG SX8200 Pro

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Adata XPG SX8200 Pro

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, pred tromi rokmi som poskladal synovcovi PC zostava :
CPU : Intel i5 9400f
MB : MSI B360M PRO-VDH
RAM : HyperX 16 GB KIT DDR4 2666 MHz CL16
SSD : Adata XPG SX 8200 Pro 256 GB

poslednú dobu mi niekedy nerozozná alebo nenájde SSD pri zapnutí PC, v lepšom prípade mu stačí nastaviť v Boot Menu, ale v horšom tam ten disk ani nemá a tiež ani v Biose. Tak som mu radil vypnúť PC na cca 3 - 5 minút a potom znova zapnúť PC a vtedy disk rozozna a spustí bez problémov. Pozeral som sa na disk cez HD tune tam je všetko v poriadku aj som ho testoval, cez error scan. Bios verzia tam je 7B24vA6, takže od vtedy k tej doske vyšlo 6 updateov na dosku, takže asi bude chyba tam. Keďže momentálne sa k nemu neviem dostať, lebo sú v karanténe kvôli Covidu. Ak chcem aktualizovať bios, treba postupne každú jednu verziu alebo stačí len najnovšiu ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Adata XPG SX8200 Pro

Príspevok od používateľa hojko »

Na webe MSI bude popis k doske ohladom aktualizacie. Vacsinou staci na poslednu verziu, len ojedinele sa stane, ze treba spravit medzikrok s updatom, ale to len vtedy, ak by si aktualizoval skutocne staru verziu. Hned hore nad verziami biosu mas PDF s navodom, aj video na YouTube: https://www.msi.com/Motherboard/support/B360M-PRO-VDH Podla popisu sa nezda, ze by trebalo robit medzikrok, takze by som tam rovno daval najnovsi bios.
Pepo79
Star
Star

Re: Adata XPG SX8200 Pro

Príspevok od používateľa Pepo79 »

V drvivej vacsine bios updaty obsahuju aj fixy/updaty z predoslych starsich verzii biosov, takze myslim ze aj v tomto pripade bude stacit posledna verzia biosu.
Napísať odpoveď