Osciloskop

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Osciloskop

Príspevok od používateľa aacid »

cim viac sa hram s drobnou elektronikou mam pocit ze by sa mi hodilo mat na stole osciloskop. nechcem vsak do toho vrazat vela penazi a tym padom asi nemam vela moznosti.

ma zmysel kupovat lacny osciloskop z ciny? taketo nieco.
urcite to bude lepsie ako 10 eurovy multimeter co mam teraz.

druha moznost je kupit jazdeny, casto vidim v clankoch odporucat popozerat inzeraty v okoli, ale ked pozeram bazos mam pocit ze vidim len stare 50 rocne osciloskopy(chapem ze mozu byt stale dobre, ale taku 15 kilovu svinu na stole mat to je trochu moc) alebo potom extra drahe osciloskopy.

v skratke, vedel by poradit niekto osciloskop do 100 eur?
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Osciloskop

Príspevok od používateľa wladas »

Ked mas takyto rozpocet tak to asi jedine bazar.
Kamos si nedavno kupil z ciny ale normalne plnohodnotny a pochvalije si.
https://www.aliexpress.com/item/3278063 ... 7649yxBb3J
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

budem sledovat bazar aktualne tam nic zaujimave nie je.

ale ten co si linkol vypada zaujimavo a 200 eur nie je az tak vela. zaradujem ho do nakupneho zoznamu :D
ado130
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ado130 »

Ak to nutne nemusí byť takýto stolný Pc, skús pozrieť na Pic oScope (názov spolu, ale hviezdičkovalo to názov). Používam ho už dlhšie a som s ním spokojný.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Osciloskopy su holt drahe zariadenia. Tiez som pred rokom jeden kupoval (novy) a par stoviek som donho musel vrazit.
Stare osciloskopy z bazaru su vacsinou analogove, tie by som neodporucal. Naproti tomu digitalne osciloskopy umoznuju zobrazit aj jednorazove deje, casto ponukaju aj zaujimave ficurky ako je LAN port, USB port (ukladanie screenshotov), I2C dekoder a tak.
Inac hlavny parameter je max. frekvencia, cim vyssia, tym vyssia cena. A potom pocet kanalov. Teda pri vybere sa treba odrazit hlavne od toho, resp. zapojeniami akeho zamerania sa najcastejsie zaoberas.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ado130 napísal: 25 mar 2021, 18:54 Ak to nutne nemusí byť takýto stolný Pc, skús pozrieť na Pic oScope (názov spolu, ale hviezdičkovalo to názov). Používam ho už dlhšie a som s ním spokojný.
hmm, no na prvy pohlad to vypada super, ale je to pekne drahe. ked porovnam s tym osciloskopom co linkoval wladas tak ekvivalentny (100MHz) vyjde 3x drahsie... aj ten najlacnejsi 10MHz je 120 eur + 20 eur proby + 20 eur postovne a to uz je iba 50 eur rozdiel oproti tomu hanteku.

otazka je co mi ta vysoka frekvencia prinesie. je pravdepodobne ze ako hobby nadsenec amater nikdy take nieco nevyuzijem, ci nie?
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

Ahoj, poslal som ti PM, mám jeden na predaj, značky OWON MSO8102T - dvojkanálový 100MHz MSO8102T
Napísať odpoveď