Powerbank

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
terEx
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Powerbank

Príspevok od používateľa terEx »

Podla coho ste si vyberali powerbanku ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

V mojom pripade recenzie a kapacity. Potreboval som cim vacsiu.
Mam EC Technology 2nd Gen Deluxe 22400mAh a na svoj ucel (mesacny vylet kedy som si nie vzdy mohol nabit mobil) posluzila velmi dobre. Akurat vazi pol kila takze neviem ci je na bezne nosenie vhodna.
miki15
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miki15 »

V mojom prípade to bol kamarát čo ju už mal, a nemal s ňou žiadny problém. Tiež som chcel dosť veľkú aspoň tých 10000 mAh a aby sa dala nosiť každý deň teda aby nevážila ak píše javatar pol kila :D
terEx
Light Expert
Light Expert

No ja by som potreboval tiez tych nejakych 10k co by u mojho SEcka znamenalo takych 7 nabyti co presne potrebujem :D aby som zas nemusel powerbanku nabijat castejsie ako mobil to by som fakt nechcel
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tych 7 nabiti je teoreticka hodnota. V praxi to bude menej kvoli stratam a tomu, ze z powerbanky nedostanes vsetku kapacitu aj kvoli ochrane clankov. Realne by som to videl na 4-5 nabiti.
CO sa tyka vyberu, tak ja som tiez volil 10000 mAh, konkretne Xiaomi. Vyhrala cenou a vysledkami v recenziach, konkretne tato, len v inej farbe: https://www.mall.sk/power-bank/xiaomi-p ... -ndy-02-an
Ma prakticky tvar aj rozmery. Vystupny prud je 2,1 A, takze mobil nabije velmi rychlo. Neviem ako ine powerbanky, ale tato podporuje rezim ked sa z powerbanky nabija zariadenie a zaroven sa z nabijacky nabija powerbanka. To je vyhodne na noc ked mate k dispozicii iba jednu zasuvku.
Ak planujes cestu lietadlom, tak si daj pozor, aby bola na powerbanke viditelne oznacena kapacita. Zabavia ti akukolvek powerbanku bez oznacenia aj ked je z rozmerov jasne, ze neprekracuje povolenu kapacitu.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

No podľa mňa skôr 4 nabitia, a aj to by som tipol že nie úplné. Na mojej Adata 10 000 je pri 1A kapacita 7000mAh a pri 2A je to 6500mAh.
Myslím, že teraz by sa už viac oplatila ta 16 000, navyše má dva USB porty.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hosi priplachtim sa vam sem, vo firme vyuzivame ipady pre obchodakov. Tie maju uctovny odpis 3 roky no pri denno dennom uzivani pochopitelne nevymenitelna vstavana bateria ipadu strati znacnu cast svojej kapacity a OZ ma v strede dna vybity ipad, ktory potrebuje pouzivat. V aute to nenabijes, preto najlepsie co ma napadlo je dokupit powerbanky. Kupil som na skusku 2 rôzne 10kmAh banky no ipad to nabije tak ledva o 50%. Myslite, ze by javatar-ov tip bol cesta?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No neviem, podla mna sa power banka na denne pouzivanie nehodi. Neoplati sa viac dat vymenit baterku v ipade? Podla prveho odkazu v google by to malo stat 99 € a ziskas tym znovu plnohodnotne zariadenie. Pri hromadnej vymene by sa mala dat vyjednat aj zlava.
Ak nie, tak vacsia power banka pomoze, ale existuju aj apple nabijacky do auta, no su drahsie ako standardne.
terEx
Light Expert
Light Expert

Ale tak zase si myslim ze to oznacenie kapacity je uz asi na vsetkych Powerbankach nie ? No to je inak celkom dobra vychytavka to dvojite nabijanie, to sa mi paci. A ta rychlost toho nabijania je aka v realnom case ? Myslim ze ako rychlo ti nabije mobil
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Xiaomi 16000 nabíja naozaj rýchlo, dokáže tou maximálnou možnou kapacitou (2.1V) v závislosti od použitého káblika a schopností mobilu. Na druhú stranu treba rátať, že jej nabitie niečo trvá, predsa len to je 16000. Treba si na to naplánovať aspoň jednu noc.

:)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Mne nabíja ako bežná nabíjačka do zásuvky, pokiaľ je mobil zhasnutý. Ako píše brm, záleží hlavne na použitom kábli,
mne to z nejakým lacným nabíjalo 2 aj 3 krát dlhšie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Gothar napísal:No neviem, podla mna sa power banka na denne pouzivanie nehodi. Neoplati sa viac dat vymenit baterku v ipade? Podla prveho odkazu v google by to malo stat 99 € a ziskas tym znovu plnohodnotne zariadenie. Pri hromadnej vymene by sa mala dat vyjednat aj zlava.
Ak nie, tak vacsia power banka pomoze, ale existuju aj apple nabijacky do auta, no su drahsie ako standardne.
Nie je to zrovna ideal no su schvalene brand new na buduci rok, dovtedy hladam nejake provizorne riesenie, naviac potom powerbanky "naviac" mozu obchodaci pouzivat aj pre mobily/ine.
Tie apple nabijacky idem pozriet, nenasiel som ziadnu taku (non-apple, aj z tych drahsich) ktora by dokazala tlacit z autozasuvky viac ako ~2A, co aj tak pochybujem ze realne dokazu. Dakujem.

//https://www.apple.com/shop/product/HJ3L ... e?fnode=91
mmm vraj 3.4A, to by slo, idem na to, diky este raz :)
miki15
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miki15 »

Áno tá vlastnosť toho nabíjania powerbanky súčasne s nabíjaním mobilu je fakt pecka môžem len potvrdiť :D ono to Xiaomi je skoro rovnaké ako tá moja Lamaxka, rozdiel je asi len v tom že Xiaomi má len jeden výtup a Lamax má 2 výstupy a vyzerá tak elegantnejšie v tej koženke :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Hegy napísal:Myslite, ze by javatar-ov tip bol cesta?
Powerbank do auta/ku klientovi ano ale neviem ci prave ten ktory som tam dal ja. Uz som ho nepouzil strasne davno ale pokial si dobre pamatam tak sa plne nabijal 24-27 hodin (ked bol uplne vybity co sa mi za moju cestu vlastne ani nestalo - nabijal som nim dva mobily, a raz za 3-4 dni som ho dal na noc na nabijacku (vtedy sa nabili aj mobily a tie boli na nabijacke castejsie)). Kupoval som ho a pouzil v 2015, odvtedy je na trhu urcite uz nieco ovela lepsie.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Zdravím, adaptér má výstup 1,5A (dobíjanie), kábel len 0.5A..môžem použiť na dobíjanie i ten kábel ? Vďaka. Kábel by bol napojený na powerbanku.

https://techfun.sk/produkt/usb-step-up- ... gKfZfD_BwE
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To nabijanie bude 3x pomalsie ako cez adapter. Pouzit to mozes.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Vďaka za info, aj som si to myslel.
Napísať odpoveď