Hlucny disk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Hlucny disk

Príspevok od používateľa usefull »

Zdravim.
Pred par mesiacmi som kupil " TOSHIBA HDD S300 PRO Surveillance (CMR) 6TB, SATA III, 7200 rpm, 256MB cache, 3,5", BULK"

System [win 10] a aplikacie mam na 1tb SSD. A vadi mi, ze ked sa pc nepouziva a je zapnuty, tento disk zacne vydavat zvuky. obecne je hlucnejsi, ale ked odidem od pc tak zacne hucat. staci ze pohnem mysou a je ticho. Je to normalne, alebo s tym viem nieco urobit ? zvyknem ho cez disk manager dat offline aby bol ticho, ale je to dost otravne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Hlucny disk

Príspevok od používateľa starysomar »

Neáš povolenú automatickú defragmentáciu pri nečinnosti PC?
usefull
Medium Star
Medium Star

asi to bude ono. Dik. Bolo to tam sice nastavene tyzdenne, ale asi to robilo len pri neccinosti. Som to pustil manualne a vydava to presne tie zvuky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Problem je, ze ludia si zvykni na SSD a ked je v PC/ntb zrazu platnovy disk, tak to pocut. Kedze mas Win10, tak daj CTRL+ALT+DEL - spravca uloh - vykon - uplne dole klikni na Otvorit monitoring prostriedkov. Tam si vyber ten disk a pozeraj co za program a procesy pristupuju na ten disk, ze preco sa pouziva. V sprave napajania mozes nastavit, ze sa ten disk napriklad po necinnosti 10 minut odpoji, teda sa prepne do rezimu spanku.
usefull
Medium Star
Medium Star

Dik. Bolo to to defragmentovanie. Do decembra som pouzival len platnove disky, ale tato toshiba je neporovnatelne hlucnejsia ked zacne tu defragmentaciu. A dost mi to vadilo ked som si pustil napr daky serial a zadriemal som. Serial skoncil a disk zacal hucat tak, ze ma zobudil a isiel som vypnut pc :D. Ten monitor prostriedkov je super najstroj, som nan aj zabudol. ctrl+shift+esc je skratka pre spravcu uloh. ale pravdepodobne vies.... Este raz dakujem
Napísať odpoveď