Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa brm »

Kufor - áno, AZ ti mohla pekne pomôcť. Podľa prieskumu v UK sa po štyroch týždňoch od prvej dávky AZ znižuje riziko hospitalizácie o 94%!!!
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

"Napriklad taky Pfizer/Moderna zalozeny na mRNA, je to novy druh vakciny, doteraz nepouzivany, ako si mam byt isty, ze o dva roky sa nepride na to, ze to sposobuje nejake zlo? "

nijak, niesu ziadne garancie.
v prvom rade, nieje to vakcina ako ich poznas. co to je, netusim, ale ked si to das, tak sa stavas sucastou vyskumu. nechrani ta pred nicim, efektivna bude az do jesene s prichodom novej vlny respiracnych ochoreni, potom si das dalsiu davku znova. Pokial sa to nebude riesit v mediach, tak ochories na chripku, ak sa to bude riesit v mediach, ochories na covid. Ale je vysoky predpoklad, ze covid, resp silna chripka skoncila. chodi to raz za cca 20 rokov, teraz bola medialne vyuzita na tento bordel.

Cely Covid je z 99% politicka zalezitost a tak na to aj pozeraj.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

mRNA nie je žiadna novinka. A ak nevieš čo to je, ako sám píšeš, tak prečo sa k tomu vyjadruješ?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

lukas9206 napísal: 14 apr 2021, 11:18 mRNA nie je žiadna novinka. A ak nevieš čo to je, ako sám píšeš, tak prečo sa k tomu vyjadruješ?
pretoze vyjadrujem svoj nazor, mas s tym problem na diskusnom fore?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

zelovoc napísal: 14 apr 2021, 11:03 ...co to je, netusim...
takze len dristas...
nazor ma kazdy blb, nie je to ziadna superschopnost, ktorou by si sa mal ohanat. na com zalezi su fakty a o tych, ako si sam napisal, netusis.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

konyk87 napísal: 14 apr 2021, 12:00 takze len dristas...
nazor ma kazdy blb, nie je to ziadna superschopnost, ktorou by si sa mal ohanat. na com zalezi su fakty a o tych, ako si sam napisal, netusis.
whatever.

pravdou je, ze nikto nema tusenia aky efekt to bude mat v dlhodobom meradle. a kto tvrdi ze vie, tak klame. Takze defacto je kazdy, kto si to da ucastnik studie. Staci takto?

Mne to je jedno, kludne si to daj aj 8krat. Kludne si to daj kazdy kvartal, otestuj sa kazdy pondelok a vsade chodievaj s handrou na tvari. To je vsetko v pohode, ale to neznamena, ze mozes vyzadovat od druhych aby ta podporovali v psychoze, aj ked uznavam ze v davovej.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

zelovoc napísal: 14 apr 2021, 12:43 Mne to je jedno, kludne si to daj aj 8krat. Kludne si to daj kazdy kvartal, otestuj sa kazdy pondelok a vsade chodievaj s handrou na tvari. To je vsetko v pohode, ale to neznamena, ze mozes vyzadovat od druhych aby ta podporovali v psychoze, aj ked uznavam ze v davovej.
uplne do detailov si ma opisal - na testy chodim len vynimocne (tento rok som bol raz, vlani tiez raz), rusko/respirator nosim len tam, kde to ma zmysel (interier a miesta kde sa zhromazduju ludia)...

mozno by pomohlo keby si namiesto handry zacal nosit to, co sa ma - ktovie aky bordel si v nej mal nachytany a ocividne ti to neprospieva.

inak, nie si ty krajniak? ten sa dnes rano vyjadril rovnako hlupo ako ty, len o inej vakcine :)
"Minister práce Milan Krajniak považuje vakcínu Sputnik za overenú, ktorou môžeme očkovať. Zároveň však tvrdí, že nemá dostatok informácií, lebo nemá Sputnik na starosti. "
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Edit: ok, súhlas
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

zelovoc - "Cely Covid je z 99% politicka zalezitost"
To myslíš vážne?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Chalani kašlite na tieto hádky, dotahovačky, dosť čo ich človek číta aj na iných diskusiach, len čo tu bude flame a nervami si ničíte zdravie.
Každý človek berie covid, očkovanie vakcínami z ineho uhla pohladu, ale spoločný ciel je poraziť covid, lebo naň doplácame všetci a pravdu má každý svojim spôsobom.
Kto sa riadi rozumnými opatreniami- rúško, respirator, umyvanie ruk, odstup od väčšej skupiny ludí, necestovaním do krajín kde sa covid nachádza, zdravo jesť, kvalitný spánok a očkovanie, tak sa docela vyhneme covidu aj v dalšej vlne (nárast počtu infikovaných).
Myslím, že nikto tu asi nie je z oblasti zdravotníctva, ale čo sa týka zdravej výživy a zdravého rozumu treba dodržiavať čo som vyššie napísal.
No a či je covid spolitizovaný? Každá vláda či u nás či v zahraničí si chce urobiť očko u ludí ale myslím, že aj oni politici majú toho už dosť.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tiez rozmyslam ci sa ist ockovat astrou alebo pockat, som az vo vlne od 30 rokov, cize mam casu na rozmyslanie, kazdopadne rodicia ockovani su obaja, otec bez priznakov, mama zvysena teplota niekde na urovni 37,5 cca 20 hodin po podani, dalsi den uz v pohode, no mam spoluziaka ktory bol na dalsi den ko s teplotou 39, potom preslo, dalsi 4 dni ko, cize mladsi ludia, teta dokonca 39,5 priblizne 2 dni po ockovani, jej muz, len lahko 37, obaja vek medzi 50 az 60, je to individualne a s vekom to absolutne nesuvisi .

som naozaj zvedavy kedy nastane situacia, ze si budeme moct naozaj vybrat ktoru vakcinu si mozme dat, tiez sa obavam toho, ze na jesen to tu bude v rovnakom mnozstve znova, naozaj ma to uz nebavi
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Písal som - 20-ročný kolega nič, 28-ročný tri dni horúčky, Ostatní starší nič (Čím očkovaní - neviem).
Ja 59+ Astrou a nič.
Píšu, že Astra aj Johnson...v Európe končia, či a kedy bude Sputnik nik nevie. Mňa na tom zaujíma len čo dostanem po 10 týždňoch, ak Astra už nebude. Kombinácia dvoch rôznych nie je dobrý nápad...

K imuniye a zdravému živštýlu - manželka roky robí v špitáli, posledný na covidovom (predtým na Urgente), strabuje sa inak, vypije veľa zázvorového čaju s citrónom, cesnak a kadečo - našťastie sa na ňu posledné roky nič nechytá.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Vraj chcú skončiť s vektorovými vakcínami, čiže okrem AZ a J&J by mal skončiť aj Sputnik - ešte skôr, ako vôbec začal. Nechcú im predĺžiť zmluvy na budúci rok, ale tohtoročné nemalé dodávky AZ a J&J by ešte mali dobehnúť. V Nemecku už majú schválené druhé dávky od Pfizeru - po 12 týždňoch od prvej dávky AZ, ak si dobre pamätám.

Ja práve teraz tiež váham nad Astrou, či ísť do toho alebo si počkať na Pfizer/Modernu. Aj prvá dávka Astry ma zachráni pred nemocnicou... ale či ešte bude mať účinnosť na jeseň... a či sa vôbec niekedy na Slovensku dočkám Pfizerky, ktorej účinnosť asi aj tak nebude o nič dlhšia.

Autoeditácia príspevku po 8 min 38 sek:
https://dennikn.sk/minuta/2351278/
Tak vraj v 2Q príde o ďalších 610000 pfizeriek viac...... a aj bez výletu do Moskvy.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Taký moj názor z doterajsieho pozorovania situácie s vakcínami
Ludia sa riadia politicky( západne - rusky,činsky orientovaný), to čo im povedia ich barani z roznych politických táborov, to je pre nich svaté a nehodlajú rozmyšlať do hlbky.
Som za to, aby sa politici ktorí nemajú zdravotnícke vzdelanie nej*bali a nevyjadrovali do témy vakcín a nechali vsetko na odbornikov ktorý maju desiatky rokov praxe.Vedec F.Ciampor co má 50 ročnu prax tvrdí, ze trombozy niesu kvoli vakcíne, ona nezapričini trombozu.
Práveže starší ludia ciže od 60 a viac rokov by si mali dat Astrazenecu alebo Sputnik ak bude vobec schválený ved su na rovnakom princípe, len z inej geopolitickej strany, mladšie ročniky nech sa očkuju Pfizer,Moderna a pod.
Mladšie ročníky ktoré dostali Astrazenecu mali teploty,zimnicu,bolest svalov,malatnosť atd, niekomu to trvá aj pár dní takýto stav kvoli ktorému potom nemože ist ani do práce.U starších ludí to práveže zaberá. Ludia ktorí mali po Astrazenece este horší stav, maju vážne diagnozy ale tento stav bol vlastne aj pri Pfizeri. Preto som písal, že si maju overit stav u svojho lekara alebo sa poradit sním ci sa vobec dat ockovat, vzhladom na to, že beru xy liekov chodia na chemoterapie atd, ci niesu na nejakú z očkovacích látok alergický.
Chápem, že niekto sa tým riadi, že čo je Ruské je dobré a čo je západné je zlé alebo naopak, ale takýmto štýlom, budeme očkovať este buduci rok, na kolko aj dodávky vakcín meškajú lebo nestihaju vyrábať.
Mám aj pocit ze Rusi nechcu moc posielať vakcínu na Europsky trh preto pomerne neskoro si dali vakcinu schvalit u EMY a robia tajnosti.
Tam posielaju vakcinu do rozvojových krajín v ktorých maju svojich zástancov ako vo Venezuele-Maduro v Kazachstane- Tokajev a pod.
Doteraz máme vyše 891 tisíc ludí zaočkovaných 1 dávkou, druhou dávkou cca 300 tisíc. Možno o tých 100 tisíc máme menej zaočkovaných než by sme reálne mohli mať aj druhou dávkou, lenže dodávky meškaju a ludia špekuluju lebo Rusko lebo USA,lebo komunisti by to robili inak, lebo náckovia povedia že očkovanie je čipovanie mozgov.
Edit - ešte by som dodal 2 veci..1. v Brazilii prezident nepodporuje opatrenia a výsledok? patria medzi top 3 najhoršie krajiny v covide(infikovaný+umrtia), tak preto píšem nech sa politici do toho nemontuju...2. v Dánsku zaočkovali 100 tisic ludí za 1 deň ! a to je krajina čo má len o trošku viac ludí ako SR, u nás cca 8 tisic denne.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tiez som teraz cital na nemeckych weboch, ze Layenova uvazuje o podpise kontraktu na 1,8 mld davok Pfizeru a, ze na ostatne vakciny sa chce zatial vybodnut, neviem ci je to najrozumnejsie sa zasobit iba z jedneho zdroja, no pre nemecky BioNtech to bude urcite plus.
Ten sputnik by podla mna mal sukl schvalit cim skôr, uz teraz mame cas uz iba do augusta, nakolko tie sarze boli vyrobene niekedy v januari, februari a trvanlivost maju kolko, pol roka? Vela ludi caka iba na tuto vakcinu a nejakej s cipom nebudu verit, ema tuto vakcinu neschvali, potom to zmanena co, ze AZ sa ockovat moze a sputnikom akoze nie?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

to by najprv rusi museli hrať férovu hru a doložiť šuklu všetky dokumenty, ktoré šukl potrebuje. Ale keď rusi budú robiť to čo robia teraz, tak sputnik skončí buď v koši alebo v lietadle späť do Moskvy.

len tak všeobecne, začali konečne uvažovať o uplnom otvorení očkovania, teda pre všetky vekové skupiny. Myslím, že to by bol jeden z najlepších krokov ako zrýchliť očkovanie , využiť vakcíny, ktoré sú naskladnené, zvýšiť čísla zaočkovanosti a prestať sa starať len o dôchodcov. Mali 4 mesiace na to aby zaočkovali rizikové skupiny. V PO robí 5 tímov z 15 tich lebo nie je záujem o AZ v súčasných skupinách, tak načo čakať?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Este by mohli zrusit nakupne hodiny pre dochodcov, ved uz by mali byt vsetci davno zaockovani, ci...?
retkvic
Addict
Addict

Ak Madari zistia to iste co sukl, tak teda neviem, vakcina je ok. Ak by u niekoho na slovensku doslo k smrti zapricinenej vakcinou, tak by sa to zahralo do autu ako aj pri tej ucitelke s AZ, udajne to suviselo s chorobnymi zmenami este pred ockovanim, akymi chorobnymi zmenami? V nemecku to boli tiez skoro vylucne zeny, u nas pri vedlajsich ucinkoch neexistuje ani zakon na odskodnenie, myslim, ze v cechach take nieco prijali. Ak sa tym ludia chcu dat ockovat a nicim inym sa nechcu, tak nevidim dôvod preco by sa tym nemohlo zacat ockovat, ak by sa zisitilo ze to ma vedlajsie ucinky, tak by sa to stoplo a bola by to zla reklama pre rusku vakcinu, madarsky sukl je nakloneny orbanovi, alebo v com to je, ze tam sa tym ockuje a u nas nie. Myslim ze za pokus to stoji, v zime a na jesen totiz budu ty isty co by sa chceli teraz zaockovat sputnikom mozno bojovat o zivot na jiskach, plus nehovoriac ze nedosiahneme ziadnu stadovu imunitu, za to im to stoji?

mLukas, nemyslim si, ze skupina 40-60 su dôchodci, vecsina z tych co nesla caka na pfizer a sputnik, pokial viem, tak rizikove skupiny zacali ockovat az po lekaroch a zdravotnickom personale, niektorych az po predavackach, policajtoch, vojakoch a hasicoch, a tych s chronickymi chorobami mladsimy ako aktualne ockovane skupiny iba pred par dnami. Zaujimave, ze v PO predvcerom Tribula ukazoval ako maju ludia vysoky zaujem o ockovanie. 18-40 ak velmi chcu mozu ist uz aj teraz do ockovacieho centra a ak maju malo ludi, tak ich zaockuju, podla mna tam bude vseobecne mensi zaujem o danu vakcinu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

retkvic napísal: 14 apr 2021, 22:35 madarsky sukl je nakloneny orbanovi, alebo v com to je, ze tam sa tym ockuje a u nas nie
Co ak ich Sputnik je nieco celkom ine ako nas Sputnik? Zatial nevieme, co to vlastne k nam doviezli...
retkvic
Addict
Addict

Doviezli sputnik v inej podobe, v Lancete sa pise o nejakej praskovej forme, ktora sa rozpusta v kvapaline, dalej mali gulas v skladovani, niekde pisali skladovanie pri -18, inde pri teplote ako v chladnicke. Nam dodali sputnik v zatavenych sklenenych ampulkach, a aj davkovanie je odlisne, neviem co mali dodane v Madarsku, no podla vsetkeho dospeju k tomu istemu ako v slovenskom sukli, akurat ze mozno to budu moct porovnat s tymi ich sarzami, mozno.
Napísať odpoveď