Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Ten bordel si spôsobili Rusi sami, keď každému dovávajú niečo iné a na nič nemajú dokumentáciu. To isté, čo tvrdil ŠUKL, tvrdila aj Brazília pred pár mesiacmi. Inak dnes bolo pre zmenu v správach, že Rusi chcú, aby sme podľa kontraktu prevzali ďalší Sputnik, ktorý sme si kúpili (do konca marca mali Rusi dodať 1mil. dávok).
Problém je aj to, že kto bude niesť zodpovednosť za prípadné úmrtia alebo ujmu na zdraví po Sputniku. Maďari? Pochybujem. Alebo to spravia tak zbabelo ako duch svätý Krajčí, ktorý to povolil, ale na zodpovednosť toho, kto vakcínu pichne? Podľa mňa by to mali povoliť iba na vlastné riziko, s tým že ak niekto bude mať potom zdravotné problémy, tak mu to nebude hradiť zdravotné poistenie (čiže my všetci) ale liečbu si zaplatí ako samoplatca.
Učiteľka, ktorá zomrela po AZ sa celý život liečila na chorobu, ktorá spôsobuje trombózy. Zomrieť mohla kedykoľvek aj bez AZ. A v podstate nevieme, či zomrela kvôli vakcíne. Patológovia tvrdili, že keby to spôsobovala vakcína, tak jej nájdu trombózy v celom tele. Oni našli len tú jednu, ktorú v tele mohla mať už dlho a mohla to byť zhoda náhod, že sa jej uvoľnila a dostala do mozgu XY dní po očkovaní.
Problém je aj to, že kto bude niesť zodpovednosť za prípadné úmrtia alebo ujmu na zdraví po Sputniku. Maďari? Pochybujem. Alebo to spravia tak zbabelo ako duch svätý Krajčí, ktorý to povolil, ale na zodpovednosť toho, kto vakcínu pichne? Podľa mňa by to mali povoliť iba na vlastné riziko, s tým že ak niekto bude mať potom zdravotné problémy, tak mu to nebude hradiť zdravotné poistenie (čiže my všetci) ale liečbu si zaplatí ako samoplatca.
Učiteľka, ktorá zomrela po AZ sa celý život liečila na chorobu, ktorá spôsobuje trombózy. Zomrieť mohla kedykoľvek aj bez AZ. A v podstate nevieme, či zomrela kvôli vakcíne. Patológovia tvrdili, že keby to spôsobovala vakcína, tak jej nájdu trombózy v celom tele. Oni našli len tú jednu, ktorú v tele mohla mať už dlho a mohla to byť zhoda náhod, že sa jej uvoľnila a dostala do mozgu XY dní po očkovaní.
aj tak ich nevyuzívajú a chodia nakupovať kedy chcú (mama robí v obchode)Mek napísal: 14 apr 2021, 22:07 Este by mohli zrusit nakupne hodiny pre dochodcov, ved uz by mali byt vsetci davno zaockovani, ci...?
no vidíš, tak keď to funguje takto neoficiálne, tak prečo by to nemohlo fungovať už aj oficálne s registráciou a termínom? Nie každý človek 18-40 má čas vystávať pred očkovacím centrom na blind a čakať či sa im zvýši, či nezvýší, či keď sa zvýší tak výjde aj na neho a podobne.retkvic napísal:18-40 ak velmi chcu mozu ist uz aj teraz do ockovacieho centra a ak maju malo ludi, tak ich zaockuju, podla mna tam bude vseobecne mensi zaujem o danu vakcinu.
A skupiny 40 - 45 - 50 otovrili len teraz cez víkend.
45+ v sobotu, 40+ v utorok...
Inak nie som si istý, či je všetko vina dôchodcov, že ich ešte toľko nie je zaočkovaných. Nie každý dôchodca má pri sebe niekoho, kto je ochotný ho prihlásiť cez internet - predstavte si opustených dôchodcov niekde v zabudnutých dedinách na konci Slovenska. Kto ich tam zaregistruje? Pán farár? Navyše x dôchodcov bolo prihlásených hneď po spustení čakačky a ešte furt nedostali termín kvôli chybe systému, ktorú NCZI nevie opraviť.
A mne dôchodcovské hodiny nevadia, lebo vtedy aj tak sedím v práci..... a navyše som kľudnejší, lebo moji rodičia ich využívajú.
Inak nie som si istý, či je všetko vina dôchodcov, že ich ešte toľko nie je zaočkovaných. Nie každý dôchodca má pri sebe niekoho, kto je ochotný ho prihlásiť cez internet - predstavte si opustených dôchodcov niekde v zabudnutých dedinách na konci Slovenska. Kto ich tam zaregistruje? Pán farár? Navyše x dôchodcov bolo prihlásených hneď po spustení čakačky a ešte furt nedostali termín kvôli chybe systému, ktorú NCZI nevie opraviť.
A mne dôchodcovské hodiny nevadia, lebo vtedy aj tak sedím v práci..... a navyše som kľudnejší, lebo moji rodičia ich využívajú.
-
daniel.daniel
Medium Star
Cele je to nahlavu, teraz sa riesi ze Krajci dal vynimku na sputnik patdavkovych baleni, a nam prisli jednodavkove balenia, takze vynimka nieje platnaephramko napísal: 14 apr 2021, 23:32
brm:
jasne, že to nie je vina len dôchodcov, ale v každej skupine budeš mať ľudí, ktorí so zaočkovaním váhajú, resp. sa nechú dať očkovať. Babka tak isto nie je ešte zaočkovaná, z dôvodu, že to konzultuje so svojou lekárkou a tá chcela ešte nejaké výsledky atď.
Inak mama aj otec boli v piatok na očkovaní, mama AZ, otec Pfizer. Obaja bez nejakých komlikácií, akurát ich bolí ruka v mieste vpichu. Žiadne horučky, zimnice, únava či čokoľvek iné.
jasne, že to nie je vina len dôchodcov, ale v každej skupine budeš mať ľudí, ktorí so zaočkovaním váhajú, resp. sa nechú dať očkovať. Babka tak isto nie je ešte zaočkovaná, z dôvodu, že to konzultuje so svojou lekárkou a tá chcela ešte nejaké výsledky atď.
Inak mama aj otec boli v piatok na očkovaní, mama AZ, otec Pfizer. Obaja bez nejakých komlikácií, akurát ich bolí ruka v mieste vpichu. Žiadne horučky, zimnice, únava či čokoľvek iné.
-
starysomar
Hardcore addict
Ak som dobre čítal - od najbližšej soboty už nemusím chodiť na AG testy - 4 týždne od očkovania prvou dávkou Astra-Zeneca.
Prvá výhoda?
Uvidíme, čo bude požadovať zamestnávateľ no rýchlo si to obhájim...
Prvá výhoda?
Uvidíme, čo bude požadovať zamestnávateľ no rýchlo si to obhájim...
Koľko ľudí je na čakačke - stav k pondelku 19.4.2021:
https://dennikn.sk/2360438/v-cakarni-na ... /?ref=list
Máme 22% ludí zaočkovaných aspon 1 dávkou vakcíny. Dnes to bolo na TB. To znamená, že prvou dávkou máme kolko? 10 % ludí zaočkovaných?
Pri meškaní dodávok vakcín a maškaráda so Sputnikom + neochotou ludí sa očkovať, budeme mať aj covid a očkovať este buduci rok.
Paráda hlavne ze VB za vyše mesiac zaočkovala 8 milionov ludí. Tu sa v priemere očkuje 8 tisic ludí denne.
Pri meškaní dodávok vakcín a maškaráda so Sputnikom + neochotou ludí sa očkovať, budeme mať aj covid a očkovať este buduci rok.
Paráda hlavne ze VB za vyše mesiac zaočkovala 8 milionov ludí. Tu sa v priemere očkuje 8 tisic ludí denne.
22%??? To asi rátali iba 18+
Podľa korona.gov.sk má 981 031 aspoň prvú dávku a 369 575 druhú dávku.
Počet obyvateľov k 31.12.2020 podľa štatistického úradu je 5.459.781 = takmer 18% aspoň prvú dávku a 6,77% druhou dávkou.
Podľa korona.gov.sk má 981 031 aspoň prvú dávku a 369 575 druhú dávku.
Počet obyvateľov k 31.12.2020 podľa štatistického úradu je 5.459.781 = takmer 18% aspoň prvú dávku a 6,77% druhou dávkou.
Neviem odkial nabrali 22%, tak to prezentovali Mikas,minister zdravotnictva a nejaký analytik, na TA3 to dnes mali.
https://www.aktuality.sk/clanok/884253/ ... le-varuje/
Každopádne za 3,5 mesiaca zaočkovať tolko percent ludí ako si sem poslal, to je ževraj stále priemer v EU ak sa nemýlim.
Máme zaočkovať aspon 70% populácie na 2 krát? Tak rátajme kolko času to ešte zaberie pri všetkých problemoch čo máme s očkovaním.
https://www.aktuality.sk/clanok/884253/ ... le-varuje/
Každopádne za 3,5 mesiaca zaočkovať tolko percent ludí ako si sem poslal, to je ževraj stále priemer v EU ak sa nemýlim.
Máme zaočkovať aspon 70% populácie na 2 krát? Tak rátajme kolko času to ešte zaberie pri všetkých problemoch čo máme s očkovaním.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Blastbit: Hlavnym problemom je nedostatok vakcin. Ak by ich bol dostatok, tak je mozne, ze by sa zacalo casom ockovat aj u obvodneho lekara, tak, ako to maju vari v Rakusku ci Nemecku.
jj, veď aj tie súčasné veľkokapacitné očkovacie centrá fungujú iba pár dní v týždni v obmedzenom režime - ak by šli naplno aspoň cez pracovné dni, očkovalo by sa určite viac ako 50000 ľudí denne. V súčasnosti sa očkuje rýchlosťou cca 20-26000 ľudí denne (1+2 dávka spolu)
Ono pri ochote nechať sa zaočkovať u cca 40 % ľudí vlastne už takmer polovica dostala prvú dávku, ak sa dodávky vakcín tento mesiac naozaj zvýšia (tak sa deklaruje), tak by to už malo ísť svižnejšie.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Trosku na odlahcenie:
dnes v spravach bolo, ze automobilky maju nedostatok cipov.
Napadlo mi - jasne, ved vsetky su vo vakcinach
Napadlo mi - jasne, ved vsetky su vo vakcinach
-
starysomar
Hardcore addict
Jedna nemenovaná prechádza na klasický tachometer - premýšľam, ako by sa mi taký vynímal na čele 
Vždy majú nedostatok niečoho, raz ludí, napr v Jaguari sak mali 40 tisic zaujemcov a už im tam nikto nechce robiť.Mek napísal: 22 apr 2021, 19:24 Trosku na odlahcenie:
Napadlo mi - jasne, ved vsetky su vo vakcinach![]()
Dodávatelom ak im vypadli ludia kvoli covidu, tak nestihaju vyrábať. Myslím si, že očkovanie vo firemnom aj verejnom záujme bude priepustka do práce, skor ci neskor.
Už milión ľudí dostalo aspoň prvú dávku a 400tis. ľudí aj druhú dávku.
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccinations/by-day
Druhú dávku AZ zatiaľ dostalo iba 449 ľudí.. heh.
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccin ... by-vaccine
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccinations/by-day
Druhú dávku AZ zatiaľ dostalo iba 449 ľudí.. heh.
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccin ... by-vaccine
Na Astruzenecu som nadával dávnejsie, lenže už teraz viem, ze problem neni Astrazeneca ako taká, ale problem je skupina ludí ktorý sa nou daju očkovať. Ked nou očkuju 20-30 tnikov tak oni majú tie príznaky ako bolesti svalov,malatnost,horučky atd ktoré sa javia ako horší priebeh, než priebeh covidu a to ich vyriadi na pár dní z práce.
No ale ked nou očkuju napr 60 +, ktorí nemaju vážne ochorenia, tak pohoda, kto ale má vážne ochorenia, nemusí mu to zabrať.
Potom vznikaju nazory ze samotná vakcina sposobuje krvné zrazeniny. Podla vedca F.Ciampora vakcina nic také nesposobuje.
Už je dosť na čase riadne ucelene napísať ktoré vekové skupiny aj vzhladom na ochorenia u ludí, sa maju očkovat AZ,Modernou,Pfizerom,Johsonom..ak schvália Sputnik tak ešte aj toho.
Nevnášať do toho politiku je to dobré/zlé, lebo je to z USA,Nemecka,VB,Svedska,Ruska atd.
Najväčšiu obavu mám ale z Cinskych vakcín, kedže ich chcu aj miešať dohromady ako spoločná dávka.
No ale ked nou očkuju napr 60 +, ktorí nemaju vážne ochorenia, tak pohoda, kto ale má vážne ochorenia, nemusí mu to zabrať.
Potom vznikaju nazory ze samotná vakcina sposobuje krvné zrazeniny. Podla vedca F.Ciampora vakcina nic také nesposobuje.
Už je dosť na čase riadne ucelene napísať ktoré vekové skupiny aj vzhladom na ochorenia u ludí, sa maju očkovat AZ,Modernou,Pfizerom,Johsonom..ak schvália Sputnik tak ešte aj toho.
Nevnášať do toho politiku je to dobré/zlé, lebo je to z USA,Nemecka,VB,Svedska,Ruska atd.
Najväčšiu obavu mám ale z Cinskych vakcín, kedže ich chcu aj miešať dohromady ako spoločná dávka.
Blastbit... AZ nemá dobré meno, lebo celá Európa ňou začala očkovať iba mladé ročníky. Ukazuje sa, že tieto ročníky majú silnejšiu imunitu a teda aj silnejšiu imunitnú reakciu - miestami až so spomínanými zrazeninami. Pri Pfizerke sa zatiaľ toto neobjavuje, pretože s ňou sa zatiaľ prioritne masovo očkujú iba starší ľudia so slabšou imunitou a bez reakcie. Ukazuje sa to aj pri AZ - keď ňou očkujú starších ľudí, býva bezproblémová - viď UK.
Ale počkaj si, až mladšie ročníky začnú masovo dostávať Pfizerku, po druhej dávke môžu mať rovnaké nepriaznivé účinky ako teraz pri AZ po prvej dávke.
Už som písal pár mesiacov dozadu v koronatéme, kamarát zdravotník 25+ dostal Pfizerku medzi prvými ešte v januári - nemal našťastie žiadne problémy, ale kopec jeho kolegov zdravotníkov a bývalých spolužiakov sa na druhý deň po druhej dávke Pfizerky nevedelo postaviť z postele. A tiež mal pár kolegov, ktorí aj mesiac po druhej dávke boli PCR pozitívni - ale bez vážneho priebehu.
Ale počkaj si, až mladšie ročníky začnú masovo dostávať Pfizerku, po druhej dávke môžu mať rovnaké nepriaznivé účinky ako teraz pri AZ po prvej dávke.
Už som písal pár mesiacov dozadu v koronatéme, kamarát zdravotník 25+ dostal Pfizerku medzi prvými ešte v januári - nemal našťastie žiadne problémy, ale kopec jeho kolegov zdravotníkov a bývalých spolužiakov sa na druhý deň po druhej dávke Pfizerky nevedelo postaviť z postele. A tiež mal pár kolegov, ktorí aj mesiac po druhej dávke boli PCR pozitívni - ale bez vážneho priebehu.
brm, po (dvojitom) očkovaní môže byť človek stále pozitívny. Ide o priebeh a zníženie úmrtnosti o 99 či 100%(?).
Inak, pekné "porovnanie" vakcín:
Inak, pekné "porovnanie" vakcín: