nakupovanie cez ebay

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.

ake mate skusenosti z nakupovanim cez internet?

dobre
57
86%
zle
9
14%

Celkom hlasov: 66

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ani ne, to by sa musel stat asi zazrak
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

no takze skusam rozbehat to paypal.Mam VISA electron od Slovenskej Sporitelni (vysokoskolsky ucet) podari sa mi to?Bude sa to dat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: nakupovanie cez ebay

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak trosku ozivim staru temu: Ake mate skusenosti s rychlostou prace nasich colnikov? Objednaval som totiz veci z Hongkongu, clo neplatim kvoli malej hodnote balika, ale balik prisiel na colnicu uz 10. aprila, na trackingu pisu, ze to spracuju pocas nasledujuceho dna a prijimatela budu informovat. No samozrejme neinformovali a zatial sa nic nedeje. Je to standardne?
molkie
Novice
Novice

Príspevok od používateľa molkie »

Hm, a ked nemam ucet ani kartu, tak je to tym padom nemozne, vsak? Skoda, ze sa ten dany tovar (boty) nedaju kupit aj u nas...nebol by niekto z vas natolko ochotny, ze by to objednal za mna a ja by som mu to zaplatila? :D
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

molkie
Novice
Novice

Príspevok od používateľa molkie »

Dakujem :) Aspon uz viem, nakoho sa mam obratit.
Rochl
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Rochl »

Skúsenosti mám 4 a všetky dobré.

Kupoval som v roku 2010 mobil, z Číny. Platil cez PAYPAL v každom prípade. Dorazil za 12 pracovných dní. Mám ho doteraz.
Kupoval som v roku 2011 nejaké srandičky, motorček do autodráhy a sadu ďalších áut čo sedeli.
K tomu ale od iného predajcu som kupoval baterku do notebooku. všetko do mesiaca prišlo a bolo to v pohode. Naposledy som kupoval tenisky a nejaké veci pre známych, čo to chceli a pomerne rýchlo som sa dostal k tovaru. všetko bolo hodnotou pod prepočte 2000 SK takže v pohode

//autoeditácia príspevku (15 Aug 2012, 16:02)
na ebay je toho fakt veľa, najväčší problem je ten ze tam je aj taky zmatok ze neviete čomu veriť a čomu nie. Treba sledovat, ci predavajuci posiela do celeho sveta, do SR a ci vobec prijima platby cez Paypal.
A treba kopec času ked nieco hladate.

PS: dá sa tam nájsť aj kradnuté auto, http://zaujimavosti.net/pikosky-zaujima ... o-na-ebay/
PS: odporúčam zriadiť si PAYPAL a spojiť si ho so svojou bankou, ale zadávajte skutočné údaje. PAYPAL je banka, niečo ako internetová banka. Takže jej je dobré veriť.
PatoK1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PatoK1 »

Ahojte, moze mi niekto z vas vysvetlit ako funguje bidovanie na ebayi?
trosku tomu nechapem..
ja nijdy nevidim aky je aktualny bid? resp posledna ponuka?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aukcia. Kto da viac, ten vyhrava. Je tam daka vyvolavacia cena a zvysuju sa ceny. Kopa veci aj tak nejde cez aukcie, ale priamou kupou.
PatoK1
Amateur
Amateur

ahojte,

tak sa este poradim s 1 vecou.. vyhral som aukciu.. vyziadal som si request total, zaplatil som hned ako mi to bolo vycislene a povolene..
vsetko ok.. pisem predavajucemu ze co ako lebo to nevidim shipped a on mi pise ze nevidi peniaze..
ja ich mam strhnute a na ebay oznacene ako paid.
Z mojej strany vsetko ok.
Kde moze byt chyba? treba este neico potvrdit?
pisal som aj na paypall aj na ebay, ale tak tu mi mozno poradi niekto, kto to uz riesil.
ked chcem volat na paypall tak mi telefon hlasi ze linka je momentalne vypnuta.

nejake rady?

dakujem
Prílohy
ebay status.png
paypall transakcia.PNG
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ked je to zaplatene, tak je to zaplatene, urcite neplat znova. Predavajuci je mozno zaciatocnik, takym paypal pozdrzi platbu, ale nie je to jediny scenar kedy to moze nastat, ale aj tak by to mal niekde v jeho paypale vidiet. Okrem toho mu ako predavajucemu mal prist mail, ze sa jeho vec predala a bola zaplatena. Ale dobre si urobil, ze si kontaktoval ebay support, pockaj si na odpoved.
PatoK1
Amateur
Amateur

ahoj, tak som sa dovolal do paypall a tam mi povedali ze peniaze odisli do ebay a nie rovno predajcovi.
tak som napisal aj na ebay support.
PRedajca je tam od roku 4 roky a ma len pozitivny feedback.. ma uz ale celkom pekne nervy lebo vraj ebay zaviedol novy system platieb a toto to sposobuje.
kazdopadne dufam ze sa mi to podari doriesit.
btw este sa spytam, je lepsie platit takto cez link na ebay alebo poslat cez paypall na email sumu ? za mna prva moznost ale platil som uz oboma a ta druha priamo paypallom mi pride spolahlivejsia.. ale zas na vzorke 3 nakupov sa neda sudit
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, ze platit rovno cez eBay kde ta vyzve na platbu cez PayPal, pretoze hned aj eBay vidi, ze si to uhradil a ked sa budes musiet niekedy domahat refundu za podvod, tak s tym eBay nebude robit problemy.
PatoK1
Amateur
Amateur

no presne toto som si aj myslel.. je to lahsie dohladatelne plus clovek vidi aj tracking a nemusi mi nikto nic zasielat do spravy.
Dik teda za rady,dam vediet ako som dopadol
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tá druhá možnosť priamej platby na PayPal je výhodnejšia pre predajcu, pretože nemusí platiť poplatky ebayu za predaj. Takže asi preto to niektorí predajcovia skúšajú riešiť takto.

Pre kupcu to ale predstavuje zvýšené riziko podvodu, ako už spomínal hojko.
PatoK1
Amateur
Amateur

tak som niekolkokrat volal este s paypalom a pisal sellerovi az sa to vyriesilo.. podal som spor ze to neposlal a paypal mi dal za pravdu ze som spravil vsetko spravne..
dopadlo to tak ze peniaze obdrzal resp mu ich nikto nejakym sposobom odblokoval a nasledne mi uz len cinkla notif. ze je to poslane
tak fajn
dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Par dni mas PayPal a eBayi, pritom robis caviky okolo toho a nahlasujes tam predavajuceho na refund. Ak neposlal tovar, treba pockat par dni, nie vsetci hned posielaju. Ak nedostal peniaze a ty to mas v eBayi oznacene ako zaplatene, tak treba proste par dni pockat. Nie hned robit refund a nahlasovat to na eBay.
PatoK1
Amateur
Amateur

no a co ako ?? ake caviky? nikto nie je tak dokonaly a vseznaly ako ty aby hned vedel co ako funguje
a tu nejde o to ze nie vsetci posielaju hned, to je logicke ze nie vsetkym sa to da hned v dany den pripadne na dalsi poslat ale ked som proste mal 2 dni zaplatene a predajca mi stale pisal ze on platbu nema a viackrat kontroloval paypal tak som to chcel asi konecne doriesit refundu som sa chcel vyhnut lebo seller uz pisal ze nove pravidla ebay ho stvu nerozumie tomu a ze kaslime na to.. a kedze to nepoznam obratil som sa na tych ktori mi s tym vedeli pomoct..
dopadlo to tak ze zasielka uz je dorucena a vsetko ok..
uz mam nakupene za cca 1800€ :D celkom fajn stranka, skoda ze som toto nepoznal skor da sa tam celkom slusne obchodovat

ak ale mozem poprosit, vedel by mi niekto poradit ako to funguje po novom s UK?
nad 22€ sa plati dph a nad 45€ sa plati clo.
Vedel by mi niekto na príklade opísať aké kroky je nutné podstúpiť, aby to nikde nestálo a nerobilo to problémy?

Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Registroval si sa na fore a zacal si tu riesit PayPal a eBay. Dostal si rady ako kupit tak, aby si nebol oklamany. Kupil si daky tovar a po dvoch dnoch si riesil refund, miesto toho, aby si pockal.

Od juna sa plati clo a dph povinne na dovoz dovaru mimo EU, bez limitu na tovar. Cize sa to bude tykat aj tovaru za 8 eur. Ak sa tomu pripocita posielanie dokumentov na colnicu, colne zastupovanie a poplatok s tym suvisiacim, tak si myslim, ze z AliExpressu alebo niekde mimo EU sa tovar bude kupovat, az ked tie ceny budu radovo v desiatkach eur a po pripocitani DPH, cla a colneho servisu to bude vyhodnejsie ako na Slovensku. Sice AliExpress ma oznacene sklady aj v EU, ci je to Polsko, Cesko, Francuzsko ci Spanielsko, no nie je to vzdy tak. Pred mesiacom som nieco kupoval, klikol sklad v Polsku a cakal som aj tak mesiac, kedze to islo niekde z Azie.
PatoK1
Amateur
Amateur

Dik za relevantne info ohladom clenia atd.. mna zaujimaju veci v radovo stovkach okolo 500+

co sa tyka toho preco som sa registroval tak je jasne ze len kvoli tomu, aby som zistil ako to funguje na com som ciastocne prisiel aj sam.. mas snad vestecku gulu ze si videl moj pripad?

Este raz:
v Utorok vecer som vyhral drazbu- okamzite zaplatil
vo stvrtok vecer som pisal sellerovi ci je vsetko ok .. odpoved bola nie caka stale na platbu (ja som na ebayi mal jasne vysvietene paid)
v piatok po xxx správach s ním kde si on xxxkrát pozeral konto a ja svoje mi navrhol nech sa na to vykasleme, lebo nevie co ma robit.
otvoril som topic, zatelefonoval som vyriesilo sa..
Myslim si ze je vzdy lepsie nieco urobit ako neurobit nic, vdaka tomu sa moj pripad zacal riesit a peniaze sa uvolnili, nakolko boli niekde blokovane.
Mohol som aj cakat, ale chcel som to mat co najskor vysporiadane nakolko z mojej strany som splnil vsetko co som mal..
Spokojny som ja, spokojny je seller (feedback) takze nikde nevidim problem
Napísať odpoveď