Twitch.tv

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Twitch.tv

Príspevok od používateľa gogo956 »

zdravím, dodnes som ani nevedel, ze tato platforma vôbec existuje. Zaujimala by ma jedna vec- akym spôsobom ludia co tam maju svoje kanaly vlastne zarabaju? Su plateni vlastníkom Twitch.tv, alebo su od neho uplne nezavisli? Co som videl, tak tam proste vacsinou ludia hraju nejake hry a ti co to pozeraju im posielaju donaty? Takto to funguje? plus su tam nejake veci na kupu ako tricka a pod.

ďakujem za blizsie info
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Twitch.tv

Príspevok od používateľa jackb »

alebo si predlatia moznost komentovat, pozerat zaznamy alebo cele vysielanie len pre nich. okrem tejto vyhody im vraj potom niktori posielaju dake fyzicke odmeny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

dakujem jackb,

lebo ten content je v mnohych pripadoch co som pozeral casovo pomerne narocny, tj asi sa im financne oplati tomu venovat
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

tak jak pises. donaty, subscriptiony, merch, reklamy ....

donaty idu priamo streamerovi, s tym twitch nic nema. merch je takisto zalezitost cisto streamera. z tych subscriptions a reklam si uz samozrejme twitch nieco berie

subscritiony su rozne urovne, basically cim vyssia uroven, tym viac smajlikov mozes posielat a tym viac bude na tvoje spravy ten streamer reagovat.

potom je tam este nieco ako twitch partnership https://help.twitch.tv/s/article/partne ... uage=en_US , co vlastne robi z tych streamerov nieco ako zamestnancov twitchu a maju este viac vyhod

kvalitneho obsahu je tam ale cim dalej tym menej, pomaly sa to cele meni na kurevnik ... hlavne v zahranici teraz ficia tzv. "hot tub" streamy (kde akoze robia streamerky recenzie bikin) a "body paintingy" ... vysvetlovat asi netreba, proste sa tym daju pekne obist tie non-sexual content pravidla ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

*****HERO*****

to ze niekto je v bikinach v gumenom bazeniku, alebo tancuje v šortkách, to clovek vidi hocikde v lete vonku. Co je na tom zle, ked sa na to ludia chcu pozerat? Pre prevadzkovatela je lepsie ked ma sirsiu ponuku zamerania kanalov.
Ale dakujem, uz asi chapem ako to funguje. :)
Btw je tam dokonca aj chlapik co hra techno na velkej harmonike :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

jj, sak este sa tam da najst zaujimavy obsah

a to ze sa ludia chcu kukat na dievcatka v bikinach, tak to je tiez prirodzene. ale nepride mi to moc fer voci ostatnym streamerom, ktory si ten obsah trochu aj planuju a snazia sa tomu dat nejaku kulturu .. vycapit si rit do vody a kecat niekolko hodin uplne o nicom je uplna definicia kur*y a Twitch im na toto dava priestor .. asi som v tomto old fashioned ..
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Na twitchi sa da najst akykolvek bizar v tejto dobe... aj lahka erotika, no moj najoblubenejsi je stream kde v nejakom meste v zahranici je outdoorova kamera, ktora sleduje STOPku a ludia sleduju kolko realne ludi zastavi na stopke, atd. je to celkom haluz, celkom dobre kompilacie su odtial :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

bizar je na sledovanost najlepsi no .. ako vsade .. vid sleeping streamy, drunk streamy ..

dobre su celkom Outdoors/Travel streamy, clovek sa tam dozvie ako to funguje v roznych kutoch sveta ak k tomu realnemu zivotu nema az taky vztah ... napr. minule som kukal ceskeho streamera, co sa prestahoval do Thajska a robi tam na skutriku rozvoz jedal :D neviem preco, ale bavilo ma to ..

tie dobre streamy su niekedy pekne schovane medzi tymi mainstreamermi .. kolko krat najdem nieco pre mna nove, co existuje uz niekolko rokov a nechapem, ze som na to doteraz nenarazil
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je to casovo velmi narocne, takze si hracov pustam ku praci alebo ku mojmu hraniu a ked ide o hovorene slovo tak k vareniu. mnohi to robia aj tak, ze maju hranie ci podcast nazivo a potom aj tak hodia na YT.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Twitch je fajn, ale doporucujem radsej sledovat toho daneho streamera na youtube, ak je taka moznost a uploaduje tam svoje veci.
Youtube sa mi zda, ze ma ovela lepsie ovladanie ako twitch. Lepsie sa posuvaju videa dopredu/dozadu a zerie napriklad menej dat ako twitch (ked to pozerate niekde vonku na mobilnych datach).
Ja som ho tiez objavil len pred vyse dvomi rokmi a uz vtedy to bola bezna vec, strasne rychlo vznikaju (a zaroven aj prestavaju byt IN) tieto socialne siete, citim sa stary :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

vcera som objavil tam nieco ako "ASMR" co som najprv vobec nechapal vo co go: zeny lížu mikrofon, napodobnuju mlaskanie pri jedle ci zoberu nejaky uplne banalny predmet a pomocou neho generuju zvuk. Alebo sleeping tuby. Alebo si zaplatis a "twitcherka" si napise na telo slovo ktore si si vybral /bodypainting?/. Co ma prekvapilo su pocty divakov, som myslel ze to bude minoritna zalezitost, ale v sktucnosti niektore tieto kanaly maju tisice pozerajucich /a cast platiacich za to/ sa v rovnakom case, co mi pripada dost sila, nikdy ma ani vo sve nenapadlo co vsetko mozu ini povazovat za zaujimavé :D

Frco
suhlasim ze YT ma lepsie ovladanie, Twitch mi pripada v tomto trochu nesikovny, ale mozno je to tak naschval, aby sa prave od inych podobnych stránok odlisovali a tym boli exkluzivny
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak to ASMR nechapem ani ja...Ale to je uz pomerne "stare" tiez. Neni to len domenou twitchu. Prislo to myslim z vychodu (ako vacsina podobnych uchylnych chu****). Ohladom ASMR su clanky na nete celkom zaujimave, ze niekomu to pocuvanie zvukov moze robit dobre (a nemusi pri tom pozerat obraz). Osobne si ale myslim, ze ludia skor pozeraju radsej obraz a honia si ho na tych peknych aziatkach, ktore tie zvuky produkuju :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

ASMR je huste, tiez som z toho prvy krat padol na zadok ... ale postupne na to vznika tolerancia .. a dnes uz to tiez robia hlavne kur*y, co opickuju dokola to iste a len sa chcu zviest na vlne. chce to mat aj kvalitny setup a ziadny sum v pozadi (to ma bohuzial vacsina kanalov) ..

najlepsie su tie 3D / binaural ASMR. to je v podstate nieco ako toto

ma to podobne ucinky, ta nahravka koluje po internete uz snad 15 rokov, ale este si pamatam na ten zazitok, ked som to pocul prvy krat a striasalo ma na krku :o
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

gogo956 napísal: 24 apr 2021, 16:22 *****HERO*****

to ze niekto je v bikinach v gumenom bazeniku, alebo tancuje v šortkách, to clovek vidi hocikde v lete vonku. Co je na tom zle, ked sa na to ludia chcu pozerat? Pre prevadzkovatela je lepsie ked ma sirsiu ponuku zamerania kanalov.

Ide skôr o to ako funguje politika twitchu, niekomu dajú ban (3-30 dní) za to že náhodou otvorí link z chatu a vyskočí mu tam niečo čo je proti policy (nahota,sebapoškodzovanie, etc) ... akože sa to objaví na obrazovke 1-3 sekundy a už má za to daný streamer postih, trikrát takéto niečo a na platforme si skončil, nehovoriac o tom že po čas tej doby kedy si zabanovaný nemôžeš sa ukázať u iného streamera na streame, ani sa s tebou nemôže ten streamer baviť alebo hrať hry. Bizár je že twitch ti ani nepošle správu že kvôli čomu si bol zabanovaný, iba to že si bol. To znamená žiadne odvolanie, žiadny čas ako dlho budeš mať ban.

Ale gratulujem ti že si objavil twitch, sledujem túto stránku už viac ako 5 rokov ..fandím im, ľudia si na tom urobili kariéru.

PS: https://gaming.ebaumsworld.com/articles ... cial-share
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko

ohladom tych banov, odhadujem, ze taky prisny postup je kvoli legislative. Musia dohliadnut aby material ktory je tam pristupny bol v sulade so zakonom nakolko navstevnici su aj maloleti. Ak by na to firma kašlala, tak by sa lahko mohlo stat, ze im regulator naparí velku pokutu, ci rovno obmedzi cinnost, taketo veci sa sleduju.
Vedel som aj v minulosti ze existuje Twitch, len vzdy som mal predstavu ze je to cele o tom ze tam teens hraju hry, takze bolo prijemne prekvapenie ze ta ponuka je reálne ovela širšia.
Lutujem ze neviem spanielsky, je tam obrovske mnozstvo zaujimavych kanalov ale v spanielcine..

Inac ti aktéri ktori prevadzkuju vsetky tie simps/stupid chanely to vobec nemaju lahke, ked vidim ako im niektori nakladaju a robia si z nich srandu :D to už vidim na prijemnejsiu pracu fárať do bane
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ASMR mám aj ja. Dokonca som o tom chcel písať diplomovku, ale vtedy o tom bolo presne 0 zdrojov v databázach a keď som o tom hovoril docentovi, tak na mňa čumel ako na pacienta. :D Prišlo mi to skôr ako neuropsychologická alebo neurologická téma a na to sme v labáku nemali ani dostatočné vybavenie, tak som si radšej vybral inú tému. Pred nejakou dobou som si pozrel databázy, ako výskum pokročil a skúma sa to. Aktuálne sa vedci prikláňajú k tomu, že ASMR je forma synestézie, konkrétne sluch-hmat.
post1886202.html?hilit=ASMR#p1886202
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

gogo956 napísal: 27 apr 2021, 17:54 Inac ti aktéri ktori prevadzkuju vsetky tie simps/stupid chanely to vobec nemaju lahke, ked vidim ako im niektori nakladaju a robia si z nich srandu :D to už vidim na prijemnejsiu pracu fárať do bane

Niekto pošle svoje zarobené peniaze kde atakuje streamera. Kto je na tom lepšie? Ten kto minie tie peniaze alebo tie kto tie peniaze zarobí? Jasné že veľa ľudom to nie je príjemné znášať tieto urážky a celý ten tlak, ale na druhú stranu sú ľudia ktorý sa v tom vyžívajú a radi robia kauzy.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Cize Matovic by mal zacat streamovat :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Martin Dano by sa tam podla mna krasne ujal :D

btw https://refresher.sk/93679-Andrej-Bican ... a-Rozhovor .... Twitch > STV
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Obaja by dostali skôr ban, než by začali. :D

Spolubývajúci sa chcel stať streamerom a tie obmedzenia a pravidlá, sú dosť limitujúce aj keď máte kanál označený ako 18+. Hodilo mu to napríklad ban za to, že na gitare hral ich vlastnú skladbu. :D Vraj porušenie copyrightu.
Za ten rok, čo to robí, tam priemerne na streame má +-25 ľudí a aj to len skrz to, že je akože "celebrita". Zarobiť za ten rok mohol tak 3000€, čo natlačil do PC, monitorov, hier a techniky.
Napísať odpoveď