Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa wladas »

Alebo opacny extrem. Zavedme stanne pravo aspon na rok. Definitivne to pomoze.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

wladas napísal: 28 apr 2021, 21:18 Alebo opacny extrem. Zavedme stanne pravo aspon na rok. Definitivne to pomoze.
presne tak. v UK lietali vojenske helikoptery a sniperi strielali omracovacie projektily na kazdeho kto bol mimo svoj dom a na ulici policajti bili ludi bez prekrytia tvare obuskami do nemoty. :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 28 apr 2021, 21:14 vidis to, v mojom vnimani ekonimiky je dolezity kazdy zakaznik ci klient. kedy vymru, tak sa nerespawnuju novi.
myslis tych 80 MEGA novych len za minuly rok?
dnes davas teda ine perly, zacinam si mysliet, ze to pises len pre pobavenie publika :D
a to mna nazval Hugo cynickou bestiou...
fakty > pocity
e? ved ty si dal clanok o tom, ze aspon stvrtina obyvatelov Indie uz ma protilatky.
nie, ze ma, ale ze je to predpoklad
nezda sa mi, ze by to nejak nemuselo platit
urcite mas ale zdroj na lepsie cisla o seroprevalencii, vopred dakujem za ich poskytnutie
tak snad sa objavi a da zapravdu aj obsahu spravy.seznam, podla ktoreho si ma nazval klamarom, aj ked udaje zo sveta ukazuju, ze tam pravda snad bola len v tom, ako imunita funuguje a v nicom inom.
a teda co ine tvrdila pani docentka Mengele?
uz aj to, ze si pochopil ako funguje imunita, povazujem sa prinosne
brm napísal: 28 apr 2021, 21:16 Zavrime všetkých 50+ do izolovaných koncentračných táborov, aby sa nenakazili a nezaťažovali zdravotníctvo a márnice... a mladí nech sa veselo premorujú. Ako dlho im bude trvať premorenie? Mesiac? Rok? 10 rokov?
rovnaka otazka ako na Blastbita: podla teba snad Slovensko uz premorene nie je?
podla teba si virus 15.3. povedal, ze na Slovensku sa mu uz nepaci a pobalil saky paky a siel do paze? tak nejak? :lol:
wladas napísal: 28 apr 2021, 21:18 Alebo opacny extrem. Zavedme stanne pravo aspon na rok. Definitivne to pomoze.
toto ma tiez celkom fascinuje
tak Slovensko je asi 6. najhorsie v pocte pripadov na svete a dookola tu niektori budu kuvikat, ze sme nemali dostatocne opatrenia a nenosia sa ruska a nedodrzuju sa odstupy a bla bla bla, pritom snad jedina tvrdsia moznost je totalny lockdown
fakt nepochopim toto sebatryznenie, ked data hovoria uplne jasne kto je a kto nie je ohrozeny a zbytok sveta si moze dalej zit svoje nudne zivoty
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

beardie- "5. urobiť riadené premorenie vo Svedsku a v Cíne je velký rozdiel. V SR máme tiež premorenie, dopadlo zle."
v 5. tom bode som písal že SR je premorené, ale žeby nam to pomohlo si nemyslím. Virus je len tak silný ako mu to ludia dovolia.
Ak dodrzuju opatrenia ako si posilnuju imunitu a ako sa očkuju. Ty si tvrdil že sme mali slabé opatrenia :D to narážam na to tvoje kuvikovanie že tu niektorí kuvikujú :D Toto delenie kto je a neni ohrozený pri infekčnom ochorení sposobujucom zápal plúc, srdcoveho svalu, následky po covide.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 28 apr 2021, 22:50Ty si tvrdil že sme mali slabé opatrenia
NIKDY som nic take netvrdil
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Písal si o adekvatnych opatreniach a mali sme ich? nemali sme ich preto sa neriadene premorilo SR. Len ked už je naozaj zle sa pristupilo na logické opatrenia a ich dodržiavanie a vdaka tomu a očkovaniu ide krivka dole.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 28 apr 2021, 23:04 Písal si o adekvatnych opatreniach a mali sme ich? nemali sme ich preto sa neriadene premorilo SR.
no pod, skusim ti to vysvetlit, kedze tebe som to vysvetlil este len asi 7x:
- adekvatne opatrenie znamena, ze sa vedci pozru na cisla a po ich spracovani sa nastavia opatrenia
- kedze je umrtnost starych a chorych statisticky vyznamna, tak sa tieto skupiny co najlepsie izoluju
- na zbytku populacie nezalezi, lebo pre drvivu vacsinu z nich je covid podobne nebezpecny ako chripka, a teda tejto masivnej skupine ludi je umozneny bezny zivot
- voila - vacsina starych a chorych je zachranena, zbytok obyvatelstva je premoreny a nasledne moze starych a chorych nakazit len velmi obmedzene
len ked už je naozaj zle sa pristupilo na logické opatrenia a ich dodržiavanie a vdaka tomu a očkovaniu ide krivka dole.
skusim ta naviest logicky - boli na Slovensku nejake zmeny v opatreniach medzi 1.1.2021 a 15.3.2021?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 apr 2021, 22:47 myslis tych 80 MEGA novych len za minuly rok?
dnes davas teda ine perly, zacinam si mysliet, ze to pises len pre pobavenie publika :D
ja neviem aku hru to hras, ale narodenim sa clovek nestava zakaznikom ci klientom. takze, to skor ty perlis na pobavenie ludi
fakty > pocity
mozes podlozit fakt, ze sa covid nazyva aj reformou dochodkoveho systemu?
nie, ze ma, ale ze je to predpoklad
nezda sa mi, ze by to nejak nemuselo platit
urcite mas ale zdroj na lepsie cisla o seroprevalencii, vopred dakujem za ich poskytnutie
z dat z Indie sa ti zda, ze nieco z toho plati? lebo za 4 mesiace mohli by pekne premoreni vsetci a opat by zomierali len na hlad, spinu a biedu.
a teda co ine tvrdila pani docentka Mengele?
uz aj to, ze si pochopil ako funguje imunita, povazujem sa prinosne
v Indii ci Brazilii ani jedno z uvedenych.
rovnaka otazka ako na Blastbita: podla teba snad Slovensko uz premorene nie je?
podla teba si virus 15.3. povedal, ze na Slovensku sa mu uz nepaci a pobalil saky paky a siel do paze? tak nejak? :lol:
pritom snad jedina tvrdsia moznost je totalny lockdown
pozorujuc tak veci na Slovensku, ale tam uz rok nic ako lockdown nebolo. moct vycestovat do Karibiku, vratit sa a nebyt v karantene? chodit na prechadzky v 10 a viac ludoch? plne MHD ludi? auta vsade pod horami? horske apartmany premene na cosi co moze byt otvorene?
to Slovenskom malo byt premorene uz pred Vianocami s tymi ziadnymi opatreniami. a nic.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie
:D a tebe to tu ludia vysvetluju snád len 50 strán o premorovaní, vysvetluj teda premorovanie vedcom ktorý sa poväčšine zhodli, ze riadené-neriadené premorovanie má dopady na celý štát/štáty :D Stále nerozumiem ako možeš deliť ludí na nerizikových a rizikových. Plucny mor je rizikový pre vsetkých, ale okej do konca roka pribudne dalších 100 strán na túto tému. A na konci roka bude svietiť slovo premorovanie je super lebo sak cigani pokapu nebudu brať dávky,dochodci pokapu lebo su starý a nechce sa nam o nich starat a platit im dochodky, Indov, Cinanov je ako maku tých keby skape aj miliarda je to okej, atd..v podstate je to tak ale budme humánny a nie cynický, každý raz umrie nikto nevie ako. Len každý chce umrieť inak a nie dusením sa celé dni čo lapá po dychu.
Uz sa vyjadrujem len na temu očkovanie temu premorenie, v tom mám jasno aj od ludí ktorých poznám v zdravotnictve aj od vedcov. :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mňa by zaujímalo, ako beardy mal covid, či mu niekto z rodiny zomrel a pod. Ľudia po osobnej skúsenosti zvyknú vnímať štatistiku inak, keď sa "čísla" premenia na reálne osoby a ľudské osudy...
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 apr 2021, 23:13 ja neviem aku hru to hras, ale narodenim sa clovek nestava zakaznikom ci klientom. takze, to skor ty perlis na pobavenie ludi
ale stava, je sucastou tej tvojej ekonomiky ("v mojom vnimani ekonimiky je dolezity kazdy zakaznik ci klient")
rovnako ako nejaky prave narodeny African je zakaznikom firmy spravujucej GIS aj nejaka v decembri zomrela babka z Aberdeenu - ziadno
mozes podlozit fakt, ze sa covid nazyva aj reformou dochodkoveho systemu?
boze moj, niekedy uz fakt neviem, ci to robis naschval alebo si nechapavy
ironia? poznas to slovo?
image_2021-04-28_231834.png
image_2021-04-28_231834.png (27.56 KiB) 871 zobrazení
P.S.: naposledy to v tejto teme pouzil hojko, vyplakavanie o cynizme prosim smeruj na neho
z dat z Indie sa ti zda, ze nieco z toho plati? lebo za 4 mesiace mohli by pekne premoreni vsetci a opat by zomierali len na hlad, spinu a biedu.
ked je vo februari 25 % obyvatelstva premoreneho, cize po povedzme 11 mesiacoch od prvotneho vyskytu choroby, ako dlho bude trvat premorenie aspon dalsich 25 % obyvatelstva? takto z fleku ti poviem, ze to 3 mesiace asi nebudu
ked sa na konci marca vyskytnu na jednom mieste 3 miliony ludi a mnoho z nich je nakazenych, ako dlho bude trvat rozsirit to medzi dalsie desiatky milionov pri zapocitani vplyvu mutacie? asi 3 tyzdne - sme tam

inak, pamatas sa na tie vyjadrenia o splosteni krivky, dodrziavani epidemiologickych doporuceni a podobne kecy? no prave to sa v Indii nedialo, ta akcia konajuca sa raz za 3 roky si vyberie svoju dan, ano, zomru aj nevinni, je to smutne, neda sa s tym nic robit
hovori sa "vidiet Pariz a zomriet", v pripade Indie mozeme vdaka Kumbh Mela 2021 predchadzajucu frazu modifikovat na "napit sa z Gangy a umriet"
v Indii ci Brazilii ani jedno z uvedenych.
mozes prosim odcitovat cely odsek, kde sa o tom hovori?
pozorujuc tak veci na Slovensku
pozorujes zle
Blastbit napísal: 28 apr 2021, 23:16tebe to tu ludia vysvetluju snád len 50 strán o premorovaní
ocividne nedostatocne
vysvetluj teda premorovanie vedcom ktorý sa poväčšine zhodli, ze riadené-neriadené premorovanie má dopady na celý štát/štáty
na tejto vete by som sa s nimi samozrejme zhodol
takychto vseobecnych nicnehovoriacich fraz ti vygenerujem niekolko, napriklad - ked sa rano zobudim, slnko vychadza
moze byt?
Stále nerozumiem ako možeš deliť ludí na nerizikových a rizikových.
ehm, statisticke skumanie?
Plucny mor je rizikový pre vsetkých
bavime sa o covide, nie o more, pricom dopad covidu je dokonale znamy od maja/juna 2020
ephramko napísal: 28 apr 2021, 23:22 Mňa by zaujímalo, ako to beardy má, či mal covid, či mu niekto z rodiny zomrel a pod. Ľudia po osobnej skúsenosti zvyknú vnímať štatistiku inak, keď sa "čísla" premenia na reálne osoby a ľudské osudy...
moja existencia je z globalneho hladiska irelevantna, nepovazujem sa za prevratny prinos spolocnosti
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 28 apr 2021, 23:30moja existencia je z globalneho hladiska irelevantna, nepovazujem sa za prevratny prinos spolocnosti
Tak jasné, z pohľadu vesmíru sme ako zrnká piesku na Sahare. Mne skôr išlo o to, že osobná skúsenosť, by ti pomohla "bojovať" s tou "dehumanizáciou" štatistiky a potom by si si uvedomil, že nehovoríš o číslach, ale hovoríš o konkrétnych ľuďoch, ktorí mali nejaké túžby, očakávania do budúcnosti, vzťahy a pod. Ako keď som tu vravel, že spolubývajúceho kolega mal dcéru 20R+-, ktorá sa v noci zadusila, lebo ju z nemocnice vrátili, že nemajú voľné miesta na ventilácii a kyslíku.
beardie
Redeemer
Redeemer

zaujimaju ta osudy nejakych bezmennych ludi z konca ulice ineho okresneho mesta? ineho kraja? ineho statu? ineho kontinentu? kazde umrtie je smutne, ale treba byt realista, hodnotu 0,3 akceptujem
v nasej rodine umrtia na covid kopiruju celosvetove statistiky - vacsina bola 70+
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Áno, ľudia zomierajú a všetci raz zomrieme, či už to bude zajtra alebo o 50 rokov. Proste mňa tie individuálne osudy zaujímajú (kľudne to môžeš brať ako moju profesionálnu deformáciu), ale pre mňa to vždy bude človek, ktorý nie je len číslo v štatistike (aj keď je to na druhej strane zemegule)...neplánoval, že po nakazení skončí do pár dní v plastovom vaku ako kus odpadu, všetci mali nejaké rodiny a ľudí, ktorí ich mali radi... Tiež mám tetu, ktorá bola "70+", ale kľudne si tu mohla požiť aj do 100ky, keby si jej sprosté deti nemysleli, že covid je "chrípočka" a nenakazili ju... A v tejto situácii sa človek nemôže ísť ani normálne rozlúčiť na pohreb. Môže si akurát v duchu zaspomínať a dúfať, že smrťka si po neho príde vo chvíli, keď na to bude pripravený.
beardie
Redeemer
Redeemer

zaujimas sa len o osudy obeti covidu alebo aj o obete rakoviny pluc, hrtanu, hrubeho creva a kardiovaskularnych chorob sposobenych nespravnou zivotospravou, ktorych je o rad viac?

ak o vsetkych rovnako, tak je to spravne
ak len o jednu specificku medialne pretlacanu skupinu, tak sa s tym stotoznit neviem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Časom uvidíme štatistiky, ako narástli obete rakoviny pluc, hrtanu, hrubeho creva a kardiovaskularnych chorob z dôvodu, že všetci zdravotníci na nich srali, keďže zachraňovali životy obetiam zbytočného premorovania.

Šéf patológov v nedávnom rozhovore spomínal nárast úmrtí na tieto neliečené choroby.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ten zásadný rozdiel je v tom, že rakovinu pľúc, hrubého čreva atď. atď. na teba nepľuvne kde kto do ksichtu v električke alebo v práci a rovnako to ty ďalej nepľuvneš nikomu do ksichtu, takže ak ťa to postihne, je to buď tvoja vina (zlá životospráva atď.) alebo proste smola.
Kdežto ak niekto zomrie z dôvodu, lebo je ktosi iný príliš pohodlný na to, aby si nasadil rúško, povedal by som, že to nie je rovnaká situácia a treba sa o ňu zaujímať viac, aj v médiách.
beardie
Redeemer
Redeemer

brm napísal: 29 apr 2021, 10:16Šéf patológov v nedávnom rozhovore spomínal nárast úmrtí na tieto neliečené choroby.
o tom som hovoril tiez uz pekne dlho, neliecene pripady vystrelia a umrti bude viac ako na covid
samozrejme na tvojom nazore na premorenie sa nezhodneme, ale to k diskusii patri
Muffi napísal: 29 apr 2021, 10:17to nie je rovnaká situácia a treba sa o ňu zaujímať viac, aj v médiách.
rozumiem, lenze potencialnych covid umrti je vyrazne menej ako tych ostatnych mnou spomenutych
totiz, aj keby sa na covid nakazil kazdy jeden clovek na Slovensku, tak celkovy pocet umrti bude pod 20000, viac ludi na covid umriet nevie, aj keby "chceli", lebo nie su sucastou ohrozenych skupin

niektori urcite budu bluznit o 50 % alebo o 300 000 ludoch, ale to je fikcia nezakladajuca sa na pravde, je to skratka loz

btw, doteraz bolo na Slovensku 5000 odvratitelnych umrti rocne, za 2,5 roka sa dorovnavali pocty covidovych umrti a takmer nikoho to nezaujima
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Muffi napísal: 29 apr 2021, 10:17 Kdežto ak niekto zomrie z dôvodu, lebo je ktosi iný príliš pohodlný na to, aby si nasadil rúško, povedal by som, že to nie je rovnaká situácia a treba sa o ňu zaujímať viac, aj v médiách.
Je to rovnaka situacia, tak ako rakovinu moze ovplyvnovat aj zivotny styl nie len smola tak je to aj s covidom. Vacsina ludi sa nakazi preto, lebo sa dostatocne nechrania. Napriklad to co spominas sa da jednoducho vyriesit obmedzenim kontaktu s ostatnymi ludmi v interieroch, dezifenkciou, dokladnou hygienou ruk a dotykovych ploch (hlavne mobilov). A ked uz naozaj musis byt v interieri s niekym mimo domacnosti, tak si vies nasadit ffp3 respirator ktory uz nie je ani drahy a nemusi ta zaujimat ci ten druhy clovek ma rusko alebo nie, pretoze teba bude chranit ten respirator za predpokladu ze si ho samozrejme dobre nasadis a vies ako mas s nim manipulovat.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie, kde beries tu bohorovnost, ze nemoze zomriet viac ako 0,3% populacie?

ved az pri Indii si pripustil mutacie. co ked je dnesna ohrozena skupina neplatna na indicku mutaciu a ked sa dostane do Europy, tak mame na male vsetci?

z ekonomickeho hladiska je relevatny dospely clovek. ma co ponuknut na trhu. ci uz svoju pracu, alebo majetok. ak aj novoredenec zdedi majetok, az do plnoletosti s nim nemoze disponovat. preto je pre ekonomiku nutne mat dospelych, ktori minaju na sluzby a tovary.
ak by si to chcel vztahovat na mna, tak maly African potrebuje len svoju matku, ktora mu zabezpeci vsetko. babicka v Aberdeene potrebovala elektriku a aj signal na telefon, takze ona potrebovala moju pracu. novorodeny African bude musiet dorast kym pre neho bude moja praca relevantna.
Napísať odpoveď