Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 29 apr 2021, 14:21 beardie, kde beries tu bohorovnost, ze nemoze zomriet viac ako 0,3% populacie?
kratka odpoved: lebo data
dlha odpoved: miesta s apokalypsami, napr Manaus, maju pod 0,4 %, pokojne sa bohorovne dohodnime na 0,4 %, nemam s tym problem
ved az pri Indii si pripustil mutacie. co ked je dnesna ohrozena skupina neplatna na indicku mutaciu a ked sa dostane do Europy, tak mame na male vsetci?
z britskej mutacie sa robila pohroma a nakoniec ma umrtnost rovnaku ako ta povodna, len sa rychlejsie siri
zatial som taktiez nevidel relevantne vysledky realnej reinfekcie (realna znamena, ze prve "ochorenie" nebol len pozitivny vysledok) u vacsieho mnozstva ludi (hovori sa o 1 az 2 %) a ani v tychto pripadoch nebyval vysledok fatalny (resp statisticky nevyznamny, co moze byt skreslene inymi ochoreniami)
nevidim dovod, preco by mala byt indicka ina, ak tomu zatial nic nenasvedcuje, ak bude, tak svoj nazor prehodnotim
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ono máte každý kus (svojej) pravdy.
Je to o uhle pohľadu. Každá zbytočná smrť je - zbytočná.
A pravdou je aj to, že umierali (necovidoví) ľudia zbytočne pre zahltenie nemocníc - hoci ono už zdá sa skončilo. Otázka dokedy. Nikde vo svete na takýto chaos neboli dôkladne pripravení.
India - aj to je na dva pohľady - v absolútnych číslach to znie hrozne. V percentách (zatiaľ, lebo raketový nárast) - nie.
Tu si naklikajte, čo je komu blízke...:

https://ourworldindata.org/explorers/co ... OL~HUN~IND
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

No je vidieť, že to očkovanie je opäť nezvládnuté. Je zaujímavé ako prideľuje ľudom tie vakcíny... Kamarátky sa registrovali v rovnakom okrese cca 5 min za sebou. Z toho ta mladšia a zdravšia dostala do 20 min. termín hneď na druhý deň (pfizer) a ta staršia s chronickými ochoreniami nie :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie
chcel si "nicenie datami". tuto studiu plni cisel si uz mal cas precitat?
jackb napísal: 17 apr 2021, 13:48 Lancet a nie spravy.seznam na temu ziskanej imunity po prekonani. Comu verit viac a praco prave Lancetu?
https://www.thelancet.com/action/showPd ... %2900675-9
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

NHISPVM napísal: 30 apr 2021, 19:38Je zaujímavé ako prideľuje ľudom tie vakcíny...
Podla mna to vobec nie je zaujimave. Skor smutne. Jednoducho zle naprogramovany system, zle vyhodnocuje poradie.
Prílohy
180283875_10225624920234212_866706532208619233_n.jpg
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Poviem vam funny story. Spolubyvajuci mal vcera pozitivny antigen test, ale nemal ziadne priznaky ani nic, sa mu to nezdalo, tak dnes rano sa objednal na PCR. Medzitym mu volali za ten pozitivny antigen test, tam spomenul, ze bol na PCR tak mu povedali, ze to bude riesit policia, ze porusil karantenu. Ja som bol tiez hned na antigen a som negativny. On nahlasil teda, ze som ja jeho spolubyvajuci, musel som nadiktovat vsetky udaje, objednali ma na PCR o tyzden v piatok a povedali mi, ze od vcera mam byt v karantene 19 dni. 19? Som sa 3x spytal, ze ano.

Gol je, ze ten PCR z dneska mu vysiel negativny. Takze sme 19 dni v karantene a sme obaja negat. Pohode system nie?
NHISPVM
Star
Star

Nadeo, čo ti poviem :) Je to hlúposť... Aj to, že ho bude riešiť polícia, pritom na cestovanie PCR testom sa porušenie karantény nevzťahuje a je možné sa ho zúčastniť... To, že máte byť v karanténe aj napriek negativnému testu nie je až taká novinka, pretože tiež s tým mám skúsenosti už od minulého roku, kedy sa taktiež jednalo len o kontakt s pozitívnou osobou a na 6ty deň vyšiel PCR negatívny, avšak aj tak sa karanténa musela dokončiť (v tom čase 14 dní). Čo je ale prekvapujúce je tých 19 dní...
wladas napísal: 30 apr 2021, 20:04 Podla mna to vobec nie je zaujimave. Skor smutne. Jednoducho zle naprogramovany system, zle vyhodnocuje poradie.
No asi tak... Absolútne trápne opäť, ale tak čo... Prihlásil som sa aj ja :D A keď môžu byť iní (mladší a zdravší) očkovaní pfizerom, tak som si povedal, že budem aj ja :D Ak mi pridelia inú vakcínu, tak termín zruším a registrujem sa znovu... :sly: Už dosť som doplácal na druhých. A budem to opakovať kým mi ten ich systém nepridelí vakcínu, ktorou som ochotný sa zaočkovať
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ked mu PCR vysiel negativny, to znamena, ze na 100% je negativny? Lebo silno rozmyslam ze to budem mat pi*i
NHISPVM
Star
Star

Nič nie je 100%, takže kľudne môže byť pozitívny, aj keď tuším PCR test má 99,97% presnosť ? (nie som si tým istý, ale presnosť je určite nad 99%). Ďalšia vec je, že v čase odberu ešte negatívny byť mohol. Pretože, väčšinou sa prejavia prvé príznaky na 5ty deň a zistiť (infekčný je) sa to dá 2 dni pred vypuknutím príznakov, teda 3 deň... Avšak sú zaznamenané prípady kedy sa to tak stalo tuším na nejaký 18 deň ? Teda PCR test by ho ukázal ako pozitivného na 15 - 16 deň. Takže 100% to nie je, mohlo sa stať aj to, aj keď je veľmi pravdepodobné, že len zlé ukázal AG test... V každom prípade asi ti neostáva nič iné, len 19 dní čakať. Porušenie karantény sa tresta rovno pokutou 1667€ a nie upozornením ako to je v prípade rúška, alebo porušenia zákazu vychádzania... Takže to si už zváž ty, ale asi s tým nespravíš nič...Je však divné tých 19 dní... Pretože 10 sa ešte dá :D

// Môžeš zavolať ešte na infolinku uvedenú na korona.gov a popýtať sa tam, možno povedia niečo iné :D Aj keď pochybujem...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pri negativnom PCR by som mal cely pozitivny antigen total na salame.

Autoeditácia príspevku po 2 min 15 sek:
Aj ked z druhej strany zadara byt na PNke....
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No my sme zivnostnici co robime z domu ajtak, cize PNka nic.. Len nam to dost rapidne prekazilo plany na nasledujuce 2 tyzdne.. Len mi pride dost blbe, ze musime byt v karantene aj ked sme negativni obaja. Skusim daco povolat ale nevidim to ruzovo
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 apr 2021, 19:39 beardie
chcel si "nicenie datami". tuto studiu plni cisel si uz mal cas precitat?
precitam si to hned ako mi povies, preco si covid na Slovensku zbalil kufre a stahuje sa prec, a teda ci to nemoze byt ani nahodou premorenim
/jk
jackb
Redeemer
Redeemer

Spoiler
The median interval between primary infection and reinfection was more than 200 days.
Tak ja som si zapol stopky a opytam sa v novembri ako sa mu podarilo vratit. Za podmienky, ze sa nepodari preockovat dost ludi Dobre? :)
beardie
Redeemer
Redeemer

do oktobra bude preockovanych dostatok ludi pre kolektivnu imunitu + ako teraz vidime, uz teraz je Slovensko dostatocne premorene, aby pocty nakazeni prudko klesali
virus sa samozrejme vrati, len vyzabija vyrazne menej clenov ohrozenych skupin
nie som si uplne isty, v com to popiera moje vyroky

inak, precital som si vycuc a je 84% sanca na nizsiu sancu infekcie a udrzanie protilatok v priemere 7 mesiacov
v com sa to lisi od toho, co hovori doc. Mengele (dost ubohe nazyvat ju tak, ze?)?
jackb
Redeemer
Redeemer

vyhladanie hovori, ze take oznacenie pani docentky si pouzil len ty. ja som za napad hodny Mengeleho nazval cely napad vystavit virusu co najviac ludia, hlavne ked cielom je len zistit ako dlho tie protilatky vydrzia.

snad sa s tym preockovanim nic dalsie nepokazi a podari sa to. ako sam pises, z Lancetu je zrejme, ze protilatky voci SARS-Cov-2 niesu po prekonani na cely zivot, ako to to bolo u pani docentky (teda ta sa cislam vyhla uspesne) ale len priblizne polroka. tak rychlo ockovat a nerobit pri tom kraviny.
beardie
Redeemer
Redeemer

mas pravdu, za Mengeleho som bol tebou oznaceny ja, to je pravda, musis totiz vyhladat "Menegele"
bolo to vtedy, ked som upozornil, ze krajina s otvorenym rezimom ma menej umrti ako uzavrete niektore krajiny

len tak pre doplnenie, ze nie su v tele protilatky este neznamena, ze sa nevie branit, to som tu uz viackrat vysvetloval a preto som chcel, aby si si ten clanok od pani docentky znova precital, asi som nebol dostatocne priamy a dorazny
Chci ještě říct jednu důležitou věc, co nevím, jestli je úplně veřejnosti známá. Princip je takový, že tělo si pro zvládnutí infekce nejdřív vybuduje armádu T-lymfocytů, ty pak aktivují B-lymfocyty, které následně produkují protilátky. T- a B-lymfocyty jsou paměťové buňky. Tato paměťová imunita je něco, co v těle člověka může přetrvávat i roky, takže pokud si ji vybudujete, tak je vás schopna nějakou měrou chránit od těžkého průběhu nákazy delší dobu. A očkování má navodit podobný stav. To znamená, že tam nejde o to, aby se člověk vůbec nenakazil, ale o to, že pokud se nakazíte, nemáte průběh, který je fatální.
jackb
Redeemer
Redeemer

tesi ma, ze si prvy krat priznal, ze aj ja mozem mat pravdu, aj ked to nie je nic k premoreniu. Mengeleho si na seba vztiahol sam, ako vyhladanie s preklepom ukazuje.

a co v tej citacii je v zhode s Lancetom? moze pretrvat roky voci, v primere vydrzi 7 mesiacov?
znamena to snad, ze reinfekcia nie je len konspiracie a medialne bluznenie ale skutocnost? a preto bez rychleho ockovanie experimenty takmer ako od Unit 731 alebo v Tuskegee nemaju ziadny zmysel okrem cynickej 'reformy dochodkoveho systemu'
beardie
Redeemer
Redeemer

Môžeš si prečítať tu citaciu znova?

Pripadne podľa možností celý ten článok ale tentokrát s porozumením a bez krvavých oči?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nadeo napísal: 30 apr 2021, 20:13 Poviem vam funny story. Spolubyvajuci mal vcera pozitivny antigen test, ale nemal ziadne priznaky ani nic, sa mu to nezdalo, tak dnes rano sa objednal na PCR. Medzitym mu volali za ten pozitivny antigen test, tam spomenul, ze bol na PCR tak mu povedali, ze to bude riesit policia, ze porusil karantenu. Ja som bol tiez hned na antigen a som negativny. On nahlasil teda, ze som ja jeho spolubyvajuci, musel som nadiktovat vsetky udaje, objednali ma na PCR o tyzden v piatok a povedali mi, ze od vcera mam byt v karantene 19 dni. 19? Som sa 3x spytal, ze ano.

Gol je, ze ten PCR z dneska mu vysiel negativny. Takze sme 19 dni v karantene a sme obaja negat. Pohode system nie?
Neviete kto by vedel karantenu zrusit? Kde zavolat? Lebo fakt sa mi nechce doma tolko sediet. Toto nieje pripad, ze by sme realne boli s niekym nakazenym v kontakte, len falosne pozitivny AG test. Dik.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Začal by som na miestnom regionálnom úrade verejného zdravotníctva.
Napísať odpoveď