Znizenie DPH nie je v tomto bananistane zrovna efektivny socialny balicek.ephramko napísal: 05 máj 2021, 20:57 Podľa mňa by oveľa viac bežným rodinám pomohlo, keby na potraviny bola 10% alebo ešte nižšia DPH. Na všetky potraviny. A keby štát bral ľuďom menej peňazí zo mzdy.
Len to by si nové zamestnanie museli hladať tisíce úradníkov a aj politici populisti. Na Slovensku je doslova mantra, že občan je debil a potrebuje armádu politikov a úradníkov, aby mu najprv peniaze zobrali a následne mu malú časť vrátili v podobe nejakých "balíčkov".
Znizenie DPH pomoze najviac podnikatelom.
Pre normalnych pracujucich ludi je to absolutne zbytocne a pocitia to minimalne.
Najlepsie, ako vies pomoct pracujucim, je znizenie dane z prijmu a odvodov.
A dodatocnu dieru by mali latat dokladnejsimi danovymi kontrolami a zavedenim hmotnej zodpovednoti predstavitelov vlady s tym, ze ziadne prepisovanie majetku na rodinu a kamaratov ta pred prepadnutim majetku neochrani.
Lebo ked ma stat derave vrecka, tak ta diera sa nelata reformou dani na strane odvodov, ale v prvom rade treba zalatat skutocne diery.
A co sa tyka rodicovskeho prispevku, tak jasne, ze to nepomoze.
Dieta je zavazok aspon na dakych 25r a nie zdroj prijmov.
Toto je opat taka typicka nedomyslena Matov(p)icovina.
Financnu dostupnost byvania na komercnom trhu nehnutelnosti len tazko zo strany statu dokazes ovplyvnit. To je prave problem, ktory sa tu od 89teho nijako neriesil. Az prisiel Kollar minuly rok po nastupe do vlady s vlhkym snom o 20 tisicoch statnych bytov (alebo skor modernych unimobuniek) rocne.gogo956 napísal: 05 máj 2021, 21:23 to co podla mna obmedzuje moznosti ludi mat viacej deti, su financne menej dostupne velke byty v mestach, pridavky na deti aj keby boli 200e na veci nic nezmenia.
Vo velkych mestach by stat vedel pomoct najviac dostupnym prenajmom vlastnych nehnutelnosti, ktory by umoznil mladym ludom viac setrit. A to sporenie na vlastnu nehnutelnost by som dal ako podmienku takehoto lacneho prenajmu.