Fiat stilo 2002 16V 76kw
Fiat stilo 2002 16V 76kw
Caute,
mal som auto v servise aby mi zistili chybu preco nejde klima, zistili netesnosti ktore vyriesia lahko ale proste nemam elektricky zapojeny kompresor, cize sa kruti ale elektricku spojku nezopne po zapnuti klimatizacie. Spravil som to tak, že som zapojil kompresor na 12V bateriu, zopne elektricku spojku (je to počuť, cvaknutie, aj mi klesnu volnobezne otacky, taktiez zapnem klimu v aute ale klima nechladi mozno preto, že je "prázdna" alebo bude vadny kompresor alebo treba otvoriť nejaky ventil taktiež podobne ako ten kompresor, aby zapojil chladiaci okruh?
Vdaka za každý tip
FIAT Stilo 76kw 16v rv 2002
Vin: ZFA19200000190359
mal som auto v servise aby mi zistili chybu preco nejde klima, zistili netesnosti ktore vyriesia lahko ale proste nemam elektricky zapojeny kompresor, cize sa kruti ale elektricku spojku nezopne po zapnuti klimatizacie. Spravil som to tak, že som zapojil kompresor na 12V bateriu, zopne elektricku spojku (je to počuť, cvaknutie, aj mi klesnu volnobezne otacky, taktiez zapnem klimu v aute ale klima nechladi mozno preto, že je "prázdna" alebo bude vadny kompresor alebo treba otvoriť nejaky ventil taktiež podobne ako ten kompresor, aby zapojil chladiaci okruh?
Vdaka za každý tip
FIAT Stilo 76kw 16v rv 2002
Vin: ZFA19200000190359
Re: Fiat stilo 2002 16V 76kw
Ziatili netesnosti v com? Vsak klima je uzavrety okruh a teda ak boli netestnosti, tak vyfucala. Preco v servise neurobili tlakovu skusku pocas ktorej by odsali napln klimatizacie (ak daka ostala), natlakovali to vzduchom a pridali UV farbivo? Takto by nasledne po uniku zasvietili UV lampou a nasli ten unik, po oprave by zopakovali tlakovu skusku a ak by presla, tak by naplnili klimu chladivom. Povacsine je unik cez kompresor a tak ho treba vymenit.
Podla mna by si mal vymenit servis a dat to niekde kde robia klimatizacie.
Podla mna by si mal vymenit servis a dat to niekde kde robia klimatizacie.
Povedali, že netessnosť vyriešia za 40€ vedia odkial to fučí ale nemal som kabel ku kompresoru zavedeny, nezoplo ho, neviem kde zoženiem kabelaz ale skusil som na 12V baterku ci zopne kompresor aj ho zoplo, povedali, že si musi mvyriešiť kabelaž a ak bude dobry kompresor tak už len pretesnit okruh, naplnit a je to.
Nemas zapojeny kompresor (vcelku divne) a das do servisu auto aby zistili preco nejde klima? Velmi divna logika.
vies wladas nevedel som, teraz by som potreboval poradiť a nie blbosti písať... ako som to mal vedieť, že kompresor bude odpojeny?
Kompresor by nemalo ani zopnut pokial je klima vyfucana. Je to preto, ze napln kompresora tvori chladivo a olej, je to tak v pomere asi 5:1, cize napriklad 550mg chladiva a 110g oleja. Odchylky velke nie su, je to okolo +/-10mg pei oleji a okolo 20mg na chladive. Bez oleja by sa kompresor zadrel, takze snimac vyhodnoti nedostatocny tlak a odstavi kompresor.
Teraz mi povedz ako zistili unik? Pretoze ak zistili unik, tak klima musela byt natlakovana aspon vzduchom. A pokial tam dali vzduch, tak tam nemas chladivo. A ak nemas chladivo, tak ani olej. Este mi prezrad, ze preco nemas zapojeny kompresor? Co za servis ti to prosim ta opravoval? Co menili alebo chceli menit za 40 eur, aby sa odstranila netestnost?
Teraz mi povedz ako zistili unik? Pretoze ak zistili unik, tak klima musela byt natlakovana aspon vzduchom. A pokial tam dali vzduch, tak tam nemas chladivo. A ak nemas chladivo, tak ani olej. Este mi prezrad, ze preco nemas zapojeny kompresor? Co za servis ti to prosim ta opravoval? Co menili alebo chceli menit za 40 eur, aby sa odstranila netestnost?
Auto som kupil z autobazaru v zime, nenapadlo ma ze klima nebude funkcna. Teraz som zistil ze klima nefunguje, tak som dal auto do servisu, po dvoch dni mi povedali, ze je netesnost na spojoch ale že si mam zohnat kabelaz od kompresora klimy lebo mi tam chyba, neviem ako teraz dalej lebo servis mi tie kable nevie dodať 
Mozno chcu na mne len zarobiť, už som zaplatil 75€ za tlakovu skusku nejakym plynom, zistili netesnosť a teraz to viazne na kabelazi, že ak si ju zozeniem tak budu pokracovat dalej.
Mozno chcu na mne len zarobiť, už som zaplatil 75€ za tlakovu skusku nejakym plynom, zistili netesnosť a teraz to viazne na kabelazi, že ak si ju zozeniem tak budu pokracovat dalej.
Pozeram a to Stilo by malo mat 550mg chladiva R134a a 80mg oleja najnizsej viskozity PAM46.
Dakujem ti heker
75 eur za skusku? Vsak to sa robi za 20-30 eur. Obavam sa, ze ten kabel bude problem zohnat. Treba oslovit original servis Fiat, ze ci to vedia zohnat. Pocitaj s tym, ze mozno sa to predava len spolu s kompresorom a tak ti neostane ine ako zhanat z buracky alebo kupit daky repasovany kompresor s kablom.
Celá klíma je len o konforte za ktorý budem musieť cvakať ale čo už, aspon keby som mal electricku schemu zapojenia, verím, že to stačí už len pretesniť, naplnit a správne zapojiť kompresor a tlakovy spinac klimy a mam vyhrane. Idem hladat iny servis
Skus niekoho kto robi klimu, ved takych najdes pomaly v kazdom meste. Kompresor by mala dodavat firma Denso a pokial maju dodavatela na suciastky, pretoze mozu robit repas, tak by mohli vediet aj zohnat kabel. Tiez skus na nete najst firmy, ktore repasuju kompresor klimy a oslov ich, ze ci by nevedeli zohnat kabel.
Dakujem za tip, idem hladat.
Autoeditácia príspevku po 20 hod 21 min 49 sek:
Už so mto spojazdnil, kabelaz bola, ale ak som odizoloval tak bola tam prerobena (napajkovana) ina koncovka pre iny kompresor, teraz som dal original koncovku a aj farebnosť kablov sedí. Idem dat do servisu pretesniť a naplnit lebo prazdnu klimu nezapne.
Autoeditácia príspevku po 20 hod 21 min 49 sek:
Už so mto spojazdnil, kabelaz bola, ale ak som odizoloval tak bola tam prerobena (napajkovana) ina koncovka pre iny kompresor, teraz som dal original koncovku a aj farebnosť kablov sedí. Idem dat do servisu pretesniť a naplnit lebo prazdnu klimu nezapne.