co to znamena ze nevies prestat? rano sa zobudis, mas chut na cigaretu, povies si nemal by som fajcit, zabija ma to a aj tak si zapalis?René napísal: 25 máj 2021, 17:52 ahojte, otvorim tuto temu. Kvoli zdraviu by som mal prestat fajcit. Samozrejme viem, ze musim mat volu a motivaciu. Motivaciu mam, volu nie a neviem nijako prestat..
Najde sa tu niekto podobny ako ja, kto nevedel prestat a nakoniec prestal? Viete mi dat nejake tipy? Kludne kupim nejake tabletky, zuvacky, naplaste, cokolvek.
Vdaka
prestane iba ten kto chce prestat. ale musis ozaj ozaj chciet prestat, nie ze "mal by som prestat lebo mi doktor furt nieco hovori ci manzelka vyplakava". musis proste sam uverit ze chces prestat, ci uz si povedat ze mas dovod preco zit co najdlhsie a tomu podriadit svoje zlozvyky alebo si len povedat "hadam skutocne nie som taky chudak ze ma bude ovladat nejaka rulicka vysusenych listov".
ale popravde gogova taktika sa mi velmi paci. casto je to o tych zvykoch, k rannemu ritualu patri kava a ciga, poobede ciga, cez pracu sa kazdu hodinu ist trochu natiahnut a s kolegom si zapalit...
trochu by som to prirovnal k pitiu sladenych napojov. miesto toho aby si automaticky pri pocite smadu siahol po sladenom napoji, daj si vodu a tu kolu si vypi mimo tejto potreby, ako odmenu alebo ako relax ked sa nebudes venovat nicomu inemu ako pitiu tej koly. potom z toho postupne prestane byt bezna sucast dna ale nieco specialne co sa ovela lahsie kontroluje.