Ahojte, mam problem s starsim PC (pc fungovalo cca 2 a pol roka) a uz neviem ako dalej.
MB: Gigabyte B450M Aorus M
CPU: Ryzen 5 2600
RAM: HyperX 16GB DDR4 3200MHz (HX432C16PB3K2/16)
Vo stvrtok som pc vypol, ale na druhy den uz nepostlo. Po spusteni sa system a cpu fany tocia, rgb na doske a grafike svieti. Monitor nezaregistruje ziadny input.
Na doske svieti status led pri CPU a sem tam preblikne na DRAM.
Skusal som uz vsetky standardne ukony, odpojil nepotrebnu kabelaz, hdd.. vybral a vymenil ram / skusil v inych slotoch (ram je nova pred mesiacom vymenena za novy kus) a skusil spustit s jednou ram v roznych slotoch, resetol CMOS...
Vychadza mi z toho, ze problem bude cpu alebo doska? Nemam moznost otestovat pc s inym procesorom alebo doskou.
Napada vam nieco co by som este mohol skusit?
Problem s PC (Ryzen 5 2600 + B450)
Re: Problem s PC (Ryzen 5 2600 + B450)
Nikde som sa nedocital o grafickej karte a tento Ryzen nema graficky cip v sebe. Takze tam mas daku grafiku o ktorej nepises a problem by som hladal v prvom rade v nej. Treba skusit inu grafiku. Ak to nebude grafika, tak pravdepodobne doska. Dosku vies vyriesit tak, ze si kupis inu cez net a keby to aj tak neslo, tak ju vratis.
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Co pises je pravda, gpu v pc je GTX 1070 G1 Gaming 8G.
Tu som vylucil, kedze vyzera, ze napajana je. Ale radsej ju skusim cez tyzden na inom pc a podla toho uvidim. D.
Tu som vylucil, kedze vyzera, ze napajana je. Ale radsej ju skusim cez tyzden na inom pc a podla toho uvidim. D.
Neviem preco si ju vylucil. Ved tebe akurat pise monitor, ze nema signal. Cize monitor daky impulz dostane, ze sa pc zapol, ale to moze byt vsetko. Preto by som sa ako prve zamerap na grafiku a tu si dokazes pozicat aj skusit cez dakeho kamarata.
-
Sarger
Guru wannabe
Grafiku som dnes otestoval u kamarata a u neho funguje bez problemov. Tak sa zameriam na dosku.
-
hojko
Site Admin
Ako uviedol heker, vsak kup daku z netu cez Alzu a potom ju vrat. Alza nerobi problemy, takze by si nemal mat s tym problem.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
a co tak naopak otestovat kamaratovu grafiku u teba v PC?
Ja začínam zdrojom.