Komunikačná blokáda pri nových ľuďoch

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Peter244
Amateur
Amateur

Komunikačná blokáda pri nových ľuďoch

Príspevok od používateľa Peter244 »

Už má to naozaj nebaví, musím sa vypísať. Mám 27 rokov, mal som jeden vážny vzťah a bojujem so silnou komunikáciu blokádou pri nových ľuďoch.

Bojujem s tým celý život. Cca 5 rokov sa venujem extrémnym športom. Leziem, skialpujem a podobne.

Mám v spojení s týmito športami cca stovku kamarátov s ktorými športujem.

Tam ako tak úzkosť z komunikácie nepociťujem. Teda ak príde niekto nový, som zaseknutý a trvá to kým sa cítim v pohode.

Čím tí ľudia su v danom športe slabší, tak sa mi lepšie komunikuje keďže hovorím veľa o svojich zážitkoch a oni ma obdivujú.

Ale popíšem situáciu. Mám jedného kamaráta s ktorým sa poznám menej, žiadne spoločne záujmy, poznáme sa od školy. Poprosil ma on odvoz cez celé sk niečo vybaviť v hlavnom meste. Popri tom sme šli navštíviť dve dievčatá, mladé, pekne, nepoznal som ich.

Boli sme tam do noci. A ja dostal úplnú blokádu komunikácie, nevedel som čo hovorít, ich rozhovory mi boli cudzie o ľuďoch ktorých som nepoznal.
Prišla veľká úzkosť a ledva som sem tam niečo povedal a snažil sa zapojiť ale nedarilo sa mi.

Nevedel som o čom hovoriť. Oni troska pili a ja tam sedel a čumel a sem tam sa zasmial ak niečo vtipné povedali.
Potom to prišlo, kamarát si to všimol a začal že čo som nekomunikativny, čo nič nehovorím. Zalial ma pot a bol som v koncoch. Nevedel som ako reagovať. Obrovská úzkosť.
Modlil som sa nech už ideme preč. Na konci chceli tancovať a aj mňa jedna dievčina chcela aby som tancoval. Bol som úplne v prdeli, skúsil som ale obrovská úzkosť a smiešne pohyby…

Celé moje roky vystavovania sociálnym situáciám, tréning cestovanie po svete. Nič nefunguje pri ľuďoch o ktorých nič neviem a nemám sa čoho chytiť. Keď vidím ako oni voľné komunikujú bavia sa. Je mi to ľúto. Pri ľuďoch ktorých poznám dlho som aj vtipný, viem stále reagovať a podobne ale keď príde niekto nový a hlavne dievča. Koniec.

Neviem už čo viac urobiť pre to aby sa to zlomilo. Mám 27, trénujem roky a nič. Čo z toho že dokážem komunikovať len vo svojej bubline :/
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Komunikačná blokáda pri nových ľuďoch

Príspevok od používateľa Paťko »

Ja som na tom rovnako. Keď mám niečo niekomu povedať, tak mám v hlave úplne prázdno, nemám žiadnu myšlienku, ktorú by som chcel povedať. Jednoducho som taký. Ľudia si to hneď všimnú a cítim sa potom trochu trápne. Ale postupne si na to zvyknú a postupne si zvykneš aj ty a časom sa možno zapojíš. Nič iné sa s tým nedá robiť :)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Treba si najst neaky konicek resp. hobby a ziadne take hobby kde budes travit vacsinu casu doma resp. hranim hier pri pocitaci :smt033 tak isto musis ist von a rozpravat sa, najlepsie do mesta :psssst: tak isto aj oblecenie spravi vela treba sa dobre a modne obliekat a tak isto dobry uces, ziadne dlhe vlasy :twisted: nieje spomenute ze mas auto, mal by si si ho zadovazit lebo aj s autom ide komunikacia s ostatnymi ludmi lepsie :smt049 a dolezite je mat aj taktiez vlastne byvanie lebo lepsie sa komunikuje a rozviazujes jazyk ked povies ze mas byticek a nie ze byvaz u rodicov :D a netreba zabudnut na pracu, lachsie sa rozrava o dobrej platenej a zazivnej praci akoonezamestnanosti alebo neakej praci v otrokarni :smt079
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Ty si mu dal návod ako na zlatokopky :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Famine si rád posranduje, ale to o čom píše to nieje o zlatokopkách, to je o slovenských ženách ktoré zväčša slabo zarábaju a potrebuju pri sebe muža čo vie potom uživiť rodinu. Nebavíme sa o zlatokopkách čo naozaj vyzaduju chlapov s desiatkami milionmi eur na učte.
Nebavíme sa ani o ženách kategorii - spitina,šlapka,nymfomanka, neuveritelne tlstá mrochta a pod ktoré berú hocikoho len aby neboli samé.
Peter244
K téme - zrejme si introvert, mal si jeden vzťah ktorý zle dopadol a pri cudzích ludoch ktorých nepoznáš sa nechceš baviť.
To je normálka nepotrebuješ neustále spoznávať nových ludí, podvedomie ti už dáva signály byť viac opatrný pri spoznávaní ludí(ženy).
Sak osobne poznáš vyše 100 ludí to je ako málo? Ved aj pri tých ludí co poznáš tak tiež boli kedysi pre teba nový ale spoznali ste sa a bavíš sa s nimi normálne. Bojuješ stým celý život? tak ved pri 100 ludoch si to prekonal ale zrejme skor sa jedná o tie baby s jednou si mal tancovať a nejako sa ti nechcelo do toho.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Peter: To co popisujes je dost extremne. Ta uzkost pri inych novych ludoch, to uz mi normalne pride na navstevu psychologa/psychoterapeuta. Bez srandy. Mozno ten by ti poradil nejake tipy triky, pripadne nasiel v tebe preco mas ten blok.
Z toho co pises sa rozpravat s ludmi vies pokial mas pocit, ze si trosku nad nimi. Cize skus sa aj s tymi babami bavit tak, aby si bol sebavedomejsi. Mozes im rozpravat co vsetko si zazil pocas tych extremnych sportov, trosku si to aj prifarbit - ved praveze baby toto maju rady, taketo storky.

Famine - Toto je typicky pripad vypnutia karmy na tomto fore. Predtym by sme videli, ze Famine je cely cerveny = pisal odjakziva totalne sprostosti = je to ch*j, neoplati sa to ani citat. Tak ako co napisal tu:

"s autom ide komunikacia s ostatnymi ludmi lepsie" lol. Preco nie motorku? Alebo lod? Korcule?
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ved som napísal podla rád z odborníkov podla hojko.com :smt033 zabudol som dopisat v prispevku len ze treba CVICIIIT :posilka3:
Moj pohlad: chybu spravil taktiez kamos asi slabo ta predstavil , to co robis je parada a dievcata by to zaujimalo = " caute toto je moj kamarat pracuje ... a vo volnom case lezie po skalach = a hned WOOOOW a mali byt vypytovacky :P

Taktiez dojde im tam niekto novy na navstevu a oni sa bavia o ludoch ktorych Peter244 nepozna a nema jak poznat :smt043 akí by bol jeho prinos do konverzacie :idea: ako sa zapoji , da sa jasne ale poniektori su taki ze sa nechytaju no :smt017

Ak nebola atraktivita od tych zien tak mohli trocha pozornosti aj na hosta neznameho nech je akokolvek utiahnuty a dolovat z neho konverzacie ako z chlpatej deky :smt009 (mozno sa casom rozkeca (kecanie mu v urcitych situacjach nerobi problem) = "a odkjal sa vy dvaja poznate?" "Kam idete, preco idete" atd.

A potom kritika od kamarata ze "co si nekomunikativny" :smt044 a pritom sa dala konverzacia presmerovat tymi tahunmi koncerzacie z "kto kedy kde" do rôznych filozofickych uvach o zivote, vesmire atd.

Ale holt niekedy si ludia nesadnu alebo kaslu na vas ked je takato situacia a treba vyhladavat pohodlnejsie situacie kde ste chceni ale niekedy sa clovek do nich dostane aj do takejto no a treba zahodit za hlavu 8) ale ci koli tomu ze si clovek nesadne uplne so vsetkymi alebo nevie zaujat osoby u ktorych na navsteve (a cosi to tiez vypoveda o tych osobach i ked pekne ze ich pohostili u seba doma) ci kôli tomu treba vyhladavat odbornika, mozno by stacila knizka o komunikacii na zaciatok :cernoch:
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Preto taký Christiano Ronaldo s vyšportovanou postavou,majetkami,peniazmi,mužskými vlastnostami,charizmou,obliekaním je stále panic ze? :) No a slovenky by tiež takého chlapa odháňali lebo ved stačí mať len "dar reči" mať velkú nadváhu a práve to uživí ich rodiny - ženy a ich deti
Peter244 - máš tu ešte jednu tému ktorú si písal pred pár mesiacmi, " Opäť sa v nej neviem vyznať " tam to ako dopadlo stou babou?
Chcel si ju požiadať o ruku že ti to odporučila aj tvoja mama.Teraz tu stebou riešime že sa nemáš k ženám že si ako zaseknutý pri nich a v inej téme chceš nejakú požiadať o ruku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Peter244

podla mna nie je na to nic az take nepochopitelne, ze ked si bol v spolocnosti kde trochu poznas iba kamosa a ostatnych vobec nie a zaroven vsetci riesili temy ku ktorym nemas vztah a sa ta netykaju, tak nevies velmi co povedat. Bola to chyba toho "kamosa" ze chcel byt pred tymi babami za hviezdu tak daval temy ktore sa tykali iba ich troch a teba tak nepriamo konverzacne odstrihli. Moc by som to na tvojom mieste neriesil.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Peter244 - Celkom sa viem vzit do tvojej situacie, nakolko som bol ako tinedzer, mozno az do prveho vztahu totalny introvert a zazival som podobne pocity, ako tu opisujes. Sice ja som si to v hlave takto nepomenoval, ze "uzkost, blokada, zalievanie potom", ale v podstate to bolo to iste alebo velmi podobne.

Dodnes zazivam taketo trapne situacie, ked sa dlho neviem dostat do normalnej komunikacie napr. s kamosmi/kamoskami/spoluziakmi mojej priatelky, s ktorymi sa obcas spolu stretneme v meste ci niekde na nejakej oslave. Tam je to tiez len take, ze "nazdaaar dlho sme sa nevideli, ako sa mas?" na to nasleduje kratka odpoved a potom si opat najdu vsetci medzi sebou temu, ktora sa mna absolutne netyka (ich zazitky z detstva, skoly, vyletov alebo nejake "riesenie" ludi, ktorych ja nepoznam) a teda tam tiez sedim len ako puk a bez emocii ci akehokolvek zapojenia sa do diskusie len pocuvam.

V takychto chvilach by ta vsak mali podrzat kamarati, ak tam nejakych mas a v situacii, ktoru si opisal, si tam kamarata mal. Ten mal spravit presne to, co bolo vyssie pisane, ze ta mal v strucnosti nejako predstavit a spomenut hlavne tvoje konicky, kedze to nie su vobec nejake bezne veci a je to zaujimave, pripadne mal spomenut cim sa zivis ak je to tiez nieco z tych zaujimavejsich veci. Lenze, kamarat zrejme vedel, ze ty prenho nie si medzi dievcatami konkurencia a nechal sa obletovat babami sam.

Co je ale tiez pravda, nemozes cakat, ze ta v situaciach budu vzdy zachranovat ci pomahat ti kamosi. Musis to chciet a hlavne zvladnut sam. Mas 27 rokov, co mi pride uz naozaj dost na to, aby si sa cez taketo veci dokazal preniest a ak nie, skus zvazit odbornu pomoc, nie je to hanba. Ako vravim, ja som podobne pocity tym, ktore tu opisujes, zazival tiez, ale to som bol vo veku 14-19 rokov mozno. Uprimne ti drzim palce :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Par veci co mi hned udrelo do oci:
Peter244 napísal: 05 jún 2021, 16:44...Bojujem s tým celý život. Cca 5 rokov sa venujem extrémnym športom. Leziem, skialpujem a podobne...

..Mám v spojení s týmito športami cca stovku kamarátov s ktorými športujem.

Tam ako tak úzkosť z komunikácie nepociťujem. Teda ak príde niekto nový, som zaseknutý a trvá to kým sa cítim v pohode.

Čím tí ľudia su v danom športe slabší, tak sa mi lepšie komunikuje keďže hovorím veľa o svojich zážitkoch a oni ma obdivujú....
1. Extremne sporty su "jednoduche socialne prostredie". Na zaciatku ludi spaja velmi silny emocionalny zazitok a potom snaha sa zlepsovat. Takisto sa ludia jednoduchsie zladia ak spolu riskuju zivot.

Tu si poloz otazku: Ako lahko sa ti rozprava na uplne ine temy ako su tvoje sporty? Napr. aj s novacikmi kedy to nie je jednoducha cesta k tomu aby ta obdivovali.

2. V kazdej skupine ludi ktoru spaja nejaka aktivita najdes ludi pre ktorych je to viac nez hobby. Nasledne sa to stava sucast ich osobnosti, stavaju sa veganmi pre danu skupinu. Pri extremnych sportoch ale socialne vyluceni nie su.

Ked sa s niekym stretnes a mas svoju blokadu - myslis ze to moze byt nieco z nasledovneho?
a) Nemozes zdielat svoje hobby detailne kedze o nom vela nevedia
b) Podvedome ocakavas obdiv ale v skutocnosti nikoho nezaujma, ze ty riskujes svoj zivot pre zabavu
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Ja som mal kedysi tiez taky blok. Klasika.. akakolvek vec, pri ktorej sa na mna pozeralo viac ludi, vytuhol som cervenal som sa, snazil som sa tomu vyhnut a zadrziaval slzy..

Tak nejak mi dost pomaha, ze si zo seba dokazem spravit srandu...
Napriklad keby som bol v tvojej situacii, ze odomna chcu nasilu tancovat, tak im poviem, ze viem maximalne macarenu, alebo nieco na styl, ci si baba nevazi svoje nohy, lebo ze mi to vooobec nejde..
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Vôbec by som sa nebál s týmto ísť za odborníkom. Ak si s tým za celý život nevieš dať rady, práve toto by ťa mohlo nasmerovať k zmene. Nájdi si terapeuta/terapeutku (možno ti hneď prvý/prvá nesadne) a skús s ním potom na sebe pracovať :-)
Napísať odpoveď