1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)

Príspevok od používateľa kayko »

ephramko napísal: 09 jún 2021, 20:24 Ja byť politik, tak ľudí, čo si o mne vymýšlajú storky by som žaloval v civilnej žalobe, nie v trestnej. Žaloba za 100,000€ odškodného je podľa mňa účinnejšia ako trestné stíhanie, kde ten človek dostane max podmienku. A aj keby mi sudca nepriznal 100,000€, ale dajme tomu 10,000€ plus náhrady za trovy a právne zastúpenie, tak aj tak by som celkom slušne zarobil a ľudia by si hneď dávali pozor.
A po ďalších voľbách by si mohol ísť svine pásť. Taká už dávno nehrala, aby politici šikanovali občanov za ich názor. To sme tu mali do 89teho.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

kayko napísal: 12 jún 2021, 21:30 A po ďalších voľbách by si mohol ísť svine pásť. Taká už dávno nehrala, aby politici šikanovali občanov za ich názor. To sme tu mali do 89teho.
Mat nazor je jedna vec. Aj si ho mozes povedat v sukromi. Ale ked ho prezentujes verejne (cez (socialne) media) tak uz to nie je to iste.

Sloboda slova nie je neobmedzena. Nemozes opakovane urazat ineho cloveka bez nasledkov, ani ked je to politik.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kayko napísal: 12 jún 2021, 21:30 A po ďalších voľbách by si mohol ísť svine pásť. Taká už dávno nehrala, aby politici šikanovali občanov za ich názor. To sme tu mali do 89teho.
Aj verejne činná osoba má právo na ochranu svojej osobnosti a cti. Je rozdiel vyjadrovať sa o politike, ktorú politik robí (za to sa zatváralo pred 89) a je rozdiel vymýšlať si sprostosti o tom politikovi, o jeho rodine, skrátka útočiť na osobu.

A ani ne. Slovensko je krajina zázrakov a jeden politik, ktorý rád podáva žaloby "za názor", je obľúbený práve u tej časti verejnosti, ktorá ľúbi na internet písať tie najväčšie nechutnosti...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ktoreho myslia, azda Blahu?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nie nahodou Pistu?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemal by si vstať, keď píšeš jeho meno? :D
kayko
Medium Professional
Medium Professional

harrison314 napísal: 13 jún 2021, 8:25 Mat nazor je jedna vec. Aj si ho mozes povedat v sukromi. Ale ked ho prezentujes verejne (cez (socialne) media) tak uz to nie je to iste.

Sloboda slova nie je neobmedzena. Nemozes opakovane urazat ineho cloveka bez nasledkov, ani ked je to politik.
To si myslis ty, ale realita je taka, ze politici sa urazaju na dennej baze navzajom na tlacovkach. Ja teda neviem, ale ja nasich politikov veru nevnimam ako velavazenych panov, ktori si zasluzia uctu a pokoru. Niezeby som ich niekde na socialnych sietach ohovaral a urazal, tak nizko som nastastie neklesol, ale ani sa ich nejdem zastavat :) Pre mna je politika ring, kde schyta kazdy podla toho, ake ma obecenstvo. Ale preco by mal niekto niekoho hned zalovat, tiez nechapem. Pride mi to arogantne, ako keby nase sudy nemali nic ine na praci, ako obhajovat tych najmocnejsich a srat na tych najzranitelnejsich.
Ked sa raz budes sudit o seriozne veci, tak si mozno spomenies, preco sa tvoj pripad vlaci po stoloch vdaka tomu, ze daky Jozko Mrkvicka vynadal na facebooku nejakemu Robkovi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kayko napísal: 14 jún 2021, 14:32 To si myslis ty, ale realita je taka, ze politici sa urazaju na dennej baze navzajom na tlacovkach. Ja teda neviem, ale ja nasich politikov veru nevnimam ako velavazenych panov, ktori si zasluzia uctu a pokoru. Niezeby som ich niekde na socialnych sietach ohovaral a urazal, tak nizko som nastastie neklesol, ale ani sa ich nejdem zastavat :) Pre mna je politika ring, kde schyta kazdy podla toho, ake ma obecenstvo. Ale preco by mal niekto niekoho hned zalovat, tiez nechapem. Pride mi to arogantne, ako keby nase sudy nemali nic ine na praci, ako obhajovat tych najmocnejsich a srat na tych najzranitelnejsich.
Ked sa raz budes sudit o seriozne veci, tak si mozno spomenies, preco sa tvoj pripad vlaci po stoloch vdaka tomu, ze daky Jozko Mrkvicka vynadal na facebooku nejakemu Robkovi.
Tu ide o zrovnopravennie virtualneho sveta s tym skutocnym. Noc viac.
To ze si politici nadavaju nepovazujem za nieco, cim by sme sa mali chvalit. je to aj obraz nas ako statu.

S nesuhlasim, ze politik schyta to ake ma obecenstvo. Je to naopak, schita to ake ma obecenstvo jeho nazorovy oponent.

Tam je dolezite to slovo opakovane, takze sa nebude sudit za to, ze Jozko Mrkvicka vynadal Robovi, ale za to, ze mu opakovane a sustavne vulgarne nadava. Politici maju rovnaku moznost aj teraz pri slovnych utokoch a vyuziva sa len zriedkavo, takze nejake zahltenie sudov by som v tom nevidel.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Ja zase nevidim dovod riesit niekoho vnutorne problemy na fcb cez sudy. Clovek si moze zalozit detsky profil a bude nadavat, kym ho facebook nezabanuje. Ono riesit by sa to samozrejme nejako malo, ale mal by to riesit v prvom rade facebook ako platforma a nie slovenske urady, alebo sudy. Ine je, ked sa niekto nikomu vyhraza, zastrasuje alebo podobne. Ale nevidim realne, aby ti niekto platil tisice eur za to, ze si pustil hubu na spacir na tvojom facebooku. Nie sme este dufam az tak silno progresivni, aby bol facebook slusnejsi, ako nedelna omsa.

A zrovnopravnenie virualneho sveta OMFG... my nemame rovnopravny ani ten realny svet, nieto aby sme este vymyslali nadpracu na riesenie fejsbukovych sporov.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Politici maju výrokovú imunitu. Keď trepú blbosti a vyjadrujú sa ako zvieratá, tak im to spočítajú občania pri voľbách.

A ako som povedal, je rozdiel keď sa občan vyjadruje na politiku, ktorú robíš a keď po internetoch píše, že máš HIV alebo že si robil ku*vu v Kanade...lebo mu to povedal koňa brata syn v kuchyni, tak je to určite pravda. Keď to o tebe píše na internete, je to ešte horšie, ako keby to napísal na papier a vylepil to na vchodové dvere, aby to videli všetci tvoji susedia. Pretože cez internet ti vie spôsobiť väčšiu ujmu ako "reálne". To si píš, že by som takých ľudí žaloval a bolo by mi úplne jedno, koľko majú peňazí. Aspoň by si aj oni užili "srandu" keď ich bude XYkrát denne obťažovať nejaká vymáhačská spoločnosť a exekútor...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ephramko napísal: 14 jún 2021, 20:01 Politici maju výrokovú imunitu. Keď trepú blbosti a vyjadrujú sa ako zvieratá, tak im to spočítajú občania pri voľbách.
Zrataju im to tak, ze im daju v dalsich volbach este viac hlasov - sme predsa na Slovensku.
Mimochodom, zavadne prispevky sa daju nahlasit, ale casto sa stava, ze fejsbucik to vyhodnoti ako nezavadne a potom smola. Dopatrat sa nejakej zivej uzivatelskej podpory je nemozne, a to aj ked mate iny problem, nestandardny, ktory sami vyriesit nedokazete. Google to ma tiez tak, ze na uzivatelsky feedback kaslu.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

ephramko napísal: 14 jún 2021, 20:01 Politici maju výrokovú imunitu. Keď trepú blbosti a vyjadrujú sa ako zvieratá, tak im to spočítajú občania pri voľbách.
Iba na vyroky na pode NRSR a iba pred trestnymi organmi. Imunita poslanca neochrani pred civilnym sudom, ktory si spominal aj ty.
ephramko napísal: 14 jún 2021, 20:01 A ako som povedal, je rozdiel keď sa občan vyjadruje na politiku, ktorú robíš a keď po internetoch píše, že máš HIV alebo že si robil ku*vu v Kanade...
Taktiez je dlha cesta medzi pisanim bludov na internete a tym, ze ti na dome bude klopat exekutor. V prvom rade trestne oznamenie by si musel podat na neznamu osobu, aby si sa nedopustil kriveho obvinenia. Druha vec je dokazovanie a dokazanie, ze dotycny myslel zrovna teba, mozno sa iba pomylil a napisal to na nespravny profil. Civilne zaloby vacsinou koncia zmierom a ospravedlnenim. Predsalen, nastastie nie sme v amerike, aby sa z toho dala robit podnikatelska cinnost. Nasi politici sa medzi sebou zaluju radi a celkom pravidelne a vacsinou to konci ospravedlnenim.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neviem kam s tym lepsie, takze sem:
plat generalneho riaditela Sekcie informačných technológií verejnej správ alebo Sekcie kybernetickej bezpečnosti je 4-5k v hrubom vratane priplatkov
tolko ma ajtak po 10 rokoch praxe na vyssej pozicii s minimalnymi rozhodovacimi pravomocami, nie pan generalny

cele zle
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dalsie dva navrhy na defakto zrusnie inetrupcii nepresli - https://dennikn.sk/2450140/bitto-cigani ... rvativcov/ .
Ja to uz ani nepocitam.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vyzera, ze dalsi Krajciho riaditel nemocnice to zvladol na jednotku - https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... avotnikov/
Na nitrianskej traumatológii končí 12 lekárov zo 17, ktorí sú na oddelení, a s nimi sa zbalilo aj 22 sestier. Chceli tak poukázať, že majú dlhodobé problémy s prednostom kliniky. O tom, že sa niečo nie dobré deje, vedel aj riaditeľ nemocnice. Keď však situáciu neriešil, podali výpovede.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Avizované výpovede 34 zdravotníkov na traumatológii Fakultnej nemocnice v Nitre už nie sú aktuálne. Uviedol to riaditeľ nemocnice Milan Dubaj. Podľa jeho slov bolo podanie výpovedí na traumatológii vyústením sporu medzi podstatnou časťou zamestnancov kliniky a jej prednostom."

„Nešlo o konflikt medzi klinikou a riaditeľstvom nemocnice. Odvolaním prednostu kliniky z funkcie všetci lekári svoje výpovede stiahli a normálne pokračujú v poskytovaní zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Dubaj. Nemocnica má však problém aj na detskej jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). Tam podľa predsedu Lekárskeho odborového združenia Petra Visolajského dali výpoveď všetky zdravotné sestry. Podľa jeho slov tak hrozí, že jediná detská JIS v Nitrianskom kraji bude prakticky nefunkčná. Podľa Visolajského je v súčasnosti mimoriadny problém nájsť akúkoľvek zdravotnú sestru.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ficova pečeň zase dostane riadne zabrať. :D
https://www.aktuality.sk/clanok/905908/ ... asne-volby
beardie
Redeemer
Redeemer

preco robi Matovic opoziciu vlastnej vlade, kde je jeho strana najvacsia?
Igor Matovič opäť kritizoval Zuzanu Čaputovú za „zbytočnú nadprácu“ pri otázke referenda o predčasných voľbách. Nepáči sa mu, že sa v otázke jeho ústavnosti obrátila na Ústavný súd.

Matovič však tvrdí, že by sa na referende nezúčastnil, keďže by tak na ňom zvýšil účasť. Minister financií kritizoval aj Richarda Sulíka za to, že by sa na referende zúčastnil.
matovic.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nech zmení ústavný zákon, aby bolo referendum o predčasných voľbách v súlade s ústavou a tým obíde zlomyseľnú pani prezidentku. Veď má ústavnú väčšinu! Šašo!
beardie
Redeemer
Redeemer

presne tak, myslim, ze v Lotyssku maju v ustave explicitne napisane dovody, kedy sa moze referendum o skrateni funkcneho obdobia schvalit
sa mi zda, ze sa to nemoze konat rok po riadnych volbach a rok pred nimi + nejake dalsie specifikacie

ma teoreticky ustavnu vacsinu (SaS ani Zaludi mu za to asi nezahlasuju), SMERodina sa vyjadrili, ze su nespokojni, ale moze poprosit nackov, Smer a Hlas, nech mu pomozu schvalit novelu ustavy a moze si to hned nasledne aj odhlasovat
Napísať odpoveď