Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Cesar »

ropman napísal: 20 jún 2021, 11:38 ...
Tu každý vykrikuje, že sa umiera od očkovania a zomrelo možno 5 alebo koľko ľudí od očkovania, a aj tí mali nejaké iné problémy so zrážanlivosťou krvi a podobné veci, čo každý zďaleka nemá. Popri tom od vírusu umrelo 10 tisíc obyvateľov, čo je úplne iné číslo ako 5.

Pravda je aj, že v zahraničí bežia reklamy a kampane v prospech očkovania, kde verejne známe osoby, speváci a pod. robia kampaň za očkovanie. Tu nič také veľmi nevidím. Maximálne tak politici predovšetkým opozície robia kampaň ale antikampaň, proti všetkému, proti očkovaniu, rúškam, testovaniu a všetkému čo sa len robí.

Ja som dostal už aj druhú dávku, som rád, azda budem mať o niečo lepšie šance v prípade, že by som to dostal (zatiaľ som to nedostal ale ani by som nechcel).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 20 jún 2021, 13:05 e? dam ti za pravdu a aj tak sa ti nepaci?
teraz som zmateny, zomrelo v UK viac dochodcov ako v SE alebo nie?

ano, mozno Cesi preferuju vikendove domy, no na rozdiel od tych svedskych z nich nemozu robit z domu. alebo nemaju pracu, ktoru z domu robit mozu. takze im je taka chalupa dobra na relax a nie na prestahovat sa tam.
tak toto budes musiet podlozit :)
ked pripocitas kulturu, ktora nevedie ku porusovaniu odporucani a dalsich faktorov, tak je to stale proti tvojej fanatickej viere, ze premorenie, (ktore tam este nenastalo, lebo je proces,) zachranilo Svedsko
ja ti chcem rozumiet, ale neda sa
na jednej strane mame krajiny, kde bol zivot obmedzeny len ciastocne, na druhej strane mame krajiny, kde boli relativne prisne lockdowny
v prvych bolo relativne malo mrtvych napriek volnosti, tie druhe su v top 5 umrtiach
dalej vieme, ze prekonanie choroby vyrazne limituje sirenie a este vieme, ze 90 % ludi s covidom si to preslo asymptomaticky alebo s miernymi priznakmi
ludia umieraju hlavne v zime kvoli zlemu pocasiu a predovsetkym v oblastiach, kde nebolo vacsie mnozstvo chorych ludi, pocty klesaju so zlepsovanim sa pocasia a premorenim to zacalo masivne klesat

ak to nechces vidiet, tak pokojne
no podla tvojho sa proti zltacke musis dat opat preockovat. podla mojho nie. tak si hod mincou :)
sa mi zda, ze som pisal nieco o 15 rokoch...

no, maximalne 8 mesiacov trvaju imunita. takze je to malo.
nie, nie je to malo...
po 8 mesiacoch zacina klesat mnozstvo protilatok, ale imunita nie...
a ako som ti v predoslom poste ukazal, ja som kazdy z nich otvoril, presiel a napisal som ti svoje vyhrady k nim. to ty tu ignorujes.
tie 3 vety boli tie tvoje vyhrady k nim? dobre, akceptujem to
len kde tie data su? vedecke prace ta strelili do nohy, grafy sa daju vysvetlit aj inak... takze si fanatik. veris v nieco co nie je potvrdene a nutis nas tuto tvoju slepu vieru nasledovat.
kazdu jednu som ti vysvetlil, ze to ignorujes naozaj nie je moj problem
ja som nic o starych nepisal. poprosim odpovedat na to co pisem.
ale ja o tom pisem, lebo to je dolezite
mojich oblubenych? odbornici urcili, ze je to aspon 80%, tak co ja mam ku tomu vytvarat stanoviska ci oblubenost?
no doteraz si sa vedel vyjadrit takmer k vsetkemu, tak nevidim problem, preco by si sa nemohol vyjadrit i teraz :)
nie, opat sa stane to, ze moja jedina kritika bude voci mne otocena ako "systematicka nenavist voci niecomu z toho benefitujem" ako to tu uz bolo voci EU. takze nie, druhy krat uz nikomu nepodam nabitu pusku. britska vlada ta rozhodla a ja ako najdeny obcan UK sa s tym musim zmierit.
dobre :)
takze teraz tie tvoje clanky klamu a protilatky budu mat do smrti?
zase nevies rozlisit protilatky a imunitu?
nie je ti to uz trapne?
no, ked sa tento rok do kancelarie nebude moct vratit, budem presne vediet kvoli komu. a sranda bude, ze to nebudem ja, kto bude kohokovlek obmedzovat, ale prave ti "po slobode baziaci" egoisticki blbci.
ak je preukazane, ze obmedzenia su kontraproduktivne, ich ignoracia je prave to, co sa ocakava od beznych obcanov :)
takze ty nie si proti, len si proti :) a sam si jeho obetou, ako si napisal.
dobre.
pre ostatnych znova moja veta: nie som proti ockovaniu kohokolvek, nechcem ale, aby to bolo povinne
ty si z nej vydedukoval, ze som proti

ako som uz pisal, ty nie si schopny pochopit primitivne jednoduchu vetu, ukazujes to neustale dookola, napriklad aj v tomto pripade
to je fakt uplne najnizsi level, kam si sa mohol dostat, ostatni to vidia, uz nie si ani na smiech, uz len do placu
seriozne, nie je ti blbe odcitovat moju vetu, vybrat si z nej 3 slova a zbytok ignorovat? vies sa na seba pozriet v zrkadle?
hej, a ty si najskor over co postujes https://sabatonopenair.net/sabaton-open ... d/?lang=en
hned ten prvy. ostatne ani nema zmysel kontrolovat :smt006
priznas si ale chybu?
mas pravdu, sabaton 2021 je odlozeny na buduci rok
plati to aj pre vsetky ostatne?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Cesar napísal: 20 jún 2021, 13:41Tu každý vykrikuje, že sa umiera od očkovania a zomrelo možno 5 alebo koľko ľudí od očkovania, a aj tí mali nejaké iné problémy so zrážanlivosťou krvi a podobné veci, čo každý zďaleka nemá. Popri tom od vírusu umrelo 10 tisíc obyvateľov, čo je úplne iné číslo ako 5.
Ludia si nedokazu dobre predstavit pravdepodobnost, tak ako veria, ze pri sanci 1 k milionu mozu zomriet, veria ze mozu vyhrat milion a hraju kazdy tyzden loto - no preto by uz spominana loteria mohla pomoct.
beardie
Redeemer
Redeemer

Cesar napísal: 20 jún 2021, 13:41 Ja som dostal už aj druhú dávku, som rád, azda budem mať o niečo lepšie šance v prípade, že by som to dostal (zatiaľ som to nedostal ale ani by som nechcel).
6 z 10 ludi ani nevie, ze to prekonalo, je dost velka sanca, ze to uz mas davno za sebou
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 20 jún 2021, 15:03 teraz som zmateny, zomrelo v UK viac dochodcov ako v SE alebo nie?
V UK zomrelo 20K, vo SW 14K dochodcov. Tie v UK najdes na ONS, pri SW som musel ist do hmlistych vod statista.com nepodarilo si mi najst oficialne svedske a aktualne data...
tak toto budes musiet podlozit :)
toto som ale nasiel na temu WFH vo Svedsku
https://www.scb.se/pressmeddelande/allt ... -hemifran/
ja aj v CR taky prieskum?

tu si mozes pekne na mape pozerat pokryie LTE/4G v CR a SW a podla operatorov.

ja ti chcem rozumiet, ale neda sa
na jednej strane mame krajiny, kde bol zivot obmedzeny len ciastocne, na druhej strane mame krajiny, kde boli relativne prisne lockdowny
v prvych bolo relativne malo mrtvych napriek volnosti, tie druhe su v top 5 umrtiach
dalej vieme, ze prekonanie choroby vyrazne limituje sirenie a este vieme, ze 90 % ludi s covidom si to preslo asymptomaticky alebo s miernymi priznakmi
ludia umieraju hlavne v zime kvoli zlemu pocasiu a predovsetkym v oblastiach, kde nebolo vacsie mnozstvo chorych ludi, pocty klesaju so zlepsovanim sa pocasia a premorenim to zacalo masivne klesat
ak to nechces vidiet, tak pokojne
no konecne sa na niecom zhodneme. ze aj pocasie je faktor. napriklad v tejto casti UK bola "dlha zima" a rano mrzlo snad az do Velkej noci.
sa mi zda, ze som pisal nieco o 15 rokoch...
no ma mna nemali potrebu po 15 rokoch preockovat, alebo mi povedat, ze si mam prist o rok/dva prist po booster shot.
nie, nie je to malo...
po 8 mesiacoch zacina klesat mnozstvo protilatok, ale imunita nie...
e-eee. podla prace cislo 7 bol ten interval kedy protilatky klesnu 6-8 mesiacov. vzhladom na dlzku ludskeho zivota "na Zapade" je to kratko.
tie 3 vety boli tie tvoje vyhrady k nim? dobre, akceptujem to
mal som na to chvilku pri ranajkach. tak ako pri spracovani vyssich desiatok studii som isiel po relevancii z hladiska casu a key words. prepac.
kazdu jednu som ti vysvetlil, ze to ignorujes naozaj nie je moj problem
ale ano, aj Salara Banda vysvetlia svoju vieru. dokonca sa tomu rozumiet dat. len nie je povinnost s tym suhlasit.
pozri, ak by premorenie vzhladom na rizika bolo to atomovkou na coronu, preco boli krajiny v lockodownoch, boli provizorne povolene vakciny a vacsina vedcov nebije na na poplach, ze je nutne ludi vystavit virusu? aky logicky dovod by na to mali.
ale ja o tom pisem, lebo to je dolezite
nie v tomto kontexte.
no doteraz si sa vedel vyjadrit takmer k vsetkemu, tak nevidim problem, preco by si sa nemohol vyjadrit i teraz :)
vacsi odbornici na epidemia ako ja povedali, ze dolna hranica na kolektivnu imunitu ziskanu ockovanim 80% a vzhladom na moju erudaciu v odbore s nimi musim len suhlasit.
dobre :)
nexistuje nic ako privelka opatrnost. po 128K umrtiach by bolo sialene byt nepatrny opat
zase nevies rozlisit protilatky a imunitu?
nie je ti to uz trapne?
tak si vyber ci chces hovorit o imunite alebo protilatkach po prekonani :)
ak je preukazane, ze obmedzenia su kontraproduktivne, ich ignoracia je prave to, co sa ocakava od beznych obcanov :)
takze si na strane tych ludi, ktori na jesen protestovali pri opatreniam?
naozaj ma bezny obcan dost informacii na to, aby sa moholo urobit skutocne educated decision? alebo je to len Dunnig-Kruger all over again?
pre ostatnych znova moja veta: nie som proti ockovaniu kohokolvek, nechcem ale, aby to bolo povinne
ty si z nej vydedukoval, ze som proti

ako som uz pisal, ty nie si schopny pochopit primitivne jednoduchu vetu, ukazujes to neustale dookola, napriklad aj v tomto pripade
to je fakt uplne najnizsi level, kam si sa mohol dostat, ostatni to vidia, uz nie si ani na smiech, uz len do placu
seriozne, nie je ti blbe odcitovat moju vetu, vybrat si z nej 3 slova a zbytok ignorovat? vies sa na seba pozriet v zrkadle?
ja nie som a povinne ockovanie, suhlasim aby boli priorine ockovani stari a rizkovi. no nepovazujem ho zbytocne.
tym, ze pre teba je pri ludoch pod 50, ktori nie su rizkove prejavujes svoj odpor voci vytvoreniu kolektivnej imunity vakcinaciou. to je fakt.
skusal si sa pozerat to zrkadla ked si mi pripisoval ohanvych slamenych panakov? zacat od seba pred vylevom by nemalo byt nikdy na skodu.
mas pravdu, sabaton 2021 je odlozeny na buduci rok
plati to aj pre vsetky ostatne?
dakujem. prave preto, ze Sabaton presuva vsetky svoje vystupenia vo Svedsku mi bolo jasne, ze tam sa tento rok vela moshpitov nezalozi.
preklikal som si ten prvy link. okrem jednej akcie, ktora je v auguste a chce na nu ist asi 1000 ludi su vsetky presunute. nemal som cas zistovat, ci ta mensia akcia nie je tiez nieco experimentalne ako tohorocny Download.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 20 jún 2021, 20:45 V UK zomrelo 20K, vo SW 14K dochodcov. Tie v UK najdes na ONS, pri SW som musel ist do hmlistych vod statista.com nepodarilo si mi najst oficialne svedske a aktualne data...
tvoje data su zle, v SW zomrelo celkovo YTD 14574 ludi, som presvedceny, ze nie vsetci boli dochodcovia
toto som ale nasiel na temu WFH vo Svedsku
https://www.scb.se/pressmeddelande/allt ... -hemifran/
ja aj v CR taky prieskum?
nasiel som nejake zmienky o 14 %

no konecne sa na niecom zhodneme. ze aj pocasie je faktor. napriklad v tejto casti UK bola "dlha zima" a rano mrzlo snad az do Velkej noci.
ze je pocasie faktor som pisal este niekedy v januari, ked som pisal, ze po otepleni zacnu pripady masivne klesat a na konci septembra zacnu zase stupat, bol k tomu prilozeny aj graf
v polke aprila som predikoval aj obsadenost nemocnic na konci maja s presnostou 10 %
no ma mna nemali potrebu po 15 rokoch preockovat, alebo mi povedat, ze si mam prist o rok/dva prist po booster shot.
mas v krvi doteraz protilatky alebo je telo imunne aj bez nich?
e-eee. podla prace cislo 7 bol ten interval kedy protilatky klesnu 6-8 mesiacov. vzhladom na dlzku ludskeho zivota "na Zapade" je to kratko.
ked klesnu protilatky, stane sa telo neimunne?
asi 4. post po sebe, v ktorom davas medzi protilatky a imunitu rovna sa...
pozri, ak by premorenie vzhladom na rizika bolo to atomovkou na coronu, preco boli krajiny v lockodownoch, boli provizorne povolene vakciny a vacsina vedcov nebije na na poplach, ze je nutne ludi vystavit virusu? aki logicky dovod by na to mali.
davova psychoza, medialna hysteria a oznacovanie autorov podobnych nazorov za prakktov, vymetencov, hoaxerov, antivaxerov a neviem cim vsetkym, opakujem to do zblbnutia od zaciatku:
- najskor mala byt vysoka smrtnost, to sa vylucilo
- potom mali byt problemy s nerizikovymi skupina, aj to sa vylucilo
- dalej mali byt problemy s mutaciami, zatial sa neobjavila ziadna, ktora by bola smrtnejsia ako ostatne
- teraz sa zase pretlaca povinne ockovanie mimo malych deti, zase sa ukaze, ze to bolo uplne zbytocne a miesto toho sa mali ockovat rizikovi ludia v zahranici, ktori budu v zime 2021/2022 zbytocne umierat
- media uz pripravuju narativ o nezodpovednych dovolenkaroch, ktori dotiahnu nejaku dalsiu mutaciu, to bude pretlacane zase dovtedy, kym sa to neukaze ako dalsia blbost
- potom si vymyslia nieco dalsie...

to vsetko kvoli chorobe, ktora je smrtelna pre starych a tazko chorych a ostatni maju priebeh prinajhorsom ako pri tazsej chripke, 60 % ludi ani nevie, ze to prekonali
vo vedlejsej teme je anketa o povinnosti ockovania a inak obvykle pricetni ludia sa nerozpakuju suhlasit s nariadenim povinneho ockovania pre siroku populaciu
vacsi odbornici na epidemia ako ja povedali, ze dolna hranica na kolektivnu imunitu ziskanu ockovanim 80% a vzhladom na moju erudaciu v odbore s nimi musim len suhlasit.
si si isty, ze hovorili o ockovani a nie o imunite? lebo aj protilatky su logicky prispenim k imunite
nexistuje nic ako privelka opatrnost. po 128K umrtiach by bolo sialene byt nepatrny opat
nie je jesen 2020, uz to pochop
tak si vyber ci chces hovorit o imunite alebo protilatkach po prekonani :)
ja tie pojmy rozlisujem bez problemov
takze si na strane tych ludi, ktori na jesen protestovali pri opatreniam?
moj nazor na premorenie je celkom znamy a nemenny
pre velku popularitu ho rad zopakujem: rizikove skupiny izolovat, nerizikove premorit, dosiahlo by sa tym vo vysledku menej umrti
ja nie som a povinne ockovanie, suhlasim aby boli priorine ockovani stari a rizkovi. no nepovazujem ho zbytocne.
tym, ze pre teba je pri ludoch pod 50, ktori nie su rizkove prejavujes svoj odpor voci vytvoreniu kolektivnej imunity vakcinaciou. to je fakt.
ta vakcinacia nieco stoji, aj miera zaockovania ma vplyv na obmedzenia, ktore su v mnohych pripadoch skodlive
dakujem. prave preto, ze Sabaton presuva vsetky svoje vystupenia vo Svedsku mi bolo jasne, ze tam sa tento rok vela moshpitov nezalozi.
preklikal som si ten prvy link. okrem jednej akcie, ktora je v auguste a chce na nu ist asi 1000 ludi su vsetky presunute. nemal som cas zistovat, ci ta mensia akcia nie je tiez nieco experimentalne ako tohorocny Download.
skvele, nakoniec sa dopracujeme k realite
jackb
Redeemer
Redeemer

https://www.statista.com/statistics/110 ... ge-groups/
nehadam sa. podla mna su stranky, ktore neuvadzaju zdroje statistickych dat irelevantne, no ked tu stale dostavame graf z jednej z nich, myslel som, ze bude dobra aj tato.

takze daleko viac Svedov ako Cechov uviedlo, ze pracuje z domu. dakujem.

a potom si sa mi vysmieval, ked som ho spomenul pri Kalifornii vs Floride.
10% je vysoka chybovost.

neviem ci mam protilatky, musel by som ist na test. snad ich telo vytvori, ked bude potrebovat.

nuz, ak by ockovanie voci SARS-CoV-2 bolo zbytocne a imunitny system by po prekonani vyvoril dost protilatok, tak snad by si mal aj pravdu :)

toto je odpoved na otazku: "z akeho dovodu by konzilia vedcov sirili hluposti? preco by odbornici povolili vakciny existujuce len kratky cas?
neviem o com je ten vylev v bodoch.
no je mi smutno, ze si na rovnakej urovni ako dezolati, vymytenci, hoaxeri a antivaxeri. a to z rovnakeho dovodu: Dunning-Kruger. ty aj oni, ste si trosku nieco citali a ste odbornici na virus. ludia, ktori sa tomu venuju desatrocia su pre vas blbi idioti. a zastitujete sa ked vase bludne nazory podporia doktori. zubneho lekarstva, srdcovych chorob alebo onkologie. a to prave u cloveka s tvojim intelektom a vzdelanim by toto nikto necakal. ty si doktor matematiky. co takto skusit doktorov imunologie ci virologie alebo mikorbiologie robit si svoju pracu?

ale ked si teda odobrnik na epidemie-samouk, preco neberie do uvahy opatrenia, hygienu, zdravotnu starostlivost a informovanost ked mrncis, o malej umrtnosti a zzbytocnosti opatreni?
nie je to naopak? ze vsetko mnou uvedene moze za tak malu umrnost? a ze pred 100 rokmi by to bol masaker? co tak vypocitat aky vazny by bol taky ten najhorsi mor v roku 2021? 404: komplexne vnimanie not found?

link na to, ze si hladinu protilatok mozu nechat zmerat len uzko specifikovani ludia som sem dal. odporucal si mi to pri podozreni, ze som uz nakazu prekonal. najdes ho sam?
lebo ak krajina nezistuju hladiny protilatok, tak by na ne nemala postavit hranice pre opatrenia. okrem toho, o preockovanosti sa pred 2+ rokmi hovorilo v pripade ockovaniu voci detskym chorobam.

nie je. a preto by vlady mali pochopit, ze robit opatrenia po prazdninach a roznych kolektivnych sviatkoch je populisticka kravina. tie desiatky tisic mrtvych hovoria voci tomu. no stale verim v to, ze ockovanie proti delte funguje ako ma - ani po mesiaci sa do statistik nezanesu nove umrtia v stovkach denne.

opytal si sa ephrama na to, aki stastni su dochodcovia, ked ich vytrhnes z domaceho prostredia ked vidis menej umrti :) a co neetickost nakazenia ludi? nevadi? to nie je autoritarske opatrenie?

stoji. a ak by si bol ochotny pocuvat lekarov z urgentu ci JISiek, vedel by si, ze ovela menej ako ich PPE ci lieky, ktore sa pacientom, ktore u nich skoncia podavaju.

to sa dostaneme. lebo stale "zavreta Britania, otvorene Svedsko" a potom ti realita pride zaklopat na dvere a ukaze, ze to az tak na 100% neplati :)
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

beardie napísal: 20 jún 2021, 16:13 6 z 10 ludi ani nevie, ze to prekonalo, je dost velka sanca, ze to uz mas davno za sebou
Prepáč, ale toto je totálna sračka :) Môže to napísať iba človek, ktorý je mimo realitu. Táto "bezpríznaková" štatistika je úplne celá zlá. Pretože funguje asi tak, že stretneš sa s pozitívnou osobou. Ideš na PCR test, vyjde ti pozitívny, ale ešte absolútne nemáš žiadne príznaky. Teta ti zavolá a spýta sa ťa, aké máš príznaky. Ty keďže to máš len papierovo potvrdené a cítiš sa úplne dobre ešte ani sám tomu neveríš, že si pozitívny. Teta si zapíše, že si bezpríznakový, povie aby si bol 10 dní doma a papa už sa ti neozve. Tebe o 2 - 3 dni prepuknú príznaky, 8 - 9 deň ti kľudne je aj na skapanie, ale pekne si celý čas vedený ako "bezpríznakový" Nato, aby ťa mohli uznať ako bezpríznakového, by ťa museli celý čas pozorne sledovať a kontrolovať. Čo sa jednoducho nedeje. Preto aj ta štatistika vyzerá tak ako vyzerá. Ak by to ale bola pravda, tak by tu nebolo 12K mŕtvych, lebo prakticky všetci sú bezpríznakový. Takže nie, ak nebol reálne chorý, tak nie, neprekonal to
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Taka statistika sa vedie? To by bola z principu uplna blbost ak hej a takym sposobom ako opisujes.
Beardie myslel skor pripady kedy ani test nieje spraveny lebo nanho nie je dovod. Proste ze sa clovek nakazil a ani o tom nevedel.

Ale celkom by ma zaujimalo odkial splasil 6 z 10. To je dost vysoke cislo :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Clovek sa nakazil a ani o tom nevedel? Beardie nas tu polroka uci, ze asymptomaticke nakazenie sa je na urovni vyhry v Sportke. Tak snad nereformoval tento pilier svojej vierouky.
beardie
Redeemer
Redeemer

musis si spojit 2 nezavisle informacie do jednoho celku - kedze je asymptomaticke na urovni okolo 2 % a presla si tym uz asi polovica naroda, nie je problem akceptovat to ako nieco nemozne

symptomatici to sirili naokolo vo vacsej miere, asymptomatici zanedbatelne, ale tiez
vdaka tomu je velka cast populacie premorena a pritom o tom vacsina ani nevie, to hovoria vyskumy protilatok

typicky priklad - niekto to domov donesie, je asymptomaticky, "nakazi" celu rodinu, ti su tiez vsetci asymptomacki, ti "nakazia" niekoho dalsieho, kto bude mat zase asymptomaticky priebeh, vo vysledku sa premorilo povedzme 8 ludi, nikto nic nepocitil, mozno nejake kratkodobe skrabanie v krku, co sa da pripisat i silnej klimatizacii alebo alergii, ludia maju protilatky a v pripade testov su pozitivne testovani, ale nic im nie je

k tomu tvojmu postu predtym, dohodnime sa, ze sa nedohodneme
musim ale poznamenat jednu vec - mal si pravdu, ze tych mrtvych dochodcov vo Svedsku bolo 14000, konkretne YTD 14007, zvysnych 558 mrtvych boli ludia pod 60 rokov
necakal som, ze tie vysledky vo Svedsku su az tak extremne v neprospech starych, zatial co v Cechach bolo umrti pod 60 rokov (alebo 64? nechce sa mi to hladat) tych viackrat zvyraznenych 10 %, vo Svedsku to bolo len 3,8 %
znamena to len to, ze sa zase potvrdzuje, ze ohrozene skupiny su v drvivej vacsine (96,2 %) len stari a rizikovi

k veci:
Slovensko má za sebou prvý vážnejší krok k deleniu občanov podľa toho, či sú proti covidu zaočkovaní alebo nie. Je to tak správne.
je smutne, ze clovek musi zit v tejto dobe
na Nku

nieco ine som chcel ale - stale existuju na Slovensku stovky tisic ludi nad 60 rokov, ktori nie su zaockovani
ak sa to nestihne do povedzme konca septembra, je sanca, ze prave ohrozene skupiny budu zase zaplnat nemocnice a zbytocne umierat
namiesto toho sa otvaraju pre ockovanie coraz nizsie a nizsie vekove skupiny, pre ktore je covid len kratkodoba neprijemnost, ak vobec

vlada by mala preferovat ockovanie starych a rizikovych, nie decka, u ktorych je to zbytocne...

este toto som mal odlozene:
Další blamáž vlády. Květnová povinnost roušek byla nezákonná, rozhodl soud
Opatření o povinné ochraně dýchacích cest, které platilo na začátku května, bylo kvůli nedostatečnému odůvodnění a chybějící analýze rizik v rozporu se zákonem. Nejvyšší správní soud (NSS) v pátek vyhověl návrhu muže z Brna a zpětně konstatoval nezákonnost mimořádného opatření, které vydalo ministerstvo zdravotnictví. Jeho zrušení už nebylo možné, dávno platí jiná nařízení.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/opat ... omaci_mkop
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

wladas napísal: 21 jún 2021, 17:28 Taka statistika sa vedie? To by bola z principu uplna blbost ak hej a takym sposobom ako opisujes.
Beardie myslel skor pripady kedy ani test nieje spraveny lebo nanho nie je dovod. Proste ze sa clovek nakazil a ani o tom nevedel.

Ale celkom by ma zaujimalo odkial splasil 6 z 10. To je dost vysoke cislo :)
Ja keď som bol v novembri pozitívny, tak mi volali z hygieny, kde okrem toho s kým som sa stretol pýtali aj na moje symptómy a ako sa cítim. Ja som bol 1 deň na antigénovom, ktorý mi vyšiel ešte negatívny a druhý PCR, ktorý mi vyšiel pozitívny. Prvé príznaky sa dostavili na 3tí deň po PCR. A s pozitívnym som sa stretol 6 dní pred PCR, teda u mňa boli prvé príznaky tak na 8 - 9 deň... No ale späť k veci, v čase telefonátu som teda nemal absolútne žiadne príznaky, čo som im aj povedal. A spýtal sa načo to potrebujú. Pani mi vravela, že robia štatistiku a že ma teda poznačí ako bezpríznakového. Odvtedy sa už nikto nikdy neozval... Teda tá ich štatistika je pekne na hovno. Rovnako ako tie beardiove rečí, pretože to, že niekto nemal spravený test a oficálne nebol rátaný ako pozitívny, pretože nevedel, že má covid. Ešte neznamená, že bol bezpríznakový. Pretože s veľkou pravdepodobnosťou bol chorý a mal príznaky, takže o tom proste vedel.
Cesar
Addict
Addict

beardie napísal: 20 jún 2021, 16:13 6 z 10 ludi ani nevie, ze to prekonalo, je dost velka sanca, ze to uz mas davno za sebou
To by som si zrejme všimol a potom mám v rodine viacerých aj starších, ktorí nie sú práve v 100%-nom stave a oni by to už nemali také ľahké keby to dostali povedzme odo mňa ale nedostali.
beardie
Redeemer
Redeemer

kym nepojdes na test protilatok, tak to budu len dohady

Autoeditácia príspevku po 1 min 29 sek:
NHISPVM napísal: 21 jún 2021, 23:51Teda tá ich štatistika je pekne na hovno. Rovnako ako tie beardiove rečí
stazuj sa na WHO, NCZI, pripadne lamparni
nic lepsie k dispozicii nie je
Cesar
Addict
Addict

Teraz je toto na stránke mzv o návrate a karantény po návrate:
V prípade dvojdávkovej vakcíny po podaní druhej dávky: najskôr po zavŕšení 21 dní po podaní prvej dávky a najneskôr 12 mesiacov po podaní prvej dávky
Minule to bolo tak, že 2 týždne po podaní druhej dávky. To už neplatí? Lebo takto ten, čo dostal 2. dávku (čo je 28 dní po prvej), tak už hneď po druhej dávke nemusí ísť do karantény? Konkrétne ja som druhú dávku dostal pred týždňom.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

jackb
Redeemer
Redeemer

Mário Vidlák, hlavny propagandista Narodnej Obce Fasistickej, autor knihy Falosna Pandemia? to tupe decko este nesedi za zodpovednost za 12 tisic mrtvych a ma cas robit taketo trapne montaze?

chod do si zarabat pracou, Misko, prosim ta.

okrem toho, tvoj post neobsahuje ziadny text.
Pravidlo 12:
Zakazuje sa prispievanie príspevkov bez vecného obsahu (smajlíky...). Obmedzte počet smajlíkov v príspevkoch.
neuviedol si ani dovod, preco by mal niekto fasistom zvysovat dosah na YT

Autoeditácia príspevku po 2 hod 3 min 38 sek:
UK pushes for fully vaccinated to be exempt from Covid self-isolation
Those with two jabs may not need to isolate after contact with the virus, under plans pursued by the health secretary

People who have received both Covid-19 jabs may soon no longer have to self-isolate for 10 days after having come into contact with a person infected with the virus.

The health secretary, Matt Hancock, is said to be pushing for the replacement of self-isolation with daily testing – a policy that may come into effect soon, subject to approval from Chris Whitty, England’s chief medical officer, which will depend on the results of a trial involving 40,000 people, the Times reported.

Linda Bauld, professor of public health at the University of Edinburgh, told Times Radio that the US had already implemented this.

“The Centre for Disease Control changed their guidance a while ago to say that people who had had both doses of the vaccine … about 10-14 days after the second dose didn’t have to self-isolate, so I think we are moving in that direction,” she said.
https://www.theguardian.com/world/2021/ ... -isolation
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

k tomu videu nie je potrebný komentár, ty si myslíš že niekto dobrovoľne číta tvoje komentáre? Hej Mário vidlák môže za obsah videa a miško sa nevolám. Nespamuj a nereaguj dik.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zbytocna snaha. Od teba uz z principu asi nikto neotvara videa na podporu poctu pozreti nejakeho pomatenca.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

100% súhlas.
Napísať odpoveď