Zvlhčovač vzduchu do 30-40e
Re: Zvlhčovač vzduchu do 30-40e
Aha, tak fajn. Ako tomu teda predidem okrem klimy? Pripadne oplati sa nejaka mensia prenosna klima? Ci ventilator?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
s malou prenosnou skusenosti nemam ... zevraj je to menej vykonne a viac hlucne ... co na noc nie su dobre parametre ... ventilator bude asi tichsi, no tiez nie uplne ideal .. ale ked som nemal klimu, tiez som to tak riesil .. najviac ale pomoze to fakt poriadne vyvetrat, otvorit do prievanu vsetko co sa da co najneskor co sa da ... 18:00 je este podla mna este moc skoro, az okolo takej 22:00 uz zacina byt znesitelne ..
-
starysomar
Hardcore addict
Prenosná klíma... ak má za dačo stáť, musí mať vývod vzduchu von.
Mali sme roky horúco, posledné roky to máme vyriešené tak, že ak je vonku viac, než dnu - VŠETKO zadebníme - vonkajšie rolety nadoraz, vnútorné žalúzie zaklopené a nadoraz, všetky okná zatvorené, aby neprestupovalo TEPLO zvonka dnu.
Otvárame ak vonku klesne teplota pod tú vo vnútri.
Výsledok? V byte cez deň 23-26 hoci vonku podstatne viac.
Podľa mňa je riešením tichý ventilátor, umiestnený tak, aby nefúkal priamo na Teba.
Aj teraz tu beží, lebo 26 je už dosť.
Mali sme roky horúco, posledné roky to máme vyriešené tak, že ak je vonku viac, než dnu - VŠETKO zadebníme - vonkajšie rolety nadoraz, vnútorné žalúzie zaklopené a nadoraz, všetky okná zatvorené, aby neprestupovalo TEPLO zvonka dnu.
Otvárame ak vonku klesne teplota pod tú vo vnútri.
Výsledok? V byte cez deň 23-26 hoci vonku podstatne viac.
Podľa mňa je riešením tichý ventilátor, umiestnený tak, aby nefúkal priamo na Teba.
Aj teraz tu beží, lebo 26 je už dosť.
Prenosna klima vzdy musi mat vyvod vzduchu von oknom, inac by nesplnala ucel.
Si v tej miestnosti sam? Ak nie, ma rovnaky pocit aj dalsia osoba? Mohol by to byt aj zdravotny problem, ktory sa teraz viac prejavuje, teplo je uz dlhsie, je stred augusta.René napísal:Posledne dni dost tazko zaspavam, v spalni mam taky suchy vzduch, upchaty nos atd.
Ozivim tuto temu.
Mam jednu miestnost v byte ako pracovnu, kde som vacsinu dna a chcel by som mat v nej lepsi vzduch.
Okrem otvorenia okna
co odporucate ?
Neviem ci je na toto dobry Zvlhcovac vzduchu, alebo skor Čistička vzduchu? Ma tu niekto doma Čističku vzduchu? Realne to aj nieco robi, "citite" to?
Mam jednu miestnost v byte ako pracovnu, kde som vacsinu dna a chcel by som mat v nej lepsi vzduch.
Okrem otvorenia okna
Neviem ci je na toto dobry Zvlhcovac vzduchu, alebo skor Čistička vzduchu? Ma tu niekto doma Čističku vzduchu? Realne to aj nieco robi, "citite" to?
co si predstavujes pod mat "v nej lepsi vzduch" ? Je tam prilis teplo? prilis suchy vzduch? prilis prasno?Frco napísal: 06 jún 2021, 16:38 Ozivim tuto temu.
Okrem otvorenia oknaco odporucate ?
Cisticku vzduchu mam, niekolko druhov, ale pokial nebyvas vo vyslovene prasnom prostredi tak nejaky zasadny rozdiel si nevsimnes, jedine ze si astmatik ci alergik. Vetranie oknom je najlepsie riesenie.
Predstavujem si to tak, ze zapnem to zariadenie a za chvilu budem mat v izbe v Petrzalke vzduch podobnej kvality, ako keby som bol niekde na chate na Orave
A aj vonat bude tak nejako lepsie 
V pracovni mam dost suchy a teply vzduch. A je v nej dost teplo.
S prasnostou problem nemam.
Teraz v lete potrebujes praveze vzduch vysusit aby bol vzduch sviezejsi
skus ionizator, ja s nim mam dobru skusenost, mierne cisti vzduch ale hlavne ho osviezujeFrco napísal: 09 jún 2021, 20:48 Predstavujem si to tak, ze zapnem to zariadenie a za chvilu budem mat v izbe v Petrzalke vzduch podobnej kvality, ako keby som bol niekde na chate na OraveA aj vonat bude tak nejako lepsie
https://www.ionic-care.sk/produkty/ioni ... CYEALw_wcB
Ale treba byt realista, ak je v izbe vydychany vzduch a smrad, tak pomoze len vyvetrat.
Dakujem, vyskusam nakoniec ten ionizator 
dobre na nom je, ze nemusis menit ziaden filter, iba pravidelne treba vycistit tie plechy vnutri na ktore sa chyta ten prach co trva asi tak 15sekund