Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa retkvic »

U nas s tym nie je problem kvôli vysokemu percentu zaockovanosti, v romskych osadach by sa urcite kazdorocne nejaky pripad vyskytol, ak by tie deti neboli zaockovane. Umrtnost ako spominas je u dochodcov, u deti je vyrazne nizsia.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zachytil niekto info, za akým účelom šetria Johnsonku? Až teraz 18.6.2021 bolo oficiálne vykázaných prvých 119 dávok v BB kraji, pričom na zásobách by mali mať cez 110 tis. dávok.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Oficialne to nemam, ale kedze J&J vakcina prisla ako posledna len teraz nedavno, asi ma aj najdlhsi cas do exspiracie. Ostatne nam prisli skor a zrejme z nich chcu pouzit co najviac davok aby zbytocne neprepadli.
brm
Darca
Darca

No prvé dávky prišli už v apríli.. ale môže na tom niečo byť, možno majú dlhší dátum spotreby ako Pfizerky/Moderny, ktoré sme posledné dva mesiace dostali.
Prílohy
Clipboard01.jpg
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Uz ste si niekto skusali presunut termin na druhu davku ockovania? Ja som to teraz spravil cez web, ale neprislo mi este potvrdenie. Tak reku to pride hned, alebo to spracuvavaju, alebo to mam cakat, ked mi niekto vyberie termin? Ci ani boh netusi? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som to neskusal, ale nie si sam kto s tym ma problemy:
https://www.facebook.com/radovan.branik ... 0427088591
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

cinges - ja som uspesne presunul a rovno asi 5 alebo 6x lebo aj ked som zadal, ze chcem posun o 3 dni, tak mi to casto dalo rovnaky termin, pripadne na iny cas v ten isty den alebo na dalsi den, takze chvilu trvalo, kym sa mi to podarilo presunut na pozadovany datum, ale sms a mail s novym terminom chodili v priebehu par minut.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ja som dostal termin na 2. davku na Nedelu. Pricom 28 dni vychadza na Piatok...akoze teroeticky mi to je jedno, ale prakticky by som radsej siel v piatok. Da sa to posuvat aj takto "dozadu" ? :D Neskusal niekto?
Pripadne tam nadrzovku skusim prist v piatok, mozno ma pichnu :D
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

akurat som zachytil ze spustaju ockovanie J&J vakcinou, ockovat sa bude hlavne v mobilnych ockovacích timoch. Asi koli dobrej skladovatelnosti a to v obyc. chladnickach.
brm
Darca
Darca

jj, už sa dá na Janssenku objednať cez korona.gov.sk. Prihlásiť sa údajne bude možné len počas troch týždňov alebo do spotrebovania aktuálnych zásob vakcín.
Clipboard01.jpg
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Neprislo mi ziadne potvrdenie doteraz, ale sa mi ani neda posunut termin a ten uz ukazuje o tyzden neskor, ako som mal.. tak snad.. :D
Robert87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Robert87 »

Som z celej situacie frustrovany, este sa pomaly ani nic nedeje, a uz citam, hrozi dalsi lockdown, statna karantena, prisne kontroly na hranici a dalsie sracky. Ak budem ockovany, tak PCR a domaca izolacia inak statna karantena. Neviem, uz mi to lezie kvalitne na mozog. Furt len nejake nezmyselne opatrenia, ktore budu mat milion vynimiek.

A co sa tyka ockovania, zakladal som tuto temu, zatial sa dat zaockovat neplanujem. Neviem, ci je to dobre rozhodnutie, mozno ho niekedy budem lutovat. Uvidime. Nevylucujem vsak, ze sa nedam v buducnosti zaockovat.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Robert87 napísal: 21 jún 2021, 19:05 Nevylucujem vsak, ze sa nedam v buducnosti zaockovat.
To mame brat ako ano, ci nie?

Sestra isla do slovinska, tiez neni zaockovana, stacil jej ag test, ak by si chcel do chorvatska, tak tam tusim treba ten pcr, ako je to pri navrate na slovensko to netusim, ale ak si zaockovany, tak ani ta karantena nie je nutna.

Bez ockovania je to naprd, pritom sa staci iba zaockovat a mas pokoj.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Robert87 napísal: 21 jún 2021, 19:05 Som z celej situacie frustrovany, este sa pomaly ani nic nedeje, a uz citam, hrozi dalsi lockdown, statna karantena, prisne kontroly na hranici a dalsie sracky. Ak budem ockovany, tak PCR a domaca izolacia inak statna karantena. Neviem, uz mi to lezie kvalitne na mozog. Furt len nejake nezmyselne opatrenia, ktore budu mat milion vynimiek.
No lockdawn si uzijeme hlavne kvoli neockovanym a novym mutaciam, aj tie musia niekde zmutovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic napísal: 21 jún 2021, 20:17 To mame brat ako ano, ci nie?

Sestra isla do slovinska, tiez neni zaockovana, stacil jej ag test, ak by si chcel do chorvatska, tak tam tusim treba ten pcr, ako je to pri navrate na slovensko to netusim, ale ak si zaockovany, tak ani ta karantena nie je nutna.

Bez ockovania je to naprd, pritom sa staci iba zaockovat a mas pokoj.
afaik od minuleho ci tohto tyzdna netreba do Slovinska ani CHorvatska nic, nieco take som zapocul v telke pomimo

Autoeditácia príspevku po 9 min 3 sek:
NHISPVM napísal: 20 jún 2021, 22:46 To mi je jasné, skôr som narážal nato, za akých podmienok a do akého času, pretože do istého času sa to nedá považovať ani za dieťa, za týchto podmienok, to je teda akceptovateľné, teda nie som zato, ani proti, nesúdim a neodsudzujem to, čiže ak to je ako u nás, teda tuším do 12 týždňa a žena sa takto rozhodla sama po zvážení situácie, tak tomu nebránim. Prečo vlastne ? ako to súvisí s vakcináciou ?
bud je cudzie telo chram, ktory mozes obdivovat, ale nedotykat sa, alebo sa spolocnost dohodne, ze z nejakeho dovodu budeme daneho cloveka nutit do aktivit, ktore nechce
A čo s človekom, ktorý sa zaočkovať nemôže ? A teda ho taký trt makový, ktorý sa očkovať odmietne nakazí a on umrie ? Život nie je iba čiernobiely
co presne si urobil pre to, aby boli doteraz povinne ockovania vyzadovane?
tie ockovania su povinne z nejakeho dovodu - tie choroby sa koncia smrtou alebo maju vazne zdravotne nasledky

osobne nemam extra problem s povinnym ockovanim voci nim, lebo dopad tejto hrozby je vyznamny

plati nieco take u covidu u zdravych ludi pod povedzme 50 rokov? pocet tychto zomrelych bez komorbidit je tak zanedbatelny, ze vobec co i len uvazovat o povinnom ockovani tejto vekovej skupiny je uplne mimo
retkvic napísal: 20 jún 2021, 23:59 Nemozem si pomoct, ale tetanus nie je choroba, ktora by rocne kosila po svete miliony ludi, ako je to v pripade kovidu
U těžkých forem tetanu dosahuje úmrtnost až 60 %. U lehčích forem dochází ke smrti asi v 6 % případů.
to je o jeden az 2 rady nad covidom, pricom u toho druheho su vyraznejsie ovplyvnene konkretne vekove skupiny
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Robert87 napísal: 21 jún 2021, 19:05 Som z celej situacie frustrovany, este sa pomaly ani nic nedeje, a uz citam, hrozi dalsi lockdown, statna karantena, prisne kontroly na hranici a dalsie sracky. Ak budem ockovany, tak PCR a domaca izolacia inak statna karantena. Neviem, uz mi to lezie kvalitne na mozog. Furt len nejake nezmyselne opatrenia, ktore budu mat milion vynimiek.
Ty odkiaľ máš také info?
BRATISLAVA. Štát výrazne sprísni podmienky na návrat neočkovaných ľudí z cudziny - ak sa na Slovensku začne šíriť infekčnejšia delta mutácia koronavírusu.
Išlo by o doteraz najväčšie ohlásené zvýhodnenie očkovaných od spustenia vakcinácie v decembri. Doteraz im štát nanajvýš odpúšťal povinnosť testovať sa.
Štát tak môže jedným ťahom výrazne motivovať ľudí, aby sa zaočkovali a spomaliť rozšírenie delta variantu na Slovensku. Môže sa tak stať uprostred letnej dovolenkovej sezóny.
Pondelňajší návrh ústredného krízového štábu musí ešte schváliť vláda. Rokovať o nových pravidlách bude najskôr o týždeň.

Neočkovaní budú musieť po návrate ísť do domácej karantény, kým nebudú mať výsledky PCR testu.

Ľuďom zaočkovaným oboma dávkami vakcíny bude stačiť, aby pred príchodom z ktorejkoľvek krajiny vyplnili elektronický formulár, kde boli, a nebudú mať ďalšie obmedzenia.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22686197/delta-k ... 1624296039
Robert87
Amateur
Amateur

retkvic napísal: 21 jún 2021, 20:17 To mame brat ako ano, ci nie?
Momentalne nie, ale mozno ma v buducnosti nieco presvedci. Netvrdim ze vakcinacna latka je zla, ale najradsej by som sa zaobisiel bez toho. Zaroven si myslim, ze ak by som sa aj nakazil, nepredstavuje to momentalne pre mna nejake vysoke riziko, ze umriem. Otazka je, co je pre telo mensie zlo, nakaza alebo chemicky koktejl? Ano, som hypochonder, a akekolvek lieky pokial nemusim, tak neberiem.

Autoeditácia príspevku po 7 min 19 sek:
mLuks: nestudoval som to do detailov, nemal som ani chut. Ale, musis do izolacie? Musis, hoci aj na 24 hodin, ci kolko to bezne trva, ak si nepriplacas za expresny vysledok, a s tebou aj zvysok rodiny, co nie je uplne chcene.

Autoeditácia príspevku po 54 sek:
Krcmery: “… Tí, ktorí sú zaočkovaní, budú mať výhodu. Bude stačiť absolvovať PCR test po príchode, istý čas byť v izolácii a štátna karanténa nebude povinná. Režim pre zaočkovaných tak bude jemnejší.…”
mLuks
Addict
Addict

daj link na článok, kde je táto krčmeryho citácia. Máš staré informácie. Po novom je to tak, ako to píšem ja.

Autoeditácia príspevku po 1 min 57 sek:
Ako by to malo vyzerať?

Každý, kto sa bude vracať zo zahraničia, bez ohľadu na to z akej krajiny, a bude zaočkovaný, tak sa "len" zaregistruje cez e-hranicu, aby o ňom štát vedel. Test ani karanténa od neho vyžadované ale nebudú.

Neozaočkovaní sa budú taktiež registrovať v e-hranici, v rámci, ktorej už budú musieť mať zadanú aj požiadavku na PCR test. Po návrate pôjdu do karantény a na piaty alebo ôsmy deň absolvujú PCR test. Deň určí nariadenie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ).

Lengvarský hovorí, že registrácie do e-hranice, ktorá ostáva naďalej povinná pre všetkých, sa už bude vyžadovať striktne a ten kto nebude registrovaný, by sa na Slovensko nemal dostať.

Registrácia do e- hranice sa robí najneskôr pri vstupe na Slovensko, tak aby ju polícia vedela už na hraniciach odkontrolovať.
Cestovanie po zhoršení situácie: Už nebude záležať od farby krajiny, z ktorej sa človek vracia, ale či je zaočkovaný
Robert87
Amateur
Amateur

No neviem, ci stara informacia z dnesneho dna. https://m.topky.sk/cl/10/2136651/AKTUAL ... -pendlerov
mLuks
Addict
Addict

tvoja krcmeryho veta o 13:01 a člnaky ktoré som ja postoval a citoval sú z večera. Takže evidentne to nebude tak, ako Krčmery o 13tej hovoril.
Napísať odpoveď