Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa fildinko »

Chlapci vy sa tu hádate dvaja, ale realita je taká že pod chvíľou je nové vyhlásenie, nie rozhodnutie ale iba niekoho vyhlásenie. Každý len hovorí čo a ako bude vyzerať a bežný človek sa už v tom nevie jednoducho vyznať.

Najhorší je asi ten prípad že odídeš na dovolenku a zrazu sa niečo zmení. To si tú dovolenku ani poriadne neužiješ.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco nepouzivaju J&J pre dochodcov kdesi v zapadnutych dedinkach a lazoch, ale uvolnuju ju pre beznu populaciu?

ved J&J je ta najvhodnejsia vakcina pre ockovanie mimo centra:
- pre skladovanie nie su potrebne nizke teploty
- je jednodavkova
- percentualne je na tom porovnatelne s inymi

kde je problem obtelefonovat starostov kdesi v prdeliach, oznamit im, ze maju cez obecny rozhlas informovat obyvatelov, ze v taky a taky den a cas pride ockovaci autobus a rad radom vsetky babky v dedine naockovat?

toto su tak zasadne chyby, ze by mali zodpovedni letiet na hodinu...
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

beardie napísal: 22 jún 2021, 10:08 preco nepouzivaju J&J pre dochodcov kdesi v zapadnutych dedinkach a lazoch, ale uvolnuju ju pre beznu populaciu?

ved J&J je ta najvhodnejsia vakcina pre ockovanie mimo centra:
- pre skladovanie nie su potrebne nizke teploty
- je jednodavkova
- percentualne je na tom porovnatelne s inymi

kde je problem obtelefonovat starostov kdesi v prdeliach, oznamit im, ze maju cez obecny rozhlas informovat obyvatelov, ze v taky a taky den a cas pride ockovaci autobus a rad radom vsetky babky v dedine naockovat?

toto su tak zasadne chyby, ze by mali zodpovedni letiet na hodinu...
Veď to robia len nie vakcínou J&J, u nás to hlásali len s vakcínou Pfizer, ale vtedy len očkovali ľudí nad 60 a pod 60 rokov ale s chronickými ochoreniami. Ak je vakcína od J&J čo sa týka skladovania tak dobrá tak nech to očkuje obvodný lekár.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak to treba spravit globalne, nech sa prihovori aj fararko
maju sa prioritne ockovat rizikove skupiny, nie decka, ktore chcu ist na dovolenku...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Takže Delta variant covidu v SR od človeka ktorý došiel z Ruska. Otvorene sa už hovorí, že aj ludia co su 2 x očkovaný pojdu ešte na dalšie očkovania. V Portugalsku začina 4. vlna za čo ich dod*bala Merkelová, u nás sa hovorí že má prísť 3. vlna až na jeseň, zaujimavé.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 23 jún 2021, 17:36 Takže Delta variant covidu v SR od človeka ktorý došiel z Ruska. Otvorene sa už hovorí, že aj ludia co su 2 x očkovaný pojdu ešte na dalšie očkovania. V Portugalsku začina 4. vlna za čo ich dod*bala Merkelová, u nás sa hovorí že má prísť 3. vlna až na jeseň, zaujimavé.
Kde sa o tom hovori?
Ja som naopak zachytil, ze vakciny (AZ, Pfyzer) maju dobru ucinost voci delta variantu, ale musia byt obe davky + 14 dni.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

No zatial sice v UK aj portugalsku stupa pocet novych pripadov od zaciatku juna, ale pocet hospitalizovanych stupa malo a na umrtiach sa to zatial neprejavilo vobec.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Na markize o 17 tej bola tá reportáž, tak ako som to popísal. Merkelova zuri že aj na ME vo futbale su diváci že zhoršuje sa opäť situácia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Som teraz 12hod. po druhej dávke, zatiaľ som si len poobede pospal, bolí ma rameno, mierna nausea a nechutenstvo. Takže to vyzerá na miernejšiu reakciu ako som mal po prvej dávke. Keďže ma teraz pichli o niečo vyššie, uvidím, či mi aj tam začnú rásť chlpy. :D :D
Ale v Trnave to brali vážnejšie. Pýtal som sa kamoša, či aj na 2. dávku treba zase vypĺňať všetky papiere a on mi povedal, že v BA to od neho nechceli ani na prvej dávke. Teraz sa tam tvorila dosť dlhá rada, lebo väčšina ľudí išla na druhú dávku a prišli bez papierov, tak to tam museli vypĺňať. Keďže som mal v dotazníku zaškrtnuté v anamnéze alergické reakcie a astmatické záchvaty, porozprával im, čo všetko mi bolo po 1. dávke, tak mi povedali, že mám ísť za tým lekárom, čo má dozor. A ten si ma tam nechal 30 minút a porozprával mi, že sa nemám báť, lebo tu majú všetky rôzne lieky a prístroje, aby ma oživili, keby sa niečo stalo. To ma teda ukľudnilo. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj ja som musel vyplnat papiere na druhu davku.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Včera som bol aj ja na druhej dávke. Večer mi prisiel mail s tým, že ďakujú. že som sa zaočkoval. O hodinu na to další mail s predmetom "Zrusenie ockovania" a obsahom "Vaša registrácia na očkovanie proti COVID 19 bola pre neúčasť na 2 termínoch zrušená..." (WTF). Som teda v neistote s ohľadom na "Digitálny COVID preukaz EÚ" link. Žiadny COVID-19-PASS (9 miestny údaj) som zatiaľ nedostal.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tuti napísal: 27 jún 2021, 9:54 Včera som bol aj ja na druhej dávke. Večer mi prisiel mail s tým, že ďakujú. že som sa zaočkoval. O hodinu na to další mail s predmetom "Zrusenie ockovania" a obsahom "Vaša registrácia na očkovanie proti COVID 19 bola pre neúčasť na 2 termínoch zrušená..." (WTF). Som teda v neistote s ohľadom na "Digitálny COVID preukaz EÚ" link. Žiadny COVID-19-PASS (9 miestny údaj) som zatiaľ nedostal.
Bola to radosť iná, bol to smútok. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tu
https://vakcinacia.nczisk.sk/certifikat
som si stiahol certifikát voči rodnému číslu, mailu, číslu mobilu.
tuti
Light Professional
Light Professional

jj certifikat som si stiahol aj ja. zatial tam, ale druha davka chyba (vraj to trva tak tyzden). problem s certifikatom je platnost len do 11. augusta link .

dam tomu teda par dni a potom to zacnem riesit
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niekde som potom získal aj ten s QR kódom, no nepamätám ktorý kde.

https://i.postimg.cc/tCFk6SyW/cwerti.png
tuti
Light Professional
Light Professional

jop. to je ten, o ktory som poziadal a prisiel mi na mail.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tuším od pondelka by už mali byť tie EU certifikáty. Ale všetky krajiny dostali 6 týždňov na "vychytanie múch", tak si o to požiadam až v auguste, keď už by to malo byť funkčné a rovnaké v celej EU. Aj tak v júli neplánujem ísť do zahraničia.
https://ec.europa.eu/info/live-work-tra ... ificate_sk
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Tak dnes som sa bol dať očkovať v Prievidzi prvou davkou Pfizer a očkovanie v pohode ale čo sa mi stalo po tom som fakt nečakal.

Celý tento týždeň bol pre mňa dosť náročný, dokončoval som jeden projekt a do toho ešte dvaja klienti otravovali s inou vecou + riešenie daňového priznania a zdanenia kryptomien.
Takže každý deň som išiel spať až ráno, cca na 5 hodín.
Dnes som vstal zase po 4-5 hodinovom spánku, lebo som bol objednaný pre mňa na veľmi skorú hodinu a tak som sa nestihol naobedovať ani poriadne napiť.
Očkovanie prebehlo úplne v pohode vpich ani nebolo poriadne cítiť, ešte sme si robili srandu s doktorom ktorý sa ma pýtal že čo ma donútilo ísť na očkovanie, lebo že majú problém mladých (mám 26) donútiť prísť na očkovanie a že či mi nevadia čipi v dávke na čo som mu povedal že som mobilný developer a ak tam sú súradnice tak že nech mi dá vedieť a spojíme to s telefónom.
Sadol som si do čakárne plnej ľudí do prvého radu, tak 3 minúty som pozeral na telefón a zrazu otvorím oči nado mnou doktorky, ja na zemi, hučanie v hlave a absolútne som nechápal čo sa deje.
Zrovna dnes sa mi sníval zlý sen s ex priateľkou a normálne som nerozumel preco som terau sa nezobudil v posteli ale niekde v hale :D
Až keď ma dali na nosítka tak mi to všetko docvaklo, že som tam skolaboval Tesne pred tým sa mi začiernilo pred očami a už som sa nevládal postaviť a zavolať doktora. Nakoniec som skončil na infúziach s nízkym tlakom, zelenou tvárou a hrčou na hlave.
Muselo to byť ale pekné predstavenie a vystrašenie haly plnej ludí, keď som si ešte aj presne sadol do prvej rady kde ma každý videl, vypnúť :D.

Pred očkovaním sa teda treba naozaj vyspať, najesť a napiť pred aby ste nedopadli ako ja.
Stále mi je divne z menšieho tlaku ale inak príznaky nemám zrejme žiadne ani rameno ma nebolí. Po druhej dávke si pôjdem rovno ľahnúť.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

to bude skor tym, ze si nepil a nejedol a si siel dost mimo svoj bezny rezim.. Nemyslim si ze by vakcina nejako zacala vazne ucinkovat minutu po podani.. ale sranda no.. :D
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

presne tak, s ockovanim to na 99 percent nic nemalo aj doktory hovorili a ako mi vybrali infuziu tak este aj s toho sa mi zatocila hlava, ked som bol maly, tak mi bolo na odpadnutie po odbere krvy, tak sa mi aj toto asi zas vratilo.
Ale dokazem si predstavit ze sa teraz po PD bude hovorit ako niekoho po inekcii vy*ebalo v cakarni, ak tam bol nejaky konspirator. Zrovna tam bola plna hala ludi a ja som sedel v prvom rade :D
Napísať odpoveď