Výber disku - životnosť

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
m4jor
Medium Star
Medium Star

Výber disku - životnosť

Príspevok od používateľa m4jor »

Ahojte,
potreboval by som vyskladať jeden pc a trochu som sa zasekol pri disku.
Keďže ide vyslovene o pracovný - kancelársky PC - tabuľky, grafy, dokumenty, online formuláre a pod., v podstate jediný parameter je životnosť disku - spoľahlivosť uchovania uložených dokumentov - rýchlosť nie je podstatná.
Aktuálny PC sa mení po cca 8 rokoch, predpokladám že nový by tiež mal vydržať min. 5 a viac rokov.

Základná otázka znie či má ešte dnes zmysel kvôli životnosti voliť klasický HDD, alebo už jedine SSD.
Ďakujem pekne :)
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Výber disku - životnosť

Príspevok od používateľa 4040 »

Zálohovanie dát je to , čo tie dáta zachráni , ak o nich nechceš prísť a je jedno , či budeš mať HDD alebo SSD.
Samozrejme ,teraz na nový PC SSD disk.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Presne.
Ideálne SSD na systém, klasický na dáta + externý na zálohy. A naozaj ich robiť.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tiez si myslim ze SSD alebo HDD na system a urcite este interny HDD na data a externy HDD alebo ramcek na zalohy.

Ja to mam spravene tak, ze kazdy den pri zapnuti PC sa spravi zaloha najdolezitejsich dat medzi internymi C a D diskami, takze na to nezabudnem a ak by odisiel jeden, alebo sa nieco stalo s datami na jednom, je stale zaloha na druhom. Do ramceka davam obcas dalsi disk zo zasuvky a spravim vacsiu zalohu, potom ide hned do zasuvky. Kazdopadne, myslim ze casta automaticka zaloha medzi internymi diskami je dolezita.
Napísať odpoveď